Jump to content

the comic guide

Member
 • Posts

  653
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

the comic guide last won the day on November 14 2022

the comic guide had the most liked content!

Reputation

4,807 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

2,577 profile views
 1. Τρομερή σύμπτωση, γιατί μόλις χθες παρήγγειλα τη σκληρόδετη έκδοση. (αγγλικά) Όπως πολύ σωστά είχε επισημάνει ο @Darth Chris, η ιστορία αυτή είναι το καλύτερο "συνοδευτικό" για όσους έχουν διαβάσει τα τεύχη του Kirby. (Προσωπικά, έχω ξεκινήσει μαραθώνιο από την αρχή της χρονιάς. Έχω φτάσει στο #35.) Προσθέτουμε σε αυτό και το εξαιρετικό σχέδιο του Ross & οδηγούμαστε σε αναπόφευκτη αγορά. Μένει να δούμε εάν η ελληνική έκδοση θα είναι χαρτόδετη ή σκληρόδετη. (κλίνω προς το πρώτο.)
 2. Μωρέ το ρίσκο το γνώριζα, ήλπιζα όμως να είχαν αλλάξει τα πράγματα. Ειδικά με την τελευταία παραγγελία, έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Επιπλέον, όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενναλακτικές και όταν η βασική πηγή (BD) έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις τιμές της, λες να προσπαθήσεις εκ νέου μπας και.
 3. @leonidio Σε πρώτη φάση, ρώτα τους στο τσατ πότε σκοπεύουν να στείλουν την παραγγελία. Αν η απάντηση που σου δώσουν δεν σε καλύπτει, προχώρα σε refund. @starman84 Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν, μόνο δύο φορές έχει τιμήσει προπαραγγελία μου το Awesome. Τις άλλες δύο έφαγα άκυρο. Οπότε υπάρχει 50% πιθανότητα..!
 4. @leonidio Δηλαδή είναι Not Yet Dispatched εδώ και ένα μήνα; Όταν έκανες την παραγγελία, έδειχνε ότι είχε 20+ απόθεμα του εν λόγω κόμικ; Γιατί από ό,τι έχω καταλάβει, όταν η ένδειξη είναι 20/ 20+, τότε το προϊόν δεν παίζει να υπάρχει στην αποθήκη τους. Αυτά τα προϊόντα τα βάζουν για "κράχτη" κατά πάσα πιθανότητα.
 5. Δεν έχει στείλει κάποιο e-mail, το οποίο να λέει ότι σταματούν τις αποστολές στη χώρα μας. Ούτε στο site δείχνει ότι υπάρχει κάποιο θέμα.
 6. Επομένως, δεν έφταιγε το Awesome εν προκειμένω. Τα EΛΤΑ έπρεπε να σε είχαν ειδοποιήσει ή να σου είχαν στείλει χαρτάκι.
 7. Το region είναι διαφορετικό από το country. Επίσης, @starman84 σου είχαν δώσει κωδικό εντοπισμού; Πόσο καιρό περιμένεις την παραγγελία;
 8. ...και η νέα αρχίζει με τον πέμπτο Spider-Man!
 9. Παρέλαβα σήμερα το πακέτο! Όπως είπα και πιο πάνω, η FedEx ανέλαβε τη μεταφορά και ακολούθως μού το παρέδωσε η Γενική Ταχυδρομική, όταν το δέμα έφτασε στην Ελλάδα. Έκανε ακριβώς 19 μέρες για να έρθει και φαντάζομαι ότι ευθύνονται οι γιορτές εν μέρει για αυτό. Δεν είχα επιπλέον χρεώσεις από το τελωνείο. Το Awesome μού έδωσε κωδικό εντοπισμού, αλλά χρειάστηκε πρώτα να τον ζητήσω. Σε γενικές γραμμές το πακέτο ήταν ανθεκτικό, θα έλεγα ότι είναι εφάμιλλο του BD. (ίσως και καλύτερο.) Τώρα, όσον αφορά την τιμή, γλίτωσα ένα 50άρικο τελικά, γιατί το Omni ήταν ήδη σε χαμηλή τιμή και χρησιμοποίησα ακολούθως το κουπόνι CHECKOUT10 για επιπλέον -10%. Επομένως, έμεινα ικανοποιημένος και εάν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι το BD έχει ανεβάσει τις τιμές και ότι δεν στέλνει πλέον κουπόνια, με βλέπω να ξαναπαραγγέλνω από αυτούς. Τέλος, νομίζω ότι η εξυπηρέτηση είναι καλύτερη σε σχέση με 2 χρόνια πριν, γιατί και στα 2 e-mail που έστειλα, μού απάντησαν αμέσως. Αυτά!
 10. Εγώ ακόμα περιμένω το δικό μου δέμα το οποίο, απ' ό,τι βλέπω στο tracking της FedEx, έχει κολλήσει στο Φένλο από τις 2 Γενάρη.
 11. Ποιο κόμικ από όσα διαβάσατε μέσα στο 2022 σας άρεσε περισσότερο (ανεξαρτήτως προέλευσης και έτους κυκλοφορίας); Το 2022 ήταν μία πλούσια αναγνωστική χρονιά. Προσωπικά, ξεχώρισα τα εξής: Amazing Spider-Man #47 -> γιατί μου θύμισε έντονα ένα επεισόδιο της αγαπημένης μου σειράς κινουμένων σχεδίων "Spectacular Spider-Man" που έβλεπα μικρός. Thor #10 -> γιατί είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά τεύχη που έχω διαβάσει ποτέ. Ο Aaron χειρίστηκε άψογα τη σχέση του Thor με τον Odin. Fantastic Four #604 -> γιατί εμπεριέχει μία από τις πιο πωρωτικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Marvel. Αφορά τον Galactus και έναν άλλο χαρακτήρα. God Loves, Man Kills -> γιατί είναι ένα από τα πιο ώριμα και σκεπτόμενα υπερηρωικά κόμικ που έχω διαβάσει στη ζωή μου. Γυμνά Οστά -> για τη φιλοδοξία του και ευελπιστώ να δούμε σύντομα τη συνέχεια. Ποιο κόμικ από όσα διαβάσατε μέσα στο 2022 σας άρεσε λιγότερο (ανεξαρτήτως προέλευσης και έτους κυκλοφορίας); Θα διαλέξω το Fables #150. To φινάλε θα μπορούσε να είναι καλύτερο, πιο στρωτό & λιγότερο βιαστικό. (συνολικά όμως, η σειρά είναι εξαιρετική.) Ποιον/α σεναριογράφο & σχεδιαστή/ρια ξεχωρίσατε μέσα στο 2022 (ανεξαρτήτως καταγωγής και έτους κυκλοφορίας του κόμικ που διαβάσατε); Ξεχώρισα τον Jonathan Hickman, διότι δεν τον είχα ποτέ σε υπόληψη αλλά μετά το ιστορικό Fantastic Four του, ανυπομονώ να διαβάσω και άλλες δουλειές του. Επίσης, ξεχώρισα τον Juanjo Guarnido για το λεπτομερές σχέδιο του στο Blacksad και τον Russell Dauterman για τη δουλεία του στο Thor! Ποιο ήταν το πιο ευχάριστο κομιξικό γεγονός που ζήσατε το 2022; Η επίσκεψη μου στα αθηναϊκά Cons και το commission που έλαβα από τον Rafa Sandoval! Ποιο ήταν το πιο δυσάρεστο κομιξικό γεγονός που ζήσατε το 2022; Το ότι δεν κατάφερα να επισκεφτώ το The Con και να πάρω υπογραφές από τον Aaron. Επίσης, οι απώλειες των δημιουργών. George Pérez, Tim Sale, Carlos Pacheco κ.λπ. όπως και εκείνη του Kevin Conroy.
 12. Η τρέχουσα χρονιά κλείνει με τον δεύτερο Starman...
 13. Τις τελευταίες μέρες έχω αφήσει στην άκρη τα κόμικς και έχω "χαθεί" μεσ' τις σελίδες του βιβλίου "Φωτιά και Αίμα", στο οποίο βασίζεται το House of the Dragon. Για να μην μακρηγορώ, έχω "καταβροχθίσει" το μισό βιβλίο σε χρόνο dt. Είναι απίστευτα ψυχαγωγικό και ενδιαφέρον αναγνώσμα, που ειλικρινά δε μπορώ να αφήσω κάτω. Ο λόγος που κάνω αυτή τη δημοσίευση είναι άλλος, όμως. Το House of the Dragon καλύπτει το μισό βιβλίο (από τη σελίδα ~400 και μετά, γιατί κάπου εκεί εμφανίζεται η Ραινύρα). Σημειωτέον, το βιβλίο είναι περίπου 800 σελίδες σε έκταση. Πριν από την Ραινύρα όμως, καταγράφονται άλλοι Targaryen βασιλιάδες που κάθισαν στο Σιδερένιο Θρόνο. Ο καλύτερος από αυτούς, και παράλληλα ο καλύτερος βασιλιάς (για μένα) στην ιστορία του Westeros είναι ο Jaehaerys I, ο Συμφιλιωτής. Και στις δύο σειρές του HBO, δεν έχουμε δει κάποιον βασιλιά, ο οποίος να είναι και ηθικά ακέραιος, αλλά και να εμπνέει σεβασμό. O Jaehaerys είναι μια υποδειγματική ενσάρκωση αυτών των 2 στοιχείων. Στο μυαλό μου, πάρα τα οποία "ελαττώματα", είναι ο χαρισματικότερος βασιλιάς που κάθισε στον Σιδερένιο Θρόνο. (χώρια το ότι είχε τη πιο αγαπητή βασίλισσα στο πλάι του, την Αλυσάννη...) Πώρωθηκα!
 14. Σε συνέχεια της προηγούμενης δημοσίευσης, εν τέλει έκανα μια παραγγελία η οποία έφυγε στις 23-12. Τους ρώτησα μέσω e-mail εάν υπάρχει κωδικός εντοπισμού. Η απάντηση ήταν άμεση και πράγματι μου έδωσαν κωδικό. (η FedEx έχει αναλάβει τη μεταφορά.) Συνεχίζεται...
 15. Τελείωσα και το πρώτο World of Black Hammer. Ειλικρινά δεν έχω λόγια, η μία ιστορία είναι καλύτερη από την άλλη. Το Sherlock Frankenstein είναι όπως το περιγράφει ο @leonidio, δηλαδή έχουμε μια ιστορία που εστιάζει σε κακούς, οι οποίοι στην ουσία δεν είναι και τόσο "κακοί". Συμπάθησα παραπάνω τη Lucy Weber σε αυτό. Επίσης, το σχέδιο του Rubín είναι χάρμα οφθαλμών, με όμορφα χρώματα και ενίοτε χειρόγραφο lettering. Το Doctor Andromeda είναι γροθιά στο στομάχι. Είναι συναισθηματικό κόμικ, στο οποίο ο Lemire για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι ξέρει να γράφει υποδειγματικές, ανθρώπινες ιστορίες. Λίγοι είναι οι συγγραφείς που καταφέρνουν να με "αγγίζουν" με το γράψιμο τους και ο Lemire το έχει καταφέρει τουλάχιστον 3 φορές, συμπεριλαμβανομένου αυτού. (τα Sweet Tooth και Royal City είναι τα άλλα δύο.) Εξαιρετικό το Black Hammerverse μέχρι στιγμής. Θέλω και άλλο..!
×
×
 • Create New...