Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Batman Omnibus - Προτάσεις;


Recommended Posts

1.jpg

 

Λοιπόν. Ταρατατζούμ! Αποφάσισα να εντρυφήσω στον κόσμο του Batman. Και όχι elseworlds Batman, όχι Miller και White Knight. Θέλω να διαβάσω canonical Batman, στο κανονικό του σύμπαν. Και τι καλύτερος τρόπος να το κάνω, από ένα ωραίο, μπαμπάτσικο Omnibus. 

 

Οπότε, ακούω προτάσεις. Προτάσεις για 1 Omnibus (άντε 2), από τον ίδιο συγγραφέα, από το 90 και μετά.

 

Για πείτε.....

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, σκέφτηκα αρχικά να σου προτείνω το run του Morrison που είναι αριστουργηματικό, αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως νομίζω το ιδανικότερο run για να αρχίσει κάποιος είναι του Snyder! 

 

Οπότε σου προτείνω με κλειστά μάτια το run του 2011, του New 52!

Edited by Jim®
 • Like 6
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

20210806164726_batman_by_paul_dini_omnibus.thumb.jpeg.ac6ba8948c88adf5b11651ae880d2801.jpeg Batman-Robin-by-Tomasi-and-Gleason-Omnibus-2022-Edition-hardcover.thumb.jpg.fc56a4c60e977876a814bd26628079eb.jpg

 

 

Batman του Dini και Batman and Robin (Tomasi/Gleason).

 

Το πρώτο δε το έχω διαβάσει, αλλά το έχει γράψει ο Paul Dini, ένας εκ των δημιουργών του εξαιρετικού Batman The Animated Series! (και των παιχνιδιών Arkham, φυσικά!) Είναι ανθολογία το συγκεκριμένο Omni, αλλά πιστεύω πως αξίζει.

 

Το δεύτερο το έχω διαβάσει και είναι φοβερό. Είχα κάνει και μία παρουσίαση στο forum. Το κακό είναι πως είναι εξαντλημένο και πρόκειται να επανεκδοθεί το Γενάρη του '23. Θα έχει και μία αύξηση της αρχικής τιμής. Η δική μου έκδοση είχε αρχική 125$, ενώ η καινούργια θα έχει 150$. Αλλά αξίζει φουλ! 

 

 • Like 7
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές, αλλά όλες έχουν υπέρ και κατά. 

 

Το βασικό ερώτημα είναι, από ποιο σημείο θέλεις να πιάσεις την ιστορία.

 

Το run του Morrison είναι όντως αριστουργηματικό, όπως γράφει ο @Jim®, αλλά νομίζω, ότι χρειάζεται πολλή γνώση του σύμπαντος της DC, για να γίνει κατανοητό. Με άλλα λόγια, πρέπει να έχεις διαβάσει κάποια πράγματα πρώτα, για να το απολαύσεις.

 

1 hour ago, the comic guide said:

Batman του Dini και Batman and Robin (Tomasi/Gleason).

 

Αυτά τα δύο τα διαβάζω τώρα και είναι όντως εξαιρετικά, αλλά το πρώτο είναι όντως μια ανθολογία (τίποτα κακό σε αυτό, αλλά περιέχει αρκετές σύντομες ιστορίες) και το δεύτερο επίσης πιάνει το νήμα μετά από διάφορα γεγονότα, που έχουν συμβεί και θα πρέπει να τα γνωρίζεις μέσες άκρες.

 

Δύο άλλες καλές επιλογές είναι αυτά:

 

9781401284268.jpg9781779513229.jpg

 

Το πρώτο περιέχει κάποιες πολύ καλές ιστορίες, που είναι και αυτοτελείς και παρουσιάζουν αρκετά καλά τον κόσμο του Μπάτμαν. Το δεύτερο είναι μια κλασική ιστορία, ίσως όχι τόσο καλό, όσο τα προηγούμενα, που αναφέρθηκαν, αλλά πιο κλασικό και μάλλον θα σε αφήσει με λιγότερες απορίες.

 

Θα συμφωνήσω και πάλι με τον @Jim®ότι η ασφαλέστερη (όχι η καλύτερη) επιλογή είναι το run του Snyder, που πιάνει την ιστορία πρακτικά από την αρχή και δεν θα σου αφήσει καθόλου απορίες, πιστεύω. :) 

 • Like 6
 • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

Γιατί να ρισκάρεις με omnibus και όλη την σαπουνόπερα του cannon? Εγω μια φορά προτείνω το Batman Odyssey του Neal adams. Παράνοια, μη γραμμικός τρόπος αφήγησης, σίγουρα κάτι διαφορετικό. 

 • Like 6
 • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Lord Makro said:

Δεν είμαι ειδικός αλλά... να ρε Batman σε σχέδιο Kelley Jones και τα μυαλά στα κάγκελα :D

bat18373358.thumb.jpg.1bdbd72ed774e80eebe4572db5ba8589.jpg

 

kelley-jones-autographed-batman-1996-dc-comic-book-issue-524-75.thumb.jpg.ee99b20231f6589f2ce51d7ac7100d27.jpg

 

Μια περιουσία ή εξαντλημένα είναι αυτά ρε συ :lol:

 • Like 4
 • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Το Batman του Jeph Loeb και του εκλιπόντος Tim Sale είναι must. Βλέπω ότι περιλαμβάνει τα Long Halloween, Dark Victory, Haunted Knight και Catwoman When in Rome. Όλες τους είναι νουάρ ιστορίες, με έμφαση στο μυστήριο. Να σου πω την αλήθεια, αν δεν είχα τα trades, τότε σίγουρα θα έπαιρνα το Omnibus που αναφέρει ο @leonidio. Εξαιρετικές ιστορίες, όλες τους. Μάλιστα, από το Long Halloween επηρεάστηκαν οι Nolan και Reeves για να δημιουργήσουν τα The Dark Knight (2008) και The Batman (2022) αντίστοιχα. 

 

Το Batman του Morrison θα το απολαύσεις μονάχα εάν σου αρέσει η γραφή του Morrison. Προσωπικά, δε με τραβάει. (μόνο τα New X-Men και All-Star Superman θεωρώ εξαιρετικά.) Απλά, το Batman του είναι πρωτότυπο και σ' αυτό ο Grant δοκιμάζει νέα πράγματα. (π.χ. Batman Incorporated) Πιστώνω στον Morrison τη "δημιουργία" του Damian Wayne, του 5ου κατά σειρά Robin. Ο αγαπημένος μου μοντέρνος Robin, με διαφορά. Για αυτό πρότεινα το Batman and Robin παραπάνω, εξάλλου. 

 

Το Batman του Scott Snyder. Αρχικά, θα πάω κόντρα στο ρεύμα και θα πω ότι δεν είμαι φαν του σχεδιαστή, του Capullo, κυρίως επειδή όλα τα πρόσωπα που σχεδιάζει είναι ίδια. Από εκεί και πέρα, ο Snyder μέχρι το #34 το πηγαίνει καλά, με εξαιρετικές μοντέρνες ιστορίες όπως είναι το Court of Owls, Night of the Owls, Zero Year (εξαιρείται το Death of the Family, το οποίο είχε αισχρό τέλος), από το Endgame όμως και μετά (που είναι άααααλλη μία ιστορία με τον Joker), o Snyder κάνει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι. 

Δε μου άρεσε καθόλου η κατεύθυνση που δόθηκε στο τίτλο, οπότε το παράτησα στο #35. Επομένως, θα πρότεινα μόνο το πρώτο Omnibus του Synder, γιατί το δεύτερο είναι pass. (η καλύτερη Batman ιστορία του Snyder είναι το Black Mirror, IMO.)

 

 

 

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...