Jump to content

DaDiRa

Member
 • Content Count

  123
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

870 Excellent

1 Follower

About DaDiRa

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. Gideon Falls το διαβάζω τόμο-τόμο, οπότε μόλις βγει τον Δεκέμβρη θα το τελειώσω μια και καλή. Remender γενικά ήθελα να διαβάσω και το Decorum το έχω βάλει στο μάτι. Θα τα ψάξω αυτά σίγουρα. Για κάποιο λόγο το είχα στο μυαλό μου για πάνω από 100 τεύχη. Μπαίνει σίγουρα και αυτό στη λίστα. Edit: ώπα έχει και 2η σελίδα Καλά αυτό σίγουρα. Αλλά το καθυστερώ γιατί σκέφτομαι ότι θα το αγοράσω ζεστό και ολοκληρωμένο σε όσο πιο μεγάλη έκδοση γίνεται σε κάποια φάση
 2. Ξεφεύγω λίγο από την ερώτηση του θέματος, αλλά έχετε να προτείνετε καμία πρόσφατα ολοκληρωμένη σειρά που αξίζει; Νορμάλ αριθμό τευχών όμως.
 3. Τούμπανη βιβλιοθήκη με πολλές τούμπανες εκδόσεις. Ωραίος.
 4. Διάβασα τους δύο πρώτους τόμους από τον Μαύρο Πύργο της Marvel που έβγαλε η Bell στα ελληνικά, "Η γέννηση του πιστολέρο" και "Ο μακρύς δρόμος του γυρισμού". Είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση όπου ενώ μου άρεσε τόσο το σχέδιο όσο και η ιστορία με το χτίσιμο του σύμπαντος (με το οποίο δεν έχω άλλη επαφή), η σύνδεση αυτών των δύο ήταν κάκιστη. Είναι συνηθισμένο πρόβλημα στις μεταφορές να μην υπάρχει πολύ οργανική σύνδεση μεταξύ αυτού που διαβάζεις και αυτού που βλέπεις (είτε γιατί είναι αλλού για αλλού είτε γιατί πολύ ρηχή), μόνο που εδώ δεν είναι ότι δεν έγινε προσπάθεια, αλλά ότι απέτυχε στο να παρέχει τα βασικά συστατικά που κάνουν ένα κόμικ απολαυστικό. Ποιο το νόημα μιας σκηνής δράσης αν αυτή περιγράφεται από δίπλα από τον αφηγητή, και το ακριβώς αντίθετο, ποιο το νόημα μιας περιγραφής από τον αφηγητή αν δεν μπορείς να τη δεις από δίπλα στο πάνελ. Αυτά μοιάζουν αντίθετα, αλλά παραδόξως κατάφεραν να ενταχθούν στα χειρότερα σημεία μέσα στο κόμικ και έτσι να υπάρχουν ταυτόχρονα σαν πρόβλημα. Εν ολίγοις, από το κόμικ λείπει μια σωστή σκηνοθεσία. Είναι σαν να δούλεψε ο καθένας πολύ σκληρά για το κομμάτι του και να ξέχασαν ότι πρέπει να συνεργαστούν. Και διευκρινίζω ξανά ότι και το σχέδιο του Jae Lee είναι εξαιρετικό, και το σενάριο είχε πολύ ενδιαφέρον, οπότε είναι πολύ κρίμα που βγήκε περισσότερο σαν artbook με συνοδευτικό lore και λιγότερο σαν κόμικ. Καταλαβαίνω ότι έγινε προσπάθεια να τηρηθεί το ύφος του King που συχνά να είναι πολύ περιγραφικό, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει γίνει πιο προσεκτική εκμετάλλευση του μέσου. Θυμάμαι τουλάχιστον ότι τα είχα πάρει σε τιμές χώμα, και οι δύο εκδόσεις είναι πολύ ποιοτικές, οπότε δεν μπορώ να παραπονεθώ ως προς αυτό.
 5. https://leagueofcomicgeeks.com/ Έχουμε αναφερθεί στο chatbox σε αυτό το site στο παρελθόν, αλλά με αφορμή το μεγάλο ρετουσάρισμα στην εμφάνισή του που είδα σήμερα, ας το έχουμε και σε δικό του θέμα. Το LOCG λειτουργεί κυρίως σαν βάση δεδομένων με αμερικάνικα κόμικς, και δίνει δυνατότητες καταγραφής της συλλογής σου, των αναγνώσεών σου και της pull list σου. Παράλληλα έχει μια σχετικά ενεργή κοινότητα που συμμετέχει με σχόλια κάτω από comics, reviews ή απλά δημόσια posts από το προφίλ του καθενός (δεν έχει δηλαδή κάποιο φόρουμ με τη συνηθισμένη μορφή). Έχει και εφαρμογή για Android και iOS που λέγεται απλά "Comic Geeks". Προσωπικά το χρησιμοποιώ κυρίως για να βλέπω τις κυκλοφορίες κάθε εβδομάδας, αφού τις έχουν συμμαζεμένες σε μια σελίδα, από την οποία μπορείς να τις φιλτράρεις με βάση την εκδοτική και το φορμάτ. Καταγράφω τι διαβάζω και συλλέγω, αν και η βάση δεν είναι πολύ πλήρης - ειδικά για διάφορα ευρωπαϊκά και manga που δεν είναι πολύ γνωστά και μεταφράστηκαν πριν τη δημιουργία του site. Σε κάποιες φάσεις μπορεί να γίνει πάρα πολύ αργό στην απόκρισή του, και γενικά όσο ωραίο είναι στο μάτι, άλλο τόσο μπορεί να σε ταλαιπωρήσει στη χρήση ορισμένες φορές. Επίσης η αναζήτηση του λίγο απλοϊκή και μπορεί να γίνει δύσχρηστη αν θες να ψάξεις κάτι που δεν έχει πολύ χαρακτηριστικό τίτλο (μου έρχεται για παράδειγμα στο μυαλό το Cover του Bendis, που είναι σχεδόν αδύνατο να το εντοπίσεις). Ορίστε ένα screenshot από την ενότητα των εβδομαδιαίων κυκλοφοριών με τη νέα εμφάνιση του.
 6. 130 σελίδες και είναι μόνο το 1 από τα 3; Και εγώ που νόμιζα ότι το α μέρος θα έχει περίπου όσο είχε μπει στον Μπλε Κομήτη. Έλεγα να περιμένω αυτή τη φορά μέχρι να ολοκληρωθεί πριν το αγοράσω, αλλά τώρα μάλλον θα αλλάξω γνώμη. Ευχαριστούμε για την παρουσίαση!
 7. Το Χρυσό Σπίτι της Σαμαρκάνδης έγινε μάλλον η αγαπημένη μου μεγάλη ιστορία Κόρτο. Είναι σεναριακά ακριβώς στα γούστα μου, με άριστη κλιμάκωση, χαρακτήρες που αναπτύσσονται σε όλη την έκτασή του, ικανοποιητικό "Πρατικό" τέλος και όλα αυτά ενταγμένα σε ένα πλήρως κατανοητό ιστορικό πλαίσιο. Για το σχέδιο αν και δεν παρατήρησα να με ενοχλεί κάτι στην ανάγνωση, τώρα που το είδα να αναφέρεται, συμφωνώ ότι ίσως να είχε λιγότερο προσεγμένα καρέ σε σχέση με άλλα, αφού δεν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο σχεδιαστικά εκτός από μια πολύ συγκεκριμένη σκηνή προς το τέλος. Το κόμικ πράγματι χάνει σπασμένο σε μέρη και μέχρι τις τελευταίες 40 σελίδες είχε ακόμα πιθανότητες να με απογοητεύσει με διάφορους τρόπους. Οπότε θα πρότεινα και εγώ μαζεμένη ανάγνωση για ολοκληρωμένη εμπειρία. Και τα εξώφυλλα είναι ξεκάθαρα τα καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη Κορτοέκδοση. Τώρα μέχρι να βγει κάτι άλλο, μου μένει μόνο το Εκουατόρια (που δεν το έχω). Σκέφτομαι να γυρίσω και να ξαναδιαβάσω τις 20σέλιδες ιστορίες που ακόμα στο μυαλό μου τις έχω πιο ψηλά από τις περισσότερες μεγάλες για κάποιο λόγο.
 8. Αδιάσειστες αποδείξεις ότι ο Moore αντέγραψε τον Pratt. Έτσι λύνεται και το μυστήριο για το τι γίνεται στο τέλος του The Killing Joke. Διαδώστε το πριν το κατεβάσουν!11!!!!1!!! (spoiler η τελευταία σελίδα του The Killing Joke)
 9. Πρώτη φορά είδα τόσο γεμάτους τους servers του Rising Storm 2 . Κρίμα που έχει μείνει σε μια στάσιμη κατάσταση χωρίς developers. Είναι το μόνο large-scale FPS από αυτά που έχω παίξει που μπόρεσαν να κρατήσουν τα tactical στοιχεία τους άθικτα και τη διαφορά στο skill σχετικά ασήμαντη στο πεδίο της μάχης. Όποιος το έχει πάρει και σκέφτεται αν αξίζει να παίξει, δε νομίζω να υπάρχει καλύτερη περίοδος. Τα νούμερα φαντάζομαι ότι θα πέσουν ξανά σταδιακά. (Και το Abzu το έπαιξα, πρέπει να έχει κανένα χρόνο. Ωραίο δίωρο υποθαλάσσιο ταξιδάκι.)
 10. Συμφωνώ 100% στην αξιολόγηση, είναι ένα αρκετά απλό σενάριο που εκμεταλλεύεται ήδη γνωστούς και χρησιμοποιημένους μηχανισμούς εξιστόρησης από τα υπερηρωικά, που το καθιστούν ένα διασκεδαστικό μεν ανάγνωσμα, αλλά χωρίς να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Λείπει σίγουρα ανάπτυξη από τους χαρακτήρες και το βασικό twist της ιστορίας προδίδεται από την ίδια τη δομή της. Ωστόσο νομίζω ότι είμαι αντικειμενικός όταν λέω ότι το σχέδιο του Κυριαζή είναι πραγματικά απολαυστικό, είτε απεικονίζει ρεαλιστικά είτε fantasy σκηνικά (με εμφανές φόρτε στα δεύτερα), και μαζί με τον ταιριαστό χρωματισμό ανεβάζει πολύ το κόμικ σαν σύνολο. Επίσης ο Κυριαζής έχει "κρύψει" κάποια γκραφιτι με ελληνικά σε ορισμένα καρέ. Μακάρι να ξαναδούμε τον χαρακτήρα σε ιστορία με περισσότερο χώρο για ανάπτυξη και μακάρι να είναι πάλι σε σχέδιο του Κυριαζή.
 11. Τελείωσα χθες το Nikopol Trilogy. Όπως μου αρέσει να κάνω με τα κόμικς που διαβάζω, δεν είχα ιδέα περί τίνος πρόκειται πριν το αρχίσω, αλλά και τώρα που το τελείωσα δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται. Οκ, υπερβάλλω λίγο.Το πρώτο άλμπουμ μου άρεσε πολύ με το στιβαρό του σενάριο και μου ανέβασε τις προσδοκίες για τα επόμενα. Στο δεύτερο η ιστορία μου φάνηκε κάπως πιο φλατ από πλοκή και από εξέλιξη χαρακτήρων, αλλά το θεώρησα απλά έναν απαραίτητο συνδετικό κρίκο. Το τρίτο ήταν τελείως αλλού και αμφιβάλλω ότι μπόρεσα να καταλάβω έστω και έναν συμβολισμό του. Συμπεραίνω (μπορεί βέβαια να κάνω λάθος) ότι ως έναν βαθμό λειτουργεί σαν φόρος τιμής και ταυτόχρονα παρωδία για το είδος, πράγμα που ίσως δικαιολογεί την περίεργη δομή του σεναρίου του, αν σκοπός του ήταν να αγγίξει το ύφος από όσο πιο πολλά υπο-είδη μπορούσε στην περιορισμένη του έκταση. Εν τέλει μου άφησε περίεργη επίγευση. Όχι απαραίτητα αρνητική, αλλά σίγουρα με αρκετά ερωτηματικά. Το σχέδιο είναι φυσικά εξαιρετικό, δένει άψογα με την ατμόσφαιρα και κατατάσσεται χαλαρά στα αγαπημένα μου ever.
 12. "Exclusive preview" με δύο σελίδες του Mignola από nerdist.
 13. Ξέρουμε αν το 10ο τεύχος που βγήκε τον Φεβρουάριο κλείνει την ιστορία ή αν θα συνεχίσει κάποια στιγμή; Στα social media των δημιουργών δεν μπόρεσα να βρω κάτι.
 14. Δεν ξέρω πόσες καλές ιστορίες του Deadpool υπάρχουν, αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη έχει μια θέση κάπου ανάμεσα σε αυτές. Αν μου έλεγες ότι θα έβρισκα νόημα σε ένα κόμικ με Βορειοκορεάτες X-Men θα γελούσα, αλλά θα έκανα λάθος. Το πρώτο μέρος έχει κυρίως αξία για το σχέδιο του και το όλο επιτηδευμένο '70s στυλάκι, με καλό (κάφρικο μεν, αλλά όχι υπερβολικό) χιούμορ, αλλά όπως λέει και ο GCF η μετάφραση δεν ήταν και ό,τι καλύτερο - πράγμα που ισχύει και για διάφορα σημεία σε όλη την έκταση του arc. Στο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας, μου άρεσε πολύ που δόθηκε ένα δεύτερο επίπεδο στον "κάφρο δίχως αιτία" και που μάλιστα πλαισιώθηκε με "καλό" δράμα χωρίς πισωγυρίσματα και κωλοτούμπες. Σαφώς πέφτει σε κλισέ μηχανισμούς κάπου, αλλά τίποτα τόσο ιδιαίτερο που να χαλάει την υπόλοιπη ιστορία. Στέκεται καλά μόνο του, αν και θέλει μια-δυο γνώσεις που θα μπορούσαν να μπουν σε μια μικρή έστω εισαγωγή στην αρχή του πρώτου τόμου. Όσο για το σχέδιο, προσωπικά μου άρεσε αρκετά, και οι γωνίες που αναφέρει ο Indian θεωρώ ότι του έδωσαν χαρακτήρα. Προτείνεται σε Deadpoolικούς, αλλά και σε αυτούς που δε συμπαθούν συνήθως τον Deadpool, όπως και σε υπερηρωικούς, αλλά και σε αυτούς που δεν συμπαθούν συνήθως τα υπερηρωικά. Και το συμπέρασμα που έβγαλα από αυτή την έκδοση: Χαλαρά θα αγόραζα σε μόνιμη βάση τόμους των τεσσάρων τευχών με συνδετήρα. Μια χαρά μένουν δεμένοι και διαβάζονται ανετότατα χωρίς να αγχωθείς στο ελάχιστο για καταπόνηση της ράχης. Προφανώς χάνει στο ράφι, αλλά η άνεση στην ανάγνωση δεν συγκρίνεται imho.
×
×
 • Create New...