Jump to content

Phantom Duck

Member
 • Posts

  324
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Phantom Duck last won the day on March 21

Phantom Duck had the most liked content!

Reputation

3,025 Excellent

2 Followers

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. Εγώ σε όλα αυτά να προσθέσω πως θα ήταν ωραίο να υπάρχουν στο βίντεο κεφάλαια ανά γενική θεματολογία, επειδή βοηθάνε πολύ σε μεγάλα βίντεα.
 2. Αναρωτιέμαι πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του Νέτφλιξ. Ελπίζω να είναι πάνω από μία σεζόν.
 3. Έφτασε και η στιγμή που θα την πάταγα. Έκανα μία παραγγελία 1,5 μήνα πριν και δεν έχω λάβει κάποιο ειδοποιητήριο σχετικά με το αν την έστειλαν. Έχω 6-7 βιβλία, δύο εκ των οποίων ήταν preorders. Τους έστειλα μήνυμα και μου απάντησαν το παρακάτω: The order is already past the last estimated delivery date and unfortunately, I'm unable to check and confirm its exact location as it was shipped untracked. Διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το εάν έφυγε εν τέλει, μιας και θα έπρεπε να σπάσει σε κομμάτια (λόγω των preorders). Θα μου κάνουν πλήρες refund λέει, επομένως δεν μπήκαμε μέσα, όμως προβληματίζομαι αν καθυστέρησε η παραγγελία λόγω των preorders ή αν έπαιξε άλλο πρόβλημα. Λέτε αν τα παραγγέλνω λίγα λίγα να έχω περισσότερες πιθανότητες να μου τα στείλουν, ή δεν παίζει ρόλο;
 4. Έγινε αλλαγή ώρας. Ο Faraci θα υπογράψει στον πάγκο του Μικρού Ήρωα Κυριακή 18:30 με 20:00. Δηλαδή σχεδόν αμέσως μετά από το Spotlight που θα κάνει το Comicdom. EDIT - Γράψαμε ταυτόχρονα
 5. Το Bookdepo εμένα μου δείχνει περίπου 12 χρόνια πίσω. Κάθε μερικούς μήνες, έκοβε τις παλιές παραγγελίες, γι' αυτό είχα βγάλει πριν λίγο καιρό κάποια screenshots από το 2010, για να τα θυμάμαι. Πλέον μου δείχνει κι εμένα αγορές από το 2011 περίπου. Οι πρώτες μου αγορές πρέπει να ήταν περίπου 2007, όταν έβρισκες έναν τόμο manga 4-5€. Η πρώτη αγορά πρέπει να ήταν κάνας τόμος Berserk (στα 7€, ήταν πιο ακριβά της Dark Horse) και κάποιοι τόμοι της Ναυσικάς του Miyazaki. Έβαλαν και επιλογή να κατεβάσεις το ιστορικό σε xls. Δεν κάνω τη σούμα, επειδή τρομάζω στην ιδέα του τι θα έχω ξοδέψει εδώ και 15 χρόνια. Τον τελευταίο καιρό είχε γίνει απαράδεκτα πανάκριβο, όμως είναι τέλος εποχής όπως και να το κάνουμε. Για εμένα η καλύτερη περίοδος ήταν λίγο πριν το 2011 νομίζω, δηλαδή πριν το εξαγοράσει η Άμαζον.
 6. Ωραία κουβέντα, συμφωνώ και διαφωνώ σε διάφορα, ένθεν κι ένθεν. Εγώ απλώς να προσθέσω στην εξίσωση ότι ακόμα και ο τελευταίος ντισνεϊκός, ο χειρότερος του σωρού που έχει έρθει, σε οποιοδήποτε φεστιβάλ, μαζεύει φουλ κόσμο. Κάθε φορά, καταλαβαίνεις σε ποιον πάγκο είναι ο ντισνεϊκός από την τεράστια ουρά. Εκεί μέσα θα βρεις από χαρντκορ ντισνεάδες μέχρι μαμάδες και πιτσιρίκια που απλώς είδαν τις αφίσες του καλλιτέχνη και θέλουν να πάρουν ένα σχεδιάκι για να κολλήσουν στο ψυγείο τους. Μόνο θετικά βλέπω εγώ από τέτοιους καλεσμένους. Οι διοργανωτές βλέπουν πως το brandname τραβάει κόσμο σαν τις μύγες, οι φαν των Ντίσνεϋ περιοδικών έχουν κάτι να περιμένουν κάθε φορά, ο άσχετος θα δει κάτι γνώριμο (που μπορεί να τον ψήσει να ασχοληθεί και με περισσότερα είδη αργότερα) και το σημαντικότερο, βλέπεις ουρά με ένα σωρό μικρά παιδιά. Για εμένα το τελευταίο, είναι το σημαντικότερο. Αν κάποιος κάνει μία γύρα στα κομιξομάγαζα των εκδηλώσεων, πόσο εύκολα θα βρει κάτι για το παιδί του; Όχι μόνο στις εκδοτικές αλλά και στις αυτοεκδόσεις. Θα βρει μπόλικα ενήλικα, τρόμου, αστυνομικά, ιστορικά, μυθοπλαστικά, πειραματικά, τα πάντα όλα. Δεν βρίσκεις εύκολα όμως παιδικά κόμικς που να παίρνουν τα παιδιά στα σοβαρά. Οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι. Μπορεί να τα σνομπάρουν οι δημιουργοί, μπορεί να έχουν φύγει από τη φάση, μπορεί να μη θέλουν να συνδέουν τα κόμικς σαν κάτι παιδικό, μπορεί μπορεί μπορεί. Και μπορεί όλα να ισχύουν. Όμως εγώ θεωρώ υπερβολικά σημαντικό στις μεγαλύτερες εκθέσεις κόμικς της χώρας, να υπάρχουν σοβαρά, καλοδουλεμένα παιδικά κόμικς που να απευθύνονται τόσο σε πιτσιρίκια όσο και σε μαντράχαλους. Αυτός είναι και ένας μεγάλος μου καημός σε αυτές τις εκδηλώσεις. Το κοινό των Ντίσνεϋ είναι τεράστιο, μαγαζιά που φέρνουν μεταχειρισμένα Ντίσνεϋ ξεπουλάνε, και παρ' όλ' αυτά, δεν έχουμε δει ΠΟΤΕ την επίσημη εκδοτική να φέρνει έναν τεράστιο πάγκο για να κάνει χαμό και να μαζέψει το κοινό. Αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.
 7. Τότε σου έκατσε μια χαρά, μην το πεις ούτε του παπά.
 8. Αν αγόρασες από το ίδιο το Άμαζον και όχι μεταπωλητή, τότε δεν έχεις θέμα για αγορές έως ~150€. Προπληρώνεις ένα ποσό αντί τελωνείου και στο φέρνουν κανονικά. Αν πάρεις από μεταπωλητή, το πιθανότερο είναι πως θα φας κεραμίδα.
 9. Επίσης δεν προπληρώνουμε ποτέ στο Πάμπλικ, για να αποφεύγουμε τέτοια φαινόμενα. Πληρώνουμε στο ταμείο, και αν είναι σκισμένο, διαβασμένο, μεταχειρισμένο, χτυπημένο, δεν το παραλαμβάνουμε. Το 1/3 των παραγγελιών μου από εκεί πέρα, ήταν σε χάλια κατάσταση και δεν τα παρέλαβα τελικά.
 10. Πάω να κάνω μια παραγγελία με 8 (!!!!) βιβλία, όμως στο checkout μου ζητάει 11,35€ Delivery Fee. Σύμφωνα με αυτό, το περισσότερο είναι 3 λίρες για μεταφορικά, σωστά; Κάνω κάτι λάθος; ΕΔΙΤ Τώρα κατάλαβα. Για Ελλάδα (EU Ζώνη 1) χρεώνει 3 λίρες συν 1 λίρα έξτρα για κάθε αντικείμενο. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι τις άλλες φορές επειδή πήρα ένα ή δύο βιβλία. Άρα συμφέρει πιο πολύ για omnibus, όχι και τόσο για manga κλπ.
 11. Δεν ξέρω αν σχετίζονται, όμως είχα προπαραγγείλει κάποια manga πριν δύο χρόνια για να πιάσω καλές τιμές. Πριν μερικές ημέρες με ενημέρωσαν πως ακυρώνονται και μου επιστρέφουν τα χρήματα χωρίς πολλά πολλά και δεν μου έδωσαν εξηγήσεις. Το ένα κυκλοφορεί μέσα στον μήνα, όμως το βλέπω μη διαθέσιμο. Επίσης πολλές μελλοντικές εκδόσεις πλέον δεν σε αφήνει να τις παραγγείλεις. Έλεγα πως είναι παροδικό, όμως πιθανώς να προσπαθούν να κάνουν ξεσκαρτάρισμα. Είναι ακόμα δύο Disney εκδόσεις της Fantagraphics που έχω προπληρώσει, όμως φαίνονται ως μη διαθέσιμες για αγορά. Θα δούμε αν μου τις ακυρώσουν κι αυτές μέσα στις επόμενες ημέρες.
 12. Το θυμάμαι το θέμα που είχες την προηγούμενη φορά, επειδή μου είχε κάνει εντύπωση. Θυμάμαι πως ήταν συνδυασμός του συγκεκριμένου τύπου λάμπας και του παλιού μελανιού των κορνιζαρισμένων τευχών. Τελικά, ίσως να είναι θέμα της γενικής ακτινοβολίας του ήλιου στον χώρο, ακόμα και όχι απ' ευθείας. Το είχε αναφέρει και ο Ντον Ρόσα σε ένα live που είχε κάνει. Δες εδώ στο 43:54. Οι τόμοι της Carl Barks Library έχουν ξεθωριάσει, μερικοί έχουν ασπρίσει εντελώς, παρ' όλο που δεν τους χτύπαγε ποτέ απ' ευθείας ο ήλιος. Μπορείς να δεις πού βρίσκεται το παράθυρο και πόσο φωτεινά είναι. Γι' αυτό λέει "learn to store your books in dark rooms". Από την άλλη, βλέπω πως άλλα πράγματα που έχει στον ίδιο χώρο δεν έχουν ξεθωριάσει, επομένως υποθέτω πως είναι και θέμα υλικών. Για σύγκριση, το χρώμα των τόμων κανονικά είναι έτσι: Στα της Fantagraphics, επιβεβαιώνω πως οι ράχες θα έπρεπε να είχαν το ίδιο χρώμα με τα πλαϊνά. Όλο αυτό έχει ξεθωριάσει. Το καλό της υπόθεσης είναι πως τα βιβλία μέσα θα έχουν μείνει άθικτα. Προσωπικά δεν έχω τέτοιο πρόβλημα επειδή δεν μπαίνει πολύς ήλιος στο μέρος των βιβλιοθηκών, ενώ αρκετά από αυτά είναι κλεισμένα σε ντουλάπια, συρτάρια κλπ. Για κάποια βέβαια που με απασχολούσαν, είχα ψάξει το θέμα των κουρτινών και είχα δει πως υπήρχαν κουρτίνες που αφήνουν μεν το φως να περνάει, αλλά φιλτράρουν τη UV ακτινοβολία (νομίζω). Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να βάλεις χοντρές κουρτίνες και να μην περνάει καθόλου φως, αλλά σε τρώει το σκοτάδι, δεν είναι πρακτικό. Πιστεύω πως καλό θα ήταν να επενδύσεις σε ποιοτικά φίλτρα τζαμιών, σε στυλ όπως αυτά που έδειξες παραπάνω. Είτε για τα τζάμια του σπιτιού, είτε για τα τζάμια των ραφιών της βιβλιοθήκης.
×
×
 • Create New...