Θοδωρής Καραπάνος Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 Από τις 21/11 ο κόσμος γύρω πάλλεται, στον ξέφρενο ρυθμό της μπάλας κι εγώ αναρωτιέμαι:" Πολύ ωραίο το Μουντιάλ, αλλά με τόσα που έγιναν για να οικοδομηθούν αυτά τα στάδια, στα οποία αυτή τη στιγμή τελούνται οι αγώνες, μήπως θα έπρεπε να αντιδράσουμε και να μη το παρακολουθήσουμε;" Για πείτε και τη δική σας γνώμη πάνω στο θέμα! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonidio Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 8 minutes ago, Θοδωρής Καραπάνος said: με τόσα που έγιναν για να οικοδομηθούν αυτά τα στάδια, στα οποία αυτή τη στιγμή τελούνται οι αγώνες, μήπως θα έπρεπε να αντιδράσουμε και να μη το παρακολουθήσουμε;" Συμφωνώ απόλυτα. Δυστυχώς, όμως, η αντίδραση είναι μάταιη, γιατί η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου το παρακολουθεί μανιωδώς.... 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwtsos Posted November 27, 2022 Share Posted November 27, 2022 Εγώ συμφωνώ εν πολλοίς με τα λεγόμενα του Ερίκ Καντονά, ενός από τους λίγους μεγάλους πρώην αθλητές με άποψη, που δήλωσε ότι δεν θα το δει γιατί είναι μόνο για τα λεφτά αλλά και για την συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους. Οι αριθμοί των δημοσιευμάτων για τους αριθμούς νεκρών στα έργα σοκάρουν. Βεβαια επειδή τα φαινόμενα αυτά δεν περιορίζονται μόνο σε μια χώρα και μια διοργάνωση πιστεύω οτι καλο είναι να αποτελούν αφορμή για γενικότερο προβληματισμο. 3 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amatyultar Posted November 28, 2022 Share Posted November 28, 2022 Δεν βλέπω μπάλα οπότε δεν είναι αντικειμενική η άποψη μου, ωστόσο πιστεύω ότι καμία διοργάνωση δεν αξίζει χιλιάδες θανάτους εργατών. 4 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasD Posted November 28, 2022 Share Posted November 28, 2022 Αδιάφορο. Κυρίως γτ γίνεται σε άσχετη εποχή. Οι συμπεριφορές μου είναι Παβλόφιες σε κάποια πράγματα, οπότε Μουντιάλ = καλοκαίρι. Τώρα, η ΦΙΦΑ, ένας διεφθαρμένος οργανισμός , που ελέγχει/ορίζει, ένα διεφθαρμένο άθλημα, δεν είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί με μη κοινωνικά κριτήρια. Όχι μόνο στο Κατάρ, πάντα έτσι έκανε. Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελο έγινε στην Ουρουγουάη το 1930, ενώ το δεύτερο το 1934 στην φασιστική Ιταλία. Δόθηκε στη χουντική Αργεντινή το 1978 όπως και στη Ρωσία του Πούτιν το 2018. Το 1978 ακόμα και το γήπεδο όλων των σημαντικών αγώνων και του τελικού ήταν σε απόσταση περίπου 2χλμ, από το βασικό κτίριο φυλάκισης, βασανισμού και «εξαφάνισης», περισσοτέρων από 5.000 Αργεντινών. Μετά από τα παραπάνω, να πω, ότι μάλλον τον τελικό θα τον δω, αν φτάσουν τίποτα ομάδες που γουστάρω. 3 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazaros Posted November 28, 2022 Share Posted November 28, 2022 Εγώ δεν θα πάρω θέση, μιας και δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με μπάλα. Αλλά ρε παιδιά, μου κάνει τρομερά άσχημη εντύπωση πως η πλειονότητα των μέσων από τη μια κράζει το φετινό μουντιάλ κι απ' την άλλη, αμα σκρολάρεις λίγο πιο κάτω τη σελίδα, βλέπεις χορηγούμενα ποστ με θέμα... το μουντιάλ! Καταλαβαίνω πως είναι πολλά τα λεφτά και οτι τα site θέλουν να έχουν έσοδα, αλλά τουλάχιστον κράτα πιο μετριοπαθή στάση βρε αδερφέ. 6 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beefheart Posted November 28, 2022 Share Posted November 28, 2022 On 27/11/2022 at 6:32 ΜΜ, kwtsos said: Εγώ συμφωνώ εν πολλοίς με τα λεγόμενα του Ερίκ Καντονά Ooooohaaaaaaahhh CANTONAAAAA 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amatyultar Posted November 29, 2022 Share Posted November 29, 2022 18 hours ago, Lazaros said: Εγώ δεν θα πάρω θέση, μιας και δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με μπάλα. Αλλά ρε παιδιά, μου κάνει τρομερά άσχημη εντύπωση πως η πλειονότητα των μέσων από τη μια κράζει το φετινό μουντιάλ κι απ' την άλλη, αμα σκρολάρεις λίγο πιο κάτω τη σελίδα, βλέπεις χορηγούμενα ποστ με θέμα... το μουντιάλ! Καταλαβαίνω πως είναι πολλά τα λεφτά και οτι τα site θέλουν να έχουν έσοδα, αλλά τουλάχιστον κράτα πιο μετριοπαθή στάση βρε αδερφέ. Αν θέλει πάντως η ΦΙΦΑ να μου δώσει λίγα χιλιαρικάκια για το πόντκαστ μου, αμέσως αλλάζω την ψήφο μου εγώ 1 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted November 30, 2022 Share Posted November 30, 2022 Έχω να παρακολουθήσω μπάλα μπόλικα χρόνια, από ημιτελικούς και τελικό θα χαζέψω άμα κάτσει η παρέα ή γιατί δεν θα έχω κάτι καλύτερο να κάνω. Για να πω και εγώ την αποψάρα μου βέβαια, σε κοινωνικό επίπεδο η όλη διοργάνωση είναι γτπ, όχι μόνο η Καταρ-ιανη αλλά και η ΦΙΦΑ γενικότερα. Και δεν είναι μόνο το κραυγαλέο με τους θανάτους των σκλάβων εργατών, αλλά και η όλη παρωδία με τα περιβραχιόνια που ξαφνικά πολλές ομάδες έκαναν πίσω ενώ τα φορούσαν όταν απειλήθηκαν με αποκλεισμό. Έχεις από την άλλη τους γραφικούς (που έρχονται σε τρομακτική πλειοψηφία από τον αραβικό κόσμο) που σου λένε όχι politics στο ποδόσφαιρο, respect the hosting nation's culture και λοιπές μαλακίες. Άραγε (ημιειρωνική ημιειλικρινής ερώτηση) όλες οι pro-human rights οργανώσεις του δυτικού κόσμου που κατά καιρούς (εν μέρει καλώς) έχουν σταθεί υπέρ της πολιτισμικής αυτοδιάθεσης των φιλοξενουμένων στα δυτικά κράτη (π.χ. μπούρκα και νιχάμπ) έχουν πάρει θέση επί του θέματος; Το χρήμα κυβερνά και τα πετροδολλάρια είναι τόσα που κρύβουν τον ήλιο. 3 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Fists Of Stan Lee Posted December 1, 2022 Share Posted December 1, 2022 (edited) Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά μόλις απέκλεισε η Ιαπωνία τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ, νικώντας την ΙΣΠΑΝΙΑ. WE. GO. Edited December 1, 2022 by The Fists Of Stan Lee 4 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted December 2, 2022 Share Posted December 2, 2022 Και κάτι σχετικό από το FB του Smassing Culture 1 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts