Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Μίκα και Βάλκα (Λάζαρος Αλεξάκης, Κλήμης)
Ο μικρός Μίκα και ο σκύλος του ο Βάλκα είναι δυο αδέσποτα της πόλης, της Ακαταλαβούπολης.
Ο μικρός Μίκα είναι πρόσφυγας, χωρίς σπίτι, γονείς, λεφτά, που αγωνίζεται να επιβιώσει μέρα τη μέρα, παρέα με τον σκύλο του και τον Φειδία, έναν καλλιτέχνη του δρόμου. Να "χωρέσει" και να καταλάβει τον κόσμο γύρω του.
 


Σύμφωνα με τους δημιουργούς του:
Το όνομα του το απέκτησε επειδή παντού είναι Μη Καταχωρημένος. Για να θυμάται να το λέει όταν τον ρωτάνε, επειδή είναι δύσκολη λέξη, το έκανε Μίκα - και του έμεινε.
 

 
Το αγάπησα αυτό το κόμικ! Είναι σκληρό, συγκινητικό, καυστικό, to the point. Οι απορίες του μικρού αφελούς (λόγω της ηλικίας του) Μίκα, και η αντίληψη της πραγματικότητας γύρω του, μέσα από τα παιδικά του μάτια, φέρνουν στο μυαλό τη Μαφάλντα. Σε μια επίκαιρη, ελληνική (κι όχι μόνο) εκδοχή. 
 

 
Η συνεργασία των δυο δημιουργών που μας έχουν δώσει αρκετές καλές δουλειές, είτε στο κομμάτι των κόμικς, είτε στη λογοτεχνία, λειτουργεί ιδανικά εδώ. Η απλότητα κι εκφραστικότητα του σχεδίου του Κλήμη, εξυπηρετεί άψογα το σενάριο του Λάζαρου, που μας δίνουν μια από τις καλύτερες φετινές αυτοεκδόσεις. Η ποιότητα την έκδοσης είναι καλή και το κόμικς είναι 48σέλιδο.
Εννοείται ότι προτείνεται
 
fb σελίδα
instagram
 
  • Thanks
  • Like
 • 5 replies

Trees (Warren Ellis, Jason Howard)
Πριν 10 χρόνια, προσγειώθηκαν. Έχουν την μορφή τεράστιων δέντρων, με ύψη που υπερβαίνουν πολλά χιλιόμετρα. Ο παγκόσμιος πληθυσμός αναστατώθηκε. Ήταν εξωγήινα; Προφανώς; Έχουν λογική, σκέψη και φρόνηση; Αγνωστο. Τι επιδιώκουν στην γή; Άγνωστο. Με τον ερχομό τους, μάθαμε ότι υπάρχει ζωή μακριά από τον πλανήτη μας. Εκείνα όμως δεν μας αναγνωρίζουν, ούτε ώς νοήμονες, ούτε καν σαν ζώντες. Και η καθημερινότητα όλης της Γης έχει αλλάξει για πάντα. Απλά και μόνο με την παρουσία τους.
 
 
          
 
 
Από τον Warren Ellis (Transmetropolitan, Planetary, Cemetery Beach), μια πανέξυπνα γραμμένη ιδέα, με πολιτικές, ιδεολογικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις, η οποία, όπως πολλές άλλες, έπεσαν θύμα της ίδιας της της επιτυχίας. Και αυτό γιατί, το πρώτο arc, με τίτλο In Shadow, διήρκησε 8 τεύχη και θα μπορούσε άνετα να κλείσει εκεί, ολοκληρωμένο καθώς ήταν όσον αφορά το σχόλιο του στην ανθρώπινη φύση έναντι οποιουδήποτε εξωτερικού παράγοντα μπει στον δρόμο της. Χωρίς, επί της ουσίας, καμία παρεμβολή από τα ίδια τα δέντρα, στην ανθρώπινη δραστηριότητα, και μόνο η ύπαρξη τους, διέλυσε κοινωνίες, καθεστηκύιες αντιλήψεις και status quo εκατοντάδων ετών. Και η ίδια η "ανάγνωση" του γεγονότος της παρουσίας, μας δείχνει πόσο πολύ αντιλαμβανόμαστε, όχι αυτό που έχουμε εμφανώς μπροστά μας, αλλά που θέλουμε ή μας βολεύει να έχουμε μπροστά μας και να το ερμηνεύουμε κατά το δοκούν. Και όταν η ίδια η τρομακτική πραγματικότητα αποκαλύπτεται από τις μελέτες μιας ερευνητικής ομάδας, συνειδητοποιούν όλοι, και εμείς οι αναγνώστες, ότι όλα ήταν μια πλάνη, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν κάποιες εγκληματικές οργανώσεις, τόσο παράνομες όσο και με "νόμιμη" φορεσιά, μόνο και μόνο για να επιβιώσουν, να κυριαρχήσουν και να εκμεταλευτούν τα πάντα για προσωπικό όφελος.
  • Thanks
  • Like
 • 0 replies

That Texas Blood (Chris Condon, Jacob Phillips)
Ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον κόμικ από την Image, μίγμα νεογουέστερν και νεονεουάρ με αρκετό αίμα, οικογενειακές διαμάχες και πολύ, πάρα πολύ Τέξας. 
 
Το πρώτο ΤΡΒ συλλέγει τα τεύχη 1-6 της σειράς με το #1 να είναι μια κατά κάποιον τρόπο εισαγωγή, η οποία μας συστήνει τον ηλικιωμένο σερίφη Τζο Μπομπ, που προσπαθεί να βρει ένα συμπολίτη του, για να του επιστρέψει την κατσαρόλα, την οποία χρειάζεται η γυναίκα του, για να του φτιάξει το φαγητό για τα εβδομηκοστά γενέθλιά του, αλλά στη διάρκεια της ημέρας, θα έρθει αντιμέτωπος με κάποιες παλιές αναμνήσεις, αλλά και μια μακάβρια ανακάλυψη. 
 
Από το τεύχος 2 και μετά, ξεκινά μια καινούρια ιστορία με θέμα έναν δολοφονημένο, τον αδερφό του, που επιστρέφει στο Τέξας, για να ανακαλύψει τι του συμβαίνει, αλλά και για να αναμετρηθεί με τα φαντάσματα του παρελθόντος και φυσικά, πάλι με το σερίφη Τζο Μπομπ, που θέλει να λύσει την υπόθεση. Δύσκολα πράγματα, γιατί η αλήθεια είναι ότι οι ήρωές μας βρίσκονται στο Τέξας, ένα μέρος τελείως διαφορετικό από τις υπόλοιπες ΗΠΑ, σχεδόν μια άλλη χώρα, όπου τα αχανή και αφιλόξενα τοπία έχουν επίδραση στο μυαλό και στη συμπεριφορά των ανθρώπων, οι οποίοι κινούνται σχεδόν σαν υπνωτισμένοι, με τους δικούς τους ρυθμούς, ακατανόητους σε εμάς. 
  • Thanks
  • Like
 • 1 reply

Beta Ray Bill (Daniel Warren Johnson)
Υπάρχουν κάποιοι χαρακτήρες τόσο στο σύμπαν της Marvel όσο και στης DC οι οποίοι αν και είχαν ανέκαθεν ένα μεγάλο κοινό που του αγαπούσε δεν έπαιρναν ποτέ την αναγνώριση που τους άξιζε. Ο Beta Ray Bill ήταν ένας από αυτούς. Το ανθρωπόμορφο άλογο το οποίο έχει αποκτήσει μία ισχυρή θέση στο πάνθεον των χαρακτήρων της Marvel συνήθως τον συναντούσαμε να υπάρχει απλά ως ένας υποστηρικτικός χαρακτήρας στις ιστορίες του Thor. Σπάνιες είναι οι φορές που θα δούμε τον συγκεκριμένο ήρωα να πρωταγωνιστεί σε δικές του ιστορίες. Εισακούγοντας όμως τις προσευχές του αναγνωστικού της κοινού (;) η Marvel αποφάσισε φέτος να μας δώσει μία ιστορία που επιτέλους θα πρωταγωνιστήσει ο αγαπημένος αυτός χαρακτήρας. Και το καλύτερο; Θα το αναλάμβανε εξολοκλήρου ο Daniel Warren Johnson (του Wonder Woman Dead Earth) για εμένα ένας από τους καλύτερους ανερχόμενους καλλιτέχνες στα αμερικανικά κόμικς. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δε θα μπορούσα να αφήσω αυτή τη σειρά να περάσει απαρατήρητη.
 
 
 

 
Ακολουθούν spoilers για το κόμικ Thor του Donny Cates.
  • Thanks
  • Like
 • 0 replies

Η Βόμβα (Didier Alcante, Laurent-Frédéric Bollée, Denis Rodier)
Η Βόμβα. Χωρίς κανέναν προσδιορισμό. Δεν χρειάζεται. Όλες και όλοι καταλαβαίνουμε σε ποια Βόμβα αναφέρεται ο τίτλος του κόμικ.  

Το κόμικ, λοιπόν, είναι μια αρκετά λεπτομερής καταγραφή των πολλών και διαφορετικών καταστάσεων, που συνέβαλαν στη δημιουργία της πυρηνικής βόμβας, από τη σύλληψη της ιδέας της πυρηνικής σχάσης, τότε, που η ιδέα ενός τέτοιου όπλου ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας, έως τη ρίψη της πάνω στη Χιροσίμα. Μέσα στις σχεδόν 500 σελίδες του έργου παρελαύνουν όλοι οι γνωστοί πρωταγωνιστές του δράματος, καθώς και αρκετοί άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Θα βρείτε τον Φέρμι, τον Οπενχάιμερ, τον Αϊνστάιν, τον Χάιζεμπεργκ, τον Τρούμαν και κυρίως το Λίο Σίλαρντ, φυσικό από την Ουγγαρία, οι ιδέες του οποίου έθεσαν τα θεμέλια για την κατασκευή της Βόμβας, αλλά και τον πεισματάρη στρατιωτικό Λέσλι Γκρόουβς, φανατικό υπέρμαχο της χρήσης της.
 
 
 
Η ιστορία ξεκινά 15 δισεκατομμύρια χρόνια πριν με τη μεγάλη έκρηξη και προχωρά με τη δημιουργία της Γης. Ο αφηγητής της ιστορίας είναι το ίδιο το ουράνιο, το στοιχείο, που σε αυτό βασίζεται η Βόμβα. Το ουράνιο διψάει για ενέργεια, ανυπομονεί να απελευθερωθεί, θέλει να δείξει την τεράστια δύναμή του. Οι επιστήμονες θα γίνουν, άθελά τους ή εσκεμμένα, οι φορείς της απελευθέρωσής του. 
 

 
Η κυρίως αφήγηση ξεκινά στις 30 Μαρτίου 1933, δύο μήνες μετά την άνοδο των Ναζί στην εξουσία, όταν ο φυσικός Λέο Σίλαρντ αποφασίζει να εγκαταλείψει τη Γερμανία εξαιτίας της εβραϊκής καταγωγής του. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο διάσημος Ιταλός φυσικός Ενρίκο Φέρμι λαμβάνει το βραβείο Νόμπελ, έχοντας ήδη αποφασίσει να εγκαταλείψει τη φασιστική Ιταλία. Παράλληλα, το βιβλίο μας συστήνει την οικογένεια των Μοριμότο, πατέρα και δύο γιούς, που κατοικούν στη Χιροσίμα. Αυτοί και οι γείτονές τους είναι και τα μοναδικά μυθοπλαστικά πρόσωπα της πλοκής, αφού όλα τα υπόλοιπα είναι υπαρκτά πρόσωπα. Από εκεί και μετά, το ρόλο τον αναλαμβάνει η ίδια η ιστορία.
  • Thanks
  • Like
 • 2 replies

Middlewest (Scottie Young, Jorge Corona)
To Middlewest ξεκινά με τον νεαρό Abel που ζει με τον μονίμως θυμωμένο και κακοποιητικό πατέρα του, Dale.  Δεν φαίνεται να έχει κάποιο ίχνος πατρικής στοργής απέναντί του μόνο έναν αδικαιολόγητο για τα μάτια του Abel θυμό, σαν κάτι να κρύβεται κάτω από την επιφάνεια και να περιμένει απλά να ξεσπάσει. Ακριβώς όπως μια καταιγίδα. Και είναι η μορφή μιας καταιγίδας αυτήν την οποία ξαφνικά αποκτά ο πατέρας του Abel σε έναν από τους πολλούς καυγάδες τους. Καθώς ο Abel με την βοήθεια μιας αλεπούς προσπαθούν να ξεφύγουν από την οργή της καταιγίδας, αυτήν τον χτυπά και φαίνεται ότι το ίδιο πράγμα που βασάνιζε τον πατέρα του και τον μεταμόρφωσε σε τέρας έχει περάσει στον ίδιο. Έτσι ο Abel και η αλεπού ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι για να βρούν πώς μπορούν να σπάσουν αυτήν την κατάρα. Όμως τόσο ο πατέρας του όσο και η καταιγίδα που βρίσκεται πλέον μέσα στον Abel δεν πρόκειται να τα παρατήσουν εύκολα.
 


Πέρα από το ότι πρόκειται για μια ιστορία με τρομερό ρυθμό που ρουφάει αβίαστα το ενδιαφέρον του αναγνώστη και έχει μεγάλη ποικιλία χαρακτήρων και περιβάλλοντων δεν θα μείνω σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά της προκειμένου να μην χαλάσω το ταξίδι για όσους θέλουν να την διαβάσουν. Αυτό που θα πω είναι ότι είναι αρχικά μια ιστορία συγκρούσεων. Συγκρούσεις που δεν απεικονίζονται τόσο με τη μορφή της δράσης, όσο συγκρούσεις γενεών και ιδεών. Πατέρας εναντίον γιου, φύση ενάντια σε ανατροφή, συνέχιση μαθημένων συμπεριφορών ή σπάσιμο του κύκλου.
  • Thanks
  • Like
 • 3 replies

A Sea of Love (Wilfrid Lupano, Grégory Panaccione)
Μια μέρα σε ένα χωριό της Βρετάνης, ένας ηλικιωμένος ψαράς ξυπνάει μέσα στα άγρια χαράματα, τρώει το πρωινό, που του ετοιμάζει η γυναίκα του και ξεκινάει με το μικρό του ψαροκάικο, όπου επιβαίνει και ο βοηθός του, για να βγάλει τον επιούσιο. Η μέρα αυτή όμως, θα εξελιχθεί σε καταστροφή, αφού το καΐκι του θα αιχμαλωτιστεί στα δίχτυα ενός τεράστιου αλιευτικού και από εκεί και μετά θα βρεθεί περιπλανώμενος στον Ατλαντικό Ωκεανό. Τα νέα θα φτάσουν στο χωριό του μέσω του βοηθού, τον οποίον ο ψαράς είχε προλάβει να βάλει στη ναυαγοσωστική λέμβο και η πιστή και αγαπημένη του γυναίκα θα αρχίσει να τον ψάχνει σχεδόν σε όλον τον κόσμο. 
 
 
 
Αυτή είναι η πολύ συνοπτική περιγραφή μιας απίστευτης ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει ακόμα πειρατές, την Κούβα (και τον ίδιο το Φιδέλ Κάστρο), ένα γλάρο, κεντήματα και αμέτρητες κονσέρβες με σαρδέλες - όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Είναι όμως, πριν και πάνω από όλα, μια ιστορία αγάπης, η οποία διασχίζει και υπερβαίνει κάθε εμπόδιο, ακόμα και ολόκληρους ωκεανούς. 
 
 
 
Ένα υπέροχο κόμικ, χωρίς καθόλου λόγια, που με κέρδισε αμέσως. Είχα διαβάσει καλά λόγια, αλλά ειλικρινά δεν το περίμενα τόσο καλό. Ο Λουπανό στήνει έναν κόσμο τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά από το δικό μας, ένα παραμύθι σε ρεαλιστικό πλαίσιο, όπου, αν και η αληθοφάνεια δεν είναι ακριβώς το ζητούμενο και οι συμπτώσεις παίζουν ένα μεγάλο ρόλο, δεν χάνει ποτέ την επαφή του με την πραγματικότητα. Γιατί, αν και το σενάριο περιέχει και στοιχεία, που είναι πολιτικά, οικολογικά ή κοινωνικά (το τεράστιο αλιευτικό, που αδειάζει τη θάλασσα από ψάρια, το πετρελαιοφόρο που τη μολύνει, η θάλασσα των σκουπιδιών, τα κεντήματα, που γίνονται ανάρπαστα στις πλούσιες κυρίες στο κρουαζιερόπλοιο), δεν χάνει ποτέ το στόχο του, δηλαδή να αφηγηθεί την επιθυμία δύο ανθρώπων να ξαναβρεθούν, παρόλο που τους χωρίζει ένα ημισφαίριο. Και μέσα σε αυτό το σύγχρονο παραμύθι, η αληθοφάνεια δεν είναι απαραίτητα.
  • Thanks
  • Like
 • 2 replies

Crossover (Donny Cates, Geoff Shaw, Dee Cunniffe, John J. Hill)
Ένα σχετικά φρέσκο, πολύ διασκεδαστικό και αθεράπευτα κομιξόφιλο κόμικ, που ξεκίνησε την πορεία του το Νοέμβριοι του 2020 από τη συνήθη ύποπτο, Image Comics με σεναριογράφο τον επίσης συνήθη ύποπτο Donny Cates και σχεδιαστή τον Geoff Shaw, το δημιουργικό δίδυμο πίσω από το God Country (το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πλοκή).
  • Thanks
  • Like
 • 1 reply

Non-Stop Comics
Και εγένετο Non-Stop Comics από τις εκδόσεις Μικρός Ήρως.  
Το νέο, διμηνιαίο περιοδικό κόμικς που το είδαμε στο comics n' beer το τριήμερο 9-11 Ιουλίου και το οποίο θα εμφανιστεί επίσημα στα περίπτερα αρχές Αυγούστου. Πρόκειται για το νέο παιδί της εκδοτικής σε μια πολύ σωστή, κατ'εμέ, προσπάθεια να διαχωριστούν τα πιο σύγχρονα κόμικς, που υπήρχαν στο "Μπλεκ" από τα παλαιότερα, που θα παραμείνουν εκεί. Τα δύο περιοδικά θα κυκλοφορούν κάθε δίμηνο, εναλλάξ, το Μπλεκ τους μονούς μήνες, το Non-Stop Comics τους ζυγούς ή τουλάχιστον έτσι φαντάζομαι ότι θα είναι ο προγραμματισμός. 
 
  • Thanks
  • Like
 • 10 replies

Γυμνά Οστά (Δημοσθένης Παπαμάρκος, Kanellos Cob)
Μια πολυαναμενόμενη κυκλοφορία ελληνικού κόμικ και σαφώς μια, όπου η αναμονή άξιζε τον κόπο, αφού θα μπορούσα να πω, ότι το συγκεκριμένο έργο πηγαίνει το ελληνικό κόμικ σε ένα παραπάνω επίπεδο. 
 
Πρόκειται για μια ιστορία ΕΦ, από την οποία είχαμε δει κάποια κεφάλαια σε κάποια τεύχη του "Μπλε Κομήτη" με σχεδιαστή τον Δημήτρη Κ. Πανταζή, αλλά τελικά ο σεναριογράφος Δημοσθένης Παπαμάρκος αποφάσισε να αφηγηθεί την ιστορία από την αρχή με νέο σχεδιαστή, τον Kanellos Cob, και να την εκδώσει σε μορφή graphic novel. Όλες αυτές οι επιλογές του αποδείχθηκαν πολύ επιτυχημένες και έχουμε στα χέρια μας ένα κόμικ, που πιστεύω, ότι ελάχιστα, ίσως και τίποτα, έχει να ζηλέψει από αντίστοιχα ευρωπαϊκά κόμικς.
 
Η υπόθεση αφορά έναν κατεστραμμένο πλανήτη, όπου οι ελάχιστοι εναπομείναντες άνθρωποι αποτελούν πηγή ενέργειας για τα Θ.Ο.Ρ.Α.Κ.Σ., τεράστιες συμβιωτικές μηχανές, οι οποίες πλέον μάχονται μεταξύ τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν τους τελευταίους ζωντανούς ανθρώπους και να παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής τους. Υπάρχει όμως ένα ζευγάρι, που αποτελείται από έναν άνθρωπο και ένα Θ.Ο.Ρ.Α.Κ.Σ., που έχουν συστήσει μια αποτελεσματική συμμαχία, που τους επιτρέπει να επιβιώνουν. Η συμμαχία αυτή θα περιέλθει σε μια κατάσταση ανισορροπίας, όταν θα συναντήσουν μια απεσταλμένη από την ομοσπονδία, που έχει φτάσει στον πλανήτη ως παρατηρητής. Οτιδήποτε άλλο γράψω, θα είναι σπόιλερ και για αυτό σταματώ εδώ.
  • Thanks
  • Like
 • 9 replies

Κόρτο Μαλτέζε - Τανγκό (Hugo Pratt)
Έχει τρία χρόνια τώρα που τα καλοκαίρια μου είναι συνυφασμένα με τον τα Κόρτο. Αυτή η περιπέτεια του Κόρτο Μαλτέζε μας μεταφέρει στην Αργεντινή, και πιο συγκεκριμένα στο Σαν Ισίντρο, όπου ο ναυτικός επιστρέφει μετά από 15 χρόνια. Αναζητά τα ίχνη της Πολωνής φίλης του, Λούιζ Μπρούκσοβιτς, που γνωρίσαμε στο Βενετσιάνικο Παραμύθι (για το οποίο ακόμα χρωστάω παρουσίαση), όταν τον φρόντισε μετά την πτώση του από την οροφή ενός σπιτιού.
  • Thanks
  • Like
 • 2 replies

Reckless (Ed Brubaker, Sean Phillips)
Ο Ethan Reckless, είναι ένας "σημαδεμένος" ψυχικά άνθρωπός, ο οποίος έχει συνειδητά βγει έξω από το σύστημα. Λειτουργώντας σαν παράνομος ιδιωτικός ντετέκτιβ, σαν μισθοφόρος και σαν κυνηγός κεφαλών, δουλεύει τόσο-όσο, ώστε να βγάζει τα προς το ζειν και πολλές φορές αρνιέται επικερδείς δουλειές γιατί απλά δεν του ταιριάζουν. Με την βοήθεια της γραμματέας/έμπιστης του Anne, και με έδρα ένα παλιό εγκαταλελειμένο σινεμά στο Λος Αντζελες το 1981, βρίσκει δουλειές. Ή μάλλον τον βρίσκουν αυτές. Κανείς όμως δεν ξέρει ότι παλιότερα ήταν ένας πράκτορας στο FBI, μέχρι που μια δουλειά του ως μυστικός μέσα σε μια επαναστατική οργάνωση, τον έκανε να τα παρατήσει όλα, αηδιασμένος και στιγματισμένος. Και όλα αυτά, μέχρι που μια μοιραία γυναίκα, μια γυναίκα από αυτό ακριβώς το βρώμικο παρελθόν του, θα κάνει την επανεμφάνιση της......
  • Thanks
  • Like
 • 4 replies

Made in Abyss (Tsukishi Akihito)
Mεταφερόμαστε στην πόλη του Orth που είναι χτισμένη στην άκρη μιας τεράστιας Αβύσσου που κανείς δεν ξέρει πώς δημιουργήθηκε. Η Άβυσσος είναι γεμάτη μυστήρια, μοναδικά σε αυτή πλάσματα και κειμήλια από πολιτισμούς που φαίνεται ότι δεν υπάρχουν πια. Έχει ακόμη και τους δικούς της φυσικούς νόμους που αψηφούν την ευρύτερη πραγματικότητα. Πιστή στην φύση της η ανθρωπότητα θέλει να ρίξει φως στα προαναφερθέντα μυστήρια και γι αυτό πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να εξερευνούν τα βάθη της βάζοντας διαρκώς την ζωή τους αλλά και την ψυχική τους υγεία σε κίνδυνο. "

Η πρωταγωνίστριά μας είναι η νεαρή Riko που ονειρεύεται και αυτή να γίνει μια από τις κορυφαίες εξερευνήτριες της Αβύσσου ακολουθώντας τα ίχνη της μητέρας της που είναι μύθος ανάμεσα στους εξερευνητές αλλά και τους κατοίκους της πόλης γενικότερα. Δυστυχώς για την πρωταγωνίστριά μας η μητέρα της αγνοείται τα τελευταία 12 χρόνια από την τελευταία της αποστολή. Η νεαρή Riko διακατέχεται από μια απίστευτη περιέργεια και διάθεση για εξερεύνηση κάτι που θα την οδηγήσει να βρει τον Reg ένα μυστηριώδες αγόρι με μηχανικά μέλη που φαίνεται να έχουν απίστευτες δυνατότητες και που υπό κανονικές συνθήκες ως ύπαρξη και μόνο θα κατατασσόταν ανάμεσα στους θησαυρούς της Αβύσσου. Αντί αυτού όμως η Riko και η παρέα της τον αντιμετωπίζουν ως ένα κανονικό αγόρι και σύντομα αποκτά την δική του θέση στο ορφανοτροφείο στο οποίο ζουν και δουλεύουν για να φέρνουν στην επιφάνεια θησαυρούς. 

Ένα καταλυτικό γεγονός για την Riko αλλά και η ολοένα και αυξανόμενη περιέργεια του Reg για το παρελθόν του θα οδηγήσουν τα δύο παιδιά να ξεκινήσουν ένα επικίνδυνο ταξίδι για τα βάθη της Αβύσσου προκειμένου να ξετυλίξουν τα μυστικά της. Είναι ένα ταξίδι από το οποίο η Riko ξέρει ότι δεν θα μπορέσει να επιστρέψει δεδομένων των παρενεργειών που έχει η Άβυσσος στο ανθρώπινο σώμα αλλά παρόλαυτά η επιθυμία της να δει τι πραγματικά συμβαίνει στα βάθη της Αβυσσου αξίζει κάθε θυσία. 
  • Thanks
  • Like
 • 6 replies

21: Η Μάχη Της Πλατείας (Soloup)
Με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης, έσκασαν μύτη αρκετές εκδόσεις. Κάποιες ήταν fail (γκουχSonsOfChaosγκουχ), κάποιες αξιοπρεπείς (1800), κάποιες δεν έχω ιδέα (1821: Η Αρχή) και μία ξεχωρίζει ανάμεσα σε οτιδήποτε άλλο έχει εκδοθεί, ξεπερνώντας τα όρια του μέσου.
  • Thanks
  • Like
 • 2 replies

Lethal Lullaby (Philippe Tome, Ralph Meyer)
Νέα Υόρκη, το Μεγάλο Μήλο, ο Παγκόσμιο Χωνευτήρι, η Πόλη των Έντεκα Χιλιάδων Επτακοσίων Ταξί. Ένα από αυτά, ανήκει στον Joe Telenko. Για την ακρίβεια, είναι στο όνομα της συζύγου του, της Martha. Οι δυο τους είναι ένα δυστυχισμένο ζευγάρι. Οι μέρες του έρωτα (αν υπήρξε ποτέ) έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ο καθένας ζει μέσα στην μιζέρια του: ο Telenko στον φόβο μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής και η Martha καρφωμένη στο αναπηρικό της καρότσι. Γύρω από αυτούς, με την συμμετοχή κι άλλων «άσχημων» χαρακτήρων, θα χτιστεί μια αιματηρή ιστορία μίσους και εκδίκησης...
 
Το Lethal Lullaby (Berceuse Assassine στο πρωτότυπο) είναι ένα τρίτομο κόμικ των Philippe Tome και Ralph Meyer, που κυκλοφόρησε μεταξύ 1997 και 2002 από την Dargaud. Στα αγγλικά μπορείτε να το βρείτε μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, καθότι μεταφράστηκε το 2016 από την Europe Comics. 
 
 
 
Ο Tome γράφει ένα εξαιρετικό νουάρ κόμικ. Οι χαρακτήρες είναι καλοδουλεμένοι, βασικότατο στοιχείο που πρέπει να έχουν τα έργα του είδους. Η πλοκή, ακριβώς λόγω της αληθοφάνειας των χαρακτήρων, είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Επιπλέον, ο Tome σπάει την ιστορία σε κομμάτια, ένα για κάθε άλμπουμ. Το πρώτο ανήκει στον Telenko, το δεύτερο στην Martha και το τρίτο σε ένα πρόσωπο, ίσως το μόνο συμπαθές, που καλύτερα να μην αποκαλύψω. Αυτή η παζλοποίηση της πλοκής εξιτάρει ακόμη περισσότερο τον αναγνώστη και δίνει στην ευκαιρία για καλύτερη exposition. Η δε ατμόσφαιρα είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, μια από τις πιο ζοφερές που έχω συναντήσει σε κόμικ του είδους. Και κάπου εδώ υπεισέρχεται η δουλειά του Meyer.
  • Thanks
  • Like
 • 3 replies

The Gigantic Beard That Was Evil (Stephen Collins)
Ο Dave ζει στο νησί ΕΔΩ. Είναι ένα νησί εντελώς καθαρό, απόλυτα τακτοποιημένο, υπερβολικά ασφαλές. Έξω από τα όρια του ΕΔΩ, υπάρχει όμως το μυστηριώδες και τρομακτικό ΕΚΕΙ, αυτό για το οποίο υπάρχουν μόνο ιστορίες και κανείς δε θέλει να μιλάει και να διαταράσσει την απόλυτη ηρεμία και κανονικότητα του ΕΔΩ.

Ο Dave είναι ένας "συνηθισμένος" άνθρωπος του νησιού αυτού, με μια απόλυτα τακτοποιημένη ζωή, με μια εντελώς τακτοποιημένη δουλειά στη στατιστική (σε μια εταιρία που δεν ξέρει τι ακριβώς είναι και τι κάνει). Έχει χόμπι τη ζωγραφική και αγαπημένο του τραγούδι είναι το Eternal Flame των Bangles. Το μόνο παράταιρο πάνω του είναι μια εκνευριστική τρίχα κάτω από τη μύτη του, που επιμένει να ξαναφυτρώνει, παρά τις προσπάθειές του να την ξεφορτωθεί. 
 

 
 
Η πεισματάρα αυτή τρίχα, την ώρα μιας κάποιας παρουσίασης στη ρουτίνα της δουλειάς του, θα γίνει ακόμα πιο απείθαρχη και θα παρασύρει κι άλλες, θα μεγαλώσει και θα γίνει γενειάδα και θα φέρει το χάος του ΕΚΕΙ στο ΕΔΩ, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή του Dave και των υπολοίπως κατοίκων του νησιού. 
 

 
Το κόμικ αυτό είναι ένα κόμικ για τις τόσο επίκαιρες τρίχες .
Μιλά όμως ακόμα, για την ψευδαίσθηση της ασφάλειας, το φόβο για το διαφορετικό, την υποψία ότι όλα είναι μάταια, την πίεση της κανονικότητας, τις περίεργες στιγμές που τα πάντα αλλάζουν μονομιάς. Είναι μια καυστική σάτιρα των μήντια, των κοινωνικών σχέσων και των ψευτοφιλοσοφικών θεωριών. Είναι επίσης μια παραβολή για το πως το σύστημα μπορεί να ξεπερνάει τις κρίσεις του και τις ενσωματώνει στην κυρίαρχη αφήγηση. Είναι ένα ιδιαίτερο παραμύθι που επιδέχεται πολλές αναγνώσεις. 
 

 
 
 
Βραβεύτηκε με Will Eisner Comic Industry Awards Nominee for Best Graphic Album-New, Best Writer/Artist (for Stephen Collins) (2015)
και αξίζει σίγουρα να διαβαστεί 
 
 
  • Thanks
  • Like
 • 7 replies

Barbalien: Red Planet (Jeff Lemire, Tate Brombal, Gabriel Hernández Walta)
Υπάρχει καλύτερος τρόπος να εγκαινιάσω το νεοαποκτηθέν τάμπλετ με ένα κόμικ του Jeff Lemire από τον κόσμο του Black Hammer; Εντάξει, σίγουρα υπάρχει, αλλά ήθελα να ποζεριάσω
 
Barbalien: Red Planet λοιπόν. Πρόκειται για ένα mini series πέντε τευχών, που κυκλοφόρησε μεταξύ Νοεμβρίου του 2020 και Μαρτίου του 2021. Η δημιουργική ομάδα αποτελείται από τους Jeff Lemire, Tate Brombal (σενάριο), Gabriel Hernández Walta (σχέδιο), Jordie Bellaire (χρώμα) και Aditya Bidikar (lettering).
 
Προειδοποίηση: ανάμεσα στα αποτρεπτικά κοάλα, περιέχονται σπόιλερ για όσους δεν έχουν διαβάσει την βασική σειρά.
 

 

 

Η ιστορία εκτυλίσσεται το έτος 1986, όταν ο πανικός λόγω της επιδημίας του AIDS βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Η επιστημονική κοινότητα μοιάζει μπερδεμένη και η (αμερικανική) κοινωνία δείχνει το χειρότερό της πρόσωπο απέναντι στους νοσούντες αλλά και στους «συνήθεις υπόπτους», τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ο Mark Markz είναι ακόμη αστυνομικός στην Spiral City, αλλά έχει ψυχρανθεί με τον συνεργάτη του λόγω της ομοφυλοφιλίας του. Σε ανύποπτο χρόνο, θα γνωρίσει τον Miguel, ηγετική μορφή στο κίνημα της πόλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Κι ενώ επιτέλους φαίνεται ότι ο Markz θα μπορέσει, έστω και αλλάζοντας διαρκώς μορφές, να γίνει πραγματικά αποδεκτός στην Γη, ένας βίαιος κυνηγός κεφαλών προσγειώνεται με στόχο να τον φέρει πίσω στον Άρη...
  • Thanks
  • Like
 • 2 replies

Conan: Book of Thoth and other stories
Άλλη μια συλλογή της Marvel, στα πρότυπα του Conan: The Jewels of Gwahlur and other stories. Αυτή εδώ συλλέγει το 4τευχο  Book of Thoth και το one-shot/διασκευή του The Mask of Acheron. Πηγαίνοντας ανάποδα, θα σας προτείνω να πάρετε το συγκεκριμένο trade, ειδικά για το Book of Thoth, το οποίο είναι μια από τις καλύτερες ιστορίες Conan που έχω διαβάσει.
 
 
          
 
 
Και πως να μην είναι, όταν το σενάριο το γράφει ο Kurt Busiek, με τη βοήθεια του Len Wein. Κατέχοντας καλά τον χαρακτήρα, εδώ ο Busiek μας δίνει ένα origin του μεγαλύτερου villain και αντιπάλου του Conan, του Thoth-Amon. Έχοντας άνεση χώρου, καθώς τα 4 τεύχη υπερβαίνουν συνολικά τις 150 σελίδες, μας δείχνει την παιδική ηλικία του Thoth στο βασίλειο της Stygia, την φτώχεια μέσα στην οποία μεγάλωσε και την εγγενή κακία που είχε από μικρός και η οποία εκτοξεύτηκε στην πορεία. Ξεγελώντας και μηχανορραφόντας, καταφέρνει να μπει στην υπηρεσία ενός μεγάλου μάγου, μόνο και μόνο για να τον καταστρέψει τελικά και να αναλάβει ο ίδιος τον ρόλο του. Έχοντας κρυφά στραφεί στην λατρεία του ερπετού-δαίμονα Set, καταφέρνει να επηρρεάσει τον άβουλο βασιλιά, και αργά αλλά σταδιακά, να στρέψει όλους τους υπηκόους του βασιλείου στην λατρεία του Set και στην συνεχή διενέργεια ανόφελων πολέμων με τα γειτονικά βασίλεια. Στην συνεχή του προσπάθεια να κάνει δικές του τις κρυφές δυνάμεις του αρχαίου βασιλείου του Acheron, θα οδηγήσει τον κόσμο σε σύγκρουση με αρχαία τέρατα από τα οποία θα γλυτώσει από ένα απρόσμενο σύμμαχο.....
  • Thanks
  • Like
 • 0 replies

The Sixth Gun (Cullen Bunn, Brian Hurtt)
Το έκτο όπλο, βλέπει το παρελθόν και το μέλλον. Το έκτο όπλο δείχνει αυτά που επιλέγει εκείνο να δείξει στον ιδιοκτήτη του με έναν και μόνο σκοπό, να συνθλίψει τον κόσμο και να δημιουργήσει στην θέση του έναν νέο. Το πρώτο όπλο έχει την δύναμη κανονιού. Το δεύτερο, ξερνάει τις φωτιές της κόλασης. Το τρίτο, μια θανατηφόρα ασθένεια. Το τέταρτο ξυπνά τα πνεύματα αυτών που σκότωσε. Το πέμπτο, δίνει αθανασία. Το έκτο, φέρνει το τέλος του κόσμου. 
 
  
 
Αυτή είναι μέσες άκρες η υπόθεση του κόμικ. Πασπαλισμένη με λίγο γουέστερν, λίγο (έως πολύ) υπερφυσικό, λίγο post-apocapyptic, λίγο fantasy. Εκεί που λες ότι θα είναι ο κακός χαμός, ο Bunn καταφέρνει και το κάνει να δουλέψει, με αποτέλεσμα ένα άκρως ψυχαγωγικό και ανάλαφρο κόμικ που έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία - πιστολίδι, καουμπόηδες, ινδιάνους, έρωτα, σαλούν, μύθους και θρύλους της αμερικανικής ηπείρου (wendigo, wyrms, thunderbirds), μαγικά όπλα, μάγισσες, bayou, ερπετόμορφους, σαμάνους, ιερείς βουντού, μυστήριους πιστολέρο, μούμιες, καταραμένα δέντρα γεμάτα κρεμασμένους, λασπανθρώπους, ζωντανούς λόφους γεμάτους πτώματα, μυστικά τάγματα, τον βασιλιά Σολόμωντα. Τι, δεν πειστήκατε ακόμα; 
  • Thanks
  • Like
 • 8 replies

3'' (Marc-Antoine Mathieu)
Ένας άνθρωπος πυροβολεί έναν άλλο. Πόσο χρόνο μπορεί να χρειάζεται μία σφαίρα για να πετύχει το στόχο της; 3 δευτερόλεπτα; 'Ισως, και είναι αρκετά για να δημιουργήσουν ένα θρίλερ μυστηρίου που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Σκεφτείτε για λίγο πόσο περίεργο είναι το φαινόμενο του χρόνου. Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να γίνουν πραγματικά τα πάντα. Απλά θυμηθείτε τον πληθυσμό της Γης. Μέχρι να τελειώσω αυτήν την παρουσίαση θα έχουν πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι και θα έχουν γεννηθεί ακόμη περισσότεροι. 
3'': Ένα έγκλημα μυστηρίου που καλεί τον αναγνώστη να το λύσει.

Πρόκειται για ένα βουβό κόμικ που βασίζεται στο ζουμάρισμα και το ξεζουμάρισμα των πλάνων, δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η λεπτομέρεια.
Δεν μπορώ να αναφέρω κάτι παραπάνω πέρα από το γνωστό: "Τα φαινόμενα απατούν"
Πρόκειται για μια ιστορία που ειλικρινά μου διέλυσε το μυαλό. Ποτέ δε φανταζόμουν πόσο ευέλικτο είναι το μέσο του κόμικ πρίν γνωρίσω τον κύριο Marc Antoine Mathieu.

Νομίζω πως είναι ασφαλές να το χαρακτηρίσω αριστούργημα. Ίσως το καλύτερο κόμικ που έχω διαβάσει στη ζωή μου και μία από τις πιο πρωτότυπες και ριζοσπαστικές ιδέες που θα εντοπίσετε σε ολόκληρη την ιστοριία των κόμικ. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο που να μου θυμίζει τη ζωντάνια και τη δύναμη αυτού του δημιουργού. 
Η ροή της αφήγησης είναι αριστοτεχνική, ενώ το σχέδιο απλό και καθαρό συνοδεύει ιδανικά το μυστήριο της ιστορίας.
Αφότου το διάβασα αμέσως το ξαναδιάβασα και παρακινώ τον μελλοντικό αναγνώστη να κάνει το ίδιο. Δε φαντάζεστε πόσες νέες λεπτομέρειες θα εντοπίσετε.
Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στην αυθεντική δημιουργία της τέχνης των κόμικ.

 
ΥΓ: Αποτελείται από 72 σελίδες, με σκληρό εξώφυλλο και μεγάλο μέγεθος(βοηθά στην ανάγνωση-23,8χ24χ1),είναι βουβό οπότε πάρτε το στην πιο φθηνή έκδοση που θα βρείτε.
ΥΓ2: Για όσους δε σκέφτονται την αγορά, προτείνω τη θέαση της ιστορίας σε δωρεάν βίντεο στο youtube(αν και η μορφολογία του κόμικ δίνει άλλη διάσταση στην ιστορία):
  • Thanks
  • Like
 • 9 replies

Spider-Man, vol. 1 (Todd McFarlane)
Οι περισσότεροι θαυμαστές του Spider-Man έχουμε σαν σημείο αναφοράς τη "χρυσή" περίοδο από τέλη 80s μέχρι αρχές 90s. 
Τότε ο Άνθρωπος Αράχνη ήταν ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας κόμικ, οι κυκλοφορίες είχαν τους καλύτερους δημιουργούς και τα τεύχη του πούλησαν περισσότερα αντίτυπα από ποτέ.
Ανάμεσα σε ολόκληρη την αφρόκρεμα της εποχής ξεχωρίζει ο Todd McFarlane. Ακόμη και σήμερα τα σχέδια του είναι αυτά που ορίζουν στο μυαλό μας τον Spider-Man.
Η πρώτη δόση McFarlane (σχέδιο - μελάνι - εξώφυλλα) ήταν στο Amazing Spider-Man σε συνεργασία 29 τευχών με τον σεναριογράφο David Michelinie. 


Todd "Peter Parker" McFarlane

Στη συνέχεια ο McFarlane αποφάσισε να σταματήσει να σχεδιάζει τις ιδέες κάποιων άλλων και να προχωρήσει σαν καλλιτέχνης γράφοντας ο ίδιος και το σεναριο.
Ο λόγος ήταν πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε προσαρμόσει καλύτερα το σενάριο ώστε να τονίζει τις δικές του δυνατότητες ως σχεδιαστή. 
Αυτό το επιχείρημα βρήκε σε συμφωνία τον συντάκτη Jim Salicrup ο οποίος στήριξε τον McFarlane και έτσι ξεκίνησε ο νέος τίτλος -σκέτο-  "Spider-Man" το 1990.  
Κράτησε τον τίτλο από το τεύχος #1 μέχρι #14 και είχε συμμετοχή στη δημιουργία του #16.

Ο McFarlane κατανοούσε πως δεν έχει εμπειρία ως συγγραφές και σωστά προτίμησε να προχωρήσει με "απλοϊκό" σενάριο παρά να γράψει κάτι που θα ήταν "κακό".
Εκείνη την εποχή υπήρχαν άλλοι τρεις τίτλοι, το "Amazing Spider-Man", το "Spectacular Spider-Man" και το "Web of Spider-Man" οι οποίοι είχαν δεσμεύσει όλους του villains που ήθελε να σχεδιάσει στο -σκέτο- "Spider-Man".
Χρειάστηκε να προσαρμοστεί στους χαρακτήρες που είχε διαθέσιμους και τα κατάφερε μια χαρά παρουσιάζοντας εξαιρετικά κόμικ, με το τεύχος #1 (μαζί με τα variants) να πουλάει 2.500.000 αντίτυπα.
  • Thanks
  • Like
 • 1 reply

Invincible (Robert Kirkman, Cory Walker, Ryan Ottley)
Ο Mark Grayson είναι ένας συνηθισμένος δεκαεπτάχρονος. Πηγαίνει στο σχολείο, έχει φίλους, ενώ παράλληλα εργάζεται σε ένα φαστφουντάδικο. Αυτό που ξεχωρίζει τον Mark από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του είναι το γεγονός ότι ο πατέρας του, Nolan, είναι ο Omni-Man, ένας εκ των διασημότερων και πιο δυνατών υπέρ ηρώων του πλανήτη. Ο Νolan δεν είναι από τη Γη, αλλά από έναν άλλο πλανήτη, το Viltrum. Μία μέρα, κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στο φαστφουντάδικο, ο Mark ανακαλύπτει τυχαία ότι έχει «κληρονομήσει» τις δυνάμεις του πατέρα του. Αυτό σημαίνει ότι ο Mark τώρα μπορεί και πετάει, ενώ διαθέτει απίστευτη σωματική δύναμη, όπως ακριβώς και ο Omni-Man.  Έτσι, ο Mark αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις νέες του δυνάμεις για καλό, υιοθετώντας τη περσόνα του Invincible.
 
Συγγραφέας της σειράς είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος, Robert Kirkman, δημοφιλής δημιουργός μίας σειράς ζόμπι, την οποία μάλλον δεν έχετε ακουστά.  Ο Kirkman ανέκαθεν ήθελε να καταπιαστεί με το υπέρ ηρωικό είδος, αλλά ποτέ δε μπόρεσε να βρει κάτι «σταθερό» στους δύο μεγάλους κολοσσούς. Στην εισαγωγή της πρώτης Ultimate Collection του Invincible, o Brian Bendis χαριτολογώντας αναφέρει ότι ο Kirkman επί χρόνια τον παρακαλούσε να αφήσει τον τίτλο του Ultimate Spider-Man, για να τον αναλάβει ο δεύτερος! Κάτι τέτοιο προφανώς και δεν έγινε ποτέ, όμως το ηθικό του Kirkman δεν πτοήθηκε και υπό τη στέγη της Image, κατάφερε να δημιουργήσει ίσως την πιο πρωτότυπη και φρέσκια υπέρ ηρωική σειρά της τελευταίας εικοσαετίας! Το πρώτο τεύχος του Invincible κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2003, ενώ η σειρά έτρεξε συνολικά για 144 τεύχη.
  • Thanks
  • Like
 • 4 replies

The Girl From the Other Side: Siúil, a Rún (Nagabe)
Το συγκεκριμένο δεν το έχω τελειώσει ακόμα. Είμαι στα μισά, αλλά με έχει εντυπωσιάσει τόσο πολύ που θα γνωστοποιήσω την ύπαρξή του από τώρα! Φρεσκότατο ανάγνωσμα, το τελευταίο κεφάλαιο βγήκε μόλις πριν από δύο μήνες.
 
Το μάνγκα αποκαλεί τον εαυτό του horror, drama, seinen. Ενώ είναι όλα αυτά, σίγουρα, εγώ θα το αποκαλούσα κατά κύριο λόγο Slice of Life. Δείχνει την καθημερινότητα ενός μικρού κοριτσιού και του προστάτη της, ο οποίος είναι ένα καταραμένο πλάσμα με ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Όσον αφορά στον ίδιο τον κόσμο, θυμίζει μεσαίωνα/fantasy κόσμο, έχει βασιλιά και χωρίζεται στο "Inside" και "Outside". Τα σύνορα του βασιλείου ουσιαστικά ορίζουν το Inside, που είναι ασφαλές για τους κατοίκους, καθώς μόνο στο Outside παραμονεύουν καταραμένα τέρατα. Στην αρχή, λίγα είναι γνωστά για την Κατάρα που μετατρέπει ανθρώπους σε σκιερά πλάσματα με υπεράνθρωπες αντοχές. Συγκεκριμένα, το έργο δεν σου λέει τίποτα και σε αφήνει να σχηματίσεις μόνος σου μια αρχική εικόνα για το lore. Ύστερα, όταν ξεκινά σταδιακά να εξηγεί, αντιλαμβάνεσαι ότι μάλλον κάπου, κάπως υποτίμησες την Κατάρα ή την εξουσία του βασιλιά ή τον ρόλο του κοριτσιού. Η ιστορία έως τώρα πάει πολύ καλά, συνήθως μιλώντας λίγο και δείχνοντας περισσότερο. Έτσι, η ανάγνωση είναι πολύ εύκολη και αβίαστη, η ροή πολύ καλή.
  • Thanks
  • Like
 • 6 replies

Blood on the Tracks/Chi no Wadachi (Shūzō Oshimi)
Ο Seiichi δείχνει το κλασικό αγόρι στην προεφηβεία. Κάνει παρέα με τους φίλους του στο σχολείο, αράζει στο σπίτι με με τον ξάδελφό του και έχει το πρώτο του ερωτικό ενδιαφέρον. Η οικογένειά του εκ πρώτης όψεως δείχνει τέλεια, με μια μητέρα να τον λατρεύει. Ίσως περισσότερο από το συνηθισμένο... (Κι αυτό οδηγεί σε πολλά και διάφορα, αλλά θα τα ανακαλύψετε διαβάζοντας το manga, να μη σας το χαλάσω - όσα λιγότερα ξέρετε για την υπόθεση, τόσο το καλύτερο  )
 
 
Η σχέση της μητέρας με τον τρόμο δεν είναι καθόλου άγνωστη στον κόσμο της τέχνης. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το Ψυχώ; Η οικογένεια και η σχέση του παιδιού με τη μητέρα, είναι από τις σχέσεις που δημιουργούν την μεγαλύτερη ασφάλεια (ή έστω έτσι θα έπρεπε). Όταν αυτό δεν συμβαίνει, όταν η υπερπροστατευτικότητα και το δέσιμο παίρνει απρόσμενες τροπές, η ανασφάλεια κι η αγωνία που δημιουργείται στον αναγνώστη/θεατή, είναι ιδανικό περιβάλλον για τη γέννηση του τρόμου. Εκεί, στα πιο κοντινά, όχι στο χώρο του φανταστικού. Στα πράγματα δυστυχώς, που μπορεί να συμβούν κι ο καθένας απεύχεται. 
Παρακολουθούμε, από τις πρώτες σελίδες, τη Μητέρα, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Κυριολεκτικά. οι πρώτες σελίδες αφήνουν την αίσθηση ότι είσαι εσύ το παιδί που κρατάει το χέρι της μητέρας σου. Που όλα δείχνουν φυσιολογικά μέσα από τα παιδικά μάτια, μέχρι που κάποιες λεπτομέρειες, κάποιες εκφράσεις, κάποια μικρογεγονότα, δείχνουν ότι δεν είναι όλα τόσο τέλεια όσο μοιάζουν. Βλέπουμε τα ψυχολογικά προβλήματα ενός γονιού, μέσα από το POV ενός παιδιού, που αντιλαμβάνεται αργά και βασανιστικά την αλήθεια και μπορεί να καθορίσουν και τη μετέπειτα προσωπικότητά του. Τις ενοχές που μπορεί να νιώθει για το αν κρίνει την μητέρα του, τις τοξικές πλευρές της αγάπης.
  • Thanks
  • Like
 • 2 replies

Lonesome Days, Savage Nights (Steve Niles, Salvatore Simeone, Szymon Kudranski)
O Stu Manning είχε το όνειρο να γίνει αστυνομικός, να προστατεύσει την πόλη του. Αλλά ένα φριχτό γεγονός που του συνέβη σε μία από τις πρώτες περιπολίες του, οδήγησε στο να εκδιωχθεί από το σώμα, ντροπιασμένος και ηθικά εξοντωμένος. Αλλά ακριβώς αυτό το γεγονός του κληρονόμησε μια μεγάλη δύναμη, και μια μεγάλη κατάρα ταυτόχρονα. Πλέον, ως ιδιωτικός αστυνομικός αλλά και κρυφά λυκάνθρωπος, θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τον χαμό ενός κοντινού του προσώπου, χρησιμοποιώντας το alter-ego του και πλημμυρίζοντας τους δρόμους με αίμα......
 
 
          
 
 
Ας το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Μην περιμένετε να διαβάσετε οτιδήποτε πρωτότυπο ερχόμενοι στο Lonesome Days, Savage Nights. Ακόμα και ο ίδιος ο τίτλος είναι cringy as hell. Επομένως γιατί πέρασα καλά, παρόλο που έχω δει και έχω διαβάσει πάμπολλες ταινίες και βιβλία με πανομοιότυπη ιστορία. Λόγω καλογραμμένου σεναρίου/διαλόγων και λόγω του σχεδίου. Ξεκινώντας από το γράψιμο, ο Salvatore Simeone (Eve of Extinction) που είχε την ιδέα και ο Steve Niles (Simon Dark, 30 Days of Night) που έκανε, μαζί του, την ιδέα σενάριο κινήθηκαν στο όριο και για εμένα δεν το ξεπέρασαν. Και το κατάφεραν αυτό πατώντας πάνω στις μανιέρες του είδους, με λεζάντες μονολόγων, πολύ αλκοόλ και πολλά τσιγάρα, με την φτωχή-πλην-τίμια sex worker και το παιδί της, αλλά δίνοντας όλα αυτά χωρίς πολύ drama, χωρίς ατελείωτο κείμενο για τα κακά της κοινωνίας και την μοίρα που τους χτύπησε κατακέφαλα. Λίγο κείμενο και εκεί που χρειάζεται, διάλογοι τόσο-όσο, χωρίς περιττές φανφάρες, σε ένα σενάριο που τρέχει και δεν διακόπτει το storytelling που κάνει το πανέμορφο σχέδιο.
  • Thanks
  • Like
 • 2 replies

×
×
 • Create New...