Jim® Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 (edited) Καλησπέρα στην παρέα! Υπάρχει ενα ερώτημα, που με απασχολεί αυτές τις μέρες. Πως θα αντιδρούσατε, αν βλέπατε σε ένα φεστιβάλ σαν το AthensCon πχ, έναν Έλληνα καλλιτέχνη μανγκα που να ασχολείται με τον σχεδιασμό ερωτικού και ομοφυλοφιλικου περιεχομένου; Πως θα σας φαινόταν κάτι τέτοιο; Η δουλειά του θα περιελάμβανε αυτοεκδοσεις ιστοριών, πόστερ, σχέδια κτλ Φυσικά, τα πιο "τολμηρά" σχέδια δεν θα ήταν σε κοινή θέα, αλλά ο υποψήφιος αγοραστής (μονο 18+) θα μπορούσε να τα δει και να τα αγοράσει. Θεωρείτε πως το ελληνικό κοινό είναι έτοιμο για κάτι τέτοιο; Εσας θα σας ενοχλούσε; Πείτε την γνώμη σας και αν θέλετε αναπτύξτε την κιόλας! Edited December 2, 2022 by Jim® 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonidio Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 Εμένα δεν θα με ενοχλούσε καθόλου, γιατί άλλωστε; Θα το θεωρούσα απόλυτα φυσιολογικό και θα έκρινα μόνο το επίπεδο των ιστοριών, όπως σε όλα τα κόμικς. Το μόνο που θα περίμενα, θα ήταν να έχει ενταχθεί αρμονικά το ερωτικό /ομοφυλοφιλικό στοιχείο στο κόμικ, να μην υπάρχει, δηλαδή, απλά για να προκαλέσει. Πιστεύω, ότι ένα σημαντικό μέρος του κοινού θα έκρινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και θα το θεωρούσε φυσιολογικό. Νομίζω, ότι οι άνθρωποι, που θα ενοχλούνταν, δεν συχνάζουν σε μέρη, όπως το AthensCon και αν συχνάζουν, δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με αυτοεκδόσεις. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, θέλω να πιστεύω, ότι οι κομιξόφιλοι και η νεολαία θα ενδιαφερόντουσαν για μια τέτοια έκδοση. Γενικότερα, θεωρώ, ότι η ελληνική κοινωνία έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι, όσοι θα ενοχλούνταν, δεν αποτελούν ακόμη την πλειοψηφία. 7 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angeltze Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 (edited) Νομίζω και εγώ, όπως είπε ο leonidio, ότι σε γενικές γραμμές τα άτομα που πάνε σε κομικσοεκδηλώσεις είναι αρκετά ανοιχτόμυαλα. Προσωπικά, εννοείται πως δεν θα με ενοχλούσε, θεωρώ ότι είναι απολύτως φυσιολογικό. Γενικά, ο ερωτισμός στην τέχνη δεν είναι τίποτα καινούργιο και πρέπει να πάψει να είναι ταμπού για όσους είναι. Στο φετινό Athenscon, για παράδειγμα, είδαμε έναν πάγκο στο artists' alley που είχε μια χαρά τολμηρές αφίσες ερωτικού περιεχομένου (κυρίως γυμνές γυναίκες) σε κοινή θέα (με ελάχιστο censorship) και κόμικ με πορνογραφία αν δεν κάνω λάθος (δεν μιλάω για το "τσοντοκόμικς"). Αν κάποιος είναι εντάξει με αυτό (με δηλαδή μια τυπική απεικόνιση straight περιεχομένου), ουσιαστικά πρέπει να είναι εντάξει και με εναλλακτικές μορφές ερωτικού περιεχομένου. Το μόνο ζήτημα για μένα είναι η λογοκρισία, ώστε να μην εκτίθενται άνθρωποι (και παιδιά φυσικά) σε σεξουαλικό περιεχόμενο αν δεν το επιθυμούν, ανεξάρτητα από το τι απεικονίζει. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος ενοχλείται από ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο σε οποιοδήποτε επίπεδο εκτός από αισθητικό (που αυτό είναι κατανοητό), αλλά είναι οκ με την έκθεση γυμνών γυναικών ή straight περιεχομένου, μάλλον ξυδάκι θέλει Tl;dr: είμαι απόλυτα υπέρ της έκδοσης τέτοιων κόμικς και τέχνης και, ναι, πιστεύω πως είμαστε σε σχετικά οκ επίπεδο ως κοινωνία για να βλέπουμε άφοβα τέτοιες δουλειές στα φεστιβάλ (ίσως όμως όχι και πιο mainstream ακόμη). Edited December 2, 2022 by angeltze 6 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr8 Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Γιατί να ενοχλούσε η ύπαρξη ενός καλλιτέχνη γενικότερα με ότι και να ασχολιόταν ;;; 6 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Το ζήτημα, και αν μιλάμε για κόμικς, είναι να υπάρχει λόγος ύπαρξης, να υπάρχει μια ιστορία που να δικαιολογεί το γυμνό. Από εκεί και πέρα, αν έχει πουλιά ή β$%ιά, περί ορέξεως..... 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwtsos Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Γιατι να ενοχλουσε η υπαρξη ενος τετοιου καλλιτεχνη; Ακομα και ενα κομικ με μηδενικη ιστορια και μονο ομοφυλοφιλικο σεξ μεσα (οπως υπαρχουν απειρα straight τετοια) εν ειδη τσοντας να εκανε, ποιο θα ηταν το προβλημα εφοσον εκανε σαφες το περιεχομενο και δεν επιδεικνυε δημοσιως ακαταλληλες για ανηλικους εικονες; Οσο για τον παγκο που αναφερεις, τον ειδα και γω. Ε δεν το ελεγες και καλαισθητο μια φορα, αλλα ειναι και θεμα γουστου αυτα 23 minutes ago, gr8 said: Γιατί να ενοχλούσε η ύπαρξη ενός καλλιτέχνη γενικότερα με ότι και να ασχολιόταν ;;; Αλλο θεμα αυτο. Αν πηγαινα σε φεστιβαλ κινηματογραφου και μου ειχαν σπεσιαλ καλεσμενη την Λενι Ριφενσταλ, ε θα με ενοχλουσε καπως πολυ, δεν σου κρυβω 5 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Φυσικά και δε με χαλάει καθόλου. Ακόμα και σε μορφή τσόντας χωρίς υπόθεση, αν απευθύνεται σε ενήλικες. Άλλο που προτιμώ γενικά τα κόμικς με υπόθεση, ακόμα κι αν πρόκειται για ερωτικά κόμικς, ξέρω ότι για τους περισσότερους η υπόθεση δεν αποτελεί προαπαιτούμενο Και θεωρώ και εγώ υποκριτικό, το να είναι οκ κάποιος με την κυκλοφορία στρέιτ ερωτικών κόμικς και σκίτσων και να χαλιέται με την ύπαρξη άλλων ερωτικών αναπαραστάσεων, που απλά δεν απευθύνονται σε αυτόν 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amatyultar Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Φυσικά δε θα ενοχλούσε καθόλου μα καθόλου, τα πάντα είναι ευπρόσδεκτα. Ξέρω κι ένα παιδί που κάνει αυτοεκδόσεις πανέμορφες που ασχολείται πάρα πολύ με homoerotic art. Τώρα από 'κει και πέρα, δεν ξέρω πού έχετε δει εσείς ότι είναι όλοι ανοιχτόμυαλοι, χαίρομαι πάντως αν αυτή ήταν η εμπειρία σας ως τώρα. Προσωπικά εγώ έχω δει κυρίως το αντίθετο, κι έχω τσακωθεί τόσο που έχω φάει διάφορα μπαν από διάφορες ομάδες. Πιο πρόσφατα έφαγα μπαν από το "Worlds of DC Greece" στο Facebook (που απ' ότι έχω καταλάβει είναι ψιλο-official fan club που παίζει σε όλες τις χώρες) επειδή τόλμησα να πω ότι δεν ισχύει ότι "ακυρώθηκε το Superman Son of Kal-El επειδή κάνανε τον γιο του Superman bisexual" όπως ισχυριζόταν ένας moderator της ομάδας. Παρομοίως κάποια στιγμή φύγαμε πολλοί μαζικά από το "Marvel Safe Zone" το οποίο έχει και το safe zone στο όνομα του (τρομάρα του) λόγω διάφορων ομοφοβικών, σεξιστικών και ρατσιστικών σχολίων. Μακάρι βέβαια να κάνω λάθος και να είναι λίγοι όλοι αυτοί, ωστόσο η εμπειρία μου έχει δείξει άλλα. Ένας συγκεκριμένος incel champion μάλιστα έχει τόση εμμονή μαζί μου λόγω του ότι εκφέρω αντίθετη άποψη, που με έχει κάνει και 2-3 φορές καρικατούρα και με είχε βάλει φώτο προφίλ στο Facebook. 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treoris Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου. Το δικό μας κοινό είναι αρκετά ανοιχτόμυαλο σε σχέση με άλλα, αλλά παρόλο που κάποιος πάντα σοκάρεται, δεν βλέπω και κάτι τρομερό στο υλικό που προτείνεις. Δηλαδή είμαστε οκ με αντίστοιχα ιαπωνικά manga και πρέπει να συζητήσουμε για ελληνικές δημιουργίες; Επίσης σκέφτηκα να πω πως βάζω μια γραμμή στην προστασία των ανηλίκων που θα γυρίζουν, αλλά κι αυτό είναι υπό συζήτηση. Δεν είδα (στη σημερινή εποχή) να σκεπάζουν αναγεννησιακούς πίνακες ή αγάλματα σε μουσεία και μεταξύ μας δεν θα ήθελα να δω. Ναι, φαντάζομαι πως πρέπει να μπει μια γραμμή κάπου ανάμεσα στην ελεύθερη απεικόνιση γυμνού και στο σεξ, αλλά αυτό για εμένα μπαίνει στην γενική συζήτηση περί ερωτισμού και γυμνού και δεν θα το συζητούσα διαφορετικά ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του έργου ή / και του δημιουργού. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim® Posted December 3, 2022 Author Share Posted December 3, 2022 2 hours ago, kwtsos said: Οσο για τον παγκο που αναφερεις, τον ειδα και γω. Ε δεν το ελεγες και καλαισθητο μια φορα, αλλα ειναι και θεμα γουστου αυτα Η αλήθεια είναι πως δεν εντόπισα τον πάγκο που λες 26 minutes ago, Amatyultar said: Πιο πρόσφατα έφαγα μπαν από το "Worlds of DC Greece" στο Facebook (που απ' ότι έχω καταλάβει είναι ψιλο-official fan club που παίζει σε όλες τις χώρες) επειδή τόλμησα να πω ότι δεν ισχύει ότι "ακυρώθηκε το Superman Son of Kal-El επειδή κάνανε τον γιο του Superman bisexual" όπως ισχυριζόταν ένας moderator της ομάδας. Μετά βεβαιότητας σου λέω πως η συγκεκριμένη σελίδα ΔΕΝ συνδέεται επίσημα με την DC με οποιονδήποτε τρόπο. Και, πίστεψε με, το ότι σε μπάναραν από την συγκεκριμένη ομάδα είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να σου κάνουν... 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angeltze Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 (edited) Και εγώ συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται καμία δικαιολόγηση για να ζωγραφιστεί το γυμνό. Σε μια γερή μερίδα τέτοιων εκδόσεων η ιστορία είναι τελευταία στις προτεραιότητες 10 minutes ago, Jim® said: Η αλήθεια είναι πως δεν εντόπισα τον πάγκο που λες Υποθέτω αναφέρεται στον πάγκο που σχολίασα? Not sure myself. Ο πάγκος είχε διάφορες αφίσες με anime girls σε επίμαχες πόζες και ελάχιστο censorship και ένα κομιξακι, αν δεν κάνω λάθος. Γενικά, έκανε μπαμ όταν περνούσες από δίπλα. Πάντως για να το πω και αυτό, εμένα δεν με ενοχλησε καθόλου η ελεύθερη απεικόνιση, θεωρώ ότι είναι παραδόξως θεμιτή σε ένα τέτοιο φεστιβάλ. Κάτι το... "ελεύθερο", ας πούμε. Αλλά ναι, είναι απολύτως λογικό κάποιος να μην νιώθει καθόλου άνετα να τα βλέπει by default, οπότε στην τελική νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια διακριτή γραμμή για το τι μπορείς να εκθέσεις σε κοινή θέα και τι θα πρέπει να "κρύψεις" μέσα στο ντοσιέ σου πάνω στο τραπέζι, απλά αυτό είναι γενικό θέμα και δεν έχει να κάνει με ομοφυλοφιλική τέχνη συγκεκριμένα. Αλίμονο αν φτάσουμε στο σημείο να πρέπει να κρύβουμε ΜΟΝΟ αυτήν την κατηγορία ερωτικών. Edited December 3, 2022 by angeltze 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beefheart Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 2 hours ago, kwtsos said: Αν πηγαινα σε φεστιβαλ κινηματογραφου και μου ειχαν σπεσιαλ καλεσμενη την Λενι Ριφενσταλ, ε θα με ενοχλουσε καπως πολυ, δεν σου κρυβω Έχει πεθάνει. Πρέπει να το πω όμως και κάντε με μπαν αν θέλετε, αλλά οι δύο γνωστές της ταινίες είναι ταινιάρες. Ειδικά το Olympia, είναι αδιανόητα απίστευτο αυτό που έχει κάνει με τα μέσα της εποχής. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 9 minutes ago, Beefheart said: Έχει πεθάνει. Πρέπει να το πω όμως και κάντε με μπαν αν θέλετε, αλλά οι δύο γνωστές της ταινίες είναι ταινιάρες. Ειδικά το Olympia, είναι αδιανόητα απίστευτο αυτό που έχει κάνει με τα μέσα της εποχής. :offtopicmodeon: Και το "The Birth of a Nation" (1915) ήταν αντίστοιχα "άθλος" για την εποχή του, παραμένει όμως στα μάτια μου ίσως η πιο αισχρή ρατσιστική ταινία όλων των εποχών. :offtopicmodeoff: 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treoris Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 28 minutes ago, Beefheart said: Έχει πεθάνει. Αυτό αυτόματα το κάνει πολύ πιο ενδιαφέρον. Εγώ θα πήγαινα. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Makro Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Δεν πολυκαταλαβαίνω την ερώτηση, υπάρχουν έτσι κι αλλιώς αρκετοί έλληνες καλλιτέχνες που ασχολούνται με γυμνό και ερωτική τέχνη. Το θέμα είναι αν είναι μάνγκα; Δεν τρέχει τίποτα πάντως, ούτε έχω διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα με αυτά... 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beefheart Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 (edited) 3 hours ago, kabuki said: :offtopicmodeon: Και το "The Birth of a Nation" (1915) ήταν αντίστοιχα "άθλος" για την εποχή του, παραμένει όμως στα μάτια μου ίσως η πιο αισχρή ρατσιστική ταινία όλων των εποχών. :offtopicmodeoff: Συνεχίζω για λίγο το οφτόπικ: Το BoaN έχει μόνο μουσειακή αξία πλέον, ενώ οι τεχνικές της άλλης χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα. Επί τη ευκαιρία, θέλω να αναφερθώ και στο παράδοξο του Griffith, μιας και κάποιες ταινίες που έκανε μετά το BoaN θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αντιρατσιστικές (όχι όσον αφορά Αφροαμερικανούς βέβαια). Άβυσσος η ψυχή του (φιλο-confederate) καλλιτέχνη. Edited December 3, 2022 by Beefheart 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amatyultar Posted December 3, 2022 Share Posted December 3, 2022 Με την άδεια του ίδιου του καλλιτέχνη σας βάζω το λινκ για το instagram profile του Δημήτρη που σας έλεγα πιο πάνω, που θεωρώ τρελά όμορφο το art του. Δεν είναι manga.ΠΡΟΣΟΧΗ: EXTREMELY NSFW ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ Spoiler https://www.instagram.com/zestybob/ Μου έδωσε και λινκ για homoerotic comic που είχε κάνει, ωστόσο δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το ποστάρω εδώ, έχει πορνογραφικό περιεχόμενο. 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Fists Of Stan Lee Posted December 4, 2022 Share Posted December 4, 2022 Έχουμε ήδη Smar, Stevakti, Έλλη Μόκα, Αυγή Κανάκη κλπ. Απλά αυτό είναι NSFW LBQT content. Θα μου πεις, πριν 30 χρόνια στη Βαβέλ στο Γκάζι είχε έκθεση με χαρακτήρες από κόμικς σε κανονικότατη ερωτική υπερδιέγερση, ακριβώς δίπλα στην έκθεση του Αρκά, χωρίς καν NSFW προειδοποίηση και έμπαιναν κανονικότατα τα σχολεία. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts