Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Fire Power (Robert Kirkman, Chris Samnee)


Recommended Posts

1.jpg   2.jpg   3.jpg   4.jpg   5.jpg

 

 

O Owen Johnson ταξιδεύει στη Κίνα για να μάθει το μυστικό πίσω από την ιστορία των πραγματικών γονιών του. Στην πορεία του αυτή, θα καταλήξει σε ναό Σαολίν, όπου οι μαθητές προσπαθούν να ανακαλύψουν τη χαμένη Fire Power, την χαμένη τεχνική της εκτόξευσης μπάλας φωτιάς από τα ακροδάκτυλα. Αυτή η τεχνική έχει χαθεί για πάνω από 1000 χρόνια, και όποιος αποκτήσει τη δύναμη αυτή θρυλείται ότι θα σώσει τον κόσμο. Πολύ σύντομα, και παρά τις φαινομενικές αδυναμίες του, ο Owen θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια μεγάλη απειλή και να φανεί αντάξιος των θρύλων. Στην πορεία, θα μεταφερθούμε αρκετά χρόνια μετά, με τον Owen να έχει αφήσει το παρελθόν του πίσω, να είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, και να μην θέλει να ασχοληθεί, ούτε με τις δυνάμεις του, ούτε με ότι αυτές σημαίνουν. Αλλά όπως όλοι ξέρουμε, κάποιοι σχεδιάζουν κάτι διαφορετικό.....

 

 

6.jpg     7.jpg     8.jpg

 

 

κλισέ το [klisé] Ο (άκλ.) : (μτφ.) στερεότυπος τρόπος έκφρασης, συμπεριφοράς κτλ., που έχει καταντήσει κενός περιεχομένου από την υπερβολική χρήση.

Ε ναι ρε Kirkman, μας πέθανες! ΟΚ, αντιλαμβάνομαι ότι σχεδόν τα πάντα έχουν ειπωθεί/γραφτεί πλέον, αλλά έγκειται και ικανότητα του καλού συγγραφέα. Να προσεγγίσει δηλαδή τα κλισέ, να τα κάνει δικά του, και να μην τα αντιγράψει απλά, αλλά να τα αλλάξει τόσο, ώστε να μας τα προσφέρει με ένα μανδύα πρωτοτυπίας. Εδώ έχουμε τα πάντα προβλέψιμα, τα πάντα γνωστά, είτε από το Iron Fist, είτα από διάφορες ταινίες πολεμικών τεχνών, είτε και λίγο από διάφορα άλλα υπερηρωικά.  Ο κακός, δεν είναι και πολύ κακός, σίγουρα πάντως δεν είναι απειλητικός, και αυτός που τον αντικαθιστά στο δεύτερο trade, είναι εξίσου νερόβραστος. Ακόμα και στις ήσυχες στιγμές του κόμικ, ακόμα και στους απλούς διαλόγους μεταξύ του Owen και της οικογένειας του, η ιστορία δεν προχωράει καθόλου, είναι από προβλέψιμη έως βαρετή και δεν καταφέρνει ποτέ να κάνει τους δευτερεύοντες χαρακτήρες κάτι περισσότερο από "ξύλινες" παρουσίες, χωρίς βάθος και ουσία. Και ενώ το σύνολο δεν έγινε ποτέ τόσο βαρετό ώστε να το παρατήσω, φοβάμαι ότι αυτό έγινε γιατί περίμενα να διαβάσω κάτι που θα τα ανέτρεπε όλα και θα έπαιρναν επιτέλους τα πάντα μπροστά. Φευ!

 

 

9.jpg     10.jpg     11.jpg

 

 

Ο Chris Samnee στο σχέδιο, δεν κατάφερε ούτε εδώ, να με κερδίσει. Προσωπική άποψη βέβαια, και ξέρω ότι έχει πολλούς οπαδούς εκεί έξω, αλλά εμένα δεν κατάφερε ποτέ να με πείσει αυτό το semi-cartoony σχέδιο του. Και ενώ είναι καλός στην σκηνοθεσία, δυναμικός στις φιγούρες του και στις κινήσεις τους, τα απλοϊκά χαρακτηριστικά των προσώπων των χαρακτήρων και τα σχετικά συχνά "άδεια" πάνελ δεν με βοήθησαν, σε κανένα σημείο, να μπω μέσα στο κόμικ. Το κύριο πρόβλημα του κόμικ βέβαια είναι το σενάριο και όχι το σχέδιο, και με μια πιο στιβαρή γραφή δεν θα έπαιζε τόσο ρόλο. Αλλά σίγουρα, και σε κανένα σημείο, δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει και να κάνει εντύπωση

 

 

12.jpg     13.jpg     14.jpg

 

 

Ίσως η πιο αδύναμη δουλειά των τελευταίων ετών από τον Kirkman. Σαν να μην ήξερε που ακριβώς ήθελε να πάει την ιστορία, σαν να μην υπάρχει πραγματική στόχευση, παρά ένα απλό homage σε ένα σκασμό κόμικς/ταινίες που έχουν προηγηθεί. Συνήθως τα κόμικς του Kirkman τα περιμένω να βγουν σε σκληρόδετη έκδοση, αλλά το ότι έδωσε δωρεάν ως τεύχος 0, ένα ολόκληρο trade, με έκανε να πάρω αυτό και το επόμενο trade που ακολούθησε και περιέχει τα πρώτα 6 τεύχη. Και ευτυχώς γιατί δεν πρόκειται να συνεχίσω τη σειρά. Ουσιαστικά κακό δεν είναι, πιο πολύ αδιάφορο και αδύναμο. Αν είχε κάποιο τρομερό σχέδιο, πιθανό και να με τράβαγε για άλλο ένα trade, αλλά δεν συμπαθώ αυτό του Samnee. Κρίμα ρε Kirkman, αλλά ΟΚ έχεις δώσει πολλά και θα σε ξαναπροτιμήσω στην επόμενη δουλειά σου. 

 

 

 

 

 

 

  • Like 9
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Ρε μήπως τελικά ο Kirkman είναι υπερτιμημένος; Λέω εγώ τώρα, έχοντας διαβάσει μόνο ένα (άθλιο) τομάκι του :D 

  • Like 2
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...