Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Batman/Cthulhu (Βασίλης Γκογκτζιλάς, Marko Stojanovic)


 Share

Recommended Posts

 


"We devoured his stories...All the time,never suspecting they were anything more that tales of terror and suspense..." - Bat Man 

Πρόσφατα κάναμε μαζί ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του Βασίλη Γκογτζιλά μέσα από το τελευταίο του πόνημα,το site ABSURDIA γεμάτο από τις καταπληκτικές δουλειές του,που αντικατροπτίζονται σε ιστορίες κόμικ όλων σχεδόν των ειδών.Ο πολυπαραγωγικότατος όμως Βασίλης δε σταματάει να μας καταπλήσσει ποτέ!!Πως το λένε δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε!!Πάντα κάτι καινούργιο έχει να μας δείξει και να μας ενθουσιάζει!!

 
94045483_614240299304085_8393186654180868096_n.jpg


Μία ακόμα καινούργια δημιουργία του Βασίλη είναι και η ιστορία Bat Man/Cthulhu που δημιούργησε μαζί με τον συγγραφέα κόμικ και κριτικό Marko Stojanovic(Max Debris,Do Pakla i nazad/To Hell and Back)κάτι σαν μία ερωτική επιστολή τόσο στα έργα του H.P.Lovecraft όσο και στις ιστορίες με ήρωα τον Bat Man των οποίων και οι δύο θαυμάζουν.

H ιδέα για την ιστορία,σύμφωνα με το Βασίλη,ξεκίνησε όταν ανέβασε κάποια σχέδια στο Facebook με τον σκοτεινό ιππότη.Τότε ένας φίλος πρότεινε από ένα σχέδιο που θύμιζε Cthulhu(μη ξεχνάμε και το Metamorph μία ακόμα δημιουργία του Βασίλη με έντονα Λαβκραφτικά στοιχεία,που διαβάζουμε και στο ABSURDIA) να φτιάξει μία ιστορία με τους δύο χαρακτήρες μαζί.Όπως μου εξήγησε ο Βασίλης "...και ξεκίνησα να το σχεδιάσω με δυο όρους. ότι όλες οι σελίδες θα σχεδιαστούν απ' ευθείας με μελάνι. κανένα προσχέδιο και κανένα προγραμματισμό. από το story ως τις συνθέσεις των σελίδες είναι άκρως συνειρμικό! όταν ανέβασα κάνα δυο σελίδες ψήθηκε ο Marko ο οποίος είναι φανταστικός συνεργάτης και μου είχε κάνει μια συνέντευξη πριν κάποιο διάστημα να γράψει τους διαλόγους! Όποτε προέκυψε από αγάπη για το υλικό και καθαρά για την ψυχαγωγία μας!.."

 
95199553_166551547992424_2693499305582395392_n.jpg


Έτσι λοιπόν συναντήθηκαν δύο πολλοί γνωστοί χαρακτήρες,ο ένας από τη λογοτεχνία τρόμου και φαντασίας(που βέβαια έχει βρει το δρόμο του και σε όλες σχεδόν τις τέχνες)και ο άλλος από το μαγικό κόσμο της 9ης τέχνης σε μία αναμέτρηση που κόβει πραγματικά την ανάσα!!Οι δύο δημιουργοί δείχνουν μέσα από το κείμενο της ιστορίας(με βάση αυτά που λέει ο Bat Man)ότι υποστηρίζουν την άποψη,που χιλιάδες αναγνώστες του Lovecraft πιστεύουν,ότι ο μεγάλος μαιτρ του τρόμου ίσως να μην έγραφε μέσα από τη φαντασία του για τους μεγάλους παλαιούς...Ίσως να γνώριζε κάτι περισσότερο και να προσπαθούσε να προειδοποιήσει!!

 
94872175_2926114620790036_2111707197489545216_n.jpg


Όταν λοιπόν ο James Gordon ειδοποιεί τον Bruce Wayne(ναι εδώ ο Gordon γνωρίζει κανονικά τη ταυτότητα του Bat Man)για την επερχόμενη καταστροφή,και ενώ η Justice League ή κάποιος άλλος υπερήρωας δεν είναι τη στιγμή εκείνη διαθέσιμος να βοηθήσει,ο κλήρος πέφτει στο Bat Man να αντιμετωπίσει σαν ζωντανό πλέον εφιάλτη μπροστά του,κάτι που διάβαζε με δέος στα κρυφά όταν ήταν παιδί...Η αποστολή του όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολη και θα χρειαστεί μεγάλη υποστήριξή τόσο τεχνολογική...όσο και ψυχολογική..και μάλιστα από εκεί όπου δε θα περίμενε να έχει...Από κάπου στο οποίο ο ίδιος είχε γυρίσει τη πλάτη χρόνια πριν,όταν έχασε τους γονείς του εκείνο το βράδυ,και μεταμορφώθηκε σε κάτι το ίδιο σκοτεινό και ενίοτε επικίνδυνο....

Μου άρεσε πάρα πολύ η συγκεκριμένη ιστορία.Θα μπορούσε να σταθεί άνετα δίπλα σε οποιαδήποτε από εκείνες που υπήρχαν στο Detective #1000 ή σε οποιαδήποτε άλλη που υπάρχει μέσα σε annual,συλλογές,ή ακόμα και ως αυτόνομη έκδοση!Έξυπνοι διάλογοι,γρήγορη δράση,εξαιρετικό σχέδιο από το Βασίλη,και ατάκες τόσο από τον Alfred όσο και από τον Bat Man που κυριολεκτικά "σκοτώνουν" δείχνοντας όλη τη ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα,και το σκοτεινό υλικό μέσα από το οποίο φτιάχτηκε και ο ίδιος,και υπάρχει στη βασανισμένη του ψυχή..

 
94611833_515486782667088_3070277961618817024_n.jpg


Θα πρότεινα στους ιθύνοντες της DC να ξανασκεφτούν τι χάνουν(ο Βασίλης δεν βρήκε και θερμή ανταπόκριση όταν τους έστειλε κάποια σχέδια του Bat Man)γιατί πραγματικά όλο το κόμικ σχεδιαστικά και σεναριακά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από εκείνα των Αμερικανών συναδέλφων του..Και γιατί θα μπορούσε να είναι και μία Black Label δημιουργία της μεγάλης Vetrigo σχολής που να είχε εκδοθεί σε αυτόνομο graphic novel,και να κατέχει μία περίοπτη θέση στις βιβλιοθήκες μας.Προς το παρών ο Βασίλης μας το κάνει δώρο μέσα στις μέρες της καραντίνας(οι οποίες τελειώνουν επιτέλους)και μας δίνει την ευκαιρία να διαβάσουμε μία ακόμα ωραία ιστορία με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο νυχτερίδα!

Το κόμικ μπορείτε να το διαβάσετε δωρεάν(downloading file)και στο προσωπικό site του Βασίλη Γκογκτζιλά ΕΔΩ Το κείμενο το βρίσκετε και ΕΔΩ
  • Like 11
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • GreekComicFan changed the title to Batman/Cthulhu (Βασίλης Γκογκτζιλάς, Marko Stojanovic)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...