leonidio Posted August 31, 2022 Share Posted August 31, 2022 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, αν οι υπερήρωες χρειάζονται κάποια ψυχολογική υποστήριξη, καθώς αντιμετωπίζουν τεράστιες απειλές και σώζουν τον κόσμο συνέχεια; Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, όχι. Το σκέφτηκε, όμως, ο Τομ Κινγκ, αναμφισβήτητα ικανός συγγραφέας, που υποφέροντας και ο ίδιος από κρίσεις άγχους, συνέλαβε την ιδέα του Sanctuary, ενός ησυχαστηρίου, ας το πούμε, όπου θα πηγαίνουν οι υπερήρωες μέχρι να ανακάμψουν ψυχολογικά, εξομολογούμενοι τις σκέψεις τους σε μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης. Το άσυλο είναι σε μυστική τοποθεσία, οι εξομολογήσεις των ηρώων δεν καταγράφονται και γενικά όλα μοιάζουν να βαίνουν καλώς. Μέχρι τη στιγμή που διαπράττονται φόνοι υπερηρώων στο άσυλο και ως ύποπτοι θεωρούνται ο Booster Gold και η Harley Quinn, οι οποίοι, όμως, επιμένουν, ότι δεν έχουν διαπράξει τα εγκλήματα και κατηγορούν ο ένας την άλλη. Στην υπόθεση θα εμπλακούν οι τρεις μεγάλοι της DC (Superman, Batman, Wonder Woman), αλλά και άλλοι ήρωες. Δεν θα μακρηγορήσω: μου αρέσει ο Τομ Κινγκ και βρίσκω την αρχική ιδέα πρωτότυπη και καλή. Δυστυχώς, όμως, αντί να επικεντρωθεί στο βασικό σημείο, το πώς δηλαδή κάποιοι άνθρωποι με απίστευτες δυνάμεις ταλαιπωρούνται από τον ίδιο τους τον εαυτό, κάτι που δυνητικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, ο Κινγκ αναλώνεται σε μια μάλλον αδιάφορη "αστυνομική" ίντριγκα. Ένα επιπλέον αρνητικό σημείο είναι, ότι εμφανίζονται πάρα πολλοί λιγότερο γνωστοί υπερήρωες (κάποιους/ες δεν τους/τις ήξερα ούτε εγώ) κι αυτό κάνει το μη ενημερωμένο αναγνώστη της DC να χάσει ελαφρώς τη μπάλα. Δεν αρνούμαι, ότι υπάρχουν και καλές στιγμές στο κόμικ ("I am Batman, I don't do press", μια ατάκα, που μου έμεινε), αλλά χάνονται μέσα στη γενική αδιαφορία. Ευτυχώς, το σχέδιο του Κλέι Μαν, που είναι ο κύριος σχεδιαστής, αφού υπάρχουν και άλλοι - όλοι τους καλοί, είναι εξαιρετικό και βοηθάει την κατάσταση και κάπως έτσι, το κόμικ κυλά από αδιάφορα έως ανώδυνα. Εξάλλου, από ό,τι καταλαβαίνω, κυρίως το σχέδιο επαινέθηκε. Δεν νομίζω, ότι υπάρχει κάποιος λόγος να το διαβάσετε, εκτός αν θέλετε να διαβάσετε κάποιες από τις ενδόμυχες σκέψιες υπερηρώων της DC. Για να είμαι ειλικρινείς, αυτές μου φάνηκαν τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του κόμικ. Είναι προφανές, ότι παρά τον τίτλο, το κόμικ δεν έχει καμία σχέση με τις διάφορες "Κρίσεις" που από καιρού εις καιρόν ταλανίζουν το σύμπαν της DC. Εννέα τεύχη, συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο, εγώ έχω το hardcover, που περιέχει και κάποια σχέδια του Μαν. Υποθέτω, ότι θα βγήκε και σε έκδοση με μαλακό εξώφυλλο. Όλες οι εικόνες είναι από το Ίντερνετ. 14 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim® Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 Θυμάμαι πως, όταν είχε ανακοινωθεί και ενθουσιασμένος από την δουλειά του King στο Μπάτμαν, είχα ζητήσει από γνωστό κομιξάδικο να μου κρατάει τα τευχάκια κάθε μήνα. Περίμενα να βγει και το τελευταίο για να διαβάσω την ιστορία ολοκληρωμένη και, όταν τελικά το έκανα, ήταν μια από τις χειρότερες κομιξικές αναγνώσεις μου! Το σχέδιο ήταν μια χαρά, αλλά όλο το υπόλοιπο.... Πραγματικό Βατερλό! 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falconara90 Posted October 2, 2022 Share Posted October 2, 2022 Μια καλή ιδέα που χάθηκε στην άβυσσο. Πραγματικά, δεν ξέρω αν ήξερε τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο King στη συγκεκριμένη ιστορία. Αλλά αυτό που με χάλασε περισσότερο στο συγκεκριμένο, δεν είναι τόσο το σενάριο, όσο ότι μέσω της βλακωδέστατης ανατροπής στο τέλος καταβαράθρωσε έναν εικονικό χαρακτήρα της εταιρίας. 7 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Fists Of Stan Lee Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Κακό. Και αυτό που το κάνει ακόμα χειρότερο είναι πως έχει πολύ ωραίο σχέδιο, πολύ ενδιαφέρον concept, ιδιαίτερες εξομολογήσεις και όλα αυτά...για τι; Γιατί καν υπάρχει αυτό το κόμικ και λέγεται Crisis? Μαζί με τη Supergirl, τα δύο μεγάλα fail που έχω διαβάσει από Tom King. Οπότε ήρθε η ώρα για μία ακόμα ανίσωση: Mister Miracle > The Vision > Strange Adventures >>> Heroes In Crisis > Supergirl: Woman Of Tomorrow Τώρα σειρά έχει το Rorschach. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amatyultar Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Εγώ έχω αυτό το θέμα με τον Tom King γενικότερα. Ενώ μου αρέσει πάρα πολύ σαν συγγραφέας και μου αρέσουν και οι ιδέες του και όλα, πάντα στην πορεία με χάνει. Εδώ μου άρεσε και μένα το concept των superheroes με ψυχολογικά, PTSD, κτλ. και μετά όντως όπως είπε κι ο OP με έχασε με την και καλά ίντριγκα. Και το ίδιο ακριβώς έπαθα και στα Mister Miracle, Vision, Supergirl και Sheriff of Babylon. Ενώ πωρώθηκα αρχικά, με έχασαν εντελώς στην πορεία. Μόνο το Batman run του με κράτησε ως το τέλος, κι εκεί θυμάμαι ένα arc το skipαρα τελείως (αυτό που του δείχνουν μια υποθετική μελλοντική Γκόθαμ χωρίς Μπάτμαν, κάτι τέτοιο). 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
the comic guide Posted October 31, 2022 Share Posted October 31, 2022 On 29/10/2022 at 9:55 ΠΜ, Amatyultar said: Μόνο το Batman run του με κράτησε ως το τέλος Δε συμπαθώ ιδιαίτερα τον Tom King. (θα διαβάσω όμως κάποια στιγμή το Mister Miracle.) Δεν έχω διαβάσει το Heroes in Crisis. Προσωπικά, το Batman του με κούρασε. Αλλά, ενίοτε γράφει ωραίες σκηνές όπως αυτή 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim® Posted October 31, 2022 Share Posted October 31, 2022 3 hours ago, the comic guide said: Δε συμπαθώ ιδιαίτερα τον Tom King. (θα διαβάσω όμως κάποια στιγμή το Mister Miracle.) Δεν έχω διαβάσει το Heroes in Crisis. Προσωπικά, το Batman του με κούρασε. Αλλά, ενίοτε γράφει ωραίες σκηνές όπως αυτή Ααα η μάχη με τον Bane! Εγώ είχα ξετρελαθεί όταν ο Μπάτμαν ούρλιαξε Spoiler "Ι AM BATMAAAAN!" 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amatyultar Posted November 1, 2022 Share Posted November 1, 2022 (edited) Iconic σκηνή πραγματικά. Την χάζευα πολλή ώρα αυτή τη σελίδα. Και πιστεύω είναι και λίγο tribute στον Frank Miller Edited November 1, 2022 by Amatyultar 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Posted November 4, 2022 Share Posted November 4, 2022 @Amatyultar, θα συμφωνήσω. Υπάρχει εμφανής επιρροή! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts