Treoris Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Αποφάσισα να ξαναπιάσω μερικά υπερηρωικά. Κατά καιρούς πετυχαίνω ενδιαφέροντα τεύχη (προσωπικά συμπαθώ Batman, Superman, Deadpool) αλλά δεν ξέρω αν αξίζει το γενικό run, αν υπάρχει κάποιο καλύτερο, αν θα τραβήξει για 60 τεύχη και δεν θα το ολοκληρώσω ποτέ κλπ. Αυτό που θα ήθελα από εσάς (και που σκέφτηκα πως θα έχει ενδιαφέρον για αρχάριους στα υπερηρωικά) είναι ο καθένας, σύμφωνα με τις γνώσεις του και το γούστο του, να προτείνει μερικά απαραίτητα / εισαγωγικά / σπουδαία run / one shots. Κάτι για κάποιον που θα ήθελε να διαβάσει μερικά πράγματα για κάποιον υπερήρωα αλλά δεν τον ενδιαφέρει να έχει τα πάντα. Κάτι που είναι αντιπροσωπευτικό και ενδεχομένως θα τον τραβήξει να το ψάξει περισσότερο. Όποιος θέλει ας προτείνει λοιπόν τα δικά του. Αν το θέμα έχει ενδιαφέρον, μπορούμε να το επεκτείνουμε και σε άλλες κατηγορίες, πχ manga. 10 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Λοιπόν, μου έδωσες μια πολύ ωραία ιδέα για μια σειρά δημοσκοπήσεων. Θα το δουλέψω λίγο και θα επανέλθω. Επί της ερώτησης σου τώρα, θα σου προτείνω κάποια μοντέρνα υπερηρωικά runs. Για τους X-Men : Astonishing Χ-Men by Joss Whedon και New X-Men by Grant Morrison Για τον Daredevil : Τα run του Ed Brubaker και Brian Bendis Captain America : Το run του Ed Brubaker Punisher : Το run του Garth Ennis στο MAX imprint της Marvel Spider-Man : Ultimate Spider-Man by Brian Bendis Wolverine : To run του Jason Aaron Έτσι πρόχειρα αυτά μου έρχονται.... 7 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beefheart Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Η καλύτερη μαρβελιά που έχω διαβάσει είναι το Kraven's Last Hunt. 8 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 SUPERMAN Αφού σου αρέσει ο Superman, θα σου πρότεινα το Birthright, το οποίο διάβασα το καλοκαίρι κι εντυπωσιάστηκα τόσο από πλευράς όσο κι από σεναρίου. Προφανώς ο σεναριογράφος έδωσε πόνο, με αποτέλεσμα να γυρνάς τις σελίδες με κομμένη την ανάσα( κάποια στιγμή πρέπει να κάνω μια παρουσίαση γι' αυτό). Η ιστορία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό DC Univers 1-12, της Anubis. Μη φοβάσαι, μπορεί να το διαβάσει ο οποιοσδήποτε, δε χρειάζεται δηλαδή να έχεις αμιά ιδιαίτερη επαφή με τον κόσμο του Superman από πριν. Επίσης, μαζεύω τα τευχάκια του Ψαρόπουλου, αλλά η DC από τότε, έχει κάνει ένα σωρό rebirth, οπότε αυτά ανήκουν σε προηγούμενο σύμπαν. Επιπλέον, δοκίμασε να αγοράσεις τα τευχάκια ή και τα τομάκια της Οξύ. Στην καραντίνα μάλιστα, τα είχαν βγάλει σε αναδιανομή κι έπαιρνες ένα πακέτο των τριών τευχών στη μισή τιμή( δε θυμάμαι ακριβώς). Αυτά από πράγματα που μπορείς να βρεις εύκολα στα ελληνικά. Μου πρότεινε κι ο φίλος @starman84 DEADPOOL Επίσης, μιας που είπες ότι σου αρέσει ο Deadpool, θα σου πρότεινα τους Μυστικούς Μυστικούς πολέμους. Πρέπει να έχεις διαβάσει πρώτα το Secret Wars, αλλά θα βγάλεις νόημα πιστεύω και χωρίς γνώση των προηγούμενων γεγονότων. Το μόνο που με χάλασε, ήταν το σχέδιο. Όχι ιδιαίτερα όμορφο( προσωπική γνώμη). 1 hour ago, Dredd said: Για τους X-Men : Astonishing Χ-Men by Joss Whedon Θα συμφωνήσω απόλυτα! 1 hour ago, Dredd said: New X-Men by Grant Morrison Πρέπει να είναι καλό. Είναι και του Quitely που θα έρθει σε έναν μήνα... Αλήθεια, έχει εκδοθεί στα ελληνικά; Επίσης από Xmen, θα σου πρότεινα και τον τόμο της Radnet που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα. Η πρώτες περιπέτειες της ( κορυφαίας) ομάδας υπερηρώων Αυτά τα ολίγα από εμένα 8 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treoris Posted October 29, 2022 Author Share Posted October 29, 2022 2 hours ago, Dredd said: Λοιπόν, μου έδωσες μια πολύ ωραία ιδέα για μια σειρά δημοσκοπήσεων. Θα το δουλέψω λίγο και θα επανέλθω. Επί της ερώτησης σου τώρα, θα σου προτείνω κάποια μοντέρνα υπερηρωικά runs. Για τους X-Men : Astonishing Χ-Men by Joss Whedon και New X-Men by Grant Morrison Για τον Daredevil : Τα run του Ed Brubaker και Brian Bendis Captain America : Το run του Ed Brubaker Punisher : Το run του Garth Ennis στο MAX imprint της Marvel Spider-Man : Ultimate Spider-Man by Brian Bendis Wolverine : To run του Jason Aaron Έτσι πρόχειρα αυτά μου έρχονται.... Thanks Judge, θα τα τσεκάρω. 50 minutes ago, Beefheart said: Η καλύτερη μαρβελιά που έχω διαβάσει είναι το Kraven's Last Hunt. Copy that, ναι, ήταν καλό. Νομίζω το έχω στη σειρά της Hachette. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treoris Posted October 29, 2022 Author Share Posted October 29, 2022 22 minutes ago, Θοδωρής Καραπάνος said: SUPERMAN Αφού σου αρέσει ο Superman, θα σου πρότεινα το Birthright, το οποίο διάβασα το καλοκαίρι κι εντυπωσιάστηκα τόσο από πλευράς όσο κι από σεναρίου. Προφανώς ο σεναριογράφος έδωσε πόνο, με αποτέλεσμα να γυρνάς τις σελίδες με κομμένη την ανάσα( κάποια στιγμή πρέπει να κάνω μια παρουσίαση γι' αυτό). Η ιστορία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό DC Univers 1-12, της Anubis. Μη φοβάσαι, μπορεί να το διαβάσει ο οποιοσδήποτε, δε χρειάζεται δηλαδή να έχεις αμιά ιδιαίτερη επαφή με τον κόσμο του Superman από πριν. Επίσης, μαζεύω τα τευχάκια του Ψαρόπουλου, αλλά η DC από τότε, έχει κάνει ένα σωρό rebirth, οπότε αυτά ανήκουν σε προηγούμενο σύμπαν. Επιπλέον, δοκίμασε να αγοράσεις τα τευχάκια ή και τα τομάκια της Οξύ. Στην καραντίνα μάλιστα, τα είχαν βγάλει σε αναδιανομή κι έπαιρνες ένα πακέτο των τριών τευχών στη μισή τιμή( δε θυμάμαι ακριβώς). Αυτά από πράγματα που μπορείς να βρεις εύκολα στα ελληνικά. Μου πρότεινε κι ο φίλος @starman84 DEADPOOL Επίσης, μιας που είπες ότι σου αρέσει ο Deadpool, θα σου πρότεινα τους Μυστικούς Μυστικούς πολέμους. Πρέπει να έχεις διαβάσει πρώτα το Secret Wars, αλλά θα βγάλεις νόημα πιστεύω και χωρίς γνώση των προηγούμενων γεγονότων. Το μόνο που με χάλασε, ήταν το σχέδιο. Όχι ιδιαίτερα όμορφο( προσωπική γνώμη). Θα συμφωνήσω απόλυτα! Πρέπει να είναι καλό. Είναι και του Quitely που θα έρθει σε έναν μήνα... Αλήθεια, έχει εκδοθεί στα ελληνικά; Επίσης από Xmen, θα σου πρότεινα και τον τόμο της Radnet που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα. Η πρώτες περιπέτειες της ( κορυφαίας) ομάδας υπερηρώων Αυτά τα ολίγα από εμένα Έχω πάρει τα τευχάκια της Οξύ. Θα ψάξω το Birthright και φυσικά τους Μυστικούς Μυστικούς Πολέμους. Με golden age / silver age δεν τα πάω και πολύ καλά. Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που σταμάτησα τη σειρά της Marvel. Thanks 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beefheart Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 9 minutes ago, Treoris said: Νομίζω το έχω στη σειρά της Hachette. Ναι. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Η αλήθεια είναι, ότι η συλλογή Graphic Novels της Marvel, είναι μεγάλο σχολείο για τα υπερηρωρικά κόμικς. Εγώ που δεν την αγοράζω τακτικά, καθώς δεν έχω ούτε την οικονομική δυνατότητα, ούτε και άπλετο χώρο, διαβάζοντας μόνο αφιερώματα εδώ κι εκεί, έχω μάθει ένα σωρό πράγματα. Φαντάζομαι αν κάποιος έχει όλους τους τόμους, πρέπει να ανακηρυχθεί προφέσορας των κόμικς της Marvel, ή κάτι παρόμοιο 6 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Makro Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Το site του Comicdom είχε κάνει παλιότερα TOP 100 τόσο για DC όσο και για Marvel. Είναι μια καλή βάση για να πάρεις ιδέες https://www.comicdom.gr/category/top-lists/top-100-marvel-comics/ https://www.comicdom.gr/category/top-lists/top-100-dc-comics/ 8 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwtsos Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Κάποια που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό: Batman: The Long Haloween Batman: The KIlling Joke Batman: The Black Mirror Swamp Thing: Όλο το run του Alan Moore. Χωρίς εκπτώσεις. Να διαβάσεις όλα τα τεύχη του Animal man: Το run του Morrison. Αρκετά πειραματικό. Spider-man: Τα τεύχη που αποτελούν την ιστορία που σκοτώνεται η Gwen Stacy. Πολύ κλασική και συνάμα συγκινητική ιστορία. Hawkeye: Το run των Fraction και Aja. Κορυφαίο. Από τα πρώτα πιο indie-style υπερηρωικά που κυκλοφόρησε στα τελευταία χρόνια η Marvel. Alias. Οχι ακριβώς 100% υπερηρωικό αλλά Jessica Jones σε πολύ καλό σενάριο Bendis. Από μεγάλα μαρβελό-events θα πρότεινα: House of M και Civil War. 7 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
starman84 Posted October 30, 2022 Share Posted October 30, 2022 Fantastic Four των Lee - Kirby γιατι άμα τους διαβάσεις δεν χρειάζεται να διαβάσεις τίποτε άλλο κ superman του Byrne... ο τύπος εκανε παπάδες στο run του, to superman των Loeb,Sale απο τις καλές δουλειές τους σε αυτον το χαρακτήρα. 9 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treoris Posted October 31, 2022 Author Share Posted October 31, 2022 On 29/10/2022 at 3:25 ΜΜ, Θοδωρής Καραπάνος said: Η αλήθεια είναι, ότι η συλλογή Graphic Novels της Marvel, είναι μεγάλο σχολείο για τα υπερηρωρικά κόμικς. Εγώ που δεν την αγοράζω τακτικά, καθώς δεν έχω ούτε την οικονομική δυνατότητα, ούτε και άπλετο χώρο, διαβάζοντας μόνο αφιερώματα εδώ κι εκεί, έχω μάθει ένα σωρό πράγματα. Φαντάζομαι αν κάποιος έχει όλους τους τόμους, πρέπει να ανακηρυχθεί προφέσορας των κόμικς της Marvel, ή κάτι παρόμοιο Εγώ πάλι ξεκίνησα και τα μισά τεύχη τα διάβαζα και βαριόμουν. Αλλά δεν μπορούσα να παίρνω σπαστά τεύχη λόγω ράχης λόγω ψυχαναγκασμού. Σκέψου γύρω στο 40 κάτι είπα θα σταματήσω και περίμενα μέχρι το 45 για να βγει ωραία η ράχη και να είναι και κάπως στρογγυλός ο αριθμός. On 30/10/2022 at 12:02 ΠΜ, Lord Makro said: Το site του Comicdom είχε κάνει παλιότερα TOP 100 τόσο για DC όσο και για Marvel. Είναι μια καλή βάση για να πάρεις ιδέες https://www.comicdom.gr/category/top-lists/top-100-marvel-comics/ https://www.comicdom.gr/category/top-lists/top-100-dc-comics/ Θα τις τσεκάρω, ευχαριστώ 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treoris Posted October 31, 2022 Author Share Posted October 31, 2022 On 30/10/2022 at 10:10 ΠΜ, kwtsos said: Κάποια που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό: Batman: The Long Haloween Batman: The KIlling Joke Batman: The Black Mirror Swamp Thing: Όλο το run του Alan Moore. Χωρίς εκπτώσεις. Να διαβάσεις όλα τα τεύχη του Animal man: Το run του Morrison. Αρκετά πειραματικό. Spider-man: Τα τεύχη που αποτελούν την ιστορία που σκοτώνεται η Gwen Stacy. Πολύ κλασική και συνάμα συγκινητική ιστορία. Hawkeye: Το run των Fraction και Aja. Κορυφαίο. Από τα πρώτα πιο indie-style υπερηρωικά που κυκλοφόρησε στα τελευταία χρόνια η Marvel. Alias. Οχι ακριβώς 100% υπερηρωικό αλλά Jessica Jones σε πολύ καλό σενάριο Bendis. Από μεγάλα μαρβελό-events θα πρότεινα: House of M και Civil War. Α, ωραίος, εσύ έδωσες πολύ υλικό! Θα τα τσεκάρω κι αυτά, ευχαριστώ 22 hours ago, starman84 said: Fantastic Four των Lee - Kirby γιατι άμα τους διαβάσεις δεν χρειάζεται να διαβάσεις τίποτε άλλο κ superman του Byrne... ο τύπος εκανε παπάδες στο run του, to superman των Loeb,Sale απο τις καλές δουλειές τους σε αυτον το χαρακτήρα. Θα ξεκινήσω από το Superman αλλά θα ρίξω μια ματιά και στους F4 να δω τι λένε. Ευχαριστώ! 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 31, 2022 Share Posted October 31, 2022 13 minutes ago, Treoris said: Αλλά δεν μπορούσα να παίρνω σπαστά τεύχη λόγω ράχης λόγω ψυχαναγκασμού. Σκέψου γύρω στο 40 κάτι είπα θα σταματήσω και περίμενα μέχρι το 45 για να βγει ωραία η ράχη και να είναι και κάπως στρογγυλός ο αριθμός. OCD αγάπη μου! Μην το πεις παραπέρα, και εγώ τα ίδια κάνω..... 3 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treoris Posted November 19, 2022 Author Share Posted November 19, 2022 Παιδιά βρήκα το Superman του Morisson (Omnibus) σε καλή τιμή αλλά οι κριτικές είναι ή του ύψους ή του βάθους, πείτε τη γνώμη σας. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonidio Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 2 hours ago, Treoris said: Παιδιά βρήκα το Superman του Morisson (Omnibus) σε καλή τιμή αλλά οι κριτικές είναι ή του ύψους ή του βάθους, πείτε τη γνώμη σας. Δεν ξέρω πόσο καλή είναι η τιμή, αλλά σίγουρα υπάρχουν καλύτερες ιστορίες με το Σούπερμαν, για να διαβάσεις, κατά την άποψή μου. 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treoris Posted November 19, 2022 Author Share Posted November 19, 2022 1 minute ago, leonidio said: Δεν ξέρω πόσο καλή είναι η τιμή, αλλά σίγουρα υπάρχουν καλύτερες ιστορίες με το Σούπερμαν, για να διαβάσεις, κατά την άποψή μου. Σ' ευχαριστώ! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Chris Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 @Treoris Σαν πρώτη επαφή με τον Superman του Morrison θα ήταν αμαρτία να μην είναι το All-Star Superman, αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει. 4 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treoris Posted November 21, 2022 Author Share Posted November 21, 2022 On 19/11/2022 at 6:19 ΜΜ, Darth Chris said: @Treoris Σαν πρώτη επαφή με τον Superman του Morrison θα ήταν αμαρτία να μην είναι το All-Star Superman, αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει. Σημειώθηκε, κι αυτό παίζει σε μια μικρή έκπτωση, μάλλον θα τσιμπήσω αυτό πρώτο για να δω τι παίζει. Thanks! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beefheart Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 Εγώ δεν τρελαίνομαι ούτε για το All-Star Superman, οπότε άμα θες @Treoris στο πουλάω υπογεγραμμένο από τον Frank Quitely μετά το Athenscon. 1 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treoris Posted November 21, 2022 Author Share Posted November 21, 2022 1 hour ago, Beefheart said: Εγώ δεν τρελαίνομαι ούτε για το All-Star Superman, οπότε άμα θες @Treoris στο πουλάω υπογεγραμμένο από τον Frank Quitely μετά το Athenscon. Ουάου, οκ! Θα περιμένω λοιπόν 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim® Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 3 hours ago, Beefheart said: Εγώ δεν τρελαίνομαι ούτε για το All-Star Superman, οπότε άμα θες @Treoris στο πουλάω υπογεγραμμένο από τον Frank Quitely μετά το Athenscon. Ούτε εμένα! Και γενικά, δεν ξέρω τι κόμικ να του πάω για υπογραφή γιατί πολλά από αυτά που έχει κάνει δεν μου αρέσουν! 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beefheart Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 5 hours ago, Treoris said: Ουάου, οκ! Θα περιμένω λοιπόν Πλάκα έκανα, είναι έκδοση της Eaglemoss. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tempus Posted November 21, 2022 Share Posted November 21, 2022 5 hours ago, Jim® said: Ούτε εμένα! Και γενικά, δεν ξέρω τι κόμικ να του πάω για υπογραφή γιατί πολλά από αυτά που έχει κάνει δεν μου αρέσουν! Όποιος δε του πάει για υπογραφή το απόλυτο graphic novel (Flex Mentallo), θα αφορίζεται. 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treoris Posted November 22, 2022 Author Share Posted November 22, 2022 15 hours ago, Beefheart said: Πλάκα έκανα, είναι έκδοση της Eaglemoss. Κρίμα και χάρηκα . Δεν πειράζει, κερνάω ρακόμελο στην επόμενη συνάντηση για την καλή σου πρόθεση 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts