Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

 • Καλώς ήρθατε στο Comic Street!

 • Our picks

  • Mickey Mouse and the Seven Ghosts (Floyd Gottfredson,Ted Osborne, Ted Thwaites)
   Σήμερα θα σας παρουσιάσω μία από τις πιο αγαπημένες μου κλασικές ιστορίες του Μίκυ της golden age περιόδου των κόμικ.Ακόμα μια δημιουργία του μεγάλου ποντικάνθρωπου Floyd Gottfredson που μας έδωσε τις πιο αξιομνημόνευτες ιστορίες με τον Μίκυ και την παρέα του.

   Όλα αρχίζουν με την επιστροφή του Μίκυ στα πάτρια εδάφη και την επίσκεψη του στη Μίνυ.Χρησιμοποιώντας ένα λογοπαίγνιο που περιέχει τη λέξη φάντασμα η Μίνυ πανικοβάλλεται...Όταν ο Μίκυ συναντάει τη Κλάραμπελ,και της λέει ότι η Μίνυ τρόμαξε με τη λέξη φάντασμα,η Κλάραμπελ τρομάζει ακόμα περισσότερο...Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ντόναλντ(σε μία από τις πρώιμες κομικσικές εμφανίσεις του)αλλά και με όλους τους κατοίκους της πόλης(ακόμα και με την αστυνομία)στο άκουσμα της λέξεως.Ο μόνος που δεν φοβάται τα φαντάσματα είναι ο Γκούφυ...
    
   Και αυτό γιατί έχει συναντήσει ένα και έχουν γίνει και γνωστοί!!Ο Μίκυ δεν πιστεύει στα φαντάσματα και του λέει να τον πάει στο μέρος όπου έχει δει το δικό του..
   Ο Γκούφυ τον οδηγεί στην έπαυλη του συνταγματάρχη Bassett.O Μίκυ όντως εκεί θα συναντήσει ένα φάντασμα και πείθεται και ο ίδιος για την ύπαρξή του....Αποφασίζει με την επιστροφή του ότι ο καλύτερος τρόπος να ερευνήσει την υπόθεση,είναι μαζί με τους φίλους του να ανοίξει ένα γραφείο ντετέκτιβ,να προσληφθούν από τον Συνταγματάρχη και να προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο...
    
   Ο Συνταγματάρχης καταφτάνει στο γραφείο και τους πληροφορεί ότι τα φαντάσματα στη έπαυλή του είναι Επτά τον αριθμό!!Αρχικά ήταν ένα,νόμιζε ότι ήταν προγονός του,αλλά κουβάλησε και τα υπόλοιπα που καταχράστηκαν τη φιλοξενία του.Η γυναίκα του και οι υπηρέτες τον άφησαν και η κατάσταση είναι απελπιστική..Αν τον βοηθήσουν θα τους ανταμείψει με 5000 δολάρια...ο Μίκυ όμως πιστεύει ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία και μαζί με τους φίλους του σπεύδουν στη βίλα του Bassett για να λύσουν το μυστήριο του "στοιχειώματος των επτά"....
    • Thanks
    • Like
   • 0 replies
  • The Prince and The Dressmaker (Jen Wang)
   H επιδέξια σεναριογράφος και καλλιτέχνης Jen Wang μας ταξιδέυει στο Παρίσι των αρχών της σύγχρονης εποχής. H πόλη του φωτός στην ιστορία μας φαίνεται αντάξια της παραμυθένιας της φήμης με την μόδα να είναι στο προσκήνιο. Χοροεσπερείδες, πάρτυ και δεκάδες εκδηλώσεις είναι αφορμή για τις συμμετέχουσες να επιδείξουν το γούστο τους και το στυλ τους. Εκεί που ένα φόρεμα μπορεί να φτιάξει ή να καταστρέψει την φήμη αυτής που το φοράει μια νεαρή μοδίστρα, η Frances  έχει όνειρα να γίνει διάσημη στον τομέα της και να αναγνωριστεί για τις πρωτοποριακές της ιδέες.

   Το όνειρό της φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα στο πρόσωπο του πλέον απροσδόκητου πελάτη. Ο πρίγκηπας της χώρας - του οποίου οι γονείς είναι στην αναζήτηση συζύγου - έχει μια διπλή περσόνα. Από ντροπαλός διάδοχος του θρόνου o Sebastian με το κατάλληλο φόρεμα μεταμορφώνεται στην Λαίδη Crystalia μία εκθαμβωτική παρουσία που αναστατώνει την κοσμική ζωή του Παρισιού. Το ταλέντο της Frances και οι πόροι που της παρέχει ο Sebastian είναι σταδιακά η ιδανική συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Οι υποχρεώσεις της πραγματικής ζωής όμως που βαραίνουν τον Sebastian, αλλά και η φιλοδοξία της Frances για να αναγνωριστεί και επίσημα το ταλέντο της φέρνουν τους δυο φίλους αναπόφευκτα σε τροχιά σύγκρουσης. Θα μπορέσει η σχέση τους να επιβιώσει; Και ποιο θα είναι το μέλλον τους;
    • Thanks
    • Like
   • 0 replies
  • Y: The Last Man (Brian K. Vaughan, Pia Guerra)
   Πρόσφατα διάβασα μία σειρά της Vertigo από έναν αγαπημένο μου συγγραφέα, τον Brian K. Vaughan, που ονομάζεται Y : The Last Man.  Το κόμικ αυτό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002 και μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα post-apocalyptic κόμικς.
    
   Η πλοκή είναι πολύ ενδιαφέρουσα:
    
   Το 2002 ένας ιός ξαφνικά εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη σκοτώνοντας όλα τα αρσενικά είδη: ανθρώπους, ζώα και γενικά όλους τους οργανισμούς που φέρουν το Υ χρωμόσωμα. Πλέον ο κόσμος έχει μειωθεί στο 50% και οι γυναίκες μένουν πίσω προσπαθώντας να αποτρέψουν τη πλήρη κατάρρευση του πλανήτη.
    
   Ωστόσο όμως, για έναν άγνωστο λόγο, ένας νεαρός ο οποίος είναι και πρωταγωνιστής της ιστορίας, Υorick Βrown, μαζί με την αρσενική του μαϊμού, Ampersand, κατάφεραν να επιβιώσουν. Ξαφνικά ο Yorick γίνεται ο πιο σημαντικός άνθρωπος στο κόσμο και αποτελεί ίσως το «κλειδί» για να λυθεί το μυστήριο σχετικά με την εξαφάνιση των ανδρών στη Γη.
    

    
   Ο Vaughan έχει κατασκευάσει μία εξαιρετική ιστορία, η οποία κυλάει πολύ γρήγορα, κυρίως επειδή ο Yorick είναι ένας αξιαγάπητος και αστείος χαρακτήρας, ο οποίος μάλιστα έχει στη πορεία τεράστιο character development. Επίσης, βρήκα ξεκαρδιστικές σε πολλές περιπτώσεις τις αναφορές του στην ευρύτερη pop κουλτούρα, αλλά και από τις διάφορες αναφορές σε προηγούμενες εμπειρίες της ζωής του. Να προσθέσω ότι πέρα από τον Yorick και την γλυκιά του μαϊμού,Ampersand, εμφανίζονται φυσικά και άλλοι κύριοι ή δευτερεύοντες  χαρακτήρες, με πιο ξεχωριστές τη πράκτορα 355 και τη ιατρό Allisson Mann.
    

    
    
   Όσον αφορά τη 355, θα ήθελα να πω πώς είναι κατά τη γνώμη μου, μία από τις καλύτερες  γυναικείες φιγούρες που έχω διαβάσει ποτέ σε κόμικ. Η 355 είναι έξυπνη, δυναμική και γενικά badass, η οποία αντιμετωπίζει όμως και τις δικές της δυσκολίες. Η τριάδα αυτή αποκτά μεγάλη χημεία κατά την εξέλιξη της αποστολής τους.
    • Thanks
    • Like
   • 5 replies
  • Τhe Dream of a Lifetime (Don Rosa)
   Το Όνειρο μιας Ζωής είναι μια περιπέτεια με τους ήρωες του Καρλ Μπαρκς, που γράφτηκε και σχεδιάστηκε από τον Ντον Ρόσα και εκδόθηκε για πρώτη φορά στο Δανέζικο Anders & Co τον Δεκέμβριο του 2002, ενώ η πρώτη Αμερικάνικη δημοσίευση της ιστορίας έγινε τον Μάιο του 2004 στο Uncle Scrooge 329. 
    
   Η πλοκή της ιστορίας περιστρέφεται γύρω από την ζωή του Σκρουτζ Μακ Ντακ και τα όνειρα του. Πιο συγκεκριμένα, οι Μουργόλυκοι έχουν καταφέρει να κλέψουν μια συσκευή του Κύρου Γρανάζη, που τους επιτρέπει να εισβάλλουν στα όνειρα. Την χρησιμοποιούν προκειμένου να μπουν στα όνειρα του μεγιστάνα της Λιμνούπολης, για να μάθουν τον μυστικό συνδυασμό του Θησαυροφυλακίου. Για κακή τους τύχη, όμως, ο Σκρουτζ δεν ονειρεύεται μόνο τα χρήματα του, όπως νόμιζαν αλλά σκηνές από την ζωή του. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας το ίδιο μηχάνημα του Κύρου, η οικογένεια των Ντακ θα στείλει στα όνειρα του Σκρουτζ τον Ντόναλντ, ώστε να αποτρέψει το σχέδιο των Μουργόλυκων.
    

   Μετά από χρόνια, ο Σκρουτζ κατάφερε να διορθώσει κάποια λάθη του παρλεθόντος, έστω και στον ονειρικό κόσμο.
    
   Ο ίδιος ο Ντον Ρόσα έχει παραδεχτεί πως η ιδέα δεν ήταν καθαρά δική του, αλλά του την είχε στείλει ένας Γάλλος φαν. Ο δημιουργός από το Κεντάκυ είχε δηλώσει επανειλημμένα πως δεν θέλει να του στέλνουν πλοκές για ιστορίες, αλλά όταν διάβασε την συγκεκριμένη (η οποία ήταν μόλις μερικές γραμμές σε ένα κομμάτι χαρτί), αντιλήφθηκε αμέσως τις προοπτικές της. Το μήνυμα που είχε λάβειήταν απλό και έλεγε τα εξής:
    
   Οι Μουργόλυκοι κλέβουν μια συσκευή του Κύρου για να μπουν στα όνειρα του Σκρουτζ, ελπίζοντας να βρουν κάτι σαν τον συνδυασμό του θησαυροφυλακίου αλλά σύντομα διαπιστώνουν πως εκείνος ονειρεύεται πολύ περισσότερα από το χρήμα του. Στον ύπνο του βλέπει τις περιπέτειες του από όταν ήταν μικρός. Ο Ντόναλντ και/ή τα ανιψάκια μπαίνουν στα όνειρα για να τους πετάξουν έξω πριν συμβεί κάποια καταστροφή.
    • Thanks
    • Like
   • 13 replies
  • The Superior Spider-Man, vol.1 - My Own Worst Enemy (Dan Slott, Ryan Stegman, Giuseppe Camuncoli)
   The Superior Spider-Man, Vol. 1:  My Own Worst Enemy

   Η παρουσίαση αυτή ενδεχομένως να περιέχει spoilers, ειδικά για όσους δε γνωρίζουν το τέλος του Amazing Spider-Man #700.
    
   •Ο τόμος αυτός περιλαμβάνει τα πρώτα πέντε τεύχη της σειράς Superior Spider-Man (2013), η οποία ολοκληρώθηκε σε 31 τεύχη και 2 Annuals.
    
   •Ο συγγραφέας του κόμικ αυτού,Dan Slott, επιφύλασσε στους αναγνώστες μία μεγάλη έκπληξη στο τέλος της σειράς Amazing Spider-Man, η οποία ήταν τόσο ανατρεπτική όσο και σοκαριστική για τους μακροχρόνιους φίλους του Spidey. Συγκεκριμένα, στο τεύχος #700, επειδή ο Dock Ock a.k.a. Otto Octavius πέθαινε, κατάφερε να βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο προκειμένου αφενός να «επιβιώσει» και αφετέρου να πάρει εκδίκηση από το χρόνιο αντίπαλο του, Peter Parker. Χρησιμοποιώντας τη ευφυϊα του πέτυχε να αλλάξει σώμα με τον Peter, ο οποίος παγιδεύτηκε στο ετοιμοθάνατο σώμα του Otto. Η ιστορία εκείνη κλείνει με τον Peter να ζητά από τον Otto να τιμήσει το όνομα του Spider-Man.
    

    

    
   •Στο My Own Worst Enemy, βλέπουμε τα πρώτα βήματα του Dock Ock, ο οποίος έχοντας υιοθετήσει τη διπλή ζωή του PeterParker/Spider-Man, προσπαθεί να γίνει αντάξιος του ονόματος αυτού… με το δικό του τρόπο. Ο Slott εστιάζει στη προσπάθεια του Otto να «προσαρμοστεί» σε αυτή τη νέα ζωή, δίνοντας έμφαση στη σχέση του Otto με τον προσωπικό και επαγγελματικό περίγυρο του Peter. Πρέπει να πω ότι ο Otto ακολουθεί διαφορετικές μεθόδους στην αντιμετώπιση του εγκλήματος απ΄ ό, τι ο Peter, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο ακραίες και δραστικές. Το γεγονός αυτό καθιστά τον νέο «Superior Spider-Man» ξεχωριστό.
    

    
    
   •Ειδικά μάλιστα, μου φαίνεται ενδιαφέρουσα/αστεία/ creepy η  στάση του Otto απέναντι στη MJ, στη θεία May και στους συνεργάτες του στη Horizon Labs. Ωστόσο, ο Slott κάνει μία καλή προσπάθεια στο να κάνει το χαρακτήρα συμπαθητικό, τόσο όσο όμως, ειδικά όταν παρουσιάζει flashbacks από τη παιδική ηλικία του Otto!
    • Thanks
    • Like
   • 5 replies


×
×
 • Create New...