Jump to content

AndreasD

Founders/Moderator
 • Posts

  539
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

AndreasD last won the day on May 9

AndreasD had the most liked content!

Reputation

3,738 Excellent

3 Followers

Recent Profile Visitors

1,595 profile views
 1. Αυτό το Σάββατο 27/05 και από τις 10:30 μέχρι τις 15:30, θα διεξαχθεί το FCBD event. Θα υπάρχει και έκπτωση 20% σε όλα τα προϊόντα!
 2. Ελληνίδες, Έλληνες! Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, σήμερα στο Καμπεθόν , στις 6 μμ! Μη λείψει καμία και κανένας! Όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη!
 3. Ήταν μια σούπερ βραδιά! Μεταξύ μας θα προτιμούσα ν ακούω τον Λεϊτον άλλες 2 ώρες πάρα να δούμε την ταινία. Απίστευτες και απολαυστικές ιστορίες από τα 70ς, 80ς και 90ς!
 4. Πήρα και εγώ το συγκεκριμένο κόμικ και μου άρεσε πάρα πολύ! Άλλη μια φορά ο Θανάσης Καραμπαλιος, αποδεικνύει πόσο καλες ιστορίες γράφει! Ακόμα και αν δε χρησιμοποιεί ούτε μια λέξη!
 5. Υποψήφια σε 5 κατηγορίες η Zoe Thorogood, που είδαμε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.
 6. Αν έπρεπε να πω τις εντυπώσεις μου για το τελευταίο Κόμικντομ σε μια φράση, αυτή θα ήταν, «Το Καλύτερο Κόμικντομ Κον Που Έγινε Ποτέ!». Ας πω τις αλήθειες μου. Για εμένα, η επιτυχία ενός φεστιβάλ κόμικς εξαρτάται από δυο παραμέτρους, το ίδιο το Φεστιβάλ και την παρέα. Και οι δύο αυτές παράμετροι εκπληρώθηκαν απόλυτα! Ένας σούπερ χώρος, σούπερ άνετος με ότι θελήσει ο καθένας ή η καθεμία να υπάρχει εκεί ή σε απόσταση αναπνοής. Με χώρους για ξεκούραση και ανάσες. Ένας χώρος ιδανικός για διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου event. Μια εξαιρετικά προσεγμένη και στημένη διοργάνωση με artist alley, εκθέσεις, καταστήματα και με πάρα πολλά πάνελ και side events για να ικανοποιήσουν τους πάντες. Και τέλος, μια εξαιρετική παρέα, η παρέα του Comic Street, γεμάτη κέφι και χαμόγελα, ερχόμενη με «φόρα» από το τριήμερο της Θεσσαλονίκης. Όλα τα παραπάνω, έκαναν την εμπειρία μοναδική! Την έκαναν την καλύτερη μέχρι στιγμής! Προσωπικά επισκέφθηκα το Κόμικντομ και τις τρεις ημέρες. Η Παρασκευή, κατά την άποψη μου, είναι η καλύτερη μέρα, αν κάποιος θέλει να κάνει τις αγορές του. Υπάρχει η σχετική άνεση για να πεις και δυο πράγματα με τους δημιουργούς και να γνωρίσεις/χαζέψεις νέες δουλειές. Την Παρασκευή επίσης παρακολουθήσαμε και την απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς, που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς. Πολύ περισσότερος κόσμος από τις τελευταίες χρονιές και πολύ καλύτερη και η ίδια η τελετή. Νομίζω ότι πλέον η ΕΑΚ έχει μπει σε ένα σωστό δρόμο και θεωρώ ότι θα δούμε πολύ όμορφα πράγματα στο μέλλον. Το Σάββατο είναι παραδοσιακά η μέρα με τον περισσότερο κόσμο. Είδα πάρα, πάρα πολλούς φίλους και φίλες και φυσικά είναι και η μέρα όπου κάνουμε το παραδοσιακό μας τσιμπούσι. Όχι ότι τις άλλες μέρες μένουμε ατάιστοι, αλλά το κάνουμε ανεπίσημα :p Τέλος την Κυριακή παρακολούθησα το αφιέρωμα στον Tito Faraci, όπου το ακολούθησε η βράβευσή του και signing το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο περίπτερο των εκδόσεων Μικρός Ήρως. Κάναμε τις τελευταίες μας αγορές, ήπιαμε τους τελευταίους μας καφέδες/σοκολάτες/σμούθις και γυρίσαμε χαρούμενοι στα σπίτια μας. Το τριήμερο αυτό, μαζί με πολλές χιλιάδες κόσμου, μπορεί να αδειάσαμε τα πορτοφόλια μας, αλλά γεμίσαμε τις ψυχές μας! Ευχαριστούμε Κόμικντομ και τα λέμε πάλι σε λιγότερες από 365 μέρες!
 7. Μερικά στατιστικά πάντα βοηθούν μια κουβέντα. Τα ελληνικά βραβεία κόμικς δίνονται σε διάφορες μορφές και από διάφορες επιτροπές (Κόμικντομ, ΕΑΚ κλπ) από το 2005 μέχρι σήμερα με εξαίρεση το 2021 λόγω Covid. Από τις επιτροπές δόθηκαν συνολικά 155 βραβεία. Από αυτά τα 134 (86,2%) δόθηκαν σε άντρες δημιουργούς, τα 17 (11%) σε γυναίκες ενώ 4 (3%) αφορούσαν μικτές ομάδες. Το διαχωρισμό σε άντρες/γυναίκες δεν τον έκανα με βάση τον αυτοπροσδιορισμό κάθε δημιουργού/εκδότη/μεταφραστή κλπ, αλλά με βάση το όνομα. Όπως και να έχει είναι ενδεικτικός για τα όποια συμπεράσματα. Προφανώς όλα τα βραβεία είναι σημαντικά και όλα έχουν την αξία τους, αλλά τα κατά κοινή ομολογία σημαντικότερα είναι τα βραβεία Σεναρίου, Σχεδίου και Καλύτερου Κόμικ. Σε αυτή την περίπτωση σε σύνολο 57 βραβείων μόνο 2 έχουν δοθεί σε γυναίκες, ενώ 55 σε άντρες. Από το 2010 καθιερώθηκε και το βραβείο κοινού. Από το κοινό δόθηκαν συνολικά 12 βραβεία, 11 (92%) σε άντρες δημιουργούς και 1 (8%) σε γυναίκα (Dani). Και για την κατηγορία της μεταφρασμένης έκδοσης έχουν δοθεί συνολικά 17 βραβεία. Η Jemma έχει πάρει 9, η Webcomics 2, η Γνώση 2 ενώ από ένα έχουν πάρει Polaris, Helm, Ελευθεροτυπία και Anubis.
 8. Ας βάλω κι εγώ το loot του Comicdom. 40 συνολικά κόμικς, 4 στα αγγλικά και 36 ελληνικά. Ας πούμε ότι δεν έδειξα την απαιτούμενη αυτοσυγκρατηση φέτος....
 9. Μην ξεχάσετε! Όσοι θέλετε να έρθετε σε μισή ώρα περίπου στο Γκαζοχωρι!
 10. Κι εγώ σήμερα θα κατέβω μετά τη δουλειά. Οπότε περίπου απο τις 6 θα είμαι εκεί!
 11. Από τις "επίσημες" εκδόσεις, έχω στη λίστα 25.... Τα απολύτως σίγουρα είναι 10.... Για τα υπόλοιπα, θα δω... Απο αυτοεκδόσεις σίγουρα έχω 2 και βλέπουμε. @kwtsos Μήπως να σου δώσω το πορτοφόλι μου;
 12. Το τραπέζι έκλεισε. Σάββατο βράδυ, κατά τις 9:15. Γκαζοχωρι το μαγαζί, στον έξω χώρο
 13. Ο Tito Faraci, γνωστός Ιταλός συγγραφέας κόμικς, θα είναι καλεσμένος στο φετινό Comicdom. Στα Ελληνικά δουλειές του έχουν δημοσιευθεί: Στα περιοδικά Disney Diabolik: Με το βλέμμα των άλλων και Τα νεανικά χρόνια από Jemma Press και Ζαγκόρ, Η Απειλή των Μορμπ, Spider-Man: Το Μυστικό Του Κρυστάλλου και Daredevil & Captain America - Διπλός Θάνατος, από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως. Το επίσημο signing του Comicdom θα γίνει την Κυριακή 15:45 με 17:45 στα πλαίσια του αφιερώματος Spotlight on Tito Faraci. Με δεδομένο ότι τόσο η εκδοτική Μικρός Ήρως, όσο και η Jemma Press συμμετέχουν στο Comicdom, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τον δούμε και σε κάποιο ή και τα δύο περίπτερα των εκδοτικών. Μόλις μάθουμε κάτι, θα το γράψουμε εδώ, αλλά έχετε το νου σας και για ανακοινώσεις από τους παραπάνω εκδότες.
 14. Όλο και κάποιοι θα είμαστε, οπότε θα πιούμε και καφέ!
×
×
 • Create New...