Jump to content

StereoPDS

Member
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Reputation

61 Excellent
 1. Όσον αφορά τις μεταφράσεις κάποιες που μου έρχονται έτσι πρόχειρα και αυθόρμητα και δεν μπορώ στο μυαλό μου να τις αλλάξω... Τέσσερις Φανταστικοί αντί για Φαντάστικ Φορ, Άνθρωπος Αράχνη μαζί με Σπάιντερμαν, Ατρόμητος αντί για Ντερντέβιλ, Γερακομάτης αντί για Χόκαϊ, Γύπας αντί για Vulture, Νυχτοβάτης αντί για Nightcrawler, τον Χουλκ δεν μπορώ να τον πω με τίποτα Χαλκ αλλά το αντιπαρέρχομαι, Σαύρα αντί για Lizard, Θύελλα αντί για Στορμ, Κύκλωπας αντί για Cyclops, Τιμωρός αντί για Punisher, Μαύρη Γάτα, Θηλυκή Χουλκ/Χαλκ, Κτήνος, Κολοσσός και πάει λέγοντας.... Το Λυκομάτης δε μου καθόταν καλά κι από την εποχή της Μαμούθ. Τα παιδιά μαθαίνουν (όπως κι εμείς παλιότερα) τους ήρωες από τους μεγαλύτερους. Χρειάζεται όμως προσπάθεια, μελέτη των προηγούμενων μεταφράσεων και φαντασία από τους μεταφραστές στα κόμικς και στη μεταγλώττιση των ταινιών και σειρών. Θέλει δουλειά και από τους γραφίστες να προσαρμόσουν τους τίτλους σε ελληνικό κείμενο. Τελικά όλα αυτά είναι εργατοώρες και ένα έξτρα κόστος όποτε είναι και μια εξήγηση της όλης αγγλικούρας.
 2. Ξέρει κανείς που μπορούμε αυτές τις ανατυπώσεις; Δεν έχω βρει τίποτα στο διαδίκτυο.
 3. Αγορά που έκανα από amazon.de στις 12 Μαρτίου, ακόμη έρχεται... Πατάω το γερμανικό tracking number με στέλνει στη σελίδα των ΕΛΤΑ αλλά εκεί δε μου βγάζει το αντίστοιχο δικό τους ελληνικό για να βρω που είναι. Έχω ζητήσει κάνα δυο φορές refund και μου λένε να κάνω υπομονή...
 4. Του έστειλαν πάντως από την 2000AD τους τόμους, καθώς αυτοί οι "καναλάρχες" επηρεάζουν πολύ κόσμο (κι εμένα μαζί).
 5. Από αυτά τα βιβλία πραγματικά έμαθα ιστορία μικρός. Θυμάμαι στο σχολείο ήξερα και απαντούσα ερωτήσεις όπως πότε δημιουγήθηκε η Γη, ονόματα δεινοσαύρων, τον Μεγάλο Πέτρο, εφευρέσσεις και εφευρέτες και πολλά άλλα σε εποχές πολύ προ διαδυκτίου και οι συμμαθητές με κοίταζαν σα φωστήρα. Τωρα συλλέγω κάτι αντίστοιχο, την Παγκόσμια ιστορία για παιδιά που βγαίνει κάθε 2η Παρασκευή.
 6. Διάβαζα κόμικς από το δημοτικό, μόνο ελληνικά, αλλά κάπου εκεί στο Λύκειο ανακάλυψα πρώτη φορά τα αμερικανικά κόμικς κι έδινα όλο μου το χαρτζιλίκι εκεί. Μετά ως φοιτητής, καλοζωία, ξενύχτια, έκανα χρόνια να διαβάσω. Μέχρι που βγήκε το GC. Μέχρι τότε ηταν ένα μοναχικό χόμπι και πρώτη φορά βρήκα κι άλλους που να ασχολούνται οπότε επέστρεψα. Άρχισαν και οι ταχύτητες στο ίντερνετ να ανεβαίνουν και το έριξα στα torrent. Τα κύρια εξοδα ήταν σε σκληρούς δίσκους που ακόμα τους έχω και κάθονται φουλαρισμένοι καθώς εκεί στα τέλη του 2000 έβγαιναν torrent με την πλήρη συλλογή της Μάρβελ, της DC, της Image χρονολογικά απότο πρώτο τευχος. Ξενύχτια ατελείωτα να περιμένω να γεμίσει η μπάρα πως κατέβηκαν τα αρχεία στο utorrent. Η επιστροφή στο έντυπο (και το πολύ χρήμα) έπεσε τώρα τα τελευταία 5 χρόνια. Πρώτον με το YouTube. Πολλοί ανεβάζουν τις συλλογές τους σαν τον Gem mint ή τους Omnibros και μου μπήκε το μικρόβιο να αγοράζω Onnibus, epic collections και δε συμμαζεύεται. Δεύτερον με τα capital control έμαθα τη χρήση κάρτας για ονλάιν αγορές και πήγαινε (και πάει) η παραγγελία σύννεφο. - Για το τέλος κάτι διαφορετικό με μια δόση αυτοκριτικής... Διαβάζοντας το παρόν θέμα και τις "τρέλες" σας(μας), πρώτη φορά ειδα έτσι από απόσταση την κατάσταση. Έχω μαζέψει πολύ υλικό, αδιάβαστα στην πλειονότητά τους ενώ βγαίνουν συνέχεια καινούριες συλλογές! Ίσως επειδή δεν υπάρχει αντικειμενικά χρόνος να τα διαβάσω, είτε πως αγοράζω μηχανικά για λόγους πληρότητας συλλογής, θα βάλω ένα φρένο και θα αρκεστώ στα απαραίτητα. Νομίζω μόλις μου γλιτώσατε κάποιες χιλιάδες ευρώ!???
 7. Είχα διαβάσει το πρώτο τεύχος πριν χρόνια και μου άρεσε πολύ. Έψαξα για εκδόσεις να έχουν μαζεμένη όλη τη σειρά αλλά είδα πως δεν έχει ολοκληρωθεί (κλασικός ψυχαναγκασμός να είναι μια σειρά πλήρης - ας είναι καλά τα epic της Marvel) και δεν ξανασχολήθηκα. Αν βγει ποτέ όλο θα το αγοράσω σίγουρα.
 8. Έχω ψωνίσει πολλές φορές από το κατάστημα. Έχει πολύ καλή εξυπηρέτηση, άριστο πακετάρισμα και όσο για τις τιμές το επισκέπτομαι τακτικά γιατί έχει αρκετές προσφορές. Μόνο μείον είναι πως η ιστοσελίδα δεν είναι πολύ γρήγορη ούτε πολύ εύχρηστη από κινητό.
×
×
 • Create New...