Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Likely Stories (Neil Gaiman, Mark Buckingham)


 Share

Recommended Posts

A1dnf-faWpL.jpg

 

Μια μικρή συλλογή ιστοριών με πρόλογο και επίλογο, παρακαλώ, του Neil Gaiman σε εικονογράφηση του Mark Buckingham, που κινούνται στο χώρο του φανταστικού, όπως όλες οι ιστορίες του συγγραφέα. Συνδετικός κρίκος των ιστοριών είναι μια παμπ στο Λονδίνο, όπου συχνάζουν κάποιοι θαμώνες, ανάμεσα στους οποίους και ο αφηγητής, το πρόσωπο του οποίου δεν βλέπουμε ποτέ. 

 

RCO058_1623774054.jpg 30875p2.jpg

 

Δεν πρόκειται για την καλύτερη δουλειά του Gaiman, αλλά οι ιστορίες του είναι πάντοτε ευφάνταστες και πρωτότυπες, ακόμη κι όταν ασχολούνται με τετριμμένα θέματα και η αλήθεια είναι, ότι βάζει κάποιες πολύ ωραίες πινελιές, που κάνουν τις ιστορίες ακόμη πιο απολαυστικές.

 

30875p1.jpg

 

Σε όλες τις ιστορίες της συλλογής το υπερφυσικό ελλοχεύει κάτω από τη ρεαλιστική επιφάνεια, όπου οι κεντρικοί ήρωες ξεκινούν από κάποιες καθημερινές καταστάσεις, για να βρεθούν στη συνέχεια μπλεγμένοι σε μια ιστορία, η οποία τους ξεπερνά και δεν μπορούν να τη χειριστούν. Οι ρητές ή άρρητες επιθυμίες τους κι οι φόβοι τους παίρνουν σάρκα και οστά, αλλά σε κάθε περίπτωση με απρόβλεπτη εξέλιξη. Στην πρώτη ιστορία (Foreign Parts) ένας νεαρός άνδρας ανακαλύπτει, ότι ο αυνανισμός μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, καθώς μια απροσδιόριστη ασθένεια καταλαμβάνει αρχικά το πέος του και στη συνέχεια τον ίδιον. Η δεύτερη ιστορία (Feeders and Eaters) αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού, ο οποίος προσπαθώντας να βοηθήσει μια ηλικιωμένη, γίνεται - κυριολεκτικά! - βορά των επιθυμιών της. Στην τρίτη ιστορία (Looking for the Girl) παρακολουθούμε τις προσπάθειες ενός φωτογράφου να εντοπίσει ένα νεαρό μοντέλο, το οποίο φαίνεται να είναι ανέγγιχτο από το πέρασμα του χρόνου. Και η τελευταία ιστορία (Closing Time) ανήκει στον ίδιο τον αφηγητή, που διηγείται μια ιστορία της νιότης του, που καταλήγει στην εξαφάνιση κάποιων φίλων του. 

 

30875p5.jpg

 

Το σχέδιο του Buckingham είναι εξαιρετικό. Γνωρίζει πώς να αναδείξει το υπερφυσικό στοιχείο, ακόμη κι όταν αυτό δεν δηλώνεται εξαρχής και τα καρέ του, αρκετά σε κάθε σελίδα, είναι πολύ καλά σκηνοθετημένα και κατορθώνουν να μεταδώσουν την επιθυμία, το φόβο ή την απόγνωση των πρωταγωνιστών. Πραγματικά, ο Buckingham είναι ένας σχεδιαστής, που μπορεί να μεταφέρει άψογα στο χαρτί το αλλόκοσμο και το φανταστικό και να μας κάνει να αμφισβητούμε την αξιοπιστία της αφήγησης, όπως άλλωστε είναι και ο σκοπός του κόμικ.

 

RCO044_1623774054.jpg91rmhMV3NgL.jpglet_likelystories1.jpg

 

Το κόμικ κυκλοφορεί σε μια σκληρόδετη έκδοση από την Headline (υπαάρχει και έκδοση από την Dark Horse) και έχει γίνει και τηλεοπτική σειρά, που δεν έχω δει. Δεν θα χάσετε κάτι, αν δεν το διαβάσετε, αλλά δεν νομίζω ότι θα μετανιώσετε αν το διαβάσετε. Κακά τα ψέμματα, οι δύο δημιουργοί είναι εγγύηση, ακόμη κι όταν δεν παραδίδουν το καλύτερο έργο τους.

 

likelystoriesinteriorpage_-_embed_2018.jpg

 

Όλες οι εικόνες είναι από το Ίντερνετ.

  • Like 7
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετική παρουσίαση Γεώργιε! Θα συμφωνήσω, ότι δεν ανήκει στις καλύτερες δουλειές του Gaiman και μάλλον με ασκήσεις ύφους στη συγγραφή μου μοιάζουν. 

 

Τέλος να προσθέσω ότι κάποιος μπορεί να βρει τις ιστορίες αυτές στο The Neil Gaiman Library Volume 2 από την Dark Horse.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...