Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Περιπετειώδη Κόμικς


leonidio
 Share

Recommended Posts

Περιπετειώδη κόμικς 1.jpg

 

Καταρχάς, να ένα περιοδικό, το οποίο δικαίωσε πλήρως την επωνυμία του: Περιπετειώδη Κόμικς όνομα και πράγμα! :best:

 

299453983_2287114084774619_2219637555399335313_n.jpg

 

Μια έκδοση, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 16/12/1983 και κυκλοφορούσε κάθε Παρασκευή, φιλοξενώντας κλασικά, κυρίως, κόμικς, κάποια από τα οποία ήταν κλασικά, όπως τα "Φάντομ", "Μάντρεϊκ", "Τζέιμς Μποντ", "Φλας Γκόρντον", "Σίσκο Κιντ", "Πρίγκιπας Βάλιαντ", "Ρόι Ρότζερς" και άλλα, καθώς και κάποια πιο πρόσφατα (για εκείνη την εποχή), όπως ο "Βιονικός Άντρας" και οι "Ντιουκς" (η τηλεοπτική σειρά των οποίων ήταν πάρα πολύ δημοφιλής στη χώρα μας εκείνη την εποχή).

 

Περιπετειώδη κόμικς 1 σελίδα 43.jpg Περιπετειώδη κόμικς 2 σελίδα 57.jpg

 

Το περιοδικό ήταν σε μεγάλο σχήμα, σχεδόν όλο ασπρόμαυρο, εκτός από ορισμένες έγχρωμες σελίδες στα πρώτα τεύχη και ξεκίνησε με 112 σελίδες (!), οι οποίες μειώθηκαν στις 68 στα τελευταία 3 τεύχη, όπως επίσης μειώθηκαν και οι διαστάσεις των τευχών. Το ίδιο συνέβη και με την τιμή, η οποία ξεκίνησε στις 65 δραχμές για τα τρία πρώτα τεύχη, έπεσε στις 38 για τα τρία επόμενα και ανέβηκε λίγο στις 40 δραχμές για τα δύο τελευταία, μια τιμή, η οποία σε κάθε περίπτωση ήταν εξαιρετικά υψηλή για εβδομαδιαίο περιοδικό εκείνη την εποχή (ενδεικτικά το επίσης εβδομαδιαίο "Σπάιντερ-Μαν" κόστιζε τότε γύρω στις 20 δραχμές, αν θυμάμαι καλά.

 

Περιπετειώδη κόμικς 5 σελίδα 2.jpg Περιπετειώδη κόμικς 7 σελίδα 46.jpg Περιπετειώδη κόμικς 8 σελίδα 6.jpg

 

Εκδότης ήταν ο Γιάννης Τζιμούρτας και η εκδοτική "Δίκτυο Ε.Ε." και είχαν κάνει αρκετά καλή δουλειά. Η μετάφραση ήταν σε γενικές γραμμές σωστή, οι ιστορίες ήταν αυτοτελείς και σχεδόν πάντα υπήρχε ένα σύντομο ή και αρκετά εκτενές εισαγωγικό σημείωμα σε κάθε κόμικ, το οποίο έβαζε τον αναγνώστη στο κλίμα. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω για τον εκδότη, οπότε κάθε πληροφορία δεκτή. :) 

 

Περιπετειώδη κόμικς 5.jpg

 

Γενικά, και το υλικό ήταν ωραίο με κάποιες σειρές να έχουν δημοσιευτεί πιο παλιά σε άλλα περιοδικά και άλλες να είναι καινούριες για το ελληνικό κοινό, αλλά κάτι η υψηλή τιμή, κάτι το ότι αρκετά από τα κόμικς ήταν ήδη ξεπερασμένα ακόμη και για το 1983, κάτι ο ανταγωνισμός με τα σαφώς πιο φτηνά και υποθέτω πιο ελκυστικά περιοδικά εκείνης της εποχής συνέβαλαν στην αναστολή της έκδοσης του περιοδικού μετά από 8 τεύχη με το τελευταίο να κυκλοφορεί στις 29/02/1984. 

 

Περιπετειώδη κόμικς 8.jpg

 

Η αλήθεια είναι, ότι ήταν ένα καλό περιοδικό, που αν σας ενδιαφέρουν κυρίως τα παλιά, κλασικά κόμικς, αξίζει να το ψάξετε. Αν μη τι άλλο, έχει υλικό, που δεν ξαναείδαμε στη χώρα μας. Δεν είναι πολύ εύκολο να βρεθεί, αλλά τουλάχιστον οι τιμές, τις οποίες ζητάνε, κινούνται ακόμα  σε σχετικά λογικά επίπεδα. 

 

Όλα τα σκαναρίσματα και η φωτογραφία έγιναν από εμένα. 

  • Like 11
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Απόλυτο respect :beer2:. Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε αυτό το περιοδικό!

 

Spoiler

image.thumb.png.f983e6e6fbbfea41a7f94dcaa784c8f3.png

 

Εδώ παλιά ήταν τα γραφεία του περιοδικού. Όταν γυρίσω από τις διακοπές, θα πάω να ρωτήσω μήπως και υπάρχει κανένας που να θυμάται τίποτα.

 

Edited by ΘK08
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...