Jump to content

erosennin35

Member
 • Posts

  97
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by erosennin35

 1. Και ναι λοιπον, μολις πήγα και πήρα κάτι Μπλεικ και Μορτιμερ, τα οποία είχαν πάνω ακόμα τιμή σε δραχμές. Το ένα είναι σε καλή κατάσταση δεδομένης της ηλικίας. Τα άλλα δύο είναι φθαρμένα στο πλάι και κάπως κιτρινισμένα από υγρασία. Δεν είναι τραγικό οπότε δε το πρόσεξα όταν τα πλήρωνα αλλά και πάλι κρίμα καινούριο κόμικ υποτίθεται να ναι έτσι.
 2. Πολλά θα μπορούσα να πω ότι δε καταλαβαίνω για τις κινήσεις της Μαμουθ (π.χ ανατυπώσεις ΤενΤεν με ακατανόητη σειρά) αλλά λογικά κάτι θα ξέρει ο εκδότης. Πάντως, για πάμπλικ σταθερά ό,τι στέλνω για παραλαβή από κατάστημα είναι σε καλή κατάσταση. Εκτός αν το θέμα σου είναι κατά πόσο έχουν απόθεμα, που όντως δεν είναι έμπιστα.
 3. Μέχρι στιγμής τα κριτήρια για να αγοράσω κάποιο κόμικ είναι το αν το έχω διαβάσει ηλεκτρονικά () και αφού μου άρεσε το αγόρασα και σε έντυπο. Αγοράζω συχνά αν βρω κάτι που ξέρω ότι θα μου αρέσει και το βρίσκω σε καλή τιμή. Δεν αγοράζω τόσο για να στηρίξω διότι δεν υπάρχει δυστυχώς το απαραίτητο μπατζετ. Όσον αφορά την πώληση, δεν έχω σκοπό να πουλήσω κάτι από την συλλογή μου προς το παρόν, ακόμα και αν δε μου αρέσει ιδιαίτερα . Θα πουλούσα μόνο για να αντικαταστήσω με καλύτερη έκδοση( π.χ από μαλακό εξώφυλλο σε σκληρόδετο κλπ).
 4. Ποιο κόμικ από όσα διαβάσατε μέσα στο 2021 σας άρεσε περισσότερο (ανεξαρτήτως προέλευσης και έτους κυκλοφορίας); The Man Without Talent από Yoshiharu Tsuge Ποιο κόμικ από όσα διαβάσατε μέσα στο 2021 σας άρεσε λιγότερο (ανεξαρτήτως προέλευσης και έτους κυκλοφορίας); Video Girl AI από Masakazu Katsura (Δεν ήταν κακό, απλά τράβηξε στη μέση χωρίς λόγο) Ποιον/α σεναριογράφο ξεχωρίσατε μέσα στο 2021 (ανεξαρτήτως καταγωγής και έτους κυκλοφορίας); Tadao Tsuge Ποιον/α σχεδιαστή/ρια ξεχωρίσατε μέσα στο 2021 (ανεξαρτήτως καταγωγής και έτους κυκλοφορίας); Μου άρεσαν πολλοί γενικά οπότε θα αναφέρω τον πιο ιδιαίτερο για μένα .Yokoyama Yoichi Ποιο ήταν το πιο ευχάριστο κομιξικό γεγονός που ζήσατε το 2021; Το LA Comics Festival Ποιο ήταν το πιο δυσάρεστο κομιξικό γεγονός που ζήσατε το 2021; Θάνατοι πολλών δημιουργών. Kentaro Miura, Shirato Sanpei, Okamoto Tetsuji, Takao Saito
 5. Εμένα τελευταίο για το 21 και το πρώτο για το 22 ήταν το Bouncer από Jodorowsky. Πρώτη του δουλεία που διαβάζω και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά. Το σχέδιο του Boucq ήταν επίσης πολύ καλό, ειδικά τα τοπία. Το μόνο που με χάλασε στη σκληρόδετη έκδοση της Humanoids ήταν το ότι μου ήταν λίγο δύσκολο να το διαβάσω ξαπλωμένος με αποτέλεσμα να πιαστώ
 6. An Invitation from a Crab / Kani ni Sasowarete Volumes: 1 Chapters: 18 Status: Finished Published: Feb 5, 2012 to Feb 28, 2014 Serialization: Rakuen Web Zoukan Authors: panpanya (Story & Art) "Αν ποτέ είστε αρκετά τυχεροί να δείτε έναν κάβουρα να περιπλανιέται στη γειτονιά σας, παρακαλώ ακολουθήστε τον. Με το να πάτε με τον αργό ρυθμό του και να κοιτάτε γύρω σας μπορεί να ανακαλύψετε πολλά μυστήρια της ζωής που είναι κρυμμένα σε κοινή θεα." Αυτή είναι η περιγραφή για την έκδοση και νομίζω εκφράζει απόλυτα το τι μπορεί να αποκομίσει κάποιος που διαβάζει το μανγκα αυτό. Πρόκειται για μια συλλογή μικρών ιστοριών οι οποίες είναι αυτοτελείς καί πρωταγωνιστει ο ίδιος χαρακτήρας. Το όνομα προέρχεται από την πρώτη ιστορία της ανθολογίας. Αρκετές ιστορίες σχετίζονται με όνειρα, είναι κάπως σουρεαλιστικες και αφηρημένες. Ανάμεσα σε κάποιες από αυτές παρουσιάζονται και κάποιες σκέψεις του δημιουργού που δεν σχετίζονται πάντα άμεσα αλλά δίνουν μια ιδέα για το ύφος τους και ενδεχομένως τι σκεφτόταν όταν τις έκανε. Όσον αφορά το σκίτσο αλλάζει κάπως ανάλογα με την ιστορία. Τη μια φορά έχει περισσότερες σκιες, άλλες τα περιγράμματα είναι λίγο παραμρφωμενα. Σίγουρα δεν είμαι ο κατάλληλος για να το περιγράψει Τα τοπία είναι αρκετά προσεγμένα και δίνουν την αίσθηση οτι βρίσκεσαι σε αυτά. Κύριο θέμα θα μπορούσε να πει κανείς οτι είναι τα πράγματα που δεν παρατηρούμε στην καθημερινότητα . Ζούμε σε ένα κόσμο που θυμίζει κινούμενα σχέδια. Στον κόσμο αυτό κυρίως παρατηρούμε τα πράγματα που μας ενδιαφέρουν εκείνη την στιγμή καί αγνοούμε την οποία λεπτομέρεια(π.χ το background, περαστικούς κλπ). Πόσες φορές σας έχει τύχει να περνάτε από ένα μαγαζί που έκλεισε ή άλλαξε και προσπαθείτε μάταια να θυμηθείτε τι ήταν; Εμένα σίγουρα πολλές φορές. Το μάνγκα καταφέρνει να το αποτυπώσει με πολύ ευφάνταστο τρόπο. Θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα κόμιξ που έχω διαβάσει τελευταία. Το σκίτσο μου άρεσε πολύ και ταιριάζει απόλυτα με το ύφος των ιστοριών. Μου άφησε ωραίες εντυπώσεις και με έβαλε σε σκέψεις για το κατά πόσο ο ίδιος πολλές φορές αγνοώ πράγματα λόγω των έντονων ρυθμών ζωής. Το προτείνω ανεπυφύλακτα και περιμένω με ανυπομονησία και το επόμενο που θα μεταφραστεί στα αγγλικά (Guyabano Holiday).
 7. Ευχαριστώ και επίσης. Το Thoreau ήθελα να το πάρω και γω αλλά δε το πρόλαβα
 8. Από έναν γνωστό μου. Βασικά όλα εκτός από τα Ντυλαν και το Locke & Key από αυτόν είναι.
 9. Καλή Χρονιά με υγεία!
 10. Να κάποιες ακόμα Χριστουγεννιάτικες αγορές Τα Ντυλαν ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση για την ηλικία τους. Το πρώτο όμως ήταν μέσα στις λάσπες και την υγρασία(πρωτοπορία ευχαριστώ) οπότε μάλλον θα πάει για πέταμα.
 11. Καλά Χριστούγεννα με κόμιξ και πάνω απ' όλα υγεία !
 12. Να και το πρώτο κύμα χριστουγεννιάτικων αγορών. Το Sandman είναι η παλιά έκδοση αλλά ήταν πολύ καλή η τιμή για να μη τα πάρω. Να δω τώρα πως θα βρω τα άλλα 3. Το Fight Club το πήρα στα τυφλά λόγω εκπτώσεων. Ούτε που θυμάμαι την ταινία. Κοίταξα λίγο Goodreads και δεν έχουν ις καλύτερες κριτικές αλλά συνήθως δεν δίνω σημασία. Ελπίζω να αξίζει.
 13. Αυτό είναι το Max Fridman? Έχω την ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΡΑΨΩΔΙΑ που είχε εκδόσει η ΒΑΒΕΛ. Σίγουρη αγορά.
 14. Γενικά το τελευταίο καιρό έπαιρνα ελάχιστα πραγματάκια , σε σχέση με την περίοδο της καραντίνας, οπότε είπα να περιμένω να τα ανεβάσω όλα μαζί πριν τα Χριστούγεννα που λογικά θα ξοδέψω κάτι παραπάνω. Επικεντρώθηκα σε ελληνικές κυρίως εκδόσεις. Κάποια Κόρτο Μαλτέζε από Πάμπλικ και Περίπτερο. Πολύ καλές εκδόσεις και οι δύο ειδικά για τα λεφτά τους. Πρώτες δουλειές που θα διαβάσω από Héctor Germán Oesterheld και Daniel Clowes. Από το ξεφύλλισμα που έκανα νομίζω πως θα μου αρέσουν αρκετά. Τελευταία παραγγελία ήταν από τον Μικρό Ήρωα στα πλαίσια του πρόμο που κάνουν για τις γιορτές. Η έκδοση του Ντυλαν Ντογκ μου άρεσε αρκετά. Κρίμα που ο ήρωας δεν πολυαρέσει στην Ελλάδα από ό,τι φαίνεται. Πρώτο Ζαγκόρ που παίρνω και κυρίως επειδή ήταν φτηνό. Αν μου αρέσει λογικά θα πάρω και τα άλλα που βγάζει τώρα η εκδοτική. Αυτά είναι τα δωράκια. Δυστυχώς την αφίσα την έιχα ήδη από το Non-Stop Comics #1,. Επίσης έιχα ζητήσει την 'Παραμονή της Μεγάλης Νύχτας' αλλά μου έδωσαν άλλο. Δε πειράζει και αυτό θα διαβαστεί Και η μόνη ξένη έκδοση που πήρα.
 15. Είμαι και γω σε μια διαδικασία συλλογής του Μπλεκ+Non-Stop Comics. Μου αρέσει προσωπικά η ποικιλία μια και μέχρι τώρα δεν είχα επαφή με καμία ιστορία που περιέχεται. Έχω τα 4-7 από Μπλεκ οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά μέχρι στιγμής αγαπημένα μου είναι ο Βαγιάν και ο Λάργκο. Τα Μπλεκ,Μάντυ Ρίλευ και γενικά αυτού του είδους είναι για να περνάει ευχάριστα η ώρα αλλά όχι κάτι που με τρέλανε. Πάντως δεν έχω διαβάσει ακόμα καθόλου από Storm γιατί ήθελα να το διαβάσω με τη σειρά. Φάουλ και για μένα ότι δεν ξεκίνησε από την αρχή τον ήρωα αλλά τι να κάνουμε. Τώρα θέλω κάποια στιγμή να διαβάσω και ό,τι έχει από Κοκομπίλ γιατί το σχέδιο του Jacovitti μου φαίνεται απίστευτα ιδιαίτερο.
 16. Δεν ήξερα ότι υπήρχε αυτό. Πρέπει να το δω κάποια στιγμή. Πάντως οι Γάλλοι έχουν τρέλα με τον Taniguchi, περισσότερο και από τους Ιάπωνες
 17. Ναι δε διαφωνώ σε αυτό και κατανοώ και τον εκδότη. Πιο πολύ σε σχέση με τον μέσο καταναλωτή μου κάνει εντύπωση που δύσκολα θα δώσει 20+ για ένα τεύχος μόνο. Ειδικά μετά την εκδοτική προσπάθεια του Saga. Δεν είναι και Marvel που ξέρει τους ήρωες όλος ο κόσμος. Ίσως με τη σειρά να το μάθει και περισσότερος κόσμος. Μακάρι βέβαια να πάει καλά η έκδοση γιατί χρειαζόταν.
 18. Το sandman όντως λίγο τσιμπημένο μου φαίνεται. Αυτή η έκδοση έχει τα καινούρια χρώματα ε;
 19. Ενδιαφέρον φαίνεται όντως. Λογικά θα το πάρω και γω αν είναι λογική η τιμή.
 20. Τέλεια συλλογή, το κομμάτι του μαζέματος φαίνεται αρκετά κουραστικό αλλά νομίζω σαν διαδικασία έχει τη γοητεία της. Τώρα το κομμάτι του να να καθαρίσεις υγρασία και τις προετοιμασίες για νέα ράφια κλπ ίσως το λες και αγγαρεία
 21. Οχι δική μου, αλλά αρέσει σε αρκετό κόσμο(discord) αλλά και σε σελίδες τύπου MAL έχει καλές κριτικές.
 22. Molchat Doma εγγύηση Μια πρόχειρη playlist δική μου. Με παρόμοια μουσική αφού βλέπω ότι υπάρχει κοινό. Συν ένα ωραίο αλμπουμ
 23. έχουν κάποια ακόμα κομμάτια σίγουρα από αυτό του Pazienza. Μπορείς να ψάξεις και στη σελίδα τους. Είχαν 2.80 το ένα
 24. Το διαβάσα και γω μετά το peer pressure που ασκήσατε εδώ μέσα Δεν έχω διαβάσει καμία άλλη δουλεία του Hernandez οπότε δε ξέρω πως σχετίζεται με αυτές το συγκεκριμένο. Αρχικά, μου άρεσε πολύ το σχέδιο. To ειρωνικό ύφος που αναφέρατε και άλλοι επίσης έδινε στη πλοκή. Η πλοκή είχε ένα ενδιαφέρον και ήθελα να δω τι θα γίνει στο τέλος. Ομως χάθηκα κάπου και δε πολυκαταλάβα τι γινόταν σε όλο το κομικ. Τι θέλει να πει ο ποιητής βασικά; Τελικά, θα το ξαναδιάβαζα αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα το πρότεινα. Δεν είναι σίγουρα για όλους.
×
×
 • Create New...