Jump to content

mko

Member
 • Posts

  23
 • Joined

 • Last visited

Reputation

169 Excellent

1 Follower

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Enable
 1. Μην είσαι τόσο συγκεκριμένος στην πηγή σου,δεν χρειάζεται.
 2. Οι επιθυμητές αγορές μου ταυτίζονται με τα προς διάβασμα κόμικς. Αδιάβαστα Αστερίξ και Λούκυ Λουκ(περίεργο για κάποιους, το ξέρω) και Κόρτο Μαλτέζε. Κλασικά πράγματα. Και φυσικά πάντα υπάρχουν και τα (πολλά) αδιάβαστα ντίσνεϋ που έχω.
 3. Με την ευκαιρία ας παραθέσω και ένα ακόμα σημείο από Ντίσνεϋ κόμικ το οποίο κάποιος μπορεί να το εκλάβει με όχι τόσο παιδικό τρόπο:
 4. Δεν εχω δανείσει/δανειστεί ποτέ μου κόμικ
 5. Εγώ αυτά τα τομάκια προβλέπεται να τα μαζέψω αλλά και να τα διαβάσω,γιατί τα γουστάρω πάρα πολύ. Για όσους δεν ξέρουν,θα βγουν 9 τόμοι στο σύνολο,και συνεχίζουν το σερί από το 2017. Από ό,τι βλέπω οι φετινοί θα έχουν αρκετές ιστορίες γραμμένες από τον μεγάλο Rodolfo Cimino,του οποίου τα σουρεαλιστικά σενάρια γουστάρω επίσης πολύ.
 6. Αφού μαζεύτηκαν και τα τρία μέρη,το διάβασα σχεδόν μονοκοπανιά. Εξαιρετικό κόμικ,εξαιρετικό! Το σχέδιο;Αρκετά χαλαρό και αφηρημένο,ακόμα και για Πρατ.Χωρις λεπτομερειες.Το σενάριο;Κλασικό Κόρτο(κυνήγι θησαυρού κατά τη διάρκεια του οποίου ο θησαυρός είναι το επίκεντρο,αλλά προς το τέλος είναι αυτό που έχει την λιγότερη σημασία).Η πλοκή; Φοβερή εξέλιξη,με ανατροπές και περιπετεια.Οι διάλογοι;Απίστευτα καλοί.Οι καλύτεροι διάλογοι σε Κόρτο που έχω διαβάσει.Ειρωνικοί,πολλές φορές προκαλούσαν λύπηση και άλλες είχαν χιούμορ.Κυρίως και τα δύο μαζι.Με αρκετά μηνύματα (όπως σε όλα τα υπόλοιπα,έτσι ίσχυε κι εδώ) Οι χαρακτήρες;Επίσης συνολικά οι πιο ενδιαφέροντες σε Κόρτο(μέχρι αυτά που έχω διαβάσει πάντα) Το τέλος;Όχι υπερβολικά έντονο,όπως η υπόλοιπη ιστορια,αλλά πολύ όμορφο.Μακραν καλύτερο από αυτό της Κρυφής Αυλής. Γενικώς η ιστορία όσο πήγαινε γινόταν όλο και καλύτερη.Δεν διέκοψα την ανάγνωση παρά λίγες φορές,και αυτές για ελαχιστα λεπτά.Δεν κουράστηκα σχεδόν καθόλου,κάτι που δεν περίμενα βάσει της έκτασης της ιστορίας. Συνολικά,η καλύτερη ιστορία Κόρτο για μένα,μέχρι νεωτέρας.Και ένα από τα καλύτερα κόμικς που έχω διαβάσει γενικότερα.
 7. Δεν ανέφερες το πιο αξιοσημείωτο ίσως πράγμα της ελληνικής έκδοσης: την τιμή του,η οποία είναι εξαιρετικά χαμηλή,σε σχέση με την ποιότητα.
 8. Το διάβασα και αυτό ( για το δώρο!). Εντάξει,δεν είχε και μεγάλο νόημα ύπαρξης.Σε όλη την έκτασή του δεν έλεγε και τίποτα δηλαδή,εκτός από την τελευταία σελίδα που έδινε μια ουσία,ένα λόγο ύπαρξης ρε παιδί μου Γενικά σαν δουλειά βέβαια είναι προσεγμένο,φαίνεται πως δεν είναι προχειριά. Το χιούμορ ούτε αυτό ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο για μένα.Το σχέδιο μια χαρά για αυτό που είναι,χωρίς υπερβολές. Συνολικά,μια χαρά πέρασα διαβάζοντας το,αλλά αν το αγόραζα μάλλον θα απογοητευόμουν για τα λεφτά που έδωσα.
 9. Το διάβασα (δώρο από κλήρωση εδώ,μαζί με το Νικολέτ του Κιουτσιούκη, ευχαριστώ και πάλι το comicstreet και την jemma ) και μου άφησε μια γλυκιά γεύση στο τέλος,όμως ήθελα κι άλλο.Μου φάνηκε λίγο,ίσως λόγω του αραιογραμμένων διαλόγων.Ωστόσο,θεωρώ πως η μαγεία του κόμικ είναι ακριβώς η έλλειψη λόγου.Ειχε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον το ότι η αφήγηση δεν ήταν γραμμική,στα δυο-τρια πρώτα κεφάλαια-ψηφίδες ήμουν σε φάση τι γίνεται εδώ,μετά μπήκα στο πνεύμα.Οταν το τέλειωσα και διάβασα τον επιλογο,το ξαναδιάβασα στα γρηγορα (το ξεφύλλισα μάλλον) με τη σωστή σειρά.Παντως είναι πολύ καλύτερο να το διαβάσεις μπερδεμένα. Το σχέδιο πάρα πολύ ωραίο,προσεγμένο και ξεκούραστο στο μάτι,όπως και τα πολύ όμορφα χρώματα. Η έκδοση επίσης πολύ καλή,ωραία εκτύπωση και χαρτί,με το μόνο μειονέκτημα να είναι το χρυσό σημείο του εξωφύλλου που σημαδεύεται εύκολα όπως ανέφερε και ο Θρηνωδός.
 10. Πόσο εύκολα βρίσκονται τα συγκεκριμένα τεύχη; Πολύ ωραία παρουσίαση.
 11. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!Μόλις τα διαβάσω θα πω τις εντυπώσεις μου εδώ.Και πάλι σας ευχαριστώ!
 12. Εμένα μου φαίνεται ότι περίμεναν να πεθάνει ο Uderzo για να το βγάλουν. Έξυπνο
×
×
 • Create New...