Jump to content

Guidelines

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε τους κανόνες του φόρουμ μας και να συμμορφώνεστε με αυτούς.

 

Πνευματικά Δικαιώματα

 

Κάθε ανάρτηση που γίνεται για πρώτη φορά σε αυτό το φόρουμ, κάθε παρουσίαση ή κάθε αφιέρωμα αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του / της συγγραφέα, που μπορεί να το αναρτήσει και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος, ηλεκτρονικό ή έντυπο, επιθυμεί. 

 

Αντιστρόφως, μπορείτε να αναρτάτε άρθρα, συνεντεύξεις ή οτιδήποτε άλλο σχετικά με τα κόμικς υποπέσει στην αντίληψή σας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση, ότι αναγράφετε με σαφήνεια το / τη δημιουργό (εφόσον τον /την ξέρετε), το μέρος όπου το βρήκατε και, εάν είναι εφικτό, την ημερομηνία τελευταίας ανάκτησης. Σε περίπτωση, που κάποιο μέλος εμφανίσει εργασία άλλου ως δική του, ο λογαριασμός του θα διαγραφεί χωρίς καμία προειδοποίηση.

 

Είναι αυτονόητο, ότι κάθε ανάρτηση εκφράζει τον / την συγγραφέα και μόνο και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται ή συμπίπτει με τη θέση των υπολοίπων μελών. Αυτό ισχύει και για τις αναρτήσεις των διαχειριστών., αφού κάθε ανάρτηση που γίνεται από ένα μέλος της δεν σημαίνει ότι εκφράζει και τα υπόλοιπα μέλη, εκτός εάν αποσαφηνίζεται στην ανάρτηση, ότι ο / η συγγραφέας γράφει εκ μέρους των διαχειριστών.

 

Γενικό περιεχόμενο αναρτήσεων

 

Για να έχουμε μια ομαλή και χωρίς προστριβές συνεργασία, θα παρακαλέσουμε να αποφεύγονται αναρτήσεις, οι οποίες στρέφονται ευθέως εναντίον πολιτικών αντιλήψεων, θρησκευτικών πεποιθήσεων, σεξουαλικών προτιμήσεων, εθνοτικής καταγωγής, φυλής, κοινωνικών ομάδων. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε σχόλιο, που σχετίζεται με οπαδικές προτιμήσεις. Επιπλέον, δεν επιτρέπονται ονόματα χρηστών ή υπογραφές, που παραπέμπουν σε πολιτικές, θρησκευτικές ή πρόσωπα ή σε αθλητικές ομάδες. Οι αναρτήσεις με τέτοιο περιεχόμενο θα διαγράφονται αμέσως και χωρίς προειδοποίηση και στους / στις συγγραφείς τους θα γίνεται σύσταση. Ανάλογα με το περιεχόμενο της ανάρτησης, θα διερευνάται και η πιθανότητα μόνιμης απομάκρυνσης από το φόρουμ.

 

Επειδή ορισμένες φορές τα όρια ανάμεσα σε αποδεκτές και μη αποδεκτές απόψεις μπορεί να είναι ασαφή, ενδέχεται την τελική απόφαση να χρειαστεί να τη λάβουν οι διαχειριστές, οι οποίοι οι διαχειριστές διατηρούν το δικαίωμα να διαγράφουν αναρτήσεις ανάλογα με την κρίση τους, ως οι υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία της κοινότητας. Σε κάθε περίπτωση, δικαιούστε να εκφράζετε τη διαφωνία ή τη δυσαρέσκειά σας για τη διαγραφή μιας ανάρτησης, εφόσον αυτό γίνεται μέσα στα πλαίσια της κοσμιότητας.

 

Προφανώς, κάποια κόμικς ή κάποια άρθρα ή ορισμένες συνεντεύξεις, μπορούν να έχουν ευθέως πολιτικό περιεχόμενο, κάτι που είναι αναπόφευκτο σε κάθε μορφή της ανθρώπινης έκφρασης και ιδιαιτέρως της καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Πρέπει να διευκρινίσουμε, λοιπόν, ότι όποιος αναρτά άρθρα ή συνεντεύξεις ή αναπαράγει δηλώσεις άλλων με πολιτικό περιεχόμενο ανεξαρτήτως πολιτικής κατεύθυνσης, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι συμφωνεί με το περιεχόμενό τους.

 

Επιπρόσθετα, δεν επιτρέπεται η υβρεολογία, ο σαρκασμός, η ειρωνεία και ο χλευασμός (απροκάλυπτα ή συγκεκαλυμμένα) των οποιωνδήποτε απόψεων άλλων μελών επί οποιουδήποτε θέματος περιλαμβανομένων των αναγνωστικών του προτιμήσεων. Ακόμη και σε περίπτωση που άλλα μέλη υβρίζουν, σαρκάζουν, ειρωνεύονται ή χλευάζουν άλλα μέλη, σας παρακαλούμε η απάντησή σας να είναι μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας. Οι κανόνες αυτοί ισχύουν και για τους διαχειριστές, οι οποίοι / οποίες υποχρεούνται ομοίως να τους ακολουθούν χωρίς παρεκκλίσεις, 

 

Τέλος, δεν επιτρέπεται η ανάρτηση οποιασδήποτε μορφής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών, που δεν έχουν σχέση με κόμικς ή οποιασδήποτε ενοχλητικής διαφήμισης, ακόμη κι αν έχει σχέση με κόμικς ή πορνογραφικού υλικού οποιασδήποτε μορφής. Επίσης, δεν επιτρέπεται και η αναγραφή συνδέσμων, που οδηγούν σε σελίδες παρόμοιου περιεχομένου.

 

Είναι αυτονόητο, ότι τα παραπάνω δεν αποσκοπούν σε καμία μορφή λογοκρισίας, παρά μόνο στην ομαλή λειτουργία του φόρουμ μας και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν ότι δεν επιτρέπεται ο σχολιασμός απόψεων που εκφράζονται μέσα σε κόμικς, άρθρα, συνεντεύξεις ή δηλώσεις, εφόσον γίνεται μέσα στα όρια του πολιτισμού και της ευπρέπειας και δεν μειώνει την αξιοπρέπεια άλλων μελών.

 

Ειδικό περιεχόμενο αναρτήσεων

 

Δεν θέλουμε απλά τη δική σας συμμετοχή, βασιζόμαστε επάνω της, Αν θέλετε να παρουσιάσετε το οποιοδήποτε κόμικ, ελληνικό ή ξένο, δημιουργό, εκδοτική εταιρεία κόμικς, σάιτ, μπλογκ, φόρουμ σχετικά με κόμικς ή να σχολιάσετε μια από τις ήδη υπάρχουσες, σας παρακαλούμε, κάντε το.

Κάποιοι κανόνες σχετικά με αυτά:

α) Να χρησιμοποιείτε ελληνικά και όχι greeklish.

β) Μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα, τα οποία στο χώρο του Ίντερνετ σημαίνουν ότι φωνάζετε.

γ) Μη χρησιμοποιείτε συνέχεια θαυμαστικά και έντονα σημεία στίξης, για να τραβήξετε την προσοχή.

δ) Να χρησιμοποιείτε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά και το μέγεθος, εκτός εάν έχετε λόγο να τονίσετε κάποιο σημείο.

ε) Προσπαθήστε προτού ανοίξετε κάποιο καινούριο θέμα, να βεβαιωθείτε, ότι δεν υπάρχει ήδη αναρτημένο. Αλλιώς, είτε θα διαγραφεί, είτε θα συγχωνευθεί με το ήδη υπάρχον θέμα.

στ) Προσπαθήστε τα θέματα που ανοίγετε να βρίσκονται στις σωστές ενότητες. Αλλιώς, το θέμα θα μεταφερθεί στη σωστή ενότητα από τους διαχειριστές

ζ) Καλό θα είναι μια παρουσίαση ενός κόμικ να συνοδεύεται από τουλάχιστον ένα εξώφυλλο. Σε περίπτωση, που δεν έχετε σκάνερ, μην πτοείσθε, μπορείτε να βρείτε εικόνες στο Διαδίκτυο, αρκεί να μην ανεβάζετε thumbnails ή εικόνες πολύ μικρής ανάλυσης. Σε κάθε περίπτωση, αφού ανεβάσετε τις εικόνες ή τις φωτογραφίες, σας παρακαλούμε να κάνετε έναν έλεγχο, για να βεβαιωθείτε, ότι ανοίγουν κανονικά. Σε περίπτωση, που ξέρετε από πού προέρχεται η εικόνα ή η φωτογραφία, σας παρακαλούμε να αναφέρετε την πηγή. Εννοείται, ότι οι διαχειριστές μπορούν να βοηθήσουν στην ανεύρεση κατάλληλων εικόνων για το ποστ, αν δεν είναι εφικτό να βρεθούν από όποιον/όποια θέλει να τις αναρτήσει ή στην περίπτωση που οι εικόνες, οι οποίες αναρτήθηκαν είναι χαμηλής ανάλυσης και ποιότητας.

η) Σας παρακαλούμε, να προσέχετε την ορθογραφία και τη σύνταξη των αναρτήσεων σας, στο μέτρο πάντα του δυνατού. Προτού αναρτήσετε ένα κείμενο, βεβαιωθείτε, ότι τα γραφόμενά σας είναι κατανοητά από όλους.

ι) Το πιο σημαντικό ίσως από όλα: μας ενδιαφέρει η άποψή σας και όχι όσα τυχόν γράφει το δελτίο τύπου της εκδοτικής ή το οπισθόφυλλο της έκδοσης ή ό,τι είναι γραμμένο σε μια διαφήμιση ή η απλή αναπαραγωγή της υπόθεσης. Εάν δεν έχετε κάποια άποψη για το κόμικ που θέλετε να παρουσιάσετε, σας παρακαλούμε, αφήστε την μέχρι να αποφασίσετε για την άποψή σας. Εάν σας προλάβει κάποιος/κάποια άλλη, δεν πειράζει, μπορείτε πάντα να γράψετε την άποψή σας στα σχόλια. Άμεση απόρροια αυτού, είναι ότι δεν θα επιθυμούσαμε να παρουσιάσετε κόμικς τα οποία δεν έχετε διαβάσει. 

 

Κάποιες ακόμη διευκρινίσεις

 

α) Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση αγγελιών πώλησης ή αναζήτησης κόμικς. Υπάρχουν ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό.

β) Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση σκαναρισμένων κόμικς ή σύνδεσμοι που οδηγούν σε αυτά. Υπάρχουν άλλα φόρουμ εξειδικευμένα ή μη, που έχουν χιλιάδες σκαναρισμένα κόμικς

γ) Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση εικόνων ερωτικού περιεχομένου, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στο φόρουμ. Εάν όμως θεωρείτε ότι είναι απαραίτητες για την παρουσίαση ή εάν σχετίζονται άμεσα με ένα άρθρο ή μια είδηση, τότε, σας παρακαλούμε να τις ανεβάζετε μέσα σε σπόιλερ. 

δ) Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση δημοσκοπήσεων ή ερωτηματολογίων άσχετων με κόμικς

ε) Δεν επιτρέπεται να διατηρείτε πάνω από ένα λογαριασμό. Εάν υποπέσει στην αντίληψή μας, ότι ένα μέλος έχει εγγραφεί με πάνω από ένα λογαριασμό, θα διαγραφεί τουλάχιστον ο ένας πάραυτα. Εάν έχετε μπει στο παρελθόν με άλλο λογαριασμό και χρειάστηκε να δημιουργήσετε άλλον, επειδή δεν θυμόσασταν το συνθηματικό σας, σας παρακαλούμε, ενημερώστε μας και πείτε μας ποιος λογαριασμό θα θέλατε να διατηρηθεί.

στ) Δεν επιτρέπεται να γράφετε δημοσίως, ούτε τα δικά σας στοιχεία (σταθερό ή κινητό τηλέφωνο ή μέιλ), πόσο μάλλον τα στοιχεία άλλων μελών. Αναρτήσεις που περιέχουν προσωπικά στοιχεία θα διαγράφονται αμέσως και ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις στους / στις συγγραφείς τους. 

ζ) Σας παρακαλούμε πολύ, εάν υποπέσει στην αντίληψή σας κάποια ενοχλητική ή προσβλητική συμπεριφορά κάποιου μέλους, να ενημερώνετε το συντομότερο δυνατόν τους διαχειριστές, ακόμη κι αν αυτή η συμπεριφορά έχει προκληθεί, κατά τη γνώμη σας, από κάποιον/κάποια από εκείνους/εκείνες. Κανείς μας δεν είναι στο απυρόβλητο, εάν πράξει κάτι άσχημο.

 

Σας τονίζουμε, ότι η συμμετοχή σας στο φόρουμ, προϋποθέτει την αποδοχή των παραπάνω κανόνων.

 

Καλή σας διασκέδαση