Jump to content

Γουλβι

Member
 • Posts

  54
 • Joined

 • Last visited

Reputation

270 Excellent

1 Follower

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. Έχουν κυκλοφορήσει λίγα τεύχη μέχρι στιγμής αλλά αν συνδυάσουν αυτά που συλλέγει με ιστορίες και πως συνδέονται με αυτά μπορούν να κάνουν πολλά.
 2. Ο συλλέκτης – τάγμα 731 είναι ένα πρόσφατο κόμικ που κυκλοφορεί από την dark horse comics και εξιστορεί τα βιώματα ενός Αμερικανού κατασκόπου που αιχμαλωτίστηκε κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου από τον αυτοκρατορικό Ιαπωνικό στρατό και μεταφέρθηκε σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης που είχαν εκείνη την εποχή οι Ιάπωνες κάτω από τη διοίκηση ενός στρατιωτικού - ιατρικού τάγματος με την ονομασία τάγμα 731. Η τέχνη είναι αρκετά καλή και ταιριάζει με το κλίμα της ιστορίας. Με ένα λίγο ελαφρύ για τους αναγνώστες τρόπο που μοιάζει περισσότερο με περιπέτεια δράσης και κατασκοπείας το κόμικ κάνει αναφορά σε ένα πολύ σκοτεινό κομμάτι της ιστορίας του Ιαπωνικού λαού και προβάλει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φριχτά κομμάτια της ιστορίας του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου μέσα από τα τάγματα συγκέντρωσης που είχαν φτιαχτεί.
 3. Παιχνιδάκι spider-man με την μαύρη στολή.
 4. Θέλω η Οζεν να με κάνει τόπι στο ξύλο.
 5. Αυτό είναι που μου αρέσει σε αυτό το κομικ δεν χάνει κάποιο σημαντικό κομμάτι από το βιβλίο αλλά βοηθά να καταλάβεις και λίγο καλύτερα το κόσμο που γίνεται η ιστορία, όταν είχα διαβάσει το βιβλίο δεν μπορούσα να φανταστώ κάποια κομμάτια και το κομικ το έκανε πιο κατανοητό, όπως προς το τέλος δεν μπορούσα να το καταλάβω και είναι πιο σύντομο από το βιβλίο με εικόνες και χαζεύεις και την τέχνη.
 6. Στις ιντερνετικες αναζητήσεις μου βρήκα μια μεταφορά του βιβλίου 1984 του George Orwell σε graphic novel. Το σωτήριο έτος 1984 σε ένα παράλληλο σύμπαν οι άνθρωποι του πλανήτη γη είναι αιχμάλωτοι τυραννικών καθεστώτων, η ανθρωπότητα μέσα από τα κράτη που την αντιπροσωπεύουν βρίσκεται σε συνεχείς πολέμους και σε διαρκή φόβο και παρακολούθηση από τις τηλεοράσεις τους. Ο ήρωας της ιστορίας είναι ένας γραμματέας που εργάζεται για το τυραννικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στη Αγγλία και η δουλειά του είναι η επεξεργασία και καταστροφή κειμένων και οποιουδήποτε άλλου εντύπου υλικού π.χ. φωτογραφίες με σκοπό να αλλάξει γεγονότα του παρελθόντος και να τα φτιάξει έτσι όπως του υποδεικνύει το κόμμα που υπηρετεί με σκοπό να πείσει το λαό ότι τα γεγονότα έγιναν όπως συμφέρει το κόμμα, που έχει αρχηγό έναν σκιώδη ηγέτη ο όποιος ονομάζεται, Ονι Τσαν, δηλαδή μεγάλος αδελφός. Η ιστορία συνεχίζεται με τον πρωταγωνιστή να αγοράζει ένα τετράδιο που το χρησιμοποιεί σαν ημερολόγιο ,σε αυτό το ημερολόγιο γράφει αυτά που έχει στο μυαλό του, γενικά πως ζει και το πόσο καταπιεσμένος είναι από αυτή τη δικτατορία και θα βρεθεί σε μια κατάσταση που δεν φανταζόταν ποτέ . Το σχέδιο είναι λίγο σουρεαλιστικό και μουντό αλλά ταιριάζει με την ιστορία και βοηθά σε κάποια σημεία να καταλάβεις και το βιβλίο. Το 1984 γραμμένο από τον George Orwell to 1949 μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είναι ένα έργο σταθμός σε αυτό που ονομάζουμε δυστοπικό μέλλον, ένα μέλλον που κάθε ανθρώπινο ον υποφέρει και βασανίζεται ανεξάρτητα από τη ιδεολογία που επέλεξε να υπηρετήσει, είναι ένα έργο για γερά στομάχια, ένα έργο παρακαταθήκη του Orwell και προειδοποίηση από το μέλλον στο παρελθόν, να μην επιτρέψουν ποτέ κάτι τέτοιο να συμβεί στους ίδιους, διαφορετικά η ζωή όλων των ανθρώπων πάνω στον πλανήτη γη θα είναι κάτω από μια μπότα που πιέζει το κεφάλι κάθε ανθρώπου μέχρι να το συνθλίψει νοητικά και σωματικά. Το συγκεκριμένο κόμικ κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ.
 7. Ωραίος ο Ντρεντ, χρειάζεται στις εποχές που ζούμε. Κάτι μπορεί να επιδείξουμε.
 8. Spiderman blue, το είχα διαβασει παλιά, επειδή δεν μπορούν να σκεφτούν νέες ιστορίες οι σεναριογράφοι στα κόμικς της Μάρβελ συνέχεια προσθέτουν ότι τους κατέβει στις παλιές ιστορίες. Μαιρη Τζέιν για πάντα, η Γκουεν Στεισι ήταν μια απλή ξεπετα.
 9. Τελικά αγόρασα το πρώτο τεύχος για το κατσαβίδι. Η εμπειρία που μου άφησε η συναρμολόγηση του κράνους ήταν αυτή ενός Κινέζου που δουλεύει σε εργοστάσιο παιχνιδιών στην Κίνα και συναρμολογεί παιχνίδια. Έχει όμως μια μεγάλη άφησα και ήταν καλή. Για 2€ αξίζει.
 10. Έχεις δίκιο ακούστηκε κάπως. Το έφτιαξα.
 11. Φτώχε μου στο aliexpress τα πουλάνε 70€. Από έμενε Λίνκ για αυθεντικα κουκλακια hot toys με 200€ δεν περνεις παντως. Αφου μόνο μόνο η deacostini υπαρχει για κάποιους από Τρίτη στα περίπτερα. Οι υπολοιποι ξέρετε πως υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.
 12. Θέλω να σε διαψεύσω δημόσια και να σου πω πως είσαι λάθος. Υπάρχει hot toys με 200€ τουλάχιστον πριν έξι χρόνια που αγόρασα τον iron man τόσο κόστιζε και η Πέπερ Ποτς τόσο την αγόρασα. Δεν έχω τσεκαρει σήμερα τιμές iron man σε hot toys αλλά όπως είπα αυτά είναι συλλεκτικά βγαίνουν σε κάποιες κόπιες μαζί με την ταινία και μετά φινιτο ειδικά αν η ταινία ήταν επιτυχημένη, όπως το ιρον μαν τρια. Αλλά με την αναγνωρισιμότητα που απόκτησαν οι ταινίες με υπερήρωες στο ευρύ κοινό που κάποτε τα σνομπαρε όλα αυτά και τα ζητάει τωρα σίγουρα και οι εταιρείες θα έχουν ανεβάσει αρκετά την τιμή τους. Οι πραγματικοί ομως γνωστές ακομα ξέρουν που να βρουν τι.
 13. Α ναι ξέχασα αυτό για την τοστιέρα που λες είναι καθαρά θέμα χρησιμότητας. Την τοστιέρα θα την χρησιμοποιείς καθημερινά να ψηνεις λουκάνικα το μοντέλο όπως είπα απλά θα το κοιτάς. Η πάρε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο όπως είπε παραπάνω ο φίλος. Όσοι ασχολούνται με συλλογές ξέρουν που δίνουν τα χρήματα τους δεν είναι θέμα χρησιμότητας.
 14. Νομίζω ότι δεν κατάλαβες. Τα hot toys είναι μια μάρκα παιχνιδιών που πουλάνε κουκλακια ακριβή αντιγραφα από ταινίες. Ο iron man απο hot toys που λέω είναι σιδερένιος και κινείται και έχει φωτάκια και έχει και την φάτσα του Ντάουνι τζούνιορ που του μοιάζει εκπληκτικά και είναι συλλεκτικά, το ξέρω γιατί το είχα αγοράσει πριν κάτι χρόνια μαζί με την Πέπερ Ποτς και η ποιότητα είναι ασυναγώνιστη για όσους ασχολούνται με το άθλημα. Αυτό με το jumbo που λες είναι ένα φτινιαρικο παιχνίδι για ηλικίες κάτω των 12 ετών για να παίζουν τα παιδάκια. Αν συγκρίνεις το ύψος και καλά θέλεις σε κλίμακα 1/3 δηλαδή 60 εκ που είναι αυτό της deacostini η hot toys έχει κυκλοφορήσει έναν iron man σε κλίμακα 1/4 δηλαδή 50 εκ και αυτός σιδερένιος στα 700€. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην τελική θα μείνεις με ένα μοντέλο που θα το κοιτάς και θα σε κοιτάει, η πρόταση μου είναι για αυτούς που θέλουν ένα ποιοτικό αντίγραφο της στολής του iron man να θαυμάζουν χωρίς να μπλεχτούν με κομματάκια και συναρμολογήσεις και τους πιάσει πονοκέφαλος χωρίς το άγχος αν θα ολοκληρωθεί η συλλογή και μείνει το μοντέλο μισό.
×
×
 • Create New...