Jump to content

Mandrake

Member
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mandrake

 1. Εγώ έγινα συνδρομητής πριν λίγες μέρες και μόλις χθες παρέλαβα τον 17ο τόμο (τον 1ο που έβαλα να μου στέλνουν διότι οι άλλοι ήταν "κλεισμένοι" στον περιπτερά μου), κατά συνέπεια συνήθως έχουν έτοιμο τον αμέσως επόμενο με κάποιες μικρές περιπτώσεις που μπορεί να έχουν προλάβει τον μεθεπόμενο (δεν το 'χω υπολογίσει, ίσως με τις καθυστερήσεις που αναβολές ημερομηνίας που έχουν κάνει κατά καιρούς).
 2. Ο Tarzan θεωρείται υπερηρωικός χαρακτήρας και η "Wikipedia" συμφωνεί. Στο "Superhero Fiction" μάλιστα, τον έχει ως αναφορά στους πρωτότυπους χαρακτήρες γράφοντας "with his high degree of athleticism and strength, and his ability to communicate with animals", χαρακτηριστικά που δεν έχει φυσικά ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Είχε μάλιστα μπει και στις φιγούρες "World's Greatest Super Heroes" της "Mego Corporation" τη δεκαετία του '70.
 3. Εννοείς από τις προηγούμενες εκδοτικές ή τη νέα μονάχα του Λεωκράτη Ανεμοδουρά; Αν αναφέρεσαι μόνο σε αυτή την εκδοτική Γιώργο, έχει κυκλοφορήσει ο Tarzan!
 4. Η συλλογή μου δεν είναι πολύ μεγάλη, ας πούμε ότι πρέπει να έχω πάνω από 4.000 κόμικς (δεν τα έχω καταχωρήσει/καταμετρήσει ακόμη όλα, σωστά, βασιζόμενος σε ότι έχω μέχρι στιγμής καταχωρήσει στη βάση δεδομένων του "Greekcomics", σε σειρές που δεν έχω περάσει για διάφορους λόγους, σε τεύχη που δεν έχω ακόμη καταφέρει να καταχωρήσω στο προσωπικό μου αρχείο (λόγω του ότι το αναβάθμιζα όλα αυτά τα χρόνια με νέες πληροφορίες και έχουν μείνει πίσω μετέπειτα καταχωρήσεις)) αλλά είναι όλα Ελληνικά (τεύχος, τόμος, graphic novel, επίτομο κτλ. τα υπολογίζω φυσικά ως 1 κόμικ/έντυπο το καθένα) και ζελατίνες σε περίπου 800 από δαύτα που είχα αγοράσει πριν πολλά χρόνια απ' το "Solaris". Ακόμη και αυτά όμως για να μπουν σε ζελατίνες, χρειάζονται ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν όπως καταλαβαίνετε. Αξίες κλπ. δε μ' ενδιαφέρουν, ποτέ δε ξεκίνησα συλλογή με αυτό το σκεπτικό, δεν έχω πουλήσει ούτε ένα τεύχος και όποια διπλά/τριπλά είχα (ακόμη και σε άριστη κατάσταση), τα χάριζα πάντοτε δεξιά κι αριστερά. Δεν ασχολούμαι με το "σπορ" του εμπόρου και δε μ' ενδιαφέρει να "ξεφορτωθώ" το παραμικρό. Φυσικά παραμένουν σφραγισμένα όσα ήταν απ' τον εκδότη και δεν έχω πιάσει να διαβάσω ακόμη (π.χ. τόμοι από υπερηρωικά εφόσον τα είχα πρωτύτερα και σε τεύχη ή αρκετά BDs). Θα κάνω όπως λέτε λοιπόν. Θα ρωτήσω τον Άγγελο αν έχει διαθέσιμες και σκοπεύει να τις καταχωρήσει mylar στο e-shop ή να παραγγείλω όπως και να 'χει τηλεφωνικά, για να δω τις διαφορές. Επομένως κοιτάζω για mylite 2 (νομίζω πως αυτές είχε) και βλέπουμε. Για το τζάκι ξενέρωσα με ότι έγραψες Dredd, βέβαια όπως είπα δεν είναι ακριβώς απέναντι και είναι περίπου στα 2.5-3 μέτρα διαγώνια (η πρώτη απ' αυτές, οι άλλες τρεις ακολουθούν από δίπλα), κάποιες ραφιέρες έχουν φύλλα, οπότε μένει να δω αν πρέπει να ενσωματώσω και στις υπόλοιπες δύο που δεν έχουν (νομίζω πως είναι Billy), αλλιώς με βλέπω να ψάχνομαι για νέες...
 5. Γράψτε φίλε Χρήστο ότι θέλετε, αρκεί να γίνουν σαφή κάποια απ' τα παραπάνω ερωτήματα, να κατανοήσω καλύτερα τις διαφορές και να βρεθεί μία λύση. Στο e-shop της "Star Comics" δυστυχώς δεν είδα πλέον Mylar και γι' αυτό δε ρώτησα απευθείας τον @adams. Θεώρησα πως δεν τα φέρνει πλέον. Έπειτα είχα δει μονάχα το mylite 2 αν θυμάμαι καλά και καθόλου τα αντίστοιχα χαρτόνια της ίδιας εταιρίας. Θέλω να κάνω κάποια αρχή, να τα πιάσω, να τα δω πως είναι για να καταλήξω καλύτερα. Είναι όντως πανάκριβα και αν ακριβύνουν κι άλλο το πρόβλημα μεγαλώνει, θέλω όμως να τα δω από κοντά. Το υλικό υποθέτω πως είναι το ίδιο με το οποίο βάζουν κάποια μικρά εξαρτήματα υπολογιστών ή μικρά καλώδια σε συσκευασίες που έχουν και φερμουάρ, έτσι δεν είναι; Απλώς εκείνα δεν είναι διάφανα και φαντάζομαι ότι είναι κάποιας άλλης κατηγορίας. Και να ρωτήσω κάτι ακόμη διότι έχει και αυτό τη σημασία του, σε περίπτωση που κάποιος γνωρίζει. Οι μέχρι τώρα ραφιέρες είναι τοποθετημένες στο σαλόνι, όπου έχει και τζάκι. Μισές είναι με φύλλα (ξύλινα, όχι τζάμι), άλλες είναι χωρίς. Το τζάκι δεν είναι ούτε δίπλα, ούτε απέναντι ακριβώς, αλλά ας πούμε διαγώνια. Εάν λειτουργεί, θα επηρεάσει καθόλου τα κόμικς; Έστω βρε παιδί ότι δε βρίσκονται σε mylar σακουλάκια. Το air condition προκαλεί ζημιά; Καλοριφέρ δε θα έχω για χειμώνα, ο καυστήρας έχει καταργηθεί στην πολυκατοικία από χρόνια. Προσπαθώ να δώσω λίγο μια εικόνα διότι οι τοποθετήσεις θα είναι λίγο συγκεκριμένες, οπότε αν γνωρίζει κάποιος εμπειρικά (ή εγκυκλοπαιδικά/θεωρητικά) ας τοποθετηθεί. Σκοπός είναι μελλοντικά να αντικατασταθούν όλες οι ραφιέρες και να μπουν με πορτάκια, αλλά προς το παρόν θα μείνω με ότι έχω μέχρι να κλείσω με άλλα θέματα. Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις, νομίζω πως λίγο-πολύ έχω διαβάσει παρόμοια πράγματα και καλό είναι να έχω τέτοιες "εικόνες" για να αποφασίσω πιο σωστά! Υ.Σ. Αλλάξτε τον τίτλο του θέματος με κάτι πιο ταιριαστό, για να το βρίσκουν ευκολότερα όσοι ενδιαφέρονται! Κανένα πρόβλημα!
 6. Ρώτησα και στην άλλη κοινότητα αλλά δυστυχώς απαντήσεις δεν πήρα. Ελπίζω εδώ τουλάχιστον να υπάρχει κάποιος να με καθοδηγήσει. Αποφάσισα να αγοράσω mylar ζελατίνες για όσα κόμικς δεν έχουν και να αντικαταστήσω τις απλές σε όσα ήδη έχω. Η συλλογή μου αποτελείται από ελληνικά κόμικς ως επί το πλείστον, επομένως θα πρέπει να βρω τις διαστάσεις που χρειάζομαι, άλλο ένα μπέρδεμα μιας και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τα μετρούν σε ίντσες. Υπάρχει κανείς που να αγοράζει τέτοιες ζελατίνες για τα κόμικς του κι αν ναι, από που τις προμηθεύευται και πόσο "πάει το μαλλί"; Υπάρχει κάποιο μέρος στην Ελλάδα όπου πωλούνται, καταρχάς; Και ποιες είναι οι διαφοροποιήσεις στις τιμές & την ποιότητα μεταξύ εκείνων και ίσως μιας κατώτερης κατηγορίας, για να έχω εναλλακτική σε περίπτωση που "δε με παίρνει" να πάρω τόσες πολλές (χρειάζομαι χιλιάδες); Αντίστοιχα θα ήθελα να ρωτήσω και για τα acid free καρτελάκια που τις συνοδεύουν. Προσπαθώ να συμμαζέψω το άλλο σπίτι μου εδώ και αρκετούς τελευταίους μήνες μήπως καταφέρω και μετακομίσω εκεί μόνιμα και χρειάζομαι απαντήσεις για να ξεκινήσω παραγγελίες το συντομότερο δυνατόν. Δε μ' ενδιαφέρει να κάνουμε κύκλους για το αν αξίζει τον κόπο λόγω συλλεκτικότητας των τευχών ή όχι, ας μείνουμε στο ότι για μένα αξίζει τον κόπο και μ' ενδιαφέρει τα κόμικς μου να είναι προστατευμένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Λοιπόν; Ασχολείται κανείς με το "σπορ"; Δε βρήκα αντίστοιχο θέμα στη "Γενική Συζήτηση", οπότε άνοιξα αυτό εδώ...
 7. Πιθανόν να πάει στο "Netflix": https://netflixlife.com/2021/10/18/will-netflix-save-y-the-last-man/
 8. Τη σύγκριση την κάνεις πρώτος εσύ φίλε μου παραπάνω και εγώ απλά "πάτησα" πάνω σε αυτήν. Η "Hachette Fascicoli" που μας δίνει τη σειρά στην Ελλάδα είναι το Ιταλικό παράρτημα της εταιρίας η οποία εδρεύει στο Μιλάνο και έχει αναλάβει την έκδοση και τη διανομή στη χώρα μας και σε άλλες πέντε. Δεν είναι η "Hachette Livre", η "μαμά" που λες. Αυτή λοιπόν η θυγατρική κυκλοφορεί και αυτοκινητάκια, αεροπλανάκια, οδηγούς ταξιδιών και φιγούρες "DragonBall", μεταξύ άλλων. Η διαφορά με τη "Radnet" είναι ότι η 2η διανέμει αποκλειστικά στην Ελλάδα παίρνοντας από διάφορες εταιρίες "εκεί έξω", έχοντας αναλάβει την πλήρη επιμέλεια της έκδοσης. Φυσικά και τα μεγέθη των δύο εταιριών δεν έχουν καμία σχέση, εάν όμως θέλουμε να "μετρήσουμε" κάποιον ως Έλληνα εκδότη, προφανώς και αναφερόμαστε στην "Radnet". Η "Hachette Fascicoli" δεν έχει καν γραφείο στην Ελλάδα και για να κάνει τη δουλειά της συνεργάζεται με δύο ελληνικές εταιρίες, την "Anubis" και το πρακτορείο "Άργος" που της κρατάει το στοκ και έχει φτιάξει επιπλέον e-mail επικοινωνίας για εξυπηρέτηση πελατών.
 9. Στο 1ο τόμο τι να δουν αν πήγε καλά βρε παιδιά; Αφού είπαμε πως έτσι κι αλλιώς είναι χασούρα για την εταιρία! Αλλά να πήγε κακά, αποκλείεται! Υπάρχουν άτομα που τον αγόρασαν 2 & 3 φορές και κάποιοι επιτήδειοι άρχισαν μάλιστα να τον πουλάνε ήδη σε σελίδες πλειστηριασμού στα 7€. Για το θέμα της περιοδικότητας, σκεφτείτε ωστόσο εκείνους που πρόκαμαν να πληρώσουν για να γίνουν συνδρομητές... Θα κάνουν το διπλάσιο χρόνο να φέρουν τους 20 τόμους στα σπίτια τους. Θα τους "κρεμάσουν" όλους αυτούς; Προσωπικά δε με πειράζει ιδιαίτερα και για την τσέπη μου είναι καλύτερα και αν αυτό σημαίνει όντως ότι θα έχει καλύτερη επιμέλεια, χαλάλι. Θα προτιμούσα να ξεμπερδεύω συντομότερα με το κλείσιμο της σειράς για να μην έχω το άγχος με τα οικονομικά και να μένει μόνο της "Hachette Fascicoli", αλλά δε βαριέσαι... Όσο για τα υπόλοιπα που βγάζει η "Radnet", που αναφέρει και ο Dredd παραπάνω και η "Hachette" έχει κυκλοφορήσει τη "Συλλογή Μοτό: 2-τροχο Πάθος", τα "Αξέχαστα Αυτοκίνητα" ή εκείνες τις φιγούρες του "DragonBall" που είχε ξεκινήσει το 2009. Εάν μπεις εδώ, θα δεις ότι αυτή την περίοδο στην Ιταλία κυκλοφορούν συλλογές με αερομοντελισμό, νομίσματα & τραπεζογραμμάτια και τουριστικούς οδηγούς (εάν κατάλαβα καλά). Δεν είναι κομικσοεκδοτική. Οπότε δεν είναι δικαιολογία αυτή και ναι, εάν ήθελαν στη "Radnet" θα μπορούσαν να βάλουν επιμελητή (ή καλύτερο μεταφραστή) ώστε να φροντίσουν περισσότερο τις εκδόσεις που προσφέρουν και αποκαλούν "συλλεκτικές". Το κόστος το έχουν ρίξει ήδη, άλλωστε, από το μαλακό εξώφυλλο και το χαρτί σε σχέση με εκείνο που χρησιμοποιεί η "Hachette Fascicoli". Θέλω να πιστεύω ότι η έκδοση θα καλυτερέψει, ακόμη περισσότερο δε, εάν διαβάσουν τα σχόλια που κάνουμε και δουν το βίντεο του Γιώργου. Οι πρώτοι τόμοι είχαν τυπωθεί μαζί, επομένως δε μπορούσε κάτι να διορθωθεί.
 10. Γιατί το λές αυτό; Οι τρεις πρώτες φάσεις και θεότητες είχαν και μυστικιστικά αντικείμενα τεράστιας δύναμης και αναφορές σε εξωγήινους πολιτισμούς, εξωγήινη εισβολή στη Γη, δαιμονικές εισβολές, μυθικά βασίλεια και και και... Τα επίγεια κλωτσομπούνιδα είναι απολύτως απαραίτητα εφόσον το "σύμπαν" με τους χαρακτήρες του εισάγονται από την αρχή στους κινηματογραφόφιλους και τους τηλεατές. Και λίγο κράτησαν μη σου πω, αν και τους πολύ βασικούς πιστεύω ότι τους είδαμε. Για να δούμε τι θα μας φέρουν από δω και πέρα!
 11. Ναι, είναι πολύ περίεργο που εισάγει τους Celestials μέσα ενώ δε θα 'πρεπε να συμβαίνει κάτι τέτοιο... Τουλάχιστον δεν "πετάει" μέσα ξεκρέμαστους τους Eternals και γίνεται κανονικά η αναφορά στους Deviants, οπότε η αλλοίωση θα έχει να κάνει με τις περιόδους άφιξης, σποράς, δημιουργίας κτλ. Κουλά πράματα αυτά βέβαια διότι εάν χαλάσουν τόσο πολύ την κοσμοθεωρία απ' την Earth-616, τι θα κάνουν όταν μελλοντικά θα πρέπει να παρουσιάσουν κι άλλους χαρακτήρες και "δε βγαίνουν τα νούμερα"; Εδώ, για παράδειγμα, λέει πως οι Eternals ήρθαν πριν 7.000 χρόνια, δηλαδή χρονικά συμβαδίζουν με τη δημιουργία του Apocalypse της πάλαι ποτέ "20th Century Fox", όπου δημιουργήθηκε το 5.000 π.Χ. στην Αρχαία Αίγυπτο (όντας ο 1ος μεταλλαγμένος). Εάν εισάγουν τους μεταλλαγμένους, ακόμη κι αν δεν κάνουν αναφορά στον Apocalypse, πότε άραγε θα τοποθετήσουν τη δημιουργία τους; Εκεί φοβάμαι ότι μπορεί να τα κάνουν μαντάρα... Οι Eternals στη Γη γνωρίζουμε πως είχαν έρθει πριν 1.000.000 χρόνια και οι Celestials πριν 3.000.000 χρόνια. Τώρα εδώ πιάσ' το αυγό και κούρευτο... Θέλω πραγματικά να δω με ποιον τρόπο θα παρουσιάσουν τους Celestials, μιας και δείχνει να ξεκινάει πολύ λάθος αυτό... Ελπίζω να μη ξεκινήσει η Phase Four με ανακρίβειες.
 12. Από διαφήμιση της "Καθημερινής" στο "Facebook" σε φωτογραφία δείχνει 7 τόμους, αλλά και πέρυσι ήταν ένας λιγότερος στη διαφήμιση. Επτά τουλάχιστον λοιπόν και βλέπουμε.
 13. Πολύ ωραίο φαίνεται και ευτυχώς διάλεξαν το καλύτερο εξώφυλλο! Σίγουρη αγορά!
 14. Εγώ νομίζω ότι βιάζεστε λιγάκι... Είμαι εξαιρετικά περίεργος να δω πως θα το "χτίσουν" όλο αυτό το πράγμα, πως θα εισάγουν, τελικά, μεταλλαγμένους, πως στον κόρακα θα βάλουν Eternals χωρίς να έχουμε Celestials, ευελπιστώ λοιπόν να υπάρξει ένα mind blowing σενάριο. Δε στέκομαι στα πρώτα ονόματα και στους τίτλους. Έπειτα αυτό ακριβώς είναι, τα πρώτα ονόματα & οι πρώτοι τίτλοι σε μια σειρά παραγωγών που θα κρατήσει αρκετά χρόνια. Εάν δεν οδηγήσει όμως σε κάτι τέτοιο και έχουμε απλοποιήσεις και αιτιολογίες του κ***υ (πρέπει να βάλετε emoji γι' αυτό!), τότε πολύ φοβάμαι ότι όλα θα γκρεμιστούν σαν ντόμινο. Σημασία έχει να υπάρξει σωστό "δέσιμο" με τις προηγούμενες τρεις φάσεις και μετάβαση απ' τους χαρακτήρες που θα εισάγουν απ' την "20th Century Fox" (και όχι μόνο). Το αν θα είναι υποδεέστερη η γενικότερου πλάνου ιστορία από την Earth-616 ή όχι νομίζω πως το γνωρίζουμε ήδη και εκεί έχω πάψει πλέον να ελπίζω.
 15. Για ποιο λόγο να κάνουν κάτι τέτοιο; Δεν τους "βγαίνει" το σενάριο που χτίζουν για τη Phase 4 και ανατρέχοντας κανείς στα προηγούμενα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα; Τότε ήθελε μεγαλύτερο πλάνο ευθύς εξαρχής... Την τελευταία σου φράση δεν την κατάλαβα ωστόσο. Θεωρείς αποτυχία τις προηγούμενες τρεις φάσεις; Και γιατί είναι καθολικά μικρό το ενδιαφέρον γι' αυτά που αναμένονται; Δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους ακόμα, όλα "στον αέρα" είναι και τα ερωτήματα πολλά.
 16. Κάποια νέα απ' τον "Βράχο" μας!: https://www.instagram.com/p/CM0oSIhBgZb/
 17. Γιατί, το 2021 δε θα έχει καραντίνα; Έχει πέσει πολλή αγορά από κόμικς τους τελευταίους δυόμισι μήνες (κοντά στα 400€ σε 2 παραγγελίες) και έχω περιμένω ακόμη μια νέα (στα 135€ περίπου, πάει ο εξωτερικός σκληρός δίσκος που ήθελα ν' αγοράσω φέτος... ), αλλά τη συνήθεια του να αγοράζω κόμικς απ' το περίπτερο δεν την αλλάζω με τίποτα! Τα περιμένω λοιπόν με αγωνία!
 18. Πρόκειται φαίνεται για σειρά βιβλίων. Εδώ το 2ο. Ποιο είναι το κόμικ και γιατί δεν το ανακοινώνεις βρε geo_trou;
 19. Το άλλο εξώφυλλο στο οποίο αναφέρεστε είναι αυτό εδώ και απεικονίζει τον πίνακα του 1962 "Live Ammo (Blang)", του Αμερικανού καλλιτέχνη της Ποπ Αρτ, Roy Lichtenstein. Κι εγώ νομίζω όμως ότι είναι παλαιότερο... Δεν είμαι σίγουρος, βέβαια.
 20. Εάν μπορεί κάποιος, ας δώσει μια-δυο φωτογραφίες απ' τον κατάλογο τουλάχιστον, για να καταλάβουν περισσότερο οι φίλοι που δεν το έχουν πιάσει στα χέρια τους, πως είναι στημένος μέσες άκρες από τον Κυριάκο Κάσση! Θα προσπαθήσω κι εγώ εάν δε με προλάβει κάποιος άλλος. :)
 21. Κι εμένα παιδιά που το αγόρασα καινούργιο απ' την "Πρωτοπορία" (εντάξει..είχε τα τσακισματάκια του κάτω και στις γωνίες, δε βοηθάει το βάρος του και ο τρόπος παρασκευής του η αλήθεια...) πριν χρόνια και προσπαθώ να το ανοίγω όσο το δυνατόν λιγότερο (ενώ θέλω να το μελετήσω διεξοδικά και έχω διαβάσει κυρίως μέχρι τη μέση, αφήνοντας την καταλογογράφηση κατά μέρους!) και μου έχει φύγει μία σελίδα αλλά αισθάνομαι ότι πάνε να φύγουν όλες κάθε φορά που το ανοίγω... Πρέπει να βρω κάποιον που να ασχολείται με βιβλιοδεσία και να δω μήπως μπορέσω να το διορθώσω πριν γίνει φύλλο και φτερό! Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα παιδιά παραπάνω! Το βιβλίο αυτό χρήζει μελέτης ακόμη και σήμερα!
 22. Ok, τέλειωσα το επεισόδιο και το μόνο που έχω πω είναι μία λέξη που ξεκινάει από "ΓΑ" και τελειώνει σε "ΣΕ", χωρίς πολλά εφέ και φιοριτούρες (αν και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε μπόλικα τέτοια, μελλοντικά)!! Στο κλείσιμο ήταν grande και παρόλο που ξέρω ότι θα μπει η 7 of 9 στο παιχνίδι, δε σκέφτηκα ότι μπορεί να ξαναπιάσουν αυτό το κομμάτι!! Νομίζω πως "έδωσαν πολλά" ήδη από το ξεκίνημα για το τι συνέβη ιστορικά! Αλλά είναι μάλλον λογικό μιας και μιλάμε για μόλις 10 επεισόδια...
×
×
 • Create New...