Jump to content

Phantom Duck

Member
 • Content Count

  163
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Phantom Duck last won the day on January 5

Phantom Duck had the most liked content!

Community Reputation

1,449 Excellent

1 Follower

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. Όποιος γνωρίζει κάποια συμφέρουσα επιλογή για πρόσφατες κυκλοφορίες Marvel Omnibus, ας μας πει κι εμάς. Συγκεκριμένα με ενδιαφέρουν τα Savage Sword Of Conan και έχω απηυδήσει, δεν έχω όρεξη να δίνω 100+ ευρά για το καθένα.
 2. Μόλις ανέβασα ένα για την 5η (από τις 8) ιστορίες του Φάντομ - PKNE. Της υπερβολής είναι η Καθημερινή, μου φαίνεται πως αν ξεκινήσει κάτι, ξεχνάει να σταματήσει, είτε αυτό είναι 5 χρόνια ανατυπώσεις Don Rosa, είτε 7 μήνες Φάντομ. Τουλάχιστον αυτές είναι αδημοσίευτες ιστορίες και είναι πολύ καλές κατά κύριο λόγο, όμως νιώθω πως έχει αρχίσει να χάνεται ο ενθουσιασμός, το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παππάς. Τέσπα, θα συνεχίσω να ενημερώνω, στο συγκεκριμένο έκανα και μία σύντομη αναδρομή για το τι πρέπει να ξέρει ο καθ' εις για να τη διαβάσει. Αν συνεχίσει έτσι, λογικά τέλη Απριλίου τελειώνουμε με PKNE.
 3. Μόλις τώρα μου ήρθε κι εμένα και ήρθα να το γράψω. Καλό αυτό, όμως δεν λύνει το τελωνείο. Τουλάχιστον πάντως ξέρουμε πως δεν θα ακυρώσουν παραγγελίες και οι φθηνές αγορές (κάτω του 20ρικου) είναι λογικά εξασφαλισμένες.
 4. Τον Μάρτιο είναι να έρθουν από Bookdepository τα Berserk 7 & Hellsing 3 Deluxe, θα τα αφήσω επειδή τα έχω χτυπήσει σε τιμή χώμα (~35€ έκαστο) και θα ενημερώσω αν ακυρώσουν ή αν με κοπανήσουν στο τελωνείο. Έχω κι άλλες προπαραγγελίες μέχρι το τέλος του έτους, αν μου ακυρώσουν θα ενημερώσω. Αν και δεν πιστεύω πως θα έχω θέμα, επειδή είναι κάνα 15άρι το κάθε βιβλίο.
 5. Δύο βιβλία από Bookdepository και ένα δέμα από Amazon Γερμανίας που είχα παραγγείλει αρχές Νοεμβρίου, ήρθαν σήμερα, περίπου δύο μήνες μετά. Γενικά, σπάνια μου έχει χαθεί πακέτο, απλά όποτε τυχαίνουν πολλά (απεργίες, γιορτές + τώρα πανδημία) είναι συχνό να μου έρχονται μετά από ενάμιση μήνα. Το πρόβλημα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Έχω κάνει μπόλικες προπαραγγελίες για να πετύχω χαμηλές τιμές, η πρώτη εκ των οποίων θα εκδοθεί σε κάνα δίμηνο. Ελπίζω μέχρι τότε να έχουν βγάλει άκρη και να μην φάμε καμιά τάπα στα τελωνεία.
 6. Κοίτα, πρέπει να έχεις και την κατάλληλη οθόνη για να καταλάβεις. Επίσης, οι παλιές ταινίες που έχουν τραβηχτεί σε φιλμ (όπως το Akira) έχουν τεράστιες δυνατότητες μιας και ανάλογα με το φιλμ που υποστηρίζει, μπορεί να σκαναριστεί κοντά σε 8Κ αναλύσεις αν δεν απατώμαι. Πιο πρόσφατες ταινίες που δημιουργήθηκαν ψηφιακά και έχουν γίνει render π.χ. σε 1080p, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν σε 4Κ χωρίς να γίνει upscale. Αυτό για την ανάλυση. Τώρα για το HDR έχω δει σάπιο, έχω δει και καλό. Η ηλικία του Akira δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να προσέξουν τη διαδικασία και να μην την ξεπετάξουν απλώς για να λένε πως έβαλαν HDR. Θέλω να πιστεύω πως θα του φερθούν όπως του αξίζει, θα δούμε όταν κυκλοφορήσει.
 7. Σήμερα μου ήρθε το κουτί του Akira. Εδώ βλέπετε μαζί με τους 6 τόμους της Dark Horse (που είναι καθρεφτισμένοι) και 3 έγχρωμα τεύχη από τη σειρά της Epic / Marvel. Πριν λίγο καιρό το έβγαλε το Bookdepository στα 150 (για λίγα λεπτά;; ώρες;; ), και χτυπήθηκε ακαριαία με 10%, άρα 135€ σύνολο. Επειδή το είχα ήδη, έλεγα πως δεν θα δώσω πάνω από 140€, κι αν κάτσει, καλώς. Αν δεν καθόταν (το πιθανότερο), σιγά, το είχα ήδη. Αλλά τελικά μου έκατσε. Από τις καλύτερες ευκαιρίες. Στάλθηκε στην Ελλάδα πριν το Brexit, στάλθηκε στα ΕΛΤΑ courier πριν τις 28 Δεκεμβρίου (που σταμάτησαν να παραλαμβάνουν δέματα) και ήρθε στην πόρτα μου μόλις σήμερα. Πάρτε και δύο σε στυλ τζένγκα, Akira tower! Και μία με ένα μικυμάο για σύγκριση μεγέθους. Η έκδοση είναι φοβερή ΟΜΩΣ δεν είναι τέλεια. Θα ήθελα πολύ γυαλιστερό ιλουστρασιόν χαρτί, όπως έχει κάνει η ίδια η εκδοτική στους τόμους της Alita. Επίσης τα ηχητικά εφέ είναι αμετάφραστα, κλασικό τέχνασμα που λένε πως γίνεται για «λόγους πιστότητας στο πρωτότυπο» όμως στην πραγματικότητα δεν θέλουν να ξοδέψουν χρόνο και χρήμα σε γραφίστες. Σε άλλες εκδόσεις το δέχομαι, εδώ με πειράζει πολύ. Και είναι κρίμα μιας και η προηγούμενη της Dark Horse μπορεί να είναι καθρεφτισμένη, όμως έχει μεταφράσει διακριτικά τα ηχητικά εφέ και καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, χωρίς να πρέπει να πηγαίνεις στο παράρτημα κάθε φορά που θες να καταλάβεις τι συμβαίνει και να σταματάς το διάβασμα. Χαζομάρες, τυπικές αηδίες της βιομηχανίας. Η πλάκα είναι πως στους τόμους της Alita το είχαν πετύχει 10000%, οι συγκεκριμένοι είναι ό,τι καλύτερο έχω δει εκδοτικά, είναι 10/10. Κρίμα που δεν φέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο και στο Akira. Προφανώς ήξεραν πως θα πουλήσει, και έτσι έχουν και πρόφαση για να βγάλουν την ULTIMATE DELUXE NEON-OLYMPIC EDITION σε μερικά χρόνια. Την οποίαν και θα ξαναγοράσουμε ωσάν τα πιστά πρόβατα που είμεθα. Το μόνο «κακό» είναι πως δεν ξέρω αν θα θέλω να πουλήσω τους παλιούς τόμους. Αχχχχχχ, άτιμη Kodansha, τέτοια μας κάνεις και λατρεύουμε να σε μισούμε, αμαρτωλές σχέσεις. Τέσπα, κουβέντα να γίνεται, δεν θα με πειράξει και πολύ, τόσες φορές το έχω διαβάσει μέχρι στιγμής και ξέρω τι παίζει. Εν τω μεταξύ τα βιβλία είναι μαστούρα, είμαι σίγουρος πως έχω ξαναμυρίσει αντίστοιχη έκδοση όμως δεν θυμάμαι πού, και κάθομαι χαράματα εδώ και ένα 20λεπτο να μυρίζω εναλλάξ βιβλία και συγκρίνω μυρωδιές, και σκέφτομαι πως πάλι καλά που δεν με βλέπει κανείς, επειδή αν έπρεπε να εξηγήσω σε κάποιον τα επίπεδο του φετιχισμού που φτάνει αυτό το κουτί, δεν θα το γλίτωνα το τρελοκομείο. Υ.Γ. Ο μόνος λόγος που δεν βρίσκεται στην μπάζα το 4K Blu Ray, είναι επειδή οι γκασμάδες δεν έβαλαν HDR, όμως θα αντικατασταθεί σε επόμενη παρτίδα (την οποία μαντέψτε αν θα την αγοράσω ή όχι. Όχι, μαντέψτε!) Υ.Γ. 2 Είμαι κομματάκι ενθουσιασμένος, δεν ξέρω αν φαίνεται.
 8. Το Origin είναι μία πολύ ωραία ιστορία, ουσιαστικά ξαναλέει την αρχή του Universal Century Gundam με πολλές περισσότερες και πιο προσεγμένες λεπτομέρειες. Αν θες, μπορείς να τσεκάρεις τις πρώτες από τις 6 ταινίες ώστε να δεις αν σε ενδιαφέρει η πλοκή. Εκεί πέρα αναφέρουν την ιστορία του Char, ενώ στο manga δείχνουν επιπροσθέτως και τα γεγονόταν που συνέβησαν στο πρώτο Gundam 0079 (άρα έχει και μπόλικο Amuro). Το 99% των manga είναι ασπρόμαυρο, όμως το Origin κυκλοφορεί με χρώμα κανονικά. Μπορείς να τσεκάρεις εδώ πέρα πώς είναι. Τα βιβλία δεν κράτησαν το χρώμα, έχουν μερικές ενδεικτικές σελίδες ώστε να καταλάβεις τι παίζει αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι τους είναι ασπρόμαυρο. Το καλό είναι πως στις Α/Μ σελίδες κράτησαν τα μελάνια, δεν έκαναν grayscale την έγχρωμη έκδοση όπως συνηθίζεται κατά καιρούς, και έτσι είναι πολύ όμορφο. Γενικά είναι πολύ ποιοτική, προσεγμένη και όμορφη έκδοση, τα βιβλία είναι αρκετά βαριά με χοντρό ιλουστρασιόν χαρτί και η ιστορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς ξεκίνησε το σύμπαν των U.C. Gundam. Εδώ και μία φωτογραφία με τους 10 από τους 12 τόμους (πλέον τους έχω όλους).
 9. Προφανώς πειραματίζονται με νέο χαρτί και στην περίπτωση του ασημένιου σέρφερ του ξέφυγε ένα τσακ παραπάνω και χρησιμοποίησαν τσιγαρόχαρτο. Θα δούμε αν πρόκειται για λάθος ή αν θα το μονιμοποιήσουν.
 10. Το τελευταίο Conan του Kurt Busiek και το 4ο Omnibus Conan - The original Marvel years σίγουρα έχουν τυπωθεί εκεί, και έχουν κατώτερο χαρτί και βιβλιοδεσία από τα υπόλοιπα. Στο 09:26 το αναφέρει ο Όμαρ. Ελπίζω να έφαγαν αρκετά παράπονα και να μην το συνεχίσουν και στο Savage sword of Conan omnibus #4, επειδή θα τους δαγκώσω. Μία σειρά της Marvel είπα να παίρνω κι εγώ, και πάνε να στο βγάλουν ξινό.
 11. Το σημερινό βίδεο είναι λίγο περίεργο. Ήθελα να κάνω αφήγηση ιστορίας, όμως μου πήρε πολλέεεεεες ώρες μέχρι να καταφέρω να βγάλω ένα αποτέλεσμα, το οποίο κιόλας δεν ξέρω πώς ακούγεται, μιας και είμαι συνηθισμένος στο να μιλάω από καρδιάς και μου είναι περίεργο να μιλάω ως αφηγητής. Δεν ξέρω πώς φαίνεται, όμως είναι κάτι που ήθελα να κάνω επειδή ήθελα να μάθει περισσότερος κόσμος γι' αυτήν την ιστορία. Καλές γιορτές όπως και να 'χει, με μία από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο των Disney κόμικς.
 12. Δεν πίστευα πως η Μαμούθ μέσα σε ένα μήνα θα έβγαζε Αστερίξ & Λούκυ Λουκ, όμως το ζήσαμε κι αυτό, πάντα τέτοια.
 13. Ζω και αναπνέω για να δούμε το Phoenix σε μία σωστή έκδοση.
 14. Η ανατύπωση / νέο στοκ που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Message To Adolf, ήταν μία από τις καλύτερες κινήσεις που έγιναν μέσα στη χρονιά. Έκαναν πολύ κόσμο χαρούμενο (ανάμεσά τους κι εμένα). Δυστυχώς το είχα διαβάσει σκαναρισμένο πρόσφατα και θυμάμαι τα πάντα, όμως σε μερικά χρονάκια θα το ξαναδιαβάσω όπως του αρμόζει.
 15. Το κάθε ντούκι περιέχει 3 τόμους, και μέχρι στιγμής έχουν βγει 40 τόμοι, άρα θα βγουν σίγουρα 13 Deluxe βιβλία (39 τόμοι). Το 14ο με τους τόμους 40-42 θα βγει σε καμιά 10αριά χρόνια με τους ρυθμούς που πηγαίνει ο Miura.
×
×
 • Create New...