Jump to content

noircaptain

Member
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

21 Excellent

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
  1. Καλησπέρα αγαπητοί αναγνώστες. Εδώ γράφει τα σημεία πώλησης για 'οποιον δεν το βρίσκει στο περίπτερο.Ανυπομονώ για τις κριτικές σας θετικές και αρνητικές.
  2. Kαλησπέρα σε όλους, πριν λίγες μέρες διάβασα και εγώ το τεύχος, Σχετικά με τις ιστορίες Οι ψίθυροι του Άδη= Αξιοπρεπέστατο κόμικ, ο Ζήκος αε καλή φόρμα όφο αφορά το πάνελινγκ , η ιστορία στα καλσικά μοτίβα ιστοριών τρόμου με πιο μοντέρνο αρτ και ιμπρεσιονιστικά χρώματα. Στρατιώτης Κέιν= Η περιπετειώδης σειρά του Κώστα Παντούλα, νομίζω με πιο εντυπωσιακό πάνελινγκ από άλλες φορές, προχωράει την ιστορία... ΧΙ ΠΑΝΚ = Οι παράξενες ιστορίες σου Βασίλη Λώλου , για ιδιαίτερα γούστα άλλα οκ έχουν τη φάση τους, στο χρώμα με εντυπωσιακή παλέτα κορεσμένων αποχρώσεων ,κάτι που έχει φορεθεί σαν αισθητική σε μεγάλο μέρος του περιοδικού. ΤΑLΟS = Ωραίο κόμικ, αν και σεναριακά ακόμη δεν έχω μπει σε ένα κλίμα, ίσως το πιο άρτιο mainstream σχέδιο και χρώμα. GRORROWL= Αλλη μια ιστορία τρόμου, άλλα με πιο καρτουνίστικο σχέδιο του Κάπταιν εν σχέση με του Ζήκου. ΟLDMAN TIME= Ιστορία του Δαλκίδη , με επιρροές μάνγκα. ΒLOOD CRACKER= Εξαιρετικό αρτ του Γέρκου ως συνήθως σε μία φουτουριστική ιστορία. STRIP CORNER= Κωνσταντίνου, Σκλαβενίτης ,Κοτσιφάκης,Παπαδόπουλος , Μακρυγιάννης, Κατσής , Σπύρος Ανδριανός και Elodie Ανδριανού σε ένα δισέλιδο με με στριπάκια που κάνουν πιο ανάλαφρο το σύνολο. Μου άρεσε αυτή η προσθήκη. Στήλη THE TRUE MASTERS= Άρθρο τουανδριανού για τον HERZE με πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές στις επιρροές και στην κληρονομιά του, πολλές πληροφορίες δεν τις ήξερα! AFTER FRAMES= Αρθρο του Λαζαρίδη, ιδανικό για τους φανς των βιντεοπαιχνιδιών . THE COMIC'S CHEST= πολύ επιμορφωτική στήλη του Διονύση Τζαβάρα που κάθε φορά γράφει για μια σειρά κόμικ που είναι πιο ψαγμένη και ΄διευρεύνει τους ορίζοντες μας. ΧΟΥΜΟΥΣ= Ενδιαφέρουσα ιστορία σε κείμανα του Τάσου Σαμπάρ. Συνολική άποψη, οι ανθολογίες κατέληξα ότι είναι πολύ δύσκολες, πάντως θεωρώ ότι είναι μια αξιόλογη προσπάθεια με καλή ποικιλία και σε καμιά περίπτωση δεν είμαι σύμφωνος σε πιθανές ισοπεδωτικές δηλώσεις.... υπάρχουν θέματα προς βελτίωση, άλλα αυτό είναι λογικό και για να κρίνω την σεναριακή ποιότητα θα περιμένω να αναπτυχθούν περισσότερο οι ιστορίες σε βάθος χρόνου.... ακόμη δεν έχω καταλήξει, αυτά τραβάμε με τις ανθολογίες!
  3. Kαλησπέρα και από μένα, η σειρά είναι από τις αγαπημένες μου για συναισθηματικούς λόγους , κυρίως επειδή ήταν από τα πρώτα πολύπλοκα κόμικς που διάβασα σε πρώιμη ηλικία και είχα να το συγκρίνω κυρίως με ΠΟΠΑΥ και ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ. Στις ύστερες αναγνώσεις της συλλογής, όντως διέκρινα κάποια ξεπερασμένα στοιχεία, άλλα τελικά και τα ξεπερασμένα κόμικς μου αρέσουν όταν είναι καλογραμμένα. Όπως και να χει για την εποχή του (οι ιστορίες του Τζάκομπς κυκλοφόρησαν από το 1946 ως το 1960 κυρίως και ο ένας τόμος Σάτο το 1970). Γενικότερα είναι και για ανθρώπους που αρέσκονται σε ιστορίες συνωμοσίας ,μυστικά όπλα, κατασκοπεία, επιστημονική φαντασία, αρχαιολογία και όλο το πακέτο αυτό χωρίς να ξεφεύγει σε γραφικά επίπεδα, με γνώμονα βέβαια και το πνεύμα της εποχής. Η διάταξη των καρέ και ο τρόπος αφήγησης είναι πάλι παλαιού τύπου, άλλα είναι από τα εξαιρετικά του είδους. Όσον αφορά τους συνεχιστές, κάποια άλμπουμ είναι εξαιρετικά και κάποια δεν με κάλυψαν. Η υπόθεση Φρανσίς Μπλέικ νομίζω είναι πιο σταθερή αστυνομική περιπέτεια για μεγαλύτερο target group, ενώ οι τόμοι επιστημονικής φαντασίας έχουν κάποια γραφικά στοιχεία στο σενάριο και χωρίς την δικαιολογία της χρονολογίας δημιουργίας. Παρόλα αυτά όλα τα διάβασα ευχάριστα. Επίσης αναφορικά με το ερωτικό στοιχείο που εμφανίζεται στους συνεχιστές(Ινδή σέξι πριγκήπισσα, όμορφη κατάσκοπος στην δούλεψη του Μπλέικ κτλ) ,ενώ ο Τζάκομπς είχε εξαφανίσει την θηλυκότητα ,με εξαίρεση την Αγνή την κόρη του φεουδάρχη βαρώνου στο "διαβολική παγίδα" , μάλλον εισήχθη για εκσυγχρονισμό της σειράς και μια ισορροπία. Από τη μία μου φάνηκε λίγο περίεργο επειδή δεν το είχα συνηθίσει,από την άλλη δίνει ένα επιπλέον ενδιαφέρον.
×
×
  • Create New...