Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Booksetc

leonidio

Recommended Posts

Booksetc.PNG

Το booksetc.co.uk είναι διαδικτυακό κατάστημα με έδρα τη Μ. Βρετανία, το οποίο προσφέρει αρκετά χαμηλές τιμές σε πολλά αγγλόφωνα βιβλία και κόμικς. 

Οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από amazon ή booksdepository, αλλά περιλαμβάνουν και ταχυδρομικά, τα οποία ναι μεν ανεβάζουν το κόστος, αλλά ακόμη και υπό αυτή την προϋπόθεση, το κρατάνε χαμηλότερο από τα δύο προαναφερθέντα καταστήματα.

Υπάρχουν αρκετά κόμικς, που μπορείτε να βρείτε σε σαφώς πολύ χαμηλή τιμή και κατά τη γνώμη μου, αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά και να συγκρίνετε τιμές, προτού προβείτε σε αγορά από κάποια άλλο διαδικτυακό κατάστημα. Προσωπικά εμένα, και πάντα για καινούρια κόμικς, μου βγαίνει περίπου 10 ευρώ φτηνότερα ανά παραγγελία σε σχέση με το bookdepository. Πάντως, έχω την εντύπωση, ότι εάν η παραγγελία ξεπεράσει ένα ορισμένο βάρος, τότε τα μεταφορικά εκτοξεύονται, καθιστώντας την παραγγελία πιθανόν ασύμφορη, 

Σε γενικές γραμμές, η ταχύτητα αποστολής και η συσκευασία είναι ικανοποιητικές. Όταν παραλάβετε κάτι, πρέπει να ενημερώσετε το κατάστημα τσεκάροντας ένα κουτάκι, που βρίσκεται στο ιστορικό παραγγελιών σας.

Μειονέκτημα είναι ότι δεν διαθέτει κόμικς για προπαραγγελία και πρέπει να αρκεστείτε σε όσα ήδη κυκλοφορούν. Ένα άλλο μειονέκτημα, που έχω προσέξει, αν και δεν είμαι σίγουρος για αυτό, είναι ότι δεν κρατά παραγγελίες στο καλάθι, εάν δεν προβείτε σε άμεση αγορά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται ίσως για το διαδικτυακό κατάστημα με τις καλύτερες τιμές αυτή τη στιγμή, εφόσον αναφερόμαστε σε νέες κυκλοφορίες :)

• Like 7

• 1 month later...

Παρήγγειλα πρόσφατα ένα βιβλίο που κόστιζε 6 ευρώ λιγότερα από το book depository. Ο χρόνος αποστολής και παράδοσης κανονικός, όπως και η κατάσταση. Τα μεταφορικά συνήθως ειναι 1 λίρα και κατι αν και μου έχει βγαλει μεχρι και 5 σε κατι πιο βαρύ. Σίγουρα προτείνεται αν η τιμή ειναι χαμηλότερη από άλλα. 

• Like 7

• 3 weeks later...

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει η δυνατότητα για αγορά αλλα σε ευρώ, δηλ. αν υπάρχει μια ρύθμιση για την μετατροπή σε ευρώ απο το κατάστημα και όχι απο την Τράπεζα. Γιατι έτσι η μετατροπή απο την τράπεζα ειναι πιο ακριβά και πληρώνεις και προμήθεια.

• Like 5

32 minutes ago, ichronis said:

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω, αν υπάρχει η δυνατότητα για αγορά αλλα σε ευρώ, δηλ. αν υπάρχει μια ρύθμιση για την μετατροπή σε ευρώ απο το κατάστημα και όχι απο την Τράπεζα. Γιατι έτσι η μετατροπή απο την τράπεζα ειναι πιο ακριβά και πληρώνεις και προμήθεια.

Δεν νομίζω να παρέχει αυτή τη δυνατότητα το e-shop φίλε.

• Like 5

Η Εθνική και η Πειραιώς (λογικά και η Eurobank) χρεώνουν προμήθεια για αγορές από το εξωτερικό, ανεξαρτήτως αν ψωνίζεις σε λίρες ή ευρώ. Προσωπικά χρησιμοποιώ Alpha που μέχρι ώρας δεν χρεώνει τίποτα. Αν αρχίσει κι αυτή, θα το γυρίσω μάλλον σε Attica...

• Like 7

Πιθανότατα να μου είχε μείνει στο μυαλό η χρέωση σε αγορά από ΗΠΑ ($$) που είχα κάνει προ διετίας και με είχαν χρεώσει προμήθεια, ενώ μέχρι τότε χρησιμοποιούσα την κάρτα της για όλες τις αγορές μου. Αν ψωνίζετε μόνο από sites που χρεώνουν σε €€ εντάξει, αλλιώς ανέφερα τη λύση που υπάρχει...

Edit. Μόλις το τσέκαρα και υπάρχει χρέωση 2% για αγορές σε νόμισμα άλλο του ευρώ...

Edited by ramirez
  • Like 6

Καλησπέρα,

Λογο δουλειάς δεν κατάφερα να μπω πιο νωρις. Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις.

Κρίμα που δεν δίνει την δυνατότητα το site γιατι τότε θα ήταν ακόμα πιο φθηνές οι αγορές!

Το τσέκαρα με αγορά απο το site, με την Πειραιώς, και τελικά εκτός απο την πιο ακριβή μετατροπή, χρεώνει και προμήθεια.

@ramirezαφου η Alpha δεν χρεώνει προμήθεια ειναι πολύ καλή λύση.

• Like 4

• 4 months later...
4 hours ago, Beefheart said:

22,50 λίρες τα μεταφορικά στο μαγαζί. Πρέπει να κάνεις γερό loot για να σε συμφέρει οικονομικά. :P

Τα μεταφορικά στο συγκεκριμένο πάνε με το βάρος / μέγεθος. Αν πάρεις μικρά τευχάκια είναι πολύ καλό. Βέβαια δεν ξαναπαίρνω από εκεί λόγω της ανύπαρκτης υποστήριξης που έχουν. Δύο παραγγελίες έχουν έρθει άσχημα χτυπημένες, χωρίς προστατευτικό φάκελο που κοπανούσαν στο ταξίδι (στυλ Amazon) κλπ κλπ. Ένας άλλος τόμος είχε έρθει με ένα κολλημένο εργοστασιακό αυτοκόλλητο σε μία ολόκληρη σελίδα, και όταν το έβγαλα, κολλούσε με την απέναντι σελίδα. Και όταν βρήκα με τα χίλια ζόρια άνθρωπο να μιλήσω, έκαναν την πάπια, δεν μου έστειλαν κάποια αποζημίωση ή νέο αντίτυπο. Ίσως αν τους έπρηζα να έκαναν κάτι, όμως έχω καλύτερο τρόπο να ξοδέψω το χρόνο μου. Από την εμπειρία μου, είναι θέμα τύχης το συγκεκριμένο.

Edited by Phantom Duck
  • Like 7
  • Sad 3

• 2 weeks later...

Όντως, κάποια βλακεία παίζει με τα μεταφορικά. Έβαλα για να τσεκάρω στο καλάθι το planetary omnibus που το έχει σε φοβερή τιμή και μου έβγαλε έξοδα αποστολής 20κάτι ευρώ! Δοκίμασα μετά για αποστολή στη γειτονική μας Ιταλία και ήταν 5!!!

• Like 4

10 hours ago, Lord Makro said:

Όντως, κάποια βλακεία παίζει με τα μεταφορικά. Έβαλα για να τσεκάρω στο καλάθι το planetary omnibus που το έχει σε φοβερή τιμή και μου έβγαλε έξοδα αποστολής 20κάτι ευρώ! Δοκίμασα μετά για αποστολή στη γειτονική μας Ιταλία και ήταν 5!!!

To δοκίμασα και εγω, και μάλιστα πρόσθεσα και το absolute Daytripper, που ειναι και αυτό σε πολύ καλή τιμή, και αυτό που μου έκανε ήταν να μου μοιράσει τα μεταφορικά στα 2 αλλα το σύνολο το κράτησε το ίδιο 20,80 £. Μήπως ειναι flat μεταφορικά ανεξαρτήτως παραγγελίας? Αλλα αν ειναι τόσο χάλια η συσκευασία και το support όπως λέει ο @Phantom Duck τότε ειναι ένα ζήτημα. Μπορεί να αξίζει μονο για αγορές absolute και omnibus που έχουν ήδη την δικιά τους συσκευασία και προστασία.

Edited by ichronis
  • Like 4

Άλλοι που έχουν αγοράσει, δεν είχαν προβλήματα στις παραγγελίες τους. Απλώς αν σου τύχει κάποιο ελαττωματικό / χτυπημένο αντίτυπο, μην περιμένεις και πολλά από αυτούς.

• Like 5

Δεν παίζει κάτι με τα μεταφορικά, ότι ίσχυε και πριν covid, ισχύει και τώρα. Ανέκαθεν τα μεγάλα βιβλία, omnibus/absolutes/library κλπ τα χρέωνε εκεί, γύρω στα €20. Ισχύει ότι έχει τις καλύτερες τιμές στην Ευρώπη και τα μεταφορικά του είναι μια χαρά οικονομικά, αλλά για βιβλία μεγέθους trade ή μικρά hardcover. Για τούμπανα χρεώνει πολλά, αλλά τουλάχιστον αυτή τη περίοδο όλοι έχουν ανεβάσει τις τιμές τους και δεν ξέρω που μπορεί να τα βρεις οικονομικά.

Ζούμε άσχημους καιρούς εμείς οι τουμπανολάτρεις. Και ναι, αυτή είναι η πεμπτουσία των first world problems :lol:

• Like 5

Παρήγγειλα κι εγώ πριν λίγες μέρες ένα βιβλίο και τα μεταφορικά ήταν νορμάλ πάντως. 2 λίρες. Έχω περιέργεια να δω πόσο καιρό θα κάνει να έρθει αυτές τις μέρες και να συγκρίνω με bd.

Edited by Kaizoku
  • Like 5

Για καμία ομαδική αγορά για absolute απο εκεί δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα. Τα μεταφορικά θα έβγαιναν γύρω στις 5£ για το καθένα αν μαζεύονται 4 παραγγελίες! Καθόλου άσχημη τιμή!!! :best:

Τελικά όλο ιδέες ειμαι! :D

• Like 7

• 1 month later...

On 27/7/2020 at 8:35 ΜΜ, ichronis said:

Για καμία ομαδική αγορά για absolute απο εκεί δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα. Τα μεταφορικά θα έβγαιναν γύρω στις 5£ για το καθένα αν μαζεύονται 4 παραγγελίες! Καθόλου άσχημη τιμή!!! :best:

Τελικά όλο ιδέες ειμαι! :D

Αν ενδιαφέρεται κανείς για την ομαδική παραγγελία που αναφέρει ο φίλος ichronis από πάνω, ας μου στείλει pm!!!

• Like 6

• 1 month later...

Να ενημερώσω ότι εδώ και 1 μήνα περίπου έχει μειώσει τα μεταφορικά του. Αν και δεν ξέρω αν είναι στανταρ, πάντως παρήγγειλα 2 Omnibus και 2 άλλα τούμπανα, ξεχωριστά, συνολικά 3 παραγγελιές, και σε κάθε παραγγελία με χρέωσε από 3 έως 4 λίρες μεταφορικά.

Αυτή τη στιγμή είναι σίγουρα το πιο φθηνό από όλα τα ευρωπαικά e-shops. Έχει βέβαια το κακό ότι φέρνει μια Χ ποσότητα, και όταν εξαντληθεί, τελείωσε, δεν φέρνει άλλα.

Εγώ, επειδή δεν θέλω να χάσω κάποιο τούμπανο, κάνω μια προπαραγγελία από το amazon.co.uk για όσα θέλω τους επόμενους 3 μήνες. Τα καπαρώνω έτσι, δεν πληρώνω τίποτα γιατί το amazon σε χρεώνει όταν στα στείλει, και μετά παρακολουθώ το booksetc.

Συνήθως, 1-2 εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει κάθε τίτλος, το βάζει για παραγγελία, σε τιμή σίγουρα φθηνότερη από οπουδήποτε αλλού. Τότε τα παραγγέλνω, και μετά ακυρώνω την παραγγελία από το amazon.

Μιλάμε για τουλάχιστον 10 λίρες διαφορά για τίτλους με cover price γύρω στα $50, και από 20 έως 40 λίρες για τίτλους με cover price $100+.

• Like 10

Σίγουρα μείωσε τα ταχυδρομικά; Θέλω κάποια τούμπανα αλλά δοκίμασα και αν θυμάμαι καλά μου τα έβγαζε 22 τα ταχυδρομικά.

Πήρες το Richard Stark's Parker: The Martini Edition που το έχει σε σούπερ τιμή;

• Like 4