Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

The Sheriff of Babylon (Tom King, Mitch Gerads)

Dredd
 Share

Recommended Posts

20.jpg22.jpg21.jpg

Ιρακ. 2013. Μετά τον τελευταίο πόλεμο του Κόλπου και την πτώση του Σαντάμ Χουσεϊν. Μια χώρα ερειπωμένη, μια χώρα διαλυμένη. Όταν σκοτώνεται ένας εκπαιδευόμενος αστυνομικός, κανείς δεν ασχολείται. Ο μόνος που μπαίνει στην διαδικασία να διερευνήσει τον φόνο, είναι ο Αμερικανός εκπαιδευτής του. Στην πορεία των ερευνών του, αποκαλύπτεται η διαφθορά του προηγούμενου καθεστώτος, η μεγαλύτερη διαφθορά του τωρινού καθεστώτος και η ερώτηση : Άλλαξε τελικά τίποτα και αν ναι, προς το καλύτερο;

23.thumb.jpg.bb20b84d1bb35cd9742f16096d8ed193.jpg

Πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Και από το σενάριο, και από το σχέδιο. Από τον συγγραφέα Tom King είχα διαβάσει μόνο μερικά τεύχη από το Vision, το οποίο δεν μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Εδώ δίνει πραγματικά ρέστα, ίσως γιατί γνωρίζει το θέμα πολύ καλά καθώς είναι πρώην στέλεχος της CIA που είχε πάει στο Ιρακ. Άλλοτε δυναμικά, άλλοτε ωμά, άλλοτε με ευαισθησία, μας παρουσιάζει μια ρημαγμένη χώρα, στο κουφάρι της οποίας ασελγούν παλιοί καθεστωτικοί, Αμερικανοί "απελευθερωτές" και λοιποί αυτόκλητοι σωτήρες. Δίνει απλόχερα, αυτό το οποίο μου αρέσει υπερβολικά όποτε το πετυχαίνω, τον σεβασμό του προς τον αναγνώστη και την νοημοσύνη του. Δεν στα δίνει, δηλαδή, όλα μασημένα. Δεν σου αφηγείται αυτά που βλέπεις, δεν σου περιγράφει τι σκέφτεται ο κάθε χαρακτήρας. Δεν σε θεωρεί χαζό, σε αφήνει να μπεις στην ιστορία, να μπεις στο βιβλίο, να προβληματιστείς και εν τέλει, να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα. Σε σέβεται και για αυτό τον σέβομαι.

24.thumb.jpg.27c0a1aa9aba2a22cfefa49ad66e9946.jpg25.thumb.jpg.3f275db680691c2d9e7047a06e221552.jpg26.thumb.jpg.7b1860075845f289f71d28f8fb1abbe4.jpg

Ο σχεδιαστής Mitch Gerads κάνει πολύ καλή δουλειά, ειδικά στις εκφράσεις των προσώπων, αλλά και τα μεγάλα καρέ. Ειδικά το δισέλιδο με τα σπαθιά, χαρακτηριστικό landmark της Βαγδάτης, είναι καταπληκτικό. Με τη χρήση μικρών καρέ εν μέσω μονοσέλιδων ή/και δισέλιδων splash pages, προωθεί γρήγορα την ιστορία χωρίς να "ξοδεύει" σελίδες χωρίς λόγο. Στο Activity της image δεν μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, ίσως έφταιγε και το μετριο, για εμένα, σενάριο. Εδώ πάντως με κέρδισε, και θα ψάξω υπόλοιπες δουλειές του. Χρησιμοποιεί γήινα χρώματα, καφέ και μουντά μπλε, άριστα δεμένα με το "σκοτεινό" περιεχόμενο της ιστορίας.

27.thumb.jpg.ba90e8416ba7b4e7a236ddfcef9daa7c.jpg28.thumb.jpg.0edc7ffbd47e84a1f1e93a6fb7646559.jpg29.thumb.jpg.7afbe9ab7f8769be60faba00c546723b.jpg

Αν δεν το καταλάβετε, μου άρεσε πολύ, το "κατάπια" άμεσα (12 τεύχη/2 Trade Paperbacks), και το συνιστώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Σίγουρα στις 10 καλύτερες σειρές που διάβασα τελευταία.

DREDD.thumb.jpg.0efa4aecba3af91d4d9c17bb09e574ec.jpg

• Like 12

• Θρηνωδός changed the title to The Sheriff of Babylon (Tom King, Mitch Gerads)
  • 3 years later...

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ! Άνετα στο top 3 του Θωμά του Βασιλέα!

Μονάχα, το φινάλε ήταν λίγο αδύναμο. Αλλά και πάλι, το κατατάσσω στα MUST read. Αντιπολεμικό, δραματικό, υπαρξιακό, κοινωνικό, υπέροχο! Και σχεδιαστικά απίστευτο!

Και με αυτό πλέον καταλήγω στο ότι, όσο λιγότερο υπερηρωικό είναι ένα κόμικ που γράφει ο King, αλλά περισσότερο dark, gritty και κοινωνικό, δίνει ρέστα.

1545862463_SheriffBabylonWoman.thumb.jpg.c61c164fc2d6324edf3b395b2803199d.jpg

Και ladies, gentlemen, cats & dawgs, we have a winner:

The Sheriff Of Babylon > Mister Miracle > The Vision > Strange Adventures > Rorschach > Heroes In Crisis > Supergirl: Woman Of Tomorrow > Superman: Up In The Sky

:dredd: :loukylouk:

Edited by The Fists Of Stan Lee
  • Like 7
  • Thanks 1

12 hours ago, The Fists Of Stan Lee said:

The Sheriff Of Babylon > Mister Miracle > The Vision > Strange Adventures > Rorschach > Heroes In Crisis > Supergirl: Woman Of Tomorrow > Superman: Up In The Sky

Κάθε φορά περιμένω να διαβάσω το Kingόμετρο.

Μετά απογοητεύομαι γιατί, ενώ μου αρέσει και τον στηρίζω κτλ, καταλαβαίνω ότι όοοοολα τα παραπάνω τα έχω ξεκινήσει και τα έχω παρατήσει στην πορεία γιατί κάποια στιγμή με κούρασαν.

Μόνο το Batman run του λάτρεψα ολόκληρο, αλλά ακόμα κι εκεί έκανα skip ένα συγκεκριμένο arc που δε με ενδιέφερε (αυτό με την υποθετική μελλοντική Γκόθαμ χωρίς Μπάτμαν)

Τώρα διαβάζω το Batman Killing Time που ξεκινάει τέλεια (κλασικός Κινγκ) αλλά θα γράψω όταν το τελειώσω.

• Like 5
  • Haha 1