Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Υπόθεση Παπαθεοδώρου/Έργα τέχνης και δημιουργοί

gr8
 Share

Recommended Posts

2 hours ago, Treoris said:

Είπα πως δεν θα γράψω γιατί με έχουν καλύψει οι περισσότεροι μέχρι τώρα, μέχρι που είδα το παραπάνω. 

What?! 

jimmy fallon what GIF

Δεν θεωρώ ταυτόσημο τον Stephen King με τον Lovecraft παρα μόνο στο ότι δεν μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο γράφει η πρόζα του δηλαδή αλλά λατρεύω τις ιδέες του. Δεν εννοουσα οτι βγαζει το thesaurus για να βαλει μεγαλες λέξεις που δεν ταιριάζουν. 

Είπα ότι ξέρω ότι είναι hot take. :D

• Like 5
  • Thanks 2

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

13 minutes ago, Sugarglitter said:

Δεν θεωρώ ταυτόσημο τον Stephen King με τον Lovecraft παρα μόνο στο ότι δεν μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο γράφει η πρόζα του δηλαδή αλλά λατρεύω τις ιδέες του. Δεν εννοουσα οτι βγαζει το thesaurus για να βαλει μεγαλες λέξεις που δεν ταιριάζουν. 

Αυτή είναι μία εντελώς διαφορετική κουβέντα βέβαια. Εγώ δεν είμαι φαν ούτε του Stephen King, ούτε του Lovecraft.

Αλλά διάολε, δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι ταλαντούχοι! Το τερμάτισες! Ο Stephen King ειδικά παίζει να είναι ο πιο ταλαντούχος συγγραφέας που έχει περάσει ποτέ. Μπορεί να γράψει τα πάντα για τα πάντα, κι είναι πάντα ενδιαφέροντα τα έργα του.

Κι είναι και ΑΤΟΜΑΡΑ, δεν έχω δει ποτέ συνέντευξη/tweet του που να μη με βρίσκει σύμφωνο 100%.

Εκτός του ότι υποστήριζε το Y: The Last Man την σειρά, αλλά βέβαια μπορεί επειδή συμπαθεί τον Vaughan.

Στο θέμα πάντως, όσο κι αν δε μου άρεσε ο Λάβκραφτ ούτε πριν μάθω για τον ρατσισμό του, δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει φτιάξει απίστευτη μυθολογία με existential dread και atheistic horror και παράνοια και όλα.

Κι έχει εμπνεύσει άπειρους άλλους.

• Like 6
  • Thanks 1

17 minutes ago, Sugarglitter said:

Για τον Lovecraft εν μέρει συμφωνώ, μερικές ιστορίες του δεν έχουν γεράσει καλά. Για τον γέρο Stephen διαφωνώ, φυσικά και έχει γράψει και μπαρούφες, είναι πολυγραφότατος, αλλά μου αρέσει η πρόζα του στα περισσότερα. Ίσως να μην έχεις διαβάσει τα καλά, ίσως απλά να είναι θέμα γούστου.  :)

• Like 5
  • Thanks 3

15 hours ago, Sugarglitter said:

Hot take: O Lovecraft δεν είναι συγγραφαρα γιατί δεν ξέρει να γράφει γι αυτό και τον κοροϊδεύανε πολλοί σύγχρονοι του γιατί φαινόταν λες και είχε πάρει το αντιστοιχο thesaurus. Είχε φανταστικές ιδέες. 

κατι σαν τον Steven king ένα πραγμα. 

ΔΙΚΑΣΤΗΣ SUGARGLITTER

BOCW-Dredd-Operator-Bio-TOUT.thumb.jpg.593ee45473b7ba8e23833b03ff8c351d.jpg

• Haha 8

3 hours ago, Amatyultar said:

Stephen King ειδικά παίζει να είναι ο πιο ταλαντούχος συγγραφέας που έχει περάσει ποτέ. Μπορεί να γράψει τα πάντα για τα πάντα, κι είναι πάντα ενδιαφέροντα τα έργα του.

Κοιτα, είναι τελείως υποκειμενικό το αν σου αρέσει ο συγκεκριμένος, αλλά το ότι ο King μπορεί να γράψει για τα πάντα απλα δεν ισχύει. Και στο λέω έχοντας διαβάσει κοντά στα 40 απο τα 60+ έργα του :lol:Εχω διαβάσει μεγάλες πατάτες απο αυτον, ενω 9 στα 10 τέλη του είναι απογοητευτικα γιατί δεν έχει πλάνο γραφής και απλα αφήνει την ιστορία να κυλήσει όπως του βγει εκείνη την ώρα.

Καταλαβαίνω τι λέει η @Sugarglitter. Η βασική ιδέα των περισσότερων ιστοριών του είναι άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά η γραφή του (που όντως ειναι πολυ ωραία) συνήθως μετά τη μέση πλατειαζει απίστευτα και καταλήγει να γίνεται πολύ κουραστική. 

Edited by Jim®
  • Like 8
  • Thanks 1

45 minutes ago, Jim® said:

Κοιτα, είναι τελείως υποκειμενικό το αν σου αρέσει ο συγκεκριμένος, αλλά το ότι ο King μπορεί να γράψει για τα πάντα απλα δεν ισχύει. Και στο λέω έχοντας διαβάσει κοντά στα 40 απο τα 60+ έργα του :lol:Εχω διαβάσει μεγάλες πατάτες απο αυτον, ενω 9 στα 10 τέλη του είναι απογοητευτικα γιατί δεν έχει πλάνο γραφής και απλα αφήνει την ιστορία να κυλήσει όπως του βγει εκείνη την ώρα.

Καταλαβαίνω τι λέει η @Sugarglitter. Η βασική ιδέα των περισσότερων ιστοριών του είναι άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά η γραφή του (που όντως ειναι πολυ ωραία) συνήθως μετά τη μέση πλατειαζει απίστευτα και καταλήγει να γίνεται πολύ κουραστική. 

Συγνώμη προκαταβολικά για τη συνέχιση του off topic. 

@Amatyultar καλά είπαμε, ωραίος ο Stephen King αλλά εσύ το πήγες στο άλλο άκρο τώρα. Πολύ καλός στο είδος του, πολυγραφότατος, ικανός να παίξει μπάλα σε πολλά genres, με πλήθος πρωτότυπων ιδεών, ωραία γραφή, εξαιρετική δημιουργία χαρακτήρων - αλλά ο πιο ταλαντούχος συγγραφέας; (έτσι σκέτο, τους καπελώνει όλους;) Δεν νομίζω. Κι εγώ έχω διαβάσει μάλλον ότι κυκλοφορεί στα ελληνικά από την αφεντιά του. Στον τρόμο, ίσως, ίσως να είναι no 1 αλλά κι αυτό υπό συζήτηση. 

@Jim® αν εγώ πετύχαινα συγγραφέα με τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις (μεγάλες πατάτες, 9 στα δέκα τέλη απογοητευτικά, χωρίς πλάνο γραφής, από τη μέση και μετά πλατιάζει, κουραστικό κλπ) μάλλον θα τον παρατούσα από το δεύτερο βιβλίο, δεν θα διάβαζα 40+ βιβλία του.  

Φιλικά πάντα παιδιά, μην παρεξηγηθώ έτσι; :)

• Like 9

59 minutes ago, Treoris said:

@Jim® αν εγώ πετύχαινα συγγραφέα με τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις (μεγάλες πατάτες, 9 στα δέκα τέλη απογοητευτικά, χωρίς πλάνο γραφής, από τη μέση και μετά πλατιάζει, κουραστικό κλπ) μάλλον θα τον παρατούσα από το δεύτερο βιβλίο, δεν θα διάβαζα 40+ βιβλία του.  

Φιλικά πάντα παιδιά, μην παρεξηγηθώ έτσι; :)

Καμία παρεξήγηση και απόλυτα λογικό αυτό που λες! :lol:

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα απο αυτα τα διάβασα είτε λόγω κάποιου ντόρου που είχε γίνει με αφορμή πχ κάποια ταινία ή σειρά είτε επειδή είχα ακούσει πολύ καλα λόγια για κάποια μυθιστορηματα του και ειχα περιέργεια να δω αν όντως θα μου αρέσουν! Ασε που οι περιλήψεις των περισσότερων βιβλίων του φαίνονται αρκετά ιντριγκαδορικες! Επιπλέον, όταν διάβασα το πρώτο μου βιβλίο του King, δεν ήξερα άλλους συγγραφείς που να καταπιανονται με αντίστοιχη θεματολογία, οπότε στο μυαλό μου τον είχα σαν τον απόλυτο συγγραφέα τρόμου, αγνοώντας ηθελημένα τις "αδυναμίες" του. Τότε ήταν που διάβασα ενα μεγάλο ποσοστό του έργου του. 

Πλέον αμα καταπιαστω με κάποιο βιβλίο του θα το κάνω γνωρίζοντας πως θα βρεθώ αντιμέτωπος με ακατάπαυστη φλυαρία και ενα, στην καλύτερη περίπτωση μέτριο τέλος, που θα ειναι ομβς πλαισιωμενα με ΠΟΛΥ ωραία γραφή. Θεωρώ πως στον χειρισμό των λέξεων είναι εξαιρετικός! 

Για την ιστορία, τα έργα του που ξεχωρίζω είναι η Λάμψη και το Νεκροταφείο Ζώων! 

Edited by Jim®
  • Like 4
  • Thanks 3

7 hours ago, Treoris said:

Για τον Lovecraft εν μέρει συμφωνώ, μερικές ιστορίες του δεν έχουν γεράσει καλά. Για τον γέρο Stephen διαφωνώ, φυσικά και έχει γράψει και μπαρούφες, είναι πολυγραφότατος, αλλά μου αρέσει η πρόζα του στα περισσότερα. Ίσως να μην έχεις διαβάσει τα καλά, ίσως απλά να είναι θέμα γούστου.  :)

Το the stand είναι το αγαπημένο μου στορυ από το δημοτικό και μετά το misery αλλά ναι δεν ξέρω ειναι πολυ dry  για μένα 

• Like 4

Προτείνω να μεταφερθούν τα τελευταία ποστς σε ξεχωριστό θέμα (spin-off του spin-off) όπου να λέμε την γνώμη μας συγκεκριμένα για τον Stephen King.

Να ξεκαθαρίσω ξανά ότι εγώ δεν είμαι ιδιαίτερος φαν, δε μου αρέσει το horror, όπως επίσης κι εμένα με απογοητεύουν συχνά τα τέλη του.

Ωστόσο δεν ξέρω άλλον που να έχει τόσο μεγάλο όγκο έργου και απ' αυτόν τον όγκο να είναι τόσα πολλά αξιόλογα και να είναι πάνω σε διαφορετικά είδη και να έχει τόση μεγάλη επιτυχία.

Δηλαδή μετά θα έλεγα τον Σάντερσον, αλλά γράφει κυρίως fantasy.

• Like 4