Jump to content

erosennin35

Member
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

332 Excellent

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. Αυτό ήθελα και γω να πω. Χαρακτηριστικά μια φορά που σε μια ομαδική στο Discord (με θέμα ανιμε και μανγκα) το χα αναφέρει , πολλά άτομα σχεδόν το χλεύασαν ως χόμπι. Καταλαβαίνετε γιατι κοινό μιλάμε. Ας μην πιάσουμε και το ότι οι πιο πολλοί που ανοίκουν σε αυτή τη κατηγορία το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αγόραζαν καν κάπιο έντυπο. Το να περιλάμβανε κάποιο μανγκα θα ήταν μια καλή κίνηση, αλλά δε νομίζω να αύξανε ιδιαίτερα των αριθμό αυτών που θα το αγόραζαν. Αν παρόλα αυτά γινόταν, πιστεύω οτι πολλοί ανεξάρτητοι δημιουργοί θα έδιναν σχετικά εύκολα τα δικαιώματα. Έχω και κάποια παραδείγματα(πχ Kakio Tsurukawa, Arata Imai , Jun Saito). Επίσης μάνγκα τύπου "La nouvelle manga" θα ήταν καλή προσθήκη που θα ταίριαζε και στο ύφος των συλλεκτων εδώ. Πάντως, για μένα, θα βοηθούσε η τιμή να είναι μαξ 10ε, και να δίνει κάποια "premium" αίσθηση . Να κυκλοφορεί στη χειρότερη διμηνιαία σε περίπτερα και βιβλιοπωλεία. Άρθρα και ίσως κάποια πρόσθετα, όπως prints υπογεγραμμένα, η κάποια αφίσα θα βοηθούσαν στο να πάρει περισσότερος κόσμος το περιοδικό. Από άποψη περιεχομένου, εκτός από μανγκα, κάποιο DB η Indie αμερικάνικα/ ευρωπαικά χωρισμένα σε 2-3 μέρη, καθώς και κάποιο ελληνικό(οχι μετριότητα) θα ήταν απαραίτητα για την επιτυχία και να καλύψει ένα ευρύ κοινό. Για τον ίδιο λόγο ,καλό θα ήταν να μην περιέχουν ακρότητες. Βέβαια όλα αυτά χρειάζονται και κάποιο σεβαστό budget.
 2. Υποτίθεται οτι το Public δουλεύει κανονικά ως βιβλιοπωλείο και μπορείς να πας και κανονικά μέσα να χαζέψεις και να ψωνίσεις. Γι' αυτό μου κάνει εντύπωση.
 3. Έχει προσπαθήσει κανένας απο επαρχία να παραγγείλει και να το πάρει από το κατάστημα; Με βάζει υποχρεωτικά να επιλέξω αποστολή στο σπίτι.
 4. Καλά η Dark Horse απλά απαράδεκτη στη περίπτωση και των δυο. To Eden δεν θεωρώ απίθανο να βγει σε τόμους πάντως, αν και έχουν άλλα προτεραιότητα.
 5. Ευχάριστη σύμπτωση θα έλεγα. Πολύ καλή παρουσίαση. Χαίρομαι που όλο και περισσότερες δουλειές αυτού του είδους μεταφράζονται. Δεν ξέρω τι άλλο έχεις διαβάσει από Gekiga και γενικά από Alt-manga αλλά σου προτείνω να διαβάσεις ό,τι έχει μεταφράσει ο Ryan Holmberg, καθώς και τα κείμενα που γράφει είναι η καλύτερη πηγή που θα βρείς πάνω στις δουλειές αυτες. Επίσης, σίγουρα να διαβάσεις τις συλλογές του Yoshihiro Tatsumi που έχει εκδόσει η D&Q αλλά και αυτές του Shigeru Mizuki.
 6. Σημαντική στο χώρο είναι και η Kuniko Tsurita. Μεγαλύτερο μέρος της δουλείας της ήταν στο Garo. Πρόσφατα μεταφράστηκαν και κάποιες δουλειές της. Παραθέτω 2 λινκ για όποιον ενδιαφέρεται. Η μεταφρασμένη δουλειά Μερικές πληροφορίες
 7. Στο Βόλο τα έπαιρνα όλα από ταχυδρομείο, ενώ Τρίκαλα τα φέρνουν σπίτι οπότε μπορεί να έχει να κάνει και με την πόλη. Επίσης πιθανόν να έχει χαρτί Ολλανδίας (δεν το χω προσέξει σε δικά μου) επειδή πέρασε από κει και ήρθε με πλοίο. Άλλες φορές έρχονται αεροπορικά.
 8. Και γω πού έχω κάμποσα τεύχη έτσι δεν έχω κάποιο θεμα, απλά αυτά με τη μεγαλυτερη επιφάνεια κάτω κατω, οπότε δεν νομίζω να υπάρχει λόγος άγχους. Επίσης, μια άλλη επιλογή (εξίσου άβολη) είναι το να πάρεις πλαστικά κουτιά με καπάκι. Τουλάχιστον μαζί με χωρο γλιτωνεις και τη σκόνη.
 9. Mangaka: Minoru Furuya Serialization: Young Magazine Status: Finished Volumes: 4 M.A.L Ας ξεκινήσω από το γεγονός ότι πως το Wanitokagegisu (Swimming in the Dark) πρόκειται για ένα όχι και τόσο γνωστό manga, από έναν όχι και τόσο γνωστό καλλιτέχνη στη Δύση. Παρόλ'αυτά έχει γίνει και σειρά. Είναι από τα αγαπημένα μου κόμιξ γενικά και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ας μιλήσουμε λίγο για τον πρωταγωνιστή της ιστορίας τον Tomioka Yuuji, έναν 32 χρονο εργένη που δουλεύει ως φύλακας σε ένα εμπορικό, στο οποίο πρακτικά δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό. Είναι ένας μοναχικός τύπος, χωρίς φίλους, πράγμα το οποίο φαίνεται να τον ενοχλεί αρκετά. Μία μέρα, φαινομενικά όπως οι άλλες, εύχεται να αποκτήσει κάποιο φίλο, και μετά από λίγο βρίσκει στην πόρτα ένα σημείωμα που έγραφε ότι μέσα σε ένα χρόνο θα τρελαθεί και θα πεθάνει Αυτό αποτελεί και το σημείο καμπής στη ζωή του αφού τον αναταράζει και τον κάνει να "ενεργήσει". Οτιδήποτε προσπαθήσω να πω για την ιστορία από δω και πέρα θα την "χαλάσει", οπότε θα μιλήσω για το ύφος της. Πρόκεται για μία κωμικοτραγική ιστορία, την μία στιγμή θλιβόμουν με την κατάσταση των ηρώων και την επόμενη απλά δε μπορούσα να μη πεθάνω στα γέλια. Γενικά, ο Furuya το καταφέρνει αυτό και εδώ αλλά και σε άλλα manga ( πχ Himizu) με το σκίτσο του και τις εκφράσεις των προσώπων των ηρώων ,που πολλές φορές είναι εξωπραγματικές, καθώς και με τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις. Προσπαθεί να διευρευνήσει και να παρουσιάσει διάφορες πτυχές και προβλήματα της ζωής με δράμα αλλά και με χιούμορ( έτσι δεν είναι άλλωστε; ). Γίνονται πολλά και παράλογα πράγματα το ένα μετά το άλλο , τα οποία σιγά σιγά τον αλλάζουν, προς το καλύτερο ή το χειρότερο πρέπει να το διαβάσετε για να μάθετε Κλείνοντας, σίγουρα έχει τα προβλήματα του, εισαγάγει πολλές έννοιες-θέματα, χαρακτήρες που δεν αναπτύσσει(ίσως εσκεμμένα) και προς το τέλος χάνει λίγο την αρχική του πορεία, αλλά όλα αυτά είναι πράγματα που σε μένα το κάνουν όλο και πιο απολαυστικό. Δυστυχώς δεν έχει μεταφραστεί επίσημα στα Αγγλικά οπότε λύση είναι οι 7 θάλασσες. Υ.Γ: Προτείνω σε όσους έχουν όρεξη να διαβάσουν κάτι ψιλοπερίεργο να του δώσουν μία ευκαρία μια και δεν είναι και μεγάλο. Μετά απ' αυτό ας τσεκάρουν και το Himizu που είναι εξίσου καλό και σύντομο.
 10. Επιτέλους έφτασε και το Slum Wolf(αγνοούνταν εδω και 10μερες) . Είπα να αγοράσω και κανα μικυ μαους να δω τι παίζει, αν και τωρα πρέπει να βρω και τα προηγούμενα τεύχη για να διαβάσω το Μολντροκ. Το κομιξ η αλήθεια είναι οτι διαφέρει δυστυχώς αρκετά από αυτά που διάβαζα μικρότερος. Μια παρένθεση επίσης, ο Ryan Holmberg είχε χθές μια διάλεξη στο πανεπιστήμιο του Duke για κάποιες δουλειές manga κυρίως μεταπολεμικά που συνέβαλαν στη διαμόρφωση του είδους. Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει στο bill.fick@duke.edu ,και να ζητήσει την καταγεγραμμένη διάλεξη.
 11. Σορρυ που δεν απάντησα νωρίτερα. Το ένα είχε 15 και το άλλο 14, δεν έχουν έρθει και τα δύο αν και έφυγαν μαζί(λογικά θέμα στα ΕΛΤΑ). Κάπου στον μήνα.
 12. Παρέλαβα χθες πάλι ένα μανγκα από το BD χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση και χωρίς δασμούς. Τα Public και για μένα περίεργη ιστορία. Είχα πάρει στο προηγούμενο lockdown κάτι μάνγκα που είχαν κάπου στα 10+ ευρώ κάτω από την κανονική. Πέρασαν δύο μήνες ενώ υποτίθεται είχαν στοκ και τελικά μου έστειλαν μήνυμα ότι την ακυρώνουν. Δεύτερο φαουλ, είχα παραγγείλει το Drifting Life του Tatsumi κα υπολόγιζα οτι θα έρθει γρήγορα αφού φαινόταν σε στοκ, πάλι αφού πέρασε ένας μήνας μου είπαν ότι τελικά δεν είχαν στοκ και ακυρώθηκε. Από αυτή την ιστορία εντέλει έχασα το βιβλίο και απο το BD γιατί τελικά εξαντλήθηκε... Βέβαια να λέμε και τα καλά δεν ξαναείχα θέμα, αλλά το αποφεύγω πλεον. Δυστυχώς τα Public ήταν μια εύκολη λύση στο να πάρω μάνγκα λίγο πιο γρήγορα και χωρίς μεταφορικά(που χρεώνουν τα κομιξάδικα) αλλά δεν..
 13. Το διάβασα και γω. Λοιπόν, παρότι δεν ξέρω κάτι για τους χαρακτήρες πέρα από ότι είχαν δείξει οι 3 πρώτες ταινίες, μπορώ να πω ότι είναι από τις πιο ωραίες ιστορίες που χω διαβάσει. Μου άρεσε πολύ το όλο μελαγχολικό ύφος και ο τρόπος που έγινε η αφήγηση. Το σχέδιο επίσης μου άρεσε, αν και γενικά δεν αποτελεί προσωπικό κριτήριο για το αν θα διαβάσω ή όχι ένα κόμικ.
×
×
 • Create New...