Jump to content

AndreasD

Founders/Moderator
 • Posts

  387
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

AndreasD last won the day on February 4 2021

AndreasD had the most liked content!

Reputation

2,290 Excellent

2 Followers

Recent Profile Visitors

1,105 profile views
 1. To Something is Killing the Children είναι πολύ καλό Γιάννη! Έχει ένα vibe από Stranger Things χωρίς να αντιγράφει φυσικά. Για μένα αξίζει!
 2. Επίσης να πούμε πως με τόσες κατηγορίες, βολεύονται όλοι με κάποιο τρόπο.... Και να καταγγείλω τα κυκλώματα που δεν είμαι και εγώ υποψήφιος.
 3. Το λοιπό! Εμένα μου άρεσε. Και το πλοτ και η αλλαγή του σχεδίου του @Stef... Αυτό που βρήκα, όχι άσχημο, αλλά "άκυρο" είναι ένα σοβαρό κλιφχανγκερ, σε ένα κόμικ πολλών σελίδων που το επόμενο τεύχος θα έρθει μετά από πολλούς μήνες. Για μένα αυτό είναι παράγοντας ξενερωματος. Αλλά πολλά μπράβο για το αποτέλεσμα! ΥΓ: Μου άρεσε και το λογοπαίγνιο του τίτλου!
 4. Από αύριο κλείνω για άνοδο!
 5. Κυκλοφόρησαν και οι πρωτες teaser εικόνες!
 6. Εντάξει... Λίγο φάγαμε... Λίγο ήπιαμε... Παλιοκοινωνια....
 7. Πριν λίγες μέρες έγραψα για μια παρορμητική αγορά που τη βρήκα εξαιρετική. Σήμερα σειρά έχει το αντίθετο. Θα γράψω για ένα κόμικ που βρήκα άθλιο. Και μιλάω φυσικά για το Squadron Supreme Vol. 1: By Any Means Necessary! Είναι σίγουρα στο bottom 10 της λίστας μου. Οι δημιουργοί αυτού το εκτρώματος (abomination εις την αγγλικήν) είναι οι Leonard Kirk (σχέδιο) και James Robinson (σενάριο). Το σχέδιο του Kirk μια χαρά είναι γενικά, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκε να συμμετέχει σε αυτό το τερατούργημα (monstrosity εις την αγγλικήν) είναι και αυτός το ίδιο ένοχος. Ο Robinson που έγραψε το σενάριο θα πρέπει να υποφέρει με κάποιο τρόπο. Με δυο λόγια το plot (οικόπεδο εις την ελληνικήν): Διάφορα μέλη της Squadron Supreme, από διάφορες γαίες, όπου έχουν καταστραφεί, μαζεύονται σε τούτη δω (λέμε τώρα) και τη νοιώθουν home planet ( το αυτό εις την ελληνικήν) και όποιος θέλει να της κάνει κακό θα περάσει πάνω από το πτώμα τους. Δεν είναι όμως οι κλασσικοί ήρωες που παίζουν ξύλο, διδάσκουν ηθική στους εχθρούς τους και άντε να τους κλείσουν σε καμιά φυλακή…. Όοοοοοοχι…. Στη 10η περίπου σελίδα αποκεφαλίζουν τον Ναμόρ, γιατί μπορούν (γιατί Μπορούτο εις την ελληνικήν των κάτω των 15 ετών) και καταστρέφουν και την Ατλαντίδα. Μετά περιφέρονται άσκοπα, τους κυνηγάει ο γερο Ρότζερ, πάνε στο Weirdworld, καθαρίζουν και εκεί διάφορους και μετά τελειώνει. Αν βρεθεί αυτό το κόμικ στο διάβα σας, σας παρακαλώ μην το προσπεράσετε. Αφιερώστε 5 λεπτά για να το καταστρέψετε.
 8. Εξαιρετικό! Έτσι κι αλλιώς Άρης και Λιακος είναι εγγύηση! Από κει και πέρα αν πρέπει να βρω κάτι, θα έλεγα ότι θέλει βελτίωση λίγο ο ήχος στο κομμάτι του μιξαζ. Αλλά δείτε το όλοι! Είναι σούπερ!
 9. Διαβάζοντας σήμερα το 6ο (και τελευταίο του 1ου κυκλου) τεύχος ένοιωσα απόλυτα ικανοποιημένος! Μι εξαιρετικη σειρά κόμικς καλογραμμένη και καλοσχεδιασμενη! Χωρίς πολλές φιοριτουρες ο Καραμπαλιος μας έδωσε μια όμορφη ιστορία και μας περιγράφει μια περίοδο, χωρίς εξάρσεις εθνικοπατριωτισμου και "φουστανέλας" , αλλά με μια λογοτεχνική ματιά. Ο τρόπος που κλείνει ο 1ος κύκλος, με έκανε να αγαπήσω αυτό το κόμικ ακόμα περισσότερο. Περιμένω (ανυπόμονα) το επόμενο κύκλο!
 10. 1. Το Σημάδι του Κάϊν Ποτέ μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του! Ή το θέμα του! Πόσο σοφή έκφραση! Η αλήθεια είναι ότι όταν είδα για πρώτη φορά την κυκλοφορία της Jemma Press παραξενεύτηκα (ολογράφως κριντζαρα). Κάτι το θέμα, κάτι το μέτριο γραφιστικά (κατά την άποψή μου) εξώφυλλο, το θεώρησα μια μέτρια επιλογή. Η άποψη μου άρχισε να αλλάζει όταν το έπιασα στα χέρια μου και είδα το πόσο όμορφα εικονογραφημένο είναι το εσωτερικό του. Αποφάσισα να το διαβάσω έχοντας χαμηλές τις προσδοκίες μου. Πόσο τραγικά διαψεύστηκα… Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κόμικ και στο σενάριο, πέρα από το σχέδιο. Η ιστορία σίγουρα αφορά και επηρεάζεται από το μύθο/θρύλο του Διγενή Ακρίτα, αλλά δεν είναι Κλασσικά Εικονογραφημένα. Ο Διγενής δεν είναι ο κλασικός ήρωας των τραγουδιών και των παραδόσεων. Η συγγραφική ομάδα των Κωνσταντίνου Δημητρίου & Κάλλιας Παπαδάκη τον κατέβασαν από το βάθρο που τον είχε τοποθετήσει το συλλογικό ασυνείδητο των Ελλήνων, τον έκαναν άνθρωπο και γι αυτό ένα χαρακτήρα πιστικό! Στα πλαίσια ενός μύθου φυσικά…. Όσοι ψάξουν ιστορικές ανακρίβειες, η πράγματα που ξεφεύγουν από τον ορθόδοξο μύθο, σίγουρα θα βρουν πολλά, αλλά από την άλλη αυτό το κόμικ δεν θέλει τέτοιους αναγνώστες και ούτε τους ψάχνει. Πάρα πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και από τη σχεδιαστική ομάδα των Αύγουστου Κανάκη & Ντέννι Γιατρά. Θα προτιμούσα τα χρώματα λιγότερο φωτεινά, αλλά αυτό είναι δική μου άποψη. Δεν ξέρω πόσοι το προσέξατε αλλά για το συγκεκριμένο κόμικ συνεργάστηκαν 4 άτομα, χωρίς γραφίστες, επιμελητές εκδότες κλπ. Αυτό από μόνο του για τον Ελληνικό χώρο είναι κατόρθωμα. Δε θέλω να πω κάτι για την υπόθεση για να σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Μια παράθεση από το site της Jemma Press Δέκατος αιώνας. Στα ανατολικά σύνορα του Βυζαντίου με τη Σαρακινή Συρία μεγαλώνει ο Βασίλειος Μουσούρ, γιος μιας βυζαντινής αριστοκράτισσας και ενός Σύρου εμίρη. Σε μια βίαιη εποχή, όπου η επιβίωση εξαρτάται από τις πολεμικές αρετές, ο Βασίλειος δεν έχει να επιδείξει ούτε ρώμη ούτε δεξιοτεχνία. Είναι άνθρωπος των βιβλίων. Μέσα όμως από ένα μακρινό ταξίδι στα βάθη της Ανατολής και μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ καλού και κακού, ο Βασίλειος μεταμορφώνεται σε ικανό πολεμιστή και υπερασπιστή των συνόρων της βυζαντινής αυτοκρατορίας· γίνεται ο «Διγενής Ακρίτας». Μια παραλλαγή του κλασικού έπους του Διγενή Ακρίτα. Μια διαδρομή μέσα από τον Δρόμο του Μεταξιού κατά τους σκοτεινότερους μεσαιωνικούς χρόνους, αλλά και ένα ταξίδι στο αχαρτογράφητο τοπίο των ανθρώπινων ψυχών και των παθών τους. Βάλτε το στη λίστα με τις σίγουρες αγορές σας!
 11. Τους τελευταίους μήνες έχω διαβάσει αρκετά κόμικς. Διόρθωση, πάρα πολλά κόμικς. Ας είναι καλά οι προσφορές του Πάμπλικ και των online μαγαζιών που με έκαναν να προμηθευθώ πολύ πράμα. Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν μια παρορμητική αγορά των 4 ευρώ από το Πάμπλικ. Μιλάω για το πρώτο TPB των Flintstones από τη DC. Περιλαμβάνει τα πρώτα 6 τεύχη της σειράς. Πραγματικά δεν πίστευα τι διάβαζα σε αυτό το κόμικ. Είναι εξαιρετικά καλογραμμένο και καλοσχεδιασμένο και είναι ίσως μια από τις καλύτερες κριτικές που έχω διαβάσει, σε κόμικ, της καταναλωτικής μας κοινωνίας και των αρχών που έχουν πλέον επικρατήσει. Σχολιάζει με μοναδικό τρόπο, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό, τη διαφορετικότητα, και πάρα πολλά θέματα που απασχολούν κυρίως άλλα λογοτεχνικά είδη. Και το κάνει εξαιρετικά πετυχημένα χωρίς κραυγές και κατάρες. Πραγματικά ένα διαμάντι που περιμένει να ανακαλυφθεί, απ όσους δεν το είχαν πάρει χαμπάρι, όπως εγώ.
 12. Πολλοί (λέμε τώρα) θα το δουν, άγνωστο πόσοι θα το καταλάβουν... Ας πω απλά ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι από Αγρίνιο... 😁
 13. Είναι το όνομα του συγκεκριμένου αντιτυπου. Ο εκδότης έχει γράψει σε αυτό τι μισθούς χρωστούσε σε δημιουργούς. Είναι από το αρχείο της Timely.
×
×
 • Create New...