Jump to content

DaDiRa

Member
 • Posts

  298
 • Joined

 • Last visited

Reputation

2,132 Excellent

2 Followers

Recent Profile Visitors

4,128 profile views
 1. Τελικά το επόμενο τεύχος με το οποίο κλείνει το 2ο Act, κυκλοφόρησε τελείως συμπτωματικά τη μέρα που έκανα το ποστ. Η ιστορία παίρνει πλέον μορφή, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερα τεύχη απ' ότι υπολόγιζα για να ολοκληρωθεί. Πιστεύω σταματάει σε καλό σημείο για να το πιάσει κάποιος και να το διαβάσει μέχρι εκεί, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα αν περιμένετε να ολοκληρωθεί πρώτα. Το 2ο Act συλλέγεται και σε έντυπη μορφή που κυκλοφορεί στις 14 Δεκεμβρίου.
 2. Μη το αμελήσετε το παραπάνω indie, έχω γράψει δυο λόγια σε άλλο ποστ. Ίσως είχε κακό timing η κυκλοφορία του, γιατί δεν ακούστηκε πολύ. Βάζω ένα review από Skill Up.
 3. Και εγώ το League of Comic Geeks χρησιμοποιώ σαν database συλλογής, αλλά έχω και το Goodreads που το θεωρώ καλύτερο για tracking αναγνώσεων. Το LOCG έχει σαφή διαχωρισμό του "διαβάστηκε" από το "το έχω στο ράφι μου" και είναι αρκετά όμορφο, αλλά λίγο αργό. Σαν βάση είναι πλήρης για αμερικάνικα κόμικς, αλλά του λείπουν bd και ας έχουν μεταφραστεί από αμερικάνικες εκδοτικές. Θεωρώ ότι για πλήρη καταλογογράφηση, εμάς στην Ελλάδα, μας χρειάζεται πάνω από μια βάση. Π.χ, ακόμα και μια φορά τον χρόνο να διαβάζεις Disney (όπως εγώ), πρέπει αναγκάστηκα να κρατάς ΚΑΙ inducks. Για ελληνικά πρέπει Goodreads, για manga κάτι άλλο κοκ. Εκτός αν μπεις στη διαδικασία να φτιάξεις δική σου.
 4. Χμμ, με ξενέρωσε που είναι κουτί, αλλά μάλλον θα το πάρω και εγώ. Νόμιζα ότι πρόκειται για την κλασική θήκη ραφιού που από τη μια πλευρά φαίνονται και οι ράχες.
 5. Εγώ Jazz Jackrabbit 2 έπαιζα και στα '00s πάντως. Άμαθος τότε και με μόνο ερέθισμα το mame32 για το τι σημαίνει video game, ένας γείτονας μου το αντέγραψε (δε θυμάμαι αν ήταν σε cd ή δισκέτα) και μου το έδωσε. Θυμάμαι ότι είχα πάθει πολιτισμικό σοκ από τα χρώματα και τους ήχους.
 6. Και άλλο διάγραμμα σε μορφή timeline. Τα έχει διαβάσει κανείς αυτά; Δεν μπορώ να αποφασίσω αν θέλω περιμένω να μαζευτούν πολλά ή να τα παρακολουθώ όσο βγαίνουν.
 7. Για κάποιο λόγο δε θυμόμουν την παρουσίαση και νόμιζα ότι ήταν από τα πρόσφατα μέτρια του. Θα διαβαστεί άμεσα μετά από αυτά που είδα να γράφετε.
 8. Έπιασα τα 5 τεύχη του Friday από Ed Brubaker και Marcos Martin. Η σειρά ξεκίνησε στο Panel Syndicate αλλά τελικά δημοσιεύεται και σε φυσική μορφή από την Image. Η αλήθεια είναι ότι το έπιασα επειδή νόμιζα πως είναι ολοκληρωμένο, αλλά όσο πλησίαζα προς το τέλος συνειδητοποιούσα ότι η ιστορία δεν έχει ολοκληρωθεί, και με το πιο πρόσφατο τεύχος να έχει βγει τον Μάιο, λογικά θα αργήσουμε να δούμε το τέλος (εγώ υπολογίζω τουλάχιστον άλλα δύο τεύχη). Καλό ήταν, αλλά κάτι πράγματα περί masterpiece που διάβαζα, τα θεωρώ υπερβολικά - ειδικά για μη τελειωμένη ιστορία. Είναι ενήλικο μυστήριο με folk τρόμο, ο Brubaker το λέει post-YA, και δοσμένο με αρκετή νοσταλγία για το genre. Πολύ ατμοσφαιρικό και με μια ωραία ανατροπή. Δυστυχώς τελειώνει σε cliffhanger, οπότε περιμένουμε όσους μήνες χρειαστεί για το επόμενο τεύχος. Το σχέδιο πολύ ωραίο, όπως ακριβώς το λάτρεψα και στο Private Eye, και στο Barrier. Εδώ, βέβαια, εμφανώς πιο προσγειωμένο, με μικρές εξαιρέσεις. http://panelsyndicate.com/comics/friday (Το Panel Syndicate έχει διευρύνει αρκετά τη "βιβλιοθήκη" του. Το αρνητικό είναι η συχνότητα κυκλοφορίας νέων τευχών, όπως και με το Friday. Έχω σκοπό πάντως να τα διαβάσω όλα όσα έχει.)
 9. Ήθελα πάλι Daniel Warren Johnson και έπιασα το Murder Falcon, κάπως επιφυλακτικά ομολογώ, λόγω της πολύ στοιχειώδους επαφής που έχω με τη metal. Τελικά αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο και δίνει μια πολύ καλή ιστορία που διαβάζεται από τον καθένα. Παίζει μπάλα ξανά στο γήπεδο του, με γιγαντιαία τέρατα, δυναμικές σκηνές δράσης, πανοραμικά πεδία μάχης και ένα σετ από ανθρώπινους χαρακτήρες με εσωτερικές διαμάχες που προσφέρονται για εύκολη ταύτιση. Το θεωρώ σεναριακά απλούστερο από το Extremity, αλλά πιο στιβαρό από το Beta Ray Bill. Με το δεύτερο, μάλιστα, νομίζω ότι έχει και πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Με τα κόμικ του περνάω πολύ καλά, αλλά θα ήθελα να τον δω να τολμάει περισσότερα στα σενάρια του, ή έστω να συνεργάζεται με άλλο σεναριογράφο, ώστε να μας δώσει κάτι που θα αφήσει πιο ευδιάκριτο αποτύπωμα. Συνεχίζω να μη χορταίνω το σχέδιο του και θέλω να το δω σε ακόμα περισσότερα σκηνικά, αλλά διαβάζοντας για τρίτη φορά ιστορία του, νομίζω ότι κινείται σε πολύ ασφαλή πλαίσια με αρκετή επίκληση στο συναίσθημα.
 10. Εγώ συνήθως το παθαίνω αυτό όταν καταπιάνομαι με άλλο χόμπι που μου τρώει τις μέρες και "ξεχνάω" να ασχοληθώ με κόμικς. Αλλά μου έχει τύχει να θέλω να διαβάσω ή να έχω στο ράφι μου κόμικς και να μην έχω όρεξη. Το παθαίνουν όλοι, όμως, οπότε μάλλον δεν είναι περίεργο. Πάντως εμένα με βοηθάνε τυχαία ερεθίσματα όπως π.χ. το φόρουμ ή τα social media για να θυμηθώ τι χάνω όταν δε διαβάζω κόμικς.
 11. Τέλεια! Νομίζω με αυτό συμπληρώνουμε τα άπαντα του Κόρτο από Μικρό Ήρωα, έτσι δεν είναι;
 12. Εγώ έμαθα ότι φτιάχνει μουσική από κάποια ποστ του στο Facebook. Το ανισόπεδη ντίσκο μου άρεσε, κάποια άλλα όχι τόσο, αλλά μουσικά περισσότερο μου άρεσε το ρεύμα στην πίστα (και το βίντεο επίσης πολύ καλό).
×
×
 • Create New...