Dredd Posted October 7, 2019 Share Posted October 7, 2019 Από τα παλιότερα διαδικτυακά μαγαζιά και ίσως το δημοφιλέστερο παγκοσμίως. Ξεκίνησε πουλώντας βιβλία και πλέον πουλάει ακόμα και αυτοκίνητα! Στα κόμικς είναι πλήρως ενημερωμένο, και, για εμένα τουλάχιστον, είναι ο μπούσουλας για να βλέπω αν κάποιο είναι εξαντλημένο ή όχι. Το κεντρικό είναι το amazon.com με έδρα τις ΗΠΑ, και έχει πολλά υποκαταστήματα σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, π.χ. Αγγλία (amazon.co.uk), Γερμανία (amazon.de), Γαλλία (amazon.fr) κ.α. Προτείνω την χρησιμοποίηση των ευρωπαικών, παρόλο που είναι συνήθως πιο ακριβά από ότι το αμερικάνικο, γιατί πολύ συχνά κρατάνε δέματα στο τελωνείο και μπορεί να πληρώσετε δασμούς. Οι τιμές του συνήθως είναι αρκετά ανταγωνιστικές σε σχέση με τα υπόλοιπα e-shops. Χρεώνει μεταφορικά, τα οποία δεν είναι συνήθως πάρα πολλά. Έχει το μεγάλο πλεονέκτημα, μοναδικό από όσο ξέρω, ότι δεν σε χρεώνει τίποτα πριν αποστείλει το πακέτο. Σαν αποτέλεσμα, μπορείς άνετα να προπαραγγείλεις κομιξάκια, ακόμα και μήνες πριν κυκλοφορήσουν, να είσαι ήσυχος ότι δεν θα τα χάσεις/ξεχάσεις, χωρίς να πληρώσεις τίποτα και έχοντας την δυνατότητα να ακυρώσεις την (προ)παραγγελία σου ακόμα και μια μέρα μόνο πριν την επίσημη κυκλοφορία. Το επίσης μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι έχει και δευτερογενή αγορά (Amazon Marketplace). Φιλοξενεί δηλαδή και άλλα μαγαζιά/πωλητές, πράγμα που, ειδικά στα μεταχειρισμένα, σου γλυτώνει πολύ χρόνο από το να ψάχνεις από e-shop σε e-shop. Γενικά, για αυτά που προσφέρει, το θεωρώ τίμιο. Λίγο καλύτερες συσκευασίες να είχε, θα άγγιζε το τέλειο. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr8 Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Χθες κάτι άλλο κοίταγα και μου πέταξε (στο Amazon Γερμανίας) στα related, amazing spiderman omnibus 4, 30e με μεταφορικά, άγχος και κρύος ιδρώτας για να το προλάβω χαχα όπως αποδείχθηκε είχε και τα υπόλοιπα omnibus στα 30 ευρώ και αρκετά ακόμα όπως τα conan που πρόλαβα να δω.. δλδ αρκετά marvel omnibus μόνο 30 ευρώ !!! Δεν πρόλαβα τελικά και ησύχασα γιατί το απόγευμα που μπήκα για να πράξω τα δέοντα είχαν επιστρέψει στις κανονικές τους τιμές 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted November 19, 2019 Author Share Posted November 19, 2019 Χάζεψα τα Absolute της DC, και βρήκα το Killing Joke με 35 ευρώ. Αποφάσισα να ενδώσω, αλλά μου την έσπασαν τα σχεδόν €10 μεταφορικά και τελικά δεν πήρα τίποτα ? 1 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 εγώ πήρα το red dead redemption 2 για το ps4 26 ευρώ με τα μεταφορικά από το γαλλικό άμαζον ? 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasD Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Εγω πάλι πηρα αρκετα. Ντοϊτσλαντ ουμπερ αλες! Για όποιον τον ενδιαφέρει η ιστορία των κόμικς αλλά και εντυπωσιακά τούβλα, έχει την έκδοση της Taschen, Golden Age of DC Comics στα 14,85. Μιλάμε για ένα κτήνος 700 σελίδων. Το πήρα γμτ! 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted February 14, 2020 Author Share Posted February 14, 2020 Το amazon.co.uk ανέβασε τις τιμές του. Συνέκρινα τουλάχιστον 10 διαφορετικών κόμικς που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν και, συνυπολογίζοντας τα μεταφορικά, όλα ήταν πιο ακριβά από το bookdepository. Ιδίως στα Omnibus και στα Deluxe δεν έχουν καμία έκπτωση ή έχουν κάποια μικρή, ελάχιστη. Πρόβλημα..... 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr8 Posted October 3, 2020 Share Posted October 3, 2020 γιατί το amazon.co.uk μου βάζει 2 λίρες + σε ότι και να πάρω;;; άσχετα με τις διάφορες προμήθειες ή τις αλλαγές νομίσματος.. δλδ 20 λίρες αντικείμενο όταν μπαίνει στο καλάθι γίνεται αυτόματα 22 και μετά μπαίνουν οι υπόλοιπες έξτρα χρεώσεις.. (παίζει να έχει σχέση με την κάρτα (Πειραιώς) που έχω βάλει;; ) 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 3, 2020 Author Share Posted October 3, 2020 22 minutes ago, gr8 said: γιατί το amazon.co.uk μου βάζει 2 λίρες + σε ότι και να πάρω;;; άσχετα με τις διάφορες προμήθειες ή τις αλλαγές νομίσματος.. δλδ 20 λίρες αντικείμενο όταν μπαίνει στο καλάθι γίνεται αυτόματα 22 και μετά μπαίνουν οι υπόλοιπες έξτρα χρεώσεις.. (παίζει να έχει σχέση με την κάρτα (Πειραιώς) που έχω βάλει;; ) Είναι το δικό τους ΦΠΑ, το οποίο το προσθέτουν πάντα στο τέλος. Είναι κάποιο ποσοστό το οποίο δεν το θυμάμαι τώρα, νομίζω 5%. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr8 Posted October 3, 2020 Share Posted October 3, 2020 6 minutes ago, Dredd said: Είναι το δικό τους ΦΠΑ, το οποίο το προσθέτουν πάντα στο τέλος. Είναι κάποιο ποσοστό το οποίο δεν το θυμάμαι τώρα, νομίζω 5%. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ichronis Posted October 25, 2020 Share Posted October 25, 2020 (edited) Παιδια μια ερώτηση για το Amazon Prime. Αν πάρεις την συνδρομή , έστω και την δωρεάν για ένα μήνα, εχεις την δυνατότητα να αγορασεις με δωρεάν μεταφορικά; Το τελευταίο διάστημα με έχουν τρελάνει με banner για να βάλω δωρεάν το Amazon prime. Αλλα δεν ξέρω αν στέλνει Ελλάδα το αγγλικό Amazon με δωρεάν μεταφορικά, γιατι αυτό με ενδιαφερει Για το γερμανικό Amazon διάβασα ότι δεν στέλνει! Για πες τε αν έχετε κάποια εμπειρία! Edited October 25, 2020 by ichronis 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gotham-city Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 Σε μια παρόμοια ερώτηση σε γκρούπ στο fb, παραπονιόντουσαν όσοι είχαν βάλει prime οτι εν τέλει δεν τους έδωσε ποτέ δωρεάν μεταφορικά για τις χώρες τους, αλλά μόνο για την ίδια τη χώρα του Αmazon... Γιατί δε τους στέλνεις ένα mail, να στο ξεκαθαρίσουν αυτοί από πρώτο χέρι;; 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 26, 2020 Author Share Posted October 26, 2020 Εχω την εντύπωση ότι το Prime ισχύει μόνο για τις χώρες που το Amazon έχει δωρεάν μεταφορικά. Η Ελλάδα δεν είναι σε αυτή τη κατηγορία, οπότε λογικά δεν πρέπει να ισχύει. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Makro Posted November 1, 2020 Share Posted November 1, 2020 Ερώτηση. Έχω προπαραγγείλει το Swamp Thing 2 του Alan και πάνω που το περίμενα ενθουσιασμένος, μου ήρθε σήμερα mail ότι η πληρωμή μου απέτυχε. Ο λόγος είναι ότι έτυχε αυτό τον μήνα να λήξει η κάρτα που είχα βάλει και η καινούρια πρέπει λογικά να περαστεί εκ νέου. Είχε ένα σύνδεσμο για να επεξεργαστώ τα στοιχεία πληρωμής και έβαλα τελικά διαφορετική κάρτα, ξέρετε αν θα γίνει αυτόματα νέα προσπάθεια πληρωμής ή πρέπει να κάνω κάτι ακόμα; 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted November 2, 2020 Author Share Posted November 2, 2020 Λογικά πρέπει να γίνει νέα προσπάθεια μέσα στην ημέρα. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gotham-city Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 (edited) Εμένα δε μου έχει έρθει mail, ούτε μου έχουν πάρει και λεφτά από την κάρτα!!! Ε ρε και να γίνει καμία μαμακία και να χαθεί τέτοια τιμή!! Έχει γίνει dispatch σε κάποιον;;; Edited November 2, 2020 by gotham-city ps 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted November 2, 2020 Author Share Posted November 2, 2020 Εμένα, με τη σειρά, μου έστειλαν mail ότι θα έρθει στις 10 Δεκεμβρίου, μετά μου ήρθε mail ότι θα μου έρθει στις 10 Νοεμβρίου και χθες μου κράτησαν τα λεφτά από τη κάρτα. Οπότε, σήμερα-αύριο θα το στείλουν, λογικά πάντα. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazaros Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Πωω ούτε εμένα μου έχει έρθει κανένα μέιλ. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sugarglitter Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Μόλις μίλησα με το support τους και μου λένε ότι "Μην ανησυχείτε ολα καλά" Mail δεν έχω λάβει η δύσμοιρη ακόμη. Κλάιω 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr8 Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 εμενα το mail μου λεει " μπλα μπλα συγνωμη για την καθυστερηση αν θελετε να ακυρωσετε η να το παρετε απο 3ους διαφορετικα περιμενετε" χαχα εγω περιμενω.. παντως σε καποιους απ οτι βλεπω στα φεισμπουκς αρχισαν να το στελνουν χθες/σημερα εμενα τελικα τι λετε; θα ερθει; 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Makro Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Μου ήρθε mail πριν 10 λεπτά Your Amazon.co.uk order of 1 item has been dispatched YESSSSSS 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gotham-city Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Η Χρέωση σου είχε γίνει μέρες νωρίτερα, έτσι; 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Makro Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 27 minutes ago, gotham-city said: Η Χρέωση σου είχε γίνει μέρες νωρίτερα, έτσι; Όχι, δεν είδες το προηγούμενο που έγραψα; Προσπάθησαν χτες, απέτυχε λόγω ληγμένης κάρτας την οποία μετά άλλαξα και σήμερα έγινε η χρέωση και έφυγε το πακέτο. Εκτιμώμενη παράδοση την επόμενη Τρίτη! Ίσως έρθει και νωρίτερα, ανυπομονώ Εντωμεταξύ έχω παραγγείλει ήδη από το καλοκαίρι και το 1ο Absolute που βγήκε σε επανέκδοση και το περιμένω και αυτό σύντομα. Και γενικά έπεσαν πολλά μαζεμένα, μέσα στις μέρες βγαίνει και το Infinity Gauntlet omnibus ενώ έχω προπαραγγείλει από το Amazon και το Criminal Deluxe 3. Α! Εχω και δύο κομιξάκια από το bookdepository που έχουν φύγει εδώ και μέρες... δεσμεύομαι στον εαυτό μου ότι δεν θα πάρω άλλα!!! 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Chris Posted November 2, 2020 Share Posted November 2, 2020 Να ανησυχώ που το Uncanny X-Men Omnibus vol. 2 που είχα κάνει preorder και βγαίνει σε δύο εβδομάδες ακόμα δεν έχει πιθανή ημερομηνία παραλαβής και έχει κολλήσει στο delivery date pending; Υ.Γ. Μην πούμε για το Absolute Swamp Thing vol. 2 που από τον Ιούλιο πρέπει να με είχε δώσει ψιλοακριβη ημερομηνία παραλαβής (και ακόμα δεν έχει γίνει dispatched ). 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted November 3, 2020 Author Share Posted November 3, 2020 Επιτέλους, έγινε shipped πριν από λιγο το Swamp Thing Είχα αρχίσει και ανησυχούσα 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted November 4, 2020 Share Posted November 4, 2020 Είδα και στο γκρουπ στο φεις με τις προσφορές που είμαστε ότι διάφοροι παρέλαβαν οπότε σε καλή μεριά και ανεβάστε καμιά φώτο όταν έρθει 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts