Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Cheap-comics

leonidio
 Share

Recommended Posts

CheapComics.PNG

To cheap-comics.com είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα (πιθανόν και με φυσική μορφή, αλλά δεν το ξέρω αυτό), που εδρεύει στην Ολλανδία. 

Έχει μια μεγάλη ποικιλία από κόμικς, αλλά σχεδόν αποκλειστικά από αμερικανικές εκδόσεις (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και μάνγκα). Γαλλοβελγικά κτλ δεν υπάρχουν σχεδόν ούτε για δείγμα, εκτός εάν δεν έχω δει προσεκτικά. :) 

Το κατάστημα έχει τις εξής ιδιαιτερότητες: 

α) Δέχεται παραγγελίες μόνο από 40 ευρώ και πάνω

β) Το ταχυδρομικό κόστος είναι 25 ευρώ, ανεξαρτήτως του τι και πόσα αγοράζει κανείς. 

Τώρα, όσο αφορά στα προϊόντα, υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

α) Κόμικς που δεν είναι σε προσφορά (sale). Αυτά σχεδόν σίγουρα μπορούν να βρεθούν και αλλού στις ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές.

β) Κόμικς που είναι σε προσφορά (sale). Αυτά, όσο και να ψάξετε, δεν θα τα βρείτε πουθενά φτηνότερα. :) Και δεν μιλάμε μόνο για απλά trades, ούτε καν για deluxe ή hardover εκδόσεις, αλλά και για Omibus/Absolute/Epic Collection εκδόσεις, κάποιες από τις οποίες ενίοτε πωλούνται σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την ονομαστική. Η δε λίστα με τις προσφορές ανανεώνεται συνέχεια. Από ό,τι έχω καταλάβει και ειδικά για τα trades, όταν κυκλοφορεί ένα trade κάποιας σειράς, το αμέσως προηγούμενο (όπως και όλα τα προηγούμενα) συνήθως χάνει περίπου 40% της αξίας του (αν έχω καταλάβει κάτι λάθος σε αυτό το σημείο, ας με διορθώσει κάποιος :) ). Επιπλέον, εμφανίζονται από καιρό εις καιρόν και διάφορα OOP σε σαφώς πιο τσιμπημένες τιμές σε σχέση με τα υπόλοιπα, αλλά πάντα σε χαμηλότερες ή πολύ χαμηλότερες τιμές από (σχεδόν) οπουδήποτε αλλού.

Αυτονόητη απόρροια όλων αυτών είναι ότι όσο περισσότερα και/ή ακριβότερα κόμικς παραγγέλνει κάποιος, τόσο περισσότερο κερδίζει. 

Να σημειώσω επίσης, ότι η αποστολή γίνεται ταχύτατα και ότι τα δέματα (ή κούτες, αναλόγως της ποσότητας) με τα κόμικς είναι σφαλισμένα (δεν ξέρω αν ισχύει αυτό για παραγγελίες οποιουδήποτε ποσού), άρα δεν χρειάζεται να ανησυχεί κάποιος, εάν κάτι πάει στραβά κατά την αποστολή. :) 

Να σημειώσω τέλος, ότι κατά διαστήματα κανονίζουμε και εμείς να κάνουμε τις παραγγελίες μας. Εάν κάποιος/α ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, ας μου στείλει ένα ΠΜ. Να έχει όμως υπόψη του/της, ότι συνήθως μπαίνει ένα όριο ανά παραγγελία και ανά άτομο και ότι η πληρωμή και η παραλαβή γίνονται εκ περιτροπής, άρα όλοι μας με κάποιον τρόπο συμβάλλουμε στην παραγγελία. :beer:

• Like 20
  • Thanks 4

Είναι σίγουρο πως δεν έχει φυσικό κατάστημα. Να συμπληρώσω στην εξαιρετική παρουσίαση του Γιώργου πως όσα κόμικ έχω παραλάβει από αυτό το eshop έχουν έρθει σε κατάσταση 10. Καθαρό 10. ούτε χτύπημα, ούτε τσάκισμα ούτε δαχτυλιά. εξαιρετικά σημαντική λεπτομέρεια στην εποχή της προχειρότητας

• Like 15

Έχω ψωνίσει πολλές φορές από το κατάστημα. Έχει πολύ καλή εξυπηρέτηση, άριστο πακετάρισμα και όσο για τις τιμές το επισκέπτομαι τακτικά γιατί έχει αρκετές προσφορές. Μόνο μείον είναι πως η ιστοσελίδα δεν είναι πολύ γρήγορη ούτε πολύ εύχρηστη από κινητό.

• Like 7

• 1 month later...
2 hours ago, makis said:

με την παρουσα κατασταση κοντα στο μηνα. πριν εκαναν καπου στο 15ημερο νομιζω

Αν βάλεις ότι το γαϊδούρι θα είναι και παραφορτωμένο .... :P Σε βλέπω προς Ιούλιο μεριά να τρέχεις προς ΕΛΤΑ γιατί σιγά μη βρεθεί ταχυδρόμος που θα στα φέρει. Χαρτάκι και πολύ σου είναι. 

• Like 2
  • Haha 2
  • Sad 1

On 3/25/2020 at 9:49 AM, leonidio said:

Να σημειώσω τέλος, ότι κατά διαστήματα κανονίζουμε και εμείς να κάνουμε τις παραγγελίες μας. Εάν κάποιος/α ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, ας μου στείλει ένα ΠΜ. Να έχει όμως υπόψη του/της, ότι συνήθως μπαίνει ένα όριο ανά παραγγελία και ανά άτομο και ότι η πληρωμή και η παραλαβή γίνονται εκ περιτροπής, άρα όλοι μας με κάποιον τρόπο συμβάλλουμε στην παραγγελία. :beer:

1 hour ago, Sugarglitter said:

Αν βάλεις ότι το γαϊδούρι θα είναι και παραφορτωμένο .... :P Σε βλέπω προς Ιούλιο μεριά να τρέχεις προς ΕΛΤΑ γιατί σιγά μη βρεθεί ταχυδρόμος που θα στα φέρει. Χαρτάκι και πολύ σου είναι. 

• Like 5

11 minutes ago, Sugarglitter said:

Γίνονται σε φάση event? Πχ θα γίνεται κάποιο ποστ; Επίσης τι σημαίνει παραλαβή εκ περιτροπής; 

Σε δεύτερη φάση τι εννοούμε οριο ανά άτομο;

Εάν ενδιαφέρεσαι, μπορούμε να σε προσθέσουμε σε μια συζήτηση που έχουμε. Κάνουμε παραγγελίες, όποτε δούμε ότι έχει προσφροές που μας ενδιαφέρουν (δηλαδή  συχνά :D)

Παραλαβή εκ περιτροπής σημαίνει, ότι δεν παραλαμβάνει συνέχεια το ίδιο άτομο, όπως και πληρωμή εκ περιτροπής σημαίνει, ότι δεν βάζει συνέχεια το ίδιο άτομο πιστωτική ή χρεωστική, αλλά ότι υπάρχει εναλλαγή και στα δύο, στο μέτρο των δυνατοτήτων του καθενός πάντα και συνεκτιμώντας τις αντικειμενικές συνθήκες (πχ τόπο διαμονής).

Το όριο ανά άτομο σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να παραγγείλει όσα θέλει. Αυτός - ή που βάζει την κάρτα λέει εκ των προτέρων το ποσό στο οποίο θα ανέλθει η παραγγελία. Αν αυτά που θέλει κάποιος κοστίζουν πολλά, απλά δεν μπορεί να τα παραγγείλει όλα. Μέχρι στιγμής σε αυτό το θέμα, δεν είχαμα κανένα πρόβλημα. :)  

Ελπίζω να κάλυψα τις απορίες σου. :beer:

• Like 8

• 2 weeks later...
On 12/5/2020 at 3:30 ΜΜ, the comic guide said:

Η δική μου πάντως που είχα κάνει στις 23/4 έφτασε σήμερα στο Κομβικό Αθήνας. Να δω πόσο καιρό θα κάνει να έρθει σπίτι τώρα...

Τέσσερις μέρες μετά έκανα τη δική μου. Ίδωμεν.

• Like 6

On 5/12/2020 at 3:30 PM, the comic guide said:

Η δική μου πάντως που είχα κάνει στις 23/4 έφτασε σήμερα στο Κομβικό Αθήνας. Να δω πόσο καιρό θα κάνει να έρθει σπίτι τώρα...

Ποζέριασε στο κατάλληλο thread να ζουλέψουμε και εμείς. 

• Like 3
  • Haha 2

Τελικά κατέφθασε το δέμα σήμερα, στις 6! Σαν να το ξέρατε χαχα :lol: Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί το περίμενα πως και πως! Θα ανεβάσω φώτο το βραδάκι...

Με την ευκαιρία να πω ότι το πακετάρισμα είναι άψογο! Τα κόμικ ήρθαν σε τέλεια κατάσταση!

• Like 5
  • Thanks 2

• 1 month later...
  • 2 years later...

Καλησπέρα ομάδα. Σκέφτομαι να κάνω μια αγορά για πρώτη φορά από το συγκεκριμένο μαγαζί, η οποία όμως φτάνει τα 250 ευρώ και αναρωτιόμουν αν θα υπάρξουν έξτρα χρεώσεις (δασμοί κτλ) εξαιτίας του μεγάλου ποσού της παραγγελίας, εκτός φυσικά των μεταφορικών που είναι κάνα τριαντάρι.

• Like 9

• 1 month later...

Έκανα  μια παραγγελία για πρωτη φορά  απο το συγκεκριμένο μαγαζί στις 4 Σεπτέμβρη.   Μέχρι σημερα δεν εχω λάβει τίποτα. Μου δώσανε tracking Number  από τον οποίο αφενός δεν βγάζω άκρη αφετέρου μου λεει οτι εγινε προσπάθεια να μου παραδοθεί το πακέτο στις 20 Σεπτεμβρίου αλλά δεν ημουν παρών....δεν σχολιάζω οτι δεν βρήκα καμιά ειδοποίηση. η οτι υπήρχε άνθρωπος στο σπίτι ολη μέρα. Απο την εμπειρία σας με αυτο το μαγαζί τι  μου προτείνεται να κάνω....αυριο πάντως ειμαι σχεδόν έτοιμος να τους ενημερώσω για refund

Edited by starman84
  • Like 7

28 minutes ago, starman84 said:

Μου δώσανε tracking Number  από τον οποίο αφενός δεν βγάζω άκρη αφετέρου μου λεει οτι εγινε προσπάθεια να μου παραδοθεί το πακέτο στις 20 Σεπτεμβρίου αλλά δεν ημουν παρών....

Τσέκαρες το tracking number και στα ΕΛΤΑ ή μόνο στο ολλανδικό σάιτ;

• Like 6