Jump to content

Icarus

Member
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Icarus last won the day on April 13

Icarus had the most liked content!

Community Reputation

149 Excellent

Recent Profile Visitors

159 profile views
 1. Βρέθηκε και η προέλευση των #1 και #4 και τις πέρασα στο πρώτο ποστ.
 2. Η αρχή έγινε με την ταινία Ghostbusters (1984) IMDB από την οποία μας έχει μείνει ο θεούλης Bill Murray και οι ιστορικές ατάκες όπως "Ray, when someone asks you if you're a god, you say YES!". Η επιτυχία φέρνει και συνέχειες όπως τη σειρά κινουμένων σχεδίων The Real Ghostbusters (1986-1991) IMDB - Wikipedia - Fandom η οποία είχε προβληθεί και Ελλάδα από το Μακεδονία TV. Ακολούθησαν δύο ομώνυμες σειρές κόμικ. Μία στην Αμερική από τη Now Comics και άλλη μία στο Ηνωμένο Βασίλειο από Marvel UK και συγκεκριμένα το The Real Ghostbusters (1988-1992). Στην αρχή ήταν διαφοροποιημένες αλλά στο τέλος κατέληξε ο ένας τίτλος να αναδημοσιεύει ιστορίες από τον άλλο και αντίστροφα. Τα εξηγούν λίγο οι συνδέσμοι της Wikipedia και Fandom. Στη συνέχεια η Marvel UK αποφάσισε να "διασκευάσει" τη σειρά κόμικ σε "παραμύθια" κάνοντας μία "απλοποίηση" στο σχέδιο και μια "σμίκρυνση" στο υλικό. Αυτά τα παραμύθια ήταν το υλικό που επέλεξε να μεταφράσει και να φέρει στην Ελλάδα η Erian το 1991 με τίτλο σειράς Οι Περιπέτειες των Γκοστμπάστερς. Υπάρχουν τουλάχιστον 4 τεύχη με 36 σελίδες και διαστάσεις 17cm x 23,5cm. Αντιθέτως, το οπισθόφυλλο μας είχε δώσει υποσχέσεις για 8 συνολικά τεύχη, αλλά πιθανότατα τα 5-8 να μην κυκλοφόρησαν ποτέ. Λίστα τευχών: #1 "Τέσσερις Γκοστμπάστερς κι ένα Μωρό" Προέλευση: "The Real Ghostbusters: Four Ghostbusters and a Baby" Fandom σύνδεσμος #2 "Η Επιστροφή του Στέιπαφτ" Προέλευση: "The Real Ghostbusters: The Return of Mr Stay Puft" Κείμενα: John Garnell, Σχέδιο: Brian Williamson Fandom σύνδεσμος #3 "Η Νέα Εφεύρεση του Ήγκον" Προέλευση: "The Real Ghostbusters: and Egon's New Invention" Fandom σύνδεσμος #4 "Τα Φαντάσματα των Αδελφών Γκριμμ" Προέλευση: "The Real Ghostbusters: and the Ghostly Brothers Grimm" Fandom σύνδεσμος Σχετικά με τον τρόπο που επέλεξε η Marvel UK να διασκευάσει μία σειρά κόμικ σε παραμύθια, ήταν κάπως "περίεργος". Εναλλασσόταν 1 σελίδα αφήγησης με 1 σελίδα κόμικ, αυτό για το σύνολο της ύλης των τευχών. Μπορείτε να καταλάβετε από τις ακόλουθες δύο σελίδες: Και για να γίνει κατανοητό η "μετατροπή" που έγινε από την Marvel UK, βάζω την αντίστοιχη σελίδα από το The Real Ghostbusters #50. Τέλος, από καθαρή τύχη ανακάλυψα ένα Youtube βίντεο (ολόφρεσκο - λίγων ωρών). Περιέχει δείγμα από ένα Αγγλικό παραμύθι (και τι δείγμα!). Οι κύρια διαφορά που είδα σε σύγκριση με την έκδοση της Erian, ήταν πως στο Αγγλικό οι σελίδες αφήγησης ήταν και αυτές έγχρωμες. Το βίντεο είναι από το κανάλι / σελίδα facebook "White Rose Ghostbusters" όπου ο συντάκτης βρήκε ένα από τα παραμύθια, σάρωσε τα καρέ και το μετέτρεψε σε "animation". Μας το διαβάζει ολόκληρο στο ακόλουθο βίντεο, να το δείτε! Επίσης σύντομα θα εμφανιστούν στο διαδύκτιο κάποιες σαρώσεις του τίτλου της Erian.
 3. Ήθελα - Προσπάθησα - Απέτυχα! Τα παράτησα μετά το 4ο google translate, τα Γαλλικά μου είναι πολύ του "νηπιαγωγίου". Χάζεψα όμως όλες τις σελίδες και είχε πλάκα πως μιμήθηκαν το σκιτσο του Uderzo.
 4. Προστέθηκαν! Επίσης ο νομίζω ότι ο τίτλός είναι "Batman" σκέτο όπως γράφει και μέσα. Όμως όσοι το ξέρουμε το λέμε "Batman Cosmopolitan" ή "Batman Συλλεκτικό Τεύχος"
 5. Το Batman (1989) είναι ίσως η πιο "κλασσική' ταινία με σουπερήρωα. Μπορεί να προϋπήρχαν οι ταινίες του Superman, αλλά τα Batman σε σκηνοθεσία Tim Burton είναι αυτα που μπορώ να προτείνω να τα δει κάποιος σήμερα. Ο Μπάτμαν ήταν ο Michael Keaton, ο Τζόκερ δε μπορούσε να ήταν διαφορετικός από τον Jack Nicholson και χρειαζόταν να υπάρχει στην ταινία το sex symbol της εποχής, η Kim Basinger. Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία υπάρχουν στο IMDB και την ελληνική Wikipedia Κάθε ταινία βασισμένη σε χαρακτήρες κόμικ έχει ως φυσικό επακόλουθο να διασκευαστεί η ίδια πίσω σε κόμικ. Την διασκευή στο έντυπο μέσο ανέλαβε ο Dennis O'Neil και το σχέδιο ο Gerry Ordway. Μία πιστή μεταφορά - απλοποίηση της ταινίας προσέχοντας ώστε οι χαρακτήρες να μοιάζουν με τους ηθοποιούς. Την ίδια χρονιά είδαμε το κόμικ μεταφρασμένο στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Cosmopolitan. Πολύ πιθανό αυτή η κυκλοφορία να χρωστά την ύπαρξη της αποκλειστικά στο ότι υπήρχε στην ταινία η Kim Basinger. Σύνολο 68 σελίδες σε κανονικό μέγεθος (17.0 x 26.5) και ως μοναδικό Έλληνα συντελεστή αναγράφει τον μεταφραστή (Άρης Σεβαστής). Η τιμή στο εξώφυλλο ήταν 450 δραχμές, το οποίο ίσως το έκανε λίγο ακριβό για την εποχή του. Το χαρτί και η εκτύπωση ήταν υψηλής ποιότητας για εκείνη την εποχή αλλά μας τα χάλασε εντελώς στην βιβλιοδεσία. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να υποθέσουμε ότι οι περισσότεροι που προσπάθησαν να διαβάσουν το τεύχος αυτό κατέληξαν να έχουν ξεκολλήσει τις σελίδες του από τη ράχη. Το προτείνω άφοβα σαν ιστοριούλα, είναι σύντομο και ευχάριστο. Κατανοώ ότι αρκετοί δεν το έχετε, αλλά και επίσης όσοι το έχετε στη συλλογή σας δε θέλετε να το διαλύσετε διαβάζοντας το. Εάν κάνατε λίγη υπομονή, πιστεύω πως δε θα αργήσει να εμφανιστεί μία πλήρη σάρωση στο διαδίκτυο. Επίσης υπάρχουν και δύο βιβλία σχετικά με τη συγκεκριμένη ταινία από εκδόσεις Νέα Σύνορα - Λιβάνης. Μπορείτε να τσεκάρετε την αντίστοιχη παρουσίαση ΕΔΩ.
 6. Καλή ερώτηση... Το μόνο δεδομένο που έχω είναι να μην αγοράσεις HP ούτε σε σκάνερ ούτε σε εκτυπωτή και με την καμία σε λάπτοπ! Δεν γνωρίζω εάν αυτή την στιγμή είναι πιο καλοί οι Canon ή οι Epson. Έχει περάσει ο καιρός που μου στέλναν σαρώσεις από ότι κυκλοφορεί στην αγορά. Αυτό που στην ουσία χρειάζεσαι είναι book edge scanner, μια τεχνολογία που έχει πατεντάρει μόνο η Plustek αλλά να γνωρίζεις ότι είναι πολύ κατώτεροι σαρωτές από αντίστοιχους της Canon, Epson με κόστος στο 1/3 της τιμής. Επίσης τα Plustek συνήθως εμφανίζουν προβλήματα (γραμμές) μετά από ελάχιστη χρήση. Για εμένα Cannon ή Epson και με σιγουριά αν είναι ο μοναδικός σαρωτής. Κάποια μοντέλα της Epson είναι σχεδιασμένα να ακουμπαέι βιβλίο αλλά εννοείται δεν καλύπτουν την άκρη.
 7. Το κατάλαβα τώρα. Είναι καταπληκτικός ο τρόπος που το δείχνουν στο σάητ τους! Τελική τιμή λοιπόν παραμένει περίπου στα 1.000.
 8. Βασικά είναι πιο λίγα τα χρήματα, δεν το έχουνε με τα μαθηματικά εκεί στην DeAgostini... Η 20δα δίνει καλύτερο value από την 30δα. 200 ευρώ = 20δα + 20δα 200 ευρώ = 30δα Μπερδέυτηκα τώρα και πάω να βρω παρηγοριά σε σουβλάκια...
 9. Με τη συνδρομή μειώνεται αρκετά το κόστος. Αν το "deal" με 30 τεύχη για 200 ευρώ μείνει ως το τέλος τότε είναι 6,66 ευρώ το τεύχος. Οπότε η τιμή του Άιρον Μαν αλλάζει από περίπου 1.000 σε περίπου 666 ευρώ. Έκατσα και το ξανασκέφτηκα για ακόμα 1 δευτερόλεπτο και που να με πάρει ο διάολος ακόμα δεν αγοράζω.
 10. Χαχαχαχαχα ναι είναι το οξυγόνο ένας κύριος παράγοντας! Γενικά δεν πρέπει να ξεχνάμε μπαταρίες μέσα σε συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται. Ειδικά μη-αλκαλικές μπαταρίες που λιώνουν με τον πρώτο καύσωνα. Από άπειρα άρθρα, διάλεξα ένα από τον κατασκευαστή Panasonic επειδή τα εξηγεί καλά: https://www.panasonic-batteries.com/en/news/battery-leakage-causes-and-prevention
 11. Εγώ χθες (Σάββατο) το αγόρασα αφού γύρισα 30+ ψιλικατζίδικα/περίπτερα στην Καλλιθέα, καλούτσικη γυμναστική. Τα κεντρικά περίπτερα τα δώσαν όλα από την 1η ημέρα: κυκλοφορίας και επαναδιανομής που είχε γίνει. Τα λιγότερο κεντρικά αντέξαν 3-4 μέρες. Κάποιοι περιπτεράδες/καταστηματάρχες μου είπαν πως θα γίνει και δεύτερη επαναδιανομή, άλλοι προσθέσαν ότι γενικά τα πρώτα τεύχη θα συνυπάρχουν και δε θα αποσύρονται από την κυκλοφορία όταν βγαίνει επόμενο. - Μιας και διάβασα κάποια σχόλια, προσοχή λίγο με τις βίδες, δε χρειάζονται ζόρι. Αν χαλάσατε το κεφάλι καμίας βιδούλας τότε δοκιμάστε με λίγο πιο μεγάλο κατσαβίδι. Μη χαλάσετε και τη μύτη του κατσαβιδιού του Στάρκ. - Αν το τοποθετήσετε στο 5ο-6ο ράφι της βιβλιοθήκης σας, να αφαιρέσετε την μπαταρία. - Αν ακουμπήσετε το κατσαβίδι στο μεγάλο μέταλο ίσως "απομαγνητιστεί". Ετυχε σε εμένα και μετά ήμουν με το τσιμπηδάκι
 12. Με το που το είδα ψήθηκα στο δευτερόλεπτο να πάω αύριο για αγοράσω το 1ο τεύχος! Από εκεί και ύστερα είναι η πρώτη μου φορά που λέω Hard Pass για Μάρβελ. Γνωρίζουμε έστω και 1 άνθρωπο που σκοπεύει να αγοράσει τα επόμενα? Να βάλει και φωτογραφίες
 13. Ευχαριστούμε και για αυτό το giveaway! Αυτό τον καιρό έχω ρίξει μεγάλη ανάγνωση με τη Συλλογή Graphic Novels της Marvel, συγκεκριμένα ότι δεν είχα διαβάσει από αλλού. Επόμενο είναι το "Μυστικός Πόλεμος" αλλά για αυτό έχω χαμηλότερες προσδοκίες συγκριτικά με άλλα της σειράς.
 14. Ευχαριστούμε πολύ για το νέο GiveAway, αυτά είναι τα καλύτερα δώρα για το όποιον τυχερό. Τα τελευταία κόμικς που δώρισα ήταν για.... εμένα Αυτές τις γιορτές κατευθύνθηκα προς τις διαδικτυακές προσφορές από Εκδόσεις Μικρός Ήρως αφού έχουν κάποιες κυκλοφορίες.
×
×
 • Create New...