Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Ο Κήπος του Προφήτη: The Unholy Book (Gordon Blacksmith, Περικλής Αρκάς)


Recommended Posts

1.jpg

 

Ο Ντίνος Χεντμπάνγκης είναι ο απόλυτος κόμικ αντι-ήρωας μεταλάς. Αντισυμβατικός, σταρχιδιστής, περιθωριακός και αυτο-περιθωριοποιημένος, κόντρα στο μέινστριμ, στους λαϊκούς, στο έντεχνο, σε οτιδήποτε βρώσιμο δεν πρόερχεται από τα βρώμικα της μιχαλακοπούλου. Είναι πιστός υπηρέτης του χέβι μέταλ, οπλαρχηγός της επανάστασης των απανταχού μεταλλάδων ετούτης της γης. Ο Δαίμονας Θρασοκλής, είναι αυτό ακριβώς: ένας δαίμονας που άκουσε τυχαία Abba, ανακάλυψε την ροκ και την μέταλ, εγκλωβίστηκε σε ένα iron maiden the early years βινύλιο μέχρι που ο Ντίνος το αγόρασε, τον απελευθέρωσε και γίνανε κολλητάρια. 

 

Ο Gordon Blacksmith που ανάθεμα και αν ξέρω πως είναι το κανονικό του όνομα, αλλά τουλάχιστον ξέρω ότι είναι Έλληνας (χα-χα-χα, κάποτε δεν το ήξερα και πήγα και του μίλησα αγγλικά σε φεστιβάλ ο ξύπνιος) γέμισε την comic στήλη του εμβληματικού μεταλοπεριοδικού metal and heavy metal hammer για σχεδόν δύο δεκαετίες, πιάνοντας πλήρως τον παλμό, όντας και ο ίδιος, του κλασικού Έλληνα μεταλά. Του κάφρου, του βρωμιάρη, του άξεστου, του φτωχού πλην τίμιου παιδιού, του θρασά, του εναλλακτικού, του οι μετάλικα-ξεπουλήθηκαν-μετά-το-justice-for-all, του παουερά, του σλέιερ-ρε-μοunι@. Όλων μας. 

 

23116736_1733776523363644_4147794653846276991_o.jpg 2.jpg

 

Στο the unholy book που έβγαλε η εκδοτική star comics το 2018 σε μια αξιοπρεπέστατη στριπαριστή οριζοντιοποιημένη έκδοση συλλέγονται τα επεισόδια του "κήπου του προφήτη" από το 2007 μέχρι το 2015 σε 160 ασπρόμαυρες γυαλιστερές σελίδες. Παρόλο που στην αρχή βαρέθηκα λίγο είναι η αλήθεια, κάπου πριν την μέση άρχισε να μιλάει στον μεταλά μέσα μου και "βρήκα" σε διάφορες φάσεις και τον εαυτό μου στις περιπέτειες του χεντμπάνγκη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει φοβερά πρωτότυπες και αστείες ατακάρες και έξυπνο χιούμορ. Προτείνεται και συστήνεται, με συνοδεία μπόλικης φθηνής μπύρας και το seasons in the abyss μαζί με το vulgar display of power στο ριπίτ.

 

A! και εδωνά διαβάζετε μερικά από τα επεισόδια τσαμπέ από τον ίδιο τον δημιουργό. (από το holy book). 

 

Up the irons \m/

  • Like 8
  • Thanks 3
Link to post
Share on other sites
  • Θρηνωδός changed the title to Ο Κήπος του Προφήτη: The Unholy Book (Gordon Blacksmith, Περικλής Αρκάς)

@GreekComicFan είχες πει προ αμνημονεύτων ετών πως "τα σενάρια του blacksmith είναι κλασική περίπτωση hit or miss, με έμφαση στο miss. Αλλά όταν είναι hit, πέφτεις κάτω από τα γέλια". 

 

Ακριβώς αυτό που σκέφτομαι για τον τίτλο, δεν θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα. :toad:

  • Like 8
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...