Jump to content

Θρηνωδός

Founders/Member
 • Content Count

  675
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Θρηνωδός last won the day on October 29

Θρηνωδός had the most liked content!

Community Reputation

3,807 Excellent

2 Followers

Recent Profile Visitors

343 profile views
 1. Η "καταραμένη γη" όντως έλεγε, κυρίως γιατί επιτέλους ανέπτυξαν μια μεγάλη ιστορία και είχες κάτι να περιμένεις. Αυτές οι μικρές των 5-6 σελίδων με κούραζαν. Ξεκίνησα το goon, me likey!
 2. Πολιτική σκοπιμότητα ή ελευθερία του λόγου; Ή αμφότερα; Ο καθένας κρίνει για τον εαυτό του. σημερινο εξώφυλλο του Σαρλί Εμπντο
 3. Ο Ράιτσον νομίζω ότι είναι για τους Αμερικάνους ο,τι ο Τόπι για τους Ευρωπαϊους. Εξαιρετικός και θυμάμαι όταν είχα πρωτοδει το Frankenstein είχα νιώσει ένα δέος, αντίστοιχο με αυτό που είχα όταν κάποιος μου είχε αναφέρει το εικονογραφημένο ευαγγέλιο του Lindisfarne. Αυτό που σκαλώνεις σε κάθε σελίδα (για διαφορετικούς λόγους βέβαια αλλά οκ Lindisfarne Gospel)
 4. Την έκανα την προσπάθεια μου με τον Ντρεντ, πιέστηκα από δω, πιέστηκα από κει, διάβασα σχεδόν 600 ασπρόμαυρες σελίδες αγγλικής σάιμπερπανκιάς μέχρι και τον τόμο 3.1. Δεν. Θα την πω την αμαρτία μου. Όντως, τα σενάρια βελτιώθηκαν κατιτίς από τα τελείως απλοϊκά του πρώτου τόμου. Και εκεί που σχεδίασε τον Δικαστή ο Μπόλαντ, το σχέδιο απογειώθηκε. Από κει και πέρα, αυτό το κωλοδάχτυλο στην Θατσερική εξουσία σηκωνόταν διακριτικά, τόσο που δεν είσαι σίγουρος αν τις όλες απολυταρχικές καταστάσεις τις διακωμωδεί ή εν τέλει τις προωθεί. Δεν ξέρω το προηγούμενο των σεναριογράφων του Ντρεντ, ίσως αν το 'ξερα το πλαίσιο να ήταν πιο ξεκάθαρο. Μιλώντας όμως σαν ένας τελείως αποστασιοποιημένος αναγνώστης σχετικά με τον Βάγκνερ, τους υπόλοιπους, το ύφος του περιοδικού και γενικά αν είχαν κάποιο πολιτίκ αέρα, μπορώ να πω ότι μέσα από τις σελίδες δεν βγαίνει αυτή η εικόνα. Δεν πειράζει, στα επόμενα. Κάποτε θα κάνω κάποιον φαν πολύ χαρούμενο που θα του πουλήσω τους πρώτους πέντε τόμους κοψοχρονιά. Σειρά έχει το goon
 5. Έχω παρατηρήσει ότι οι βιογραφίες είναι ένα είδος που σε κάθε δείγμα του παραμένει μέτριο, τόσο σε σχέδιο όσο και σε προσαρμογή. Το συγκεκριμένο το είχα διαβάσει σε scanlation και αν και δεν είμαι τρελός γνώστης της ζωής του Λένον, το βρήκα φοβερά ασύμμετρο και με κακοφορμισμένο σχέδιο. Έχω καταλήξει ότι το είδος αποτελεί εύκολη λύση για όσους δεν μπορούν να γράψουν ένα stand-alone κόμικ της προκοπής. Επίσης είναι κρίμα που βρίσκονται τόσο ψηλά στην προς έκδοση λίστα των Ελλήνων εκδοτών, αναρωτιέμαι πια αν πουλάνε τόσο πολύ και συνεχίζουν και επενδύουν συχνά πυκνά σε αυτές και είμαι εγώ από τους λίγους που βγάζουν σπυριά με το πόσο νερόβραστες είναι. Νομίζω ότι τα κόμικ οδοιπορικά/βιογραφίες θα μας περιμένουν στην γωνία όταν πεθάνουμε να τα διαβάζουμε στο ριπίτ. Μοναδική εξαίρεση το εικαστικά εξαιρετικό "Μόρισον - Ο ποιητής του χάους". Φοβερό κόμικ.
 6. Ξεχασα να το γράψω αυτό που λες, έχεις δίκιο. Είμαι σίγουρος ότι σε επίπεδο συνοχής και θεμάτων στο σενάριο, κάπως λογικά θα ωριμάζει με τον καιρό και αυτός είναι ένας λόγος που θα το συνεχίσω. Ο κάθε τόμος από τους ελληνικούς, χοντρικά ποσό διάστημα έκδοσης καλύπτει;
 7. Όντας έτοιμος να τα βάλω με την εξουσία του comicstreet ( @Dredd τάξε μου τάξε μου), θα γράψω δύο λόγια για τον πρώτο τόμο του Δικαστή Ντρεντ- Οι ολοκληρωμένες υποθέσεις 1.1 που μόλις τελείωσα. Ξεπερασμένο κόμικ. Κακογερασμένο και απλοϊκό (θυμίζει τα σούπερ basic υπερηρωικά των 50s-60s) με μανιχαϊστικούς (είδες, δεν χάλασα χατήρι. Θα πρέπει να χρεώνω 1 ευρώ για κάθε χρήση της λέξης πια) διαλόγους και τίγκα στα κλισέ. Δεν θα σχολιάσω τα διάφορα άκρως αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά του πρωταγωνιστή που παραπέμπουν σε καταδικαστέες τακτικές, ούτε διάφορα εξίσου αμφιλεγόμενα και υπερ-συντηρητικά μηνύματα περί γυναικών, ομοφυλόφιλων κλπ. Ας παίξω για νιοστή φορά το "θα το κρίνω με βάση την εποχή που κυκλοφόρησε" (αν και εδώ με τσούζει να το εφαρμόσω αλλά οκ, τι ήμεθα χωρίς τα πιστεύω μας άλλωστε) και θα πω ότι για τότε, έτσι λίγο κάπως το ρίχνω και στο παλιάμπελο. Μια η ωρίμανση του μέσου που δεν είχε έρθει ακόμα, μια το κοινό που απευθυνόταν (δεν ξέρω ο αμαθής που στόχευε το 2000 AD, παιδιά μάλλον; ), μια που τα περισσότερα κόμικ τότε ήταν φούτσα μπάλα και τραμπάλα. Στα σοβαρά τώρα. Κατ'εμέ, είναι ένας τίτλος που η ανάγνωση του είναι απολαυστική μόνο από άτομα που μεγάλωσαν με αυτόν και τον διαβάζουν νοσταλγικά, όπως ο Γιάννης που ξέρω πόσο τον γουστάρει. Ο λόγος που αξίζει να πέσει η ματιά του σύγχρονου αναγνώστη για πρώτη φορά στον Δικαστή Ντρεντ, είναι για να συμπληρώσει το παζλ της κομιξικής ιστορίας με ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι, που δεν αμφισβητώ ότι είναι. Και το Judge Dredd και το 2000 AD αμφότερα. Κατά τα άλλα, μου πέρασε τελείως αδιάφορο και ο λόγος που θα διαβάσω και τα υπόλοιπα τομάκια μέχρι το 3.2 που έχω είναι επειδή είμαι ένας ψυχαναγκαστικός ηλίθιος και έσπευσα κάποτε να τα αγοράσω χωρίς να πάρω π.χ. μόνο το πρώτο για να δω αν μου αρέσει. Οι μ@λ@κίες πληρώνονται και αυτό είναι το δικό μου καθαρτήριο. ΑΪ ΑΜ ΖΙ ΛΟ!
 8. Αυτό είναι εκδοσαρα ομολογουμένως, το έχω χαζέψει από κοντά. Να τα λέμε όλα. (ελπίζω το ανιμε να λέει τίποτα παραπάνω, αν είναι να το χαζέψω)
 9. Μετά χιλίων κόπων και βασάνων, τελείωσα το Hellsing. 10 τομάκια που φάνηκαν να περνούν πολύ πολύ αργά. Μάλλον έχω παραμεγαλώσει για manga που είναι μόνο σπλατεριές, κομμένα κεφάλια, εντόσθια να κρέμονται και πρωκτικές τάπες. Όταν το πρωτοξεκίνησα είχα κάτι στο μυαλό μου πιο ατμοσφαιρικό, κάτι πιο Bram Stoker-ικο παρά Michael Bay-ικο. Δεν είναι απαραίτητα κακό (αν και στο τόσο σπλάτερ χάνεσαι και ξεχνάς να παρατηρήσεις το over the top σενάριο που δεν βαστάει μία για να σε κρατήσει ή τις τελείως πνιγμένες σελίδες που πρακτικά θέλουν να μην σε αφήσουν να καταλάβεις ούτε τι γίνεται, ούτε ποιος είναι ποιος) αν θέλεις να κάψεις εγκέφαλο με υπερφυσικό ξυλίκι, ναζί, βρυκόλακες, λυκάνθρωπους και anime girls. Απλά δεν είναι σίγουρα για μένα. Μέσο όρο στα δέκα τομάκια, πρέπει να έβαζα 2/5 και 1-2 tankobon να πήραν 3. Ο,τι πρέπει για ηλικίες σχολείου και early 20s.
 10. Τούμπανα αποκτήματα, ειδικά το Lupus και Akira. Στωραίοι
 11. Πρέπει να της άνοιξες νέα τρύπα της τσέπης με το tdkr Το χα πάρει και εγώ δώρο κάποτε αυτό, πριν 2 χρόνια, αλλά το είχα τσιμπήσει από αγγελία κανένα 70άρι.
×
×
 • Create New...