Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Πατρινό Καρναβάλι: Ψάχνοντας το καλύτερο καρναβαλικό comics εφήβων


 Share

Recommended Posts

Πατρινό Καρναβάλι: Ψάχνοντας το καλύτερο καρναβαλικό comics εφήβων

 

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό καλούνται να οπτικοποιήσουν τις σκέψεις, τις ιδέες και τον προβληματισμό τους αναφορικά με το Καρναβάλι με πρωτότυπο τρόπο μέσα από την τέχνη των comics.

 

 

comics-873x432.jpg.jpg

 

Αλεξάνδρα Παναγοπούλου

 

Μπορεί οι υγειονομικές συνθήκες και φέτος να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση του Πατρινού Καρναβαλιού με την μορφή που όλοι ξέρουμε και ελπίζαμε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται οι προετοιμασίες εκδηλώσεων (όπως η τελετή έναρξης) αλλά και διαφόρων άλλων δράσεων.

 

Μία από αυτές τις δράσεις είναι και η διενέργεια πανελλήνιου διαγωνισμού comics με τίτλο «Ανάδειξη του καλύτερου Καρναβαλικού comics εφήβων 2022 για το Πατρινό Καρναβάλι».

 

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό καλούνται να οπτικοποιήσουν τις σκέψεις, τις ιδέες και τον προβληματισμό τους αναφορικά με το Καρναβάλι με πρωτότυπο τρόπο μέσα από την τέχνη των comics. Οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν παραδοσιακά ή ψηφιακά μέσα και το έργο μπορεί να είναι χιουμοριστικό, σουρεαλιστικό ή σοβαρό. Ο σκοπός είναι να αναδειχθούν οι έφηβοι της Ελλάδας που αγαπούν να δημιουργούν comics και να τους δοθεί κίνητρο να συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτή τη μορφή τέχνης. Άλλωστε βασικά χαρακτηριστικά του Πατρινού Καρναβαλιού όπως η φρεσκάδα, η ζωντάνια, το χρώμα, το κωμικό στοιχείο, η σάτιρα, η ανατροπή, η φαντασία αλλά και η ελευθερία της επιλογής του τρόπου έκφρασης και δημιουργίας συναντώνται και στην τέχνη του comics.

 

Το comics θα πρέπει να σχεδιαστεί σε μία με δύο σελίδες Α4 με θέμα το καρναβάλι. Το ύφος και η τεχνική σχεδίασης είναι ελεύθερη. Format / Ανάλυση: Το comics θα πρέπει να έχει ανάλυση 300 dpi, color mode CMYK, format pdf ή tif και απαραίτητα να επισυνάπτεται και ένα αρχείο jpg σε χαμηλή ανάλυση έως 1 MB για χρήση web. Προαιρετικά, η κάθε πρόταση μπορεί να συνοδεύεται με ένα σύντομο κείμενο επεξήγησης / υποστήριξης της ιδέας.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν όλοι οι έφηβοι της Ελλάδας από 11 έως και 17 ετών εφόσον καταθέσουν την πρόταση τους εντός της χρονικής προθεσμίας.

 

Για την κρίση της Κριτικής Επιτροπής θα ληφθεί υπ’ όψη ο βαθμός προσέγγισης στους ακόλουθους τεθέντες στόχους, οι οποίοι έχουν ισοδύναμη βαρύτητα: τα αισθητικά χαρακτηριστικά της πρότασης, η συμβολή στην προώθηση των μηνυμάτων του φετινού Π.Κ. όπως αυτά προκύπτουν από το δημιουργικό σκεπτικό , η καλλιτεχνική πρωτοτυπία της πρότασης.

 

meliss-1049x1536.jpg.jpg

Ο γνωστός Πατρινός κομίστας Γιώργος Μελισσαρόπουλος θα είναι στην επιτροπή του διαγωνισμού

 

Τα τρία comics που θα επιλέξει η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις-βραβεία . Παράλληλα στο πρώτο νικητή θα δοθούν τα δύο τεύχη του συλλεκτικού comics «Ο Κρυμμένος Θησαυρός των εντόμων» του Πατρινού δημιουργού comics Γιώργου Μελισσαρόπουλου. Στο δεύτερο και τρίτο νικητή θα δοθούν αναμνηστικά δώρα από το πωλητήριο της Κ.Ε.ΔΗ.Π. Καρναβάλι Πάτρας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν στα email τους ένα αναμνηστικό ευχαριστήριο σκίτσο για την συμμετοχή τους.

 

Όλα τα έργα των συμμετεχόντων θα παρουσιαστούν ψηφιακά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας carnivalpatras.gr σε έκθεση online, ξεκινώντας την περίοδο του καρναβαλιού. Όλα τα έργα θα παραμείνουν εκεί όσο υπάρχει η σελίδα, ως καταγραφή.

 

Τα έργα θα κριθούν από μια τριμελή κριτική επιτροπή δημιουργών comics. Η τριμελής κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους Γιώργο Μελισσαρόπουλο (σκιτσογράφο/animator, με συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, www.meliss.gr), Άκη Μελάχρη (σκιτσογράφο/animator, βασικός συνεργάτης των εκδόσεων ΑΓΚΥΡΑ, www.toonmel. com) και Νικόλα Στεφαδούρο (σκιτσογράφο, με εμπειρία στη διδασκαλία και πλήθος συνεργασιών, www.stefadouros.gr). Xρέη γραμματέως της επιτροπής θα εκτελέσει η υπάλληλος Κ.Ε.ΔΗ.Π. Καρναβάλι Πάτρας κα Βασιλική Κουράτου.

 

Πηγή

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...