Jump to content

AndreasD

Founders/Moderator
 • Posts

  479
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

AndreasD last won the day on November 17 2022

AndreasD had the most liked content!

Reputation

3,149 Excellent

3 Followers

Recent Profile Visitors

1,389 profile views
 1. Αν σας άρεσε και έχετε και Disney+ ή κάλυμμα στο ένα μάτι και γάντζο στο χέρι, να δείτε το DAVE.
 2. Ανήκω και εγώ σε αυτή την φθίνουσα κατηγορία ανθρώπων που το διάβασμα το έχουν ταυτίσει με το χαρτί. Ίσως γιατί έτσι συνήθισα, ίσως γιατί έχω την ψυχοσύνθεση του συλλέκτη hoarder που θέλει να βλέπει τα διαβασμένα του να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στο σπίτι του και να χαίρεται. Όπως και να έχει πολλές φορές έχω διαβάσει sample pages online για να δω «περί τίνος πρόκειται» και στη συνέχεια αν μου αρέσει το αγοράζω.
 3. Κι εγώ θεωρώ ότι θα είναι κάτι περισσότερο προσανατολισμένο στην ποπ κουλτούρα, σινεμά, gaming, merch κλπ και ίσως οι βασικοί καλεσμένοι να είναι ηθοποιοί κλπ.
 4. Του χρονου πάμε Κανάρια Κομικ Κον! Ή να καλέσουμε τον Φίλιπς στα Κανάρια στον Κεραμεικο.
 5. Μήπως έχει ξεχάσει κανένα μηδενικό;
 6. Οπότε γνώριζα νέους φίλους και μιλάγαμε για τα χόμπι μας, στο άκουσμα ότι διαβάζω κόμικς, πάντα με ρωτούσαν πόσα διαβάζω και η απάντησή μου ήταν, πολλά! Ποτέ δεν ήξερα πόσα ήταν αυτά τα «πολλά». Έτσι λοιπόν αποφάσισα το 2022 να κάνω ένα πείραμα. Θα ήταν μια χρονιά όπου θα διάβαζα μόνο κόμικς και όχι βιβλία, ενώ ταυτόχρονα κατέγραφα όλες τις αναγνώσεις μου ούτως ώστε γνωρίζω και εγώ στο τέλος της χρονιάς τι και πόσο διαβάζω. Το πείραμα μου λοιπόν μου έδειξε τα παρακάτω: Διάβασα συνολικά 326 εκδόσεις. Επειδή διαβάζω κατά κύριο λόγο τόμους και συγκεντρωτικές εκδόσεις, τα βιβλία που διάβασα αντιστοιχούν σε 1409 τεύχη. Από τις 326 εκδόσεις οι 148 ήταν ελληνικές και η 178 ξένες. Στις ελληνικές εκδόσεις 99 ήταν μεταφράσεις ξένων τίτλων και οι 49 ήταν εγχώριες παραγωγές. 18 ήταν αυτοεκδόσεις και 130 ήταν από εκδοτικές εταιρίες. Στις ξένες εκδόσεις, 69 ήταν από τη Marvel, 46 ήταν από DC και Vertigo, 14 από Image, 12 από Dark Horse και οι υπόλοιπες από 23 διαφορετικές εταιρείες. Τα κόμικς που μου άρεσαν περισσότερο ήταν τα The Collected Toppi από Magnetic, The Fintstones Vol 1 από DC και Thistlebone από Rebellion, ενώ μου άρεσαν πολύ και τόμοι από την αρχική σειρά Hellblazer της Vertigo, Το Βρεγμένο Ψάρι από Διόπτρα και ο Διγενής από Jemma. Διάβασα και αρκετά κόμικς που ήταν μέτρια, τα χειρότερα όμως ήταν κάποιες αυτοεκδόσεις, που δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούν. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι το να σχεδιάζει κάποιος/α καλά ή σχεδόν καλά δεν είναι αρκετό από μόνο του για να δημιουργήσει ένα καλό κόμικ. Η ιδέα ότι αφού σχεδιάζω καλά μπορώ και να γράφω καλά έχει εφαρμογή μόνο σε Αιγύπτιους γραφείς της 2ης Δυναστείας και όχι σε Έλληνες κομίστες. Τουλάχιστον όχι σε όλους. Για άλλη μια χρονιά, θεωρώ τον Ed Brubaker τον συγγραφέα που μου έκανε καλύτερη παρέα το 2022, ενώ τον Toppi τον καλύτερο σχεδιαστή. Το καλύτερο γεγονός για άλλη μια χρονιά ήταν το Thessaloniki Comic Con γιατί συνδυάζει τα κόμικς με μια σούπερ εκδρομή με μια σούπερ παρέα! Τώρα δεν βρήκα τίποτα θλιβερό το 2022 γύρω από τα κόμικς, εκτός ίσως από κάποιες απόψεις. Αλλά από την άλλη δε με πολυενδιαφέρει κιόλας που λέει και το ίνδαλμα στα βιντεάκια του Luben. Αυτά τα ολίγα από εμένα! Καλή Χρονιά να έχουμε!
 7. Ρε φίλε λαικ για όλα τα κόμικς. Κυπελαρα και απέραντη αγάπη για 45αρι Chet Baker! Δείξε και τ άλλα 45αρια...
 8. @angeltze Δεν είναι παρωδία, δεν είναι σάτιρα. Είναι έργο τέχνης του 1919. Ο δημιουργός του είναι ο Marcel Duchamp. Ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικους καλλιτέχνες του 20 αιώνα. Ψαξτον. Θα βρεις πολλές πληροφορίες και αν ασχολείσαι ή θες να ασχοληθείς σαν καλλιτέχνης, ακόμα και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, είναι πολύ χρήσιμο να τον γνωρίζεις.
 9. Μπλαμπλουμπλε μπλι!
 10. Από τα διάφορα που πήρα πρόσφατα, ξεχωρίζω, αυτό! Κτήνος σε μέγεθος και σε περιεχόμενο και σε τιμή απίστευτη! 40 δολάρια τιμή εκδότη! Είναι σε slipcase με κόψιμο για 3D εφέ.
 11. Ο @Θρηνωδόςτα είπε όλα! Ας κλειδωθεί το τοπικ.
 12. Άμαξες που σέρνουν άλογα φτιάχνονται και σήμερα... Και μάλιστα ντελούξ. Και είναι και πιο φτηνές απο ένα αυτοκίνητο... https://gdyatian.en.made-in-china.com/product/xsEmdeIbZqhc/China-Deluxe-Horse-Carriage-Manufacturer-Royal-Horse-Drawn-Carriage-for-Sale.html
 13. Σινεμά… Το τελευταίο καταφύγιο των ατόμων που θέλουν να περάσουν σχεδόν 2 ήσυχες ώρες με τα ταίρια τους ή την παρέα τους. @kwtsos μην ανησυχείς! Και τα σινεμά να κλείσουν, θα κρατήσουμε μερικά να γίνονται φεστιβάλ, όπως του Αρχαίου Θεάτρου στην Επίδαυρο!
×
×
 • Create New...