Jump to content

DaDiRa

Member
 • Content Count

  192
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,336 Excellent

1 Follower

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. Συμφωνώ για τον Russell από ό,τι δικό του έχω διαβάσει, αλλά θεωρώ ότι επίσης το πλασάρει σαν στυλιζαρισμένο το σχέδιο του (άσχετα αν είναι ή όχι το μόνο που ξέρει να κάνει). Το Ελρικ το τελείωσα μετά βίας και ήταν από τις ελάχιστες φορές που με εκνεύρισε κόμικ, αλλά το Νιμπελούνγκεν μου φάνηκε καλύτερο αν το κρίνουμε σαν προσπάθεια μεταφοράς μιας όπερας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο φορμάτ. Μπορεί βέβαια να με μαλάκωσαν πρώτα οι διθυραμβικές εισαγωγές μεταξύ των τόμων. Πάντως πέρα από το σχέδιο, πράγματι νομίζω ότι δεν ξέρει πως να αφηγηθεί σωστά ένα κόμικ. Αντί να προσαρμοστεί αυτό που μεταφέρει στο κόμικ, προσαρμόζει το κόμικ σε αυτό που μεταφέρει. Edit: Γενικά, τώρα που το σκέφτομαι περισσότερο, έχει να κάνει με τη θεματολογία. Ο Russell συμπεριφέρεται στα πάνελ σαν να είναι σκηνές θεάτρου, και στο Έλρικ δεν κολλούσε καθόλου. Στο Νιμπελούνγκεν έδενε καλύτερα λόγω του περιβάλλοντος.
 2. Επιτέλους κάποιο από τα δεκάδες reaction shots που κράτησα διαβάζοντάς το μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
 3. Αυτό εδώ είναι πολύ εύστοχο και έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο geo_trou μπορεί να είναι ο τελευταίος του φόρουμ που δεν έπεσε μέσα στο χάσμα των γενεών (άμα εξαιρέσουμε τον Θρηνωδό που έχει tiktok, οπότε είναι ακόμα στην άλλη πλευρά του χάσματος). Επειδή ξέρω ακόμα κόσμο που στα 20s του διαβάζει manga σε τεράστιες ποσότητες και σε καθημερινή βάση, δεν υπάρχει ούτε σαν μακρινή ιδέα η "στήριξη" έντυπου περιοδικού. Δηλαδή όντως υπάρχει κοινό, αλλά νομίζω ότι βρίσκεται μακριά από την κουλτούρα του έντυπου, του περιπτέρου, των "επίσημων" μεταφράσεων, της νοοτροπίας του συλλέκτη κοκ. Όταν κάποιος περνάει το ΣΚ του διαβάζοντας 100+ chapters από ένα καινούριο manga που βρήκε, τι να του κάνουν οι λιγοστές σελίδες/μήνα που λόγω της φύσης του περιοδικού δε θα μπορεί να ανήκει και σε κανένα manga μεγάλου μήκους; Μάλιστα για πολλούς από αυτούς πιστεύω το γεγονός και μόνο ότι θα ήταν στα ελληνικά θα λειτουργούσε αποτρεπτικά. Βέβαια δεν θεωρώ κακή την ιδέα να έχει manga ένα τέτοιο περιοδικό, απλά όπως λέει και ο Γιώργος θα απευθυνόταν πάνω-κάτω στο ίδιο κοινό που απευθύνεται και η υπόλοιπη ύλη του περιοδικού.
 4. Βάζοντας για λίγο στην άκρη το μεταφυσικό folklore της νοτιοανατολικής Ευρώπης που διάβαζα στο Hellboy, είπα πριν καμία εβδομάδα να ρίξω μια ματιά και στο ελληνικό folklore με τα Μυστήρια Πράματα. Έδεσε θεματολογικά πολύ περισσότερο απ' ότι περίμενα και συμφωνώ ότι είναι πολύ θετική έκπληξη, αφού κατέληξα να διαβάζω ό,τι υπήρχε στο socomic σε ένα απόγευμα. Θεωρώ τη δεύτερη ιστορία με τους λύκους λίγο κατώτερη από αυτήν εδώ. Πάντως, επειδή θα ήθελα να δω περισσότερα και η θεματολογία έχει να δώσει άπειρες ιστορίες, λέω να παραγγείλω και τα τευχάκια το συντομότερο.
 5. Έπεσα τυχαία πάνω στο heroforge, και ήθελα να σας ρωτήσω αν το ξέρετε και αν το έχετε χρησιμοποιήσει. Πρακτικά σου δίνει ένα βασικό περιβάλλον για να κάνεις custom figurines, αν και με σχετικά περιορισμένη ελευθερία. Οι τιμές νομίζω είναι κάπως τσιμπημένες στα βαμμένα. Μάλλον δε θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία, αλλά μου φάνηκε ενδιαφέρον. https://www.heroforge.com/Materials/
 6. και καλή τύχη σε όλους τους συμμετέχοντες. Δεν έτυχε να τελειώσω κάτι που δεν έχει παρουσιαστεί αυτή την περίοδο, αλλά ο αριθμός που επιτεύχθηκε είναι ήδη τρελός!
 7. Επιτέλους, είχα ξεχάσει ότι υπάρχει . Σταμάτησε και στο κόμικ η βασική του σειρά και έχω χάσει κάθε επαφή.
 8. XIII δωρεάν στο GOG. Το original, όχι το αποτυχημένο remake που κυκλοφόρησε τον χειμώνα. Σκρολλάρετε εδώ λίγο παρακάτω για να φανεί το banner του giveaway. Ισχύει για ~45 ώρες ακόμα.
 9. Άφησα τις δικαιολογίες όπως έγραψα πριν από ένα(!) σχεδόν χρόνο, και ξεκίνησα σήμερα διαβάζοντας το Seed of Destruction. Θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις συμβουλές και τα χνάρια του Θρηνωδού και να διαβάσω τουλάχιστον τη βασική σειρά όσο πιο πυκνά γίνεται, παρότι είναι κάτι που δυσκολεύομαι να κάνω μιας και δεν είναι του στυλ μου. Αλλά γουστάρω πολύ με το όλο ύφος και η ανάγνωση φεύγει νεράκι. Στο μεταξύ αυτό το "αφήγηση/περιγραφή εν μέσω μάχης" δεν ξέρω αν το έφερε ο Mignola, αλλά ξέρω ότι πολλά από τα μεταγενέστερα κόμικς που έχω διαβάσει έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν τη φυσικότητα με την οποία το κάνει στο Seed of Destruction.
 10. Εγώ πρόσφατα ξεκίνησα το βιβλίο και συμφωνώ σε αυτό. Βέβαια σε πολλά σημεία παραπέμπει σε έρευνες και αναφέρει αν είναι αμφιλεγόμενο κάτι από την επιστημονική κοινότητα, αλλά σε άλλα κάνει λογικά άλματα που δεν μου κολλάνε και δεν μπορώ να διασταυρώσω αν το κάνει για να μη μπαίνει σε λεπτομέρειες ή επειδή παραθέτει τη γνώμη του (ή την εμπειρία του, σαν ιστορικός). Πάντως είναι εξαιρετικό για τις πληροφορίες που δίνει και τον τρόπο που τις τοποθετεί σε ένα συγκριτικό πλαίσιο - χρονικό, βιολογικό και κοινωνικό.
 11. Πολύ ευχάριστο δωδεκάτευχο που εξερευνά λίγο πιο διευρυμένα τον κόσμο που εγκαθίδρυσε ο Philip Dick. Έχω μόνο δύο παράπονα, από τα οποία θα ξεκινήσω. Το πρώτο είναι ότι στην προσπάθειά του να περάσει αυτή τη χαρακτηριστική νουάρ στωικότητα στην πρωταγωνίστρια, την έκαναν να μοιάζει πλήρως αδιάφορη και χωρίς κανένα απολύτως κίνητρο για το τι θα συμβεί, σαν να συνεχίζει απλά επειδή πρέπει να υπάρχει ένα σενάριο. Το άλλο είναι ότι πολλά από τα πράγματα που συμβαίνουν και κανονικά θα ήταν σημαντικά, καταλήγουν να αλληλοακυρώνονται και φαίνεται λες και η πλοκή κάνει κύκλους σε κάποιο σημείο. Πέρα από αυτά, όμως, είναι μια ιστορία που τη διάβασα και πέρασα καλά. Τα πράγματα που απλά αποτελούσαν ένα τεχνολογικό-κοινωνικό πλαίσιο στα γεγονότα της ταινίας (και λιγότερο του βιβλίου), εδώ εξερευνώνται και επεκτείνονται, χωρίς βέβαια να γίνεται και κάποια επανεφεύρεση του τροχού από άποψη μηνυμάτων. Αν και δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες, τώρα που το σκέφτομαι θα ήταν μια καλή ευκαιρία να "τολμήσει" ο Green έστω και έμμεσα να φέρει τον Μερσερισμό του βιβλίου στο σύμπαν του, που επίσης είχε παραλείψει τελείως στην ταινία (την πρόσφατη δεν την έχω δει). Τίμια και η προσπάθεια για το παιχνίδι με το τι είναι αληθινό και τι όχι μέχρι και το τέλος, αν και χωρίς να το εκμεταλλευτεί με κάποιον έξυπνο τρόπο στο σενάριο, οπότε σε κάποιον μπορεί να φανεί ρηχό. Σχέδιο πολύ καλό, ελάχιστα πάνελ που μου φάνηκαν βιαστικά, και μερικά άλλα με πολύ έντονα "ψηφιακά" εφέ, αν και ίσως απαραίτητα για την ατμόσφαιρα. Το 2029 είναι ongoing, οπότε θα το περιμένω πριν το αρχίσω. Και βλέπω ότι βγαίνει κάποιο Blade Runner Origins που μάλλον είναι mini-series, με διαφορετικούς δημιουργούς εκτός του Mike Johnson.
 12. Φαίνεται πολύ ωραίο και λεπτομερές.
 13. Χαλαρά το αγαπημένο μου superhero (δεν ξέρω τι λέει αυτό μια και δεν έχω διαβάσει πολλά). Και δεν είναι από αυτά τα "υπερηρωικό αλλά not really" που μας αρέσουν συνήθως εμάς που δε διαβάζουμε πολλά τέτοια. Μέσα σε λίγα τεύχη καταφέρνει να παρουσιάσει ένα σύμπαν οικείο μεν, φρέσκο δε. Είναι παραδόξως "αισιόδοξο" για Moore, αλλά αν θυμάμαι καλά διάβασα κάπου πως το έγραψε ακριβώς για να αντιταχθεί στη μόδα της μαυρίλας των υπερηρωικών της εποχής, οπότε μπορείς να είσαι σίγουρος (και να το διαπιστώσεις) ότι έβαλε μεράκι σε αυτό το σύμπαν. Πέρα από το στιβαρό δέσιμο που κάνει σιγά-σιγά για να αξιοποιεί όσο καλύτερα γίνεται τους χαρακτήρες του και τις ιστορίες τους, εμένα ιδιαίτερα θετική εντύπωση μου άφησε η χαρακτηριστική του εφευρετικότητα στα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας που χρησιμοποιεί για να πει τις ιστορίες του (που πρωτογνώρισα στο DC Universe: The Stories of Alan Moore, για να καταλάβεις πάνω-κάτω πως το εννοώ). Έχει επίσης κάποια τεύχη στα οποία κάνει έμμεσο αλλά σαφή σχολιασμό στα κόμικς με αυτοαναφορές στο στυλ του Morrison. Γενικά είναι ό,τι πιο άρτιο έχω διαβάσει σε υπερηρωικό. Είναι λες και ήρθε ο παππούς Moore να με πιάσει από το χέρι και να με πάει βόλτα να μου δείξει που μεγάλωσε, και σαν μπόνους να με πείθει ότι εκεί που μεγάλωσε είναι πέραν πάσης αμφιβολίας το καλύτερο μέρος του πλανήτη - και ας μην είναι όντως. Αυτά. Ελπίζω να έκανα σαφές ότι το προτείνω.
 14. Θα τυπωθεί το Tom Strong σε compendium format. http://prhinternationalsales.com/book/?isbn=9781779510709
×
×
 • Create New...