Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Heroes in Crisis (Tom King, Clay Mann, Travis Moore, Lee Weeks, Mitch Gerads, Jorge Fornes, Tomeu Morey, Clayton Cowles)


leonidio

Recommended Posts

20210819115835_heroes_in_crisis_paperback.jpeg

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, αν οι υπερήρωες χρειάζονται κάποια ψυχολογική υποστήριξη, καθώς αντιμετωπίζουν τεράστιες απειλές και σώζουν τον κόσμο συνέχεια;

 

Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, όχι. :P

Το σκέφτηκε, όμως, ο Τομ Κινγκ, αναμφισβήτητα ικανός συγγραφέας, που υποφέροντας και ο ίδιος από κρίσεις άγχους, συνέλαβε την ιδέα του Sanctuary, ενός ησυχαστηρίου, ας το πούμε, όπου θα πηγαίνουν οι υπερήρωες μέχρι να ανακάμψουν ψυχολογικά, εξομολογούμενοι τις σκέψεις τους σε μια μορφή τεχνητής νοημοσύνης. Το άσυλο είναι σε μυστική τοποθεσία, οι εξομολογήσεις των ηρώων δεν καταγράφονται και γενικά όλα μοιάζουν να βαίνουν καλώς. 

 

tumblr_ps9u5eZiXA1waqhkdo1_1280.jpg

 

Μέχρι τη στιγμή που διαπράττονται φόνοι υπερηρώων στο άσυλο και ως ύποπτοι θεωρούνται ο Booster Gold και η Harley Quinn, οι οποίοι, όμως, επιμένουν, ότι δεν έχουν διαπράξει τα εγκλήματα και κατηγορούν ο ένας την άλλη. Στην υπόθεση θα εμπλακούν οι τρεις μεγάλοι της DC (Superman, Batman, Wonder Woman), αλλά και άλλοι ήρωες.

 

HIC_1_5.jpg image-22.jpg

 

Δεν θα μακρηγορήσω: μου αρέσει ο Τομ Κινγκ και βρίσκω την αρχική ιδέα πρωτότυπη και καλή. Δυστυχώς, όμως, αντί να επικεντρωθεί στο βασικό σημείο, το πώς δηλαδή κάποιοι άνθρωποι με απίστευτες δυνάμεις ταλαιπωρούνται από τον ίδιο τους τον εαυτό, κάτι που δυνητικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, ο Κινγκ αναλώνεται σε μια μάλλον αδιάφορη "αστυνομική" ίντριγκα. Ένα επιπλέον αρνητικό σημείο είναι, ότι εμφανίζονται πάρα πολλοί λιγότερο γνωστοί υπερήρωες (κάποιους/ες δεν τους/τις ήξερα ούτε εγώ) κι αυτό κάνει το μη ενημερωμένο αναγνώστη της DC να χάσει ελαφρώς τη μπάλα. Δεν αρνούμαι, ότι υπάρχουν και καλές στιγμές στο κόμικ ("I am Batman, I don't do press", μια ατάκα, που μου έμεινε), αλλά χάνονται μέσα στη γενική αδιαφορία.

 

Heroes-In-Crisis-Superman-Wonder-Woman-Press-Conference.jpg

 

Ευτυχώς, το σχέδιο του Κλέι Μαν, που είναι ο κύριος σχεδιαστής, αφού υπάρχουν και άλλοι - όλοι τους καλοί, είναι εξαιρετικό και βοηθάει  την κατάσταση και κάπως έτσι, το κόμικ κυλά από αδιάφορα έως ανώδυνα. Εξάλλου, από ό,τι καταλαβαίνω, κυρίως το σχέδιο επαινέθηκε.

 

497c87efa31ac9d099b63a38cf3731b1.jpg f98d7b7d725a47b27255dc9c0809a34bf3f1a565r1-1332-2048v2_hq.jpg HIC_2_5.jpg 

 

Hic2.jpg 

 

Δεν νομίζω, ότι υπάρχει κάποιος λόγος να το διαβάσετε, εκτός αν θέλετε να διαβάσετε κάποιες από τις ενδόμυχες σκέψιες υπερηρώων της DC. Για να είμαι ειλικρινείς, αυτές μου φάνηκαν τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του κόμικ.

 

 91211b4c5233451a6b44eaecc82936ab11a57a18r1-1332-2048v2_hq.jpg 3f518bda-hic_9_1.jpg

 

Είναι προφανές, ότι παρά τον τίτλο, το κόμικ δεν έχει καμία σχέση με τις διάφορες "Κρίσεις" που από καιρού εις καιρόν ταλανίζουν το σύμπαν της DC.

 

image-asset.jpeg

 

Εννέα τεύχη, συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο, εγώ έχω το hardcover, που περιέχει και κάποια σχέδια του Μαν. Υποθέτω, ότι θα βγήκε και σε έκδοση με μαλακό εξώφυλλο.

 

Όλες οι εικόνες είναι από το Ίντερνετ.

 • Like 14
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • leonidio changed the title to Heroes in Crisis (Tom King, Clay Mann, Travis Moore, Lee Weeks, Mitch Gerads, Jorge Fornes, Tomeu Morey, Clayton Cowles)

Θυμάμαι πως, όταν είχε ανακοινωθεί και ενθουσιασμένος από την δουλειά του King στο Μπάτμαν, είχα ζητήσει από γνωστό κομιξάδικο να μου κρατάει τα τευχάκια κάθε μήνα. Περίμενα να βγει και το τελευταίο για να διαβάσω την ιστορία ολοκληρωμένη και, όταν τελικά το έκανα, ήταν μια από τις χειρότερες κομιξικές αναγνώσεις μου! Το σχέδιο ήταν μια χαρά, αλλά όλο το υπόλοιπο.... Πραγματικό Βατερλό! 

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Μια καλή ιδέα που χάθηκε στην άβυσσο. Πραγματικά, δεν ξέρω αν ήξερε τι ακριβώς ήθελε να κάνει ο King στη συγκεκριμένη ιστορία. Αλλά αυτό που με χάλασε περισσότερο στο συγκεκριμένο, δεν είναι τόσο το σενάριο, όσο ότι μέσω της βλακωδέστατης ανατροπής στο τέλος καταβαράθρωσε έναν εικονικό χαρακτήρα της εταιρίας.

 • Like 7
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

421959659_HARLEYQUEEN.thumb.jpg.d117085bcd056b110e381bbfd2021201.jpg

 

Κακό. Και αυτό που το κάνει ακόμα χειρότερο είναι πως έχει πολύ ωραίο σχέδιο, πολύ ενδιαφέρον concept, ιδιαίτερες εξομολογήσεις και όλα αυτά...για τι; Γιατί καν υπάρχει αυτό το κόμικ και λέγεται Crisis?

 

Μαζί με τη Supergirl, τα δύο μεγάλα fail που έχω διαβάσει από Tom King. :( 

Οπότε ήρθε η ώρα για μία ακόμα ανίσωση:

 

Mister Miracle > The Vision > Strange Adventures >>> Heroes In Crisis > Supergirl: Woman Of Tomorrow

 

Τώρα σειρά έχει το Rorschach.

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω αυτό το θέμα με τον Tom King γενικότερα.

Ενώ μου αρέσει πάρα πολύ σαν συγγραφέας και μου αρέσουν και οι ιδέες του και όλα, πάντα στην πορεία με χάνει.

Εδώ μου άρεσε και μένα το concept των superheroes με ψυχολογικά, PTSD, κτλ. και μετά όντως όπως είπε κι ο OP με έχασε με την και καλά ίντριγκα.

Και το ίδιο ακριβώς έπαθα και στα Mister Miracle, Vision, Supergirl και Sheriff of Babylon. Ενώ πωρώθηκα αρχικά, με έχασαν εντελώς στην πορεία.

Μόνο το Batman run του με κράτησε ως το τέλος, κι εκεί θυμάμαι ένα arc το skipαρα τελείως (αυτό που του δείχνουν μια υποθετική μελλοντική Γκόθαμ χωρίς Μπάτμαν, κάτι τέτοιο).

 • Like 8
Link to comment
Share on other sites

On 29/10/2022 at 9:55 ΠΜ, Amatyultar said:

Μόνο το Batman run του με κράτησε ως το τέλος

 

Δε συμπαθώ ιδιαίτερα τον Tom King. (θα διαβάσω όμως κάποια στιγμή το Mister Miracle.) Δεν έχω διαβάσει το Heroes in Crisis. Προσωπικά, το Batman του με κούρασε. Αλλά, ενίοτε γράφει ωραίες σκηνές όπως αυτή

 

main-qimg-38dbdec6e6a5a7fdcec9324ad289cf5a-lq.thumb.jpeg.a1583cf3e6f808d9c399e51e0cb6d6a2.jpeg

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, the comic guide said:

 

Δε συμπαθώ ιδιαίτερα τον Tom King. (θα διαβάσω όμως κάποια στιγμή το Mister Miracle.) Δεν έχω διαβάσει το Heroes in Crisis. Προσωπικά, το Batman του με κούρασε. Αλλά, ενίοτε γράφει ωραίες σκηνές όπως αυτή

 

main-qimg-38dbdec6e6a5a7fdcec9324ad289cf5a-lq.thumb.jpeg.a1583cf3e6f808d9c399e51e0cb6d6a2.jpeg

 

Ααα η μάχη με τον Bane! Εγώ είχα ξετρελαθεί όταν ο Μπάτμαν ούρλιαξε

Spoiler

"Ι AM BATMAAAAN!"

 

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...