Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Dredd

Uncanny X-Force Omnibus (Rick Remender,Jerome Opena,Esad Ribic,Greg Tocchini,Phil Noto)

Recommended Posts

1.jpg   2.jpg   3.jpg   4.jpg   5.jpg

Περιέχει τα : Uncanny X-Force (2010) 1-35, 5.1, 19.1; Material From Wolverine: The Road To Hell (2010) 1, All-New Wolverine Saga (2010), X-Men Spotlight (2011)

 

 

Μπορείς να σκοτώσεις ένα παιδί, μόνο και μόνο για να σώσεις τον κόσμο; Αυτό είναι το σημαντικότερο ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν τα μέλη της X-Force, της μυστικής ομάδας που δημιουργήθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Τη δουλειά που κανένας και καμία από τους μεταλλαγμένους που βρίσκονταν υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Xavier δεν πρόκειται να κάνει. H ομάδα αυτή, την ύπαρξη της οποίας αγνοούν όλοι πλην των μελών της, καθοδηγείται από τον Wolverine και απαρτίζεται από τους Psylocke, Archangel, Deadpool και τον Fantomex. Και αφού παίρνουν την  δύσκολη απόφαση στην περίπτωση του παιδιού το οποίο, όταν μεγαλώσει, θα γίνει ο Apocalypse και θα καταστρέψει το σύμπαν, έρχονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα αυτής ακριβώς της απόφασης τους. Και καθώς πρέπει να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίσουν την μετάλλαξη ενός μέλους της ομάδας τους σε κάτι πιθανόν καταστροφικό, έρχονται σε επαφή με Deathloks από το μέλλον αλλά και τον ίδιο τον αδελφό της Psylocke, τον Captain Britain, ο οποίος ως τελικός κριτής θα πρέπει να καταδικάσει ή να αθωώσει όλη την X-Force για κάτι που έσωσε όλους τους μεταλλαγμένους.

 

 

6.jpg     12.jpg     11.jpg

 

 

Τρομερά hyped σειρά, αλλά και εξαντλημένο για πολλά χρόνια Omnibus, το διάβασα με μεγάλη προσμονή, σχεδόν αμέσως την αγορά μου μετά την επανέκδοση του. Και σίγουρα, δεν συμφωνώ με το hype. Συνολικά το βρίσκω πολύ άνισο, με γράψιμο και σχέδιο απίστευτο για λίγο παραπάνω από το 1/3 του, και τρελά μπερδεμένο σενάριο και σχέδιο που κυμαίνεται από πολύ καλό έως απλά κακό για το υπόλοιπο του. Τα 2 πρώτα arcs, τα The Apocalypse Solution και Dark Angel Saga, τα θεωρώ από τα καλύτερα γραμμένα/σχεδιασμένα/χρωματισμένα arcs της σύγχρονης Marvel. Συναισθηματικά φορτισμένοι χαρακτήρες οι οποίοι παρουσιάζονται τρισδιάστατοι, ακόμα και (αν είναι δυνατόν) ο Deadpool. Έξυπνοι, κοφτοί και "γρήγοροι" διάλογοι, ρεαλιστικό επίδικο και δύσκολες αποφάσεις οι οποίες δίνονται με πολύ καλό τρόπο από τον Rick Remender, ένα συγγραφέα από τον οποίο έχω διαβάσει συγκλονιστικά κόμικς αλλά και αρκετά αδιάφορα.

 

Και ενώ το πηγαίνει πολύ καλά, σαν κάτι να γύρισε, σαν να τελείωσε η έμπνευση, σαν πραγματικά να ανέλαβε άλλος συγγραφέας και αρχίζει το τουρλουμπούκι. Κάπου εμπλέκεται ο Beast ο οποίος δεν είναι εμφανώς ούτε με τους X-Force, ούτε με τους "κακούς", μεταφέρονται στο Otherworld για να κριθούν από ένα σώμα σοφών με αρχηγό τους τον Captain Britain, πάνε σε ένα άλλο σύμπαν, μελλοντικό, από το οποίο γυρίζουν με τους αντίστοιχους χαρακτήρες του δικού τους σύμπαντος, έρχονται Deathloks από το μέλλον για να τους βοηθήσουν (ή μήπως όχι;), ακόμα-ακόμα δημιουργείται μια καινούρια Brotherhood of Evil Mutants. Και όλα αυτά σε λιγότερα από 20 τεύχη, με τον ρυθμό ναι μεν να είναι καταιγιστικός, χωρίς να σε αφήνει να δεθείς με κανέναν, χωρίς να μπορείς να καταλάβεις καλά-καλά τα κίνητρα των villains. Να μην αναφέρω ότι η Psylocke αλλάζει 3 αμόρε σε 30 τεύχη. Όπως καταλαβαίνετε, όλα τα παραπάνω, θα βάραιναν καταδικαστικά στην άποψη μου για το συγκεκριμένο Omni, αν δεν υπήρχε το σχέδιο.

 

 

8.jpg     13.jpg     9.jpg

 

 

Αυτό το καταπλήκτικό σχέδιο που σε κάνει να διαβάζεις και τις πιο αδιάφορες ιστορίες και να μην σε αφήνει να κλείσεις το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τους Jerome Opena, Esad Ribic και τον Phil Noto. ο καθένας σχεδίασε αρκετά τεύχη, με αυτά του Opena να ξεχωρίζουν με το όχι-ακριβώς-φωτορεαλιστικό σχέδιο του το οποίο μου θύμισε πολύ αυτό του Cassaday στο Astonishing X-Men του Whedon. Για τον Ribic δεν χρειάζεται να πω πολλά, προσωπικά τον λατρεύω, ενώ ο Noto κάνει ένα τυπικό υπερηρωικό, αλλά πολύ προσεγμένο, με τρομερή κίνηση και δυναμισμό στους χαρακτήρες του. Ακόμα και ο Rafael Albuquerque κάνει ένα πέρασμα, για ένα μόλις τεύχος, αλλά και αυτό είναι αρκετά καλό.

 

Εκεί που τα χαλάμε είναι με τον Greg Tocchini. Σε συνδυασμό με το mind-fuck γράψιμο του Otherworld arc, το σχέδιο του είναι τόσο περίεργο, τόσο κακό και στατικό, με φιγούρες να αλλάζουν μορφή και σχεδίαση από καρέ σε καρέ. Από τα χειρότερα σχέδιο που έχω δει σε μοντέρνα Marvel, όσο καλός και προσεγμένος είναι στο Low του Remender στην Image, τόσο κακός είναι εδώ. Πραγματικά απορώ για την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις 2 σειρές.

 

 

10.jpg     14.jpg     11.png

 

 

Δεν ξέρω σν θσ πρότεινα το συγκεκριμένο Omni. Διάβασα τα πρώτα 10-15 τέυχη σε 1-2 ημέρες, και τα υπόλοιπα 20 σε 1 μήνα. Κυρίως ευθύνεται πιστεύω το γράψιμο του Remender, το οποίο, πέρα από τα 2 πρώτα arcs,  μου φάνηκε να έπασχε από έλλειψη τελικής κατεύθυνσης. Αξίζει πάντως για το εκπληκτικό σχέδιο, κυρίως του Opena αλλά και τη συνολικά καλή δουλειά στην πλειοψηφία των 35 περίπου τευχών. Συνολικά θα του έβαζα ένα 6/10 και θα συνεχίσω τη ζωή μου ενθυμούμενος το ότι λάμπει (hype), δεν είναι απαραίτητα χρυσός.

  • Like 8
  • Thanks 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Άλλη μια όμορφη παρουσίαση! :clap:

Συμφωνώ ότι αυτό το run είναι άνισα δομημένο, τόσο σεναριακά όσο και σχεδιαστικά. Εδώ να πω ότι ο Remender ποτέ δε μου γέμιζε το μάτι, οπότε δεν έχω διαβάσει πολλές δουλειές του για να ξέρω αν το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες σειρές. Ενώ τα πρώτα 20 τεύχη (μέχρι το τέλος του Dark Angel Saga) είναι ένα έπος, από εκεί ύστερα η ιστορία εξελίσσεται όλο και πιο αδύναμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχω αναμνήσεις από το πρώτο μισό της σειράς, ενώ από το δεύτερο όχι και τόσες. Παρόλαυτα αυτά όμως, θυμάμαι ότι το τέλος μου άρεσε και ότι το είχα βρει ταιριαστό.

Να πούμε ότι πολλές ιδέες και plotlines του UXF εξερευνούνται ή και συνεχίζονται στο Uncanny Avengers του Marvel Now από τον ίδιο συγγραφέα. ;)

Edited by the comic guide
  • Like 9
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευτυχώς που έκανες αυτή την παρουσίαση, γιατί γίνεται τόσος χαμός με αυτό το omnibus που είχα μπει στο τριπάκι να σκέφτομαι να το αγοράσω. :P

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προσωπικά, εάν δεν είχα ήδη τις δύο Complete Collections που συλλέγουν όλη τη σειρά, θα τσίμπαγα το Omnibus εάν το έβρισκα σε πολύ καλή τιμή. Ειδικά το σχέδιο του οπισθόφυλλου που υπάρχει κάτω από το dust jacket είναι όλα τα λεφτά! 

 

Screenshot_20201019-135324.thumb.jpg.fd46cd4f338ec61e91627fbb0f191a7a.jpg

 

Από το προηγούμενο σχόλιο που έκανα ίσως να άφησα να εννοηθεί ότι η σειρά δεν είναι καλή ή κάτι τέτοιο. Για μένα, είναι αρκετά καλή, απλά με χάλασε στο ότι θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. (ειδικά από ένα σημείο και μετά...) 

Edited by the comic guide
  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...