Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Black Panther: Wakanda Forever (2022)

Recommended Posts

• 2 months later...
  • 1 month later...

τι να γράψω χωρίς να κανω σποιλερ...

σοβαρή ταινία χωρίς αστειάκια, μουσικούλες κτλ, σαν να σεβάστηκε όλη η ταινία τον θάνατο του Chadwick, με αποτέλεσμα να είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες 

μου άρεσε και το origin namor, πολλοί μπορεί να ζοριστείτε χαχαχα

γενικά μου άρεσε 

αυτά

• Like 8
  • Thanks 2

Για εμένα, μου φτάνει να σεβαστούν τη "λογική" και τη ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα. Και από τη στιγμή που λες ότι είναι σοβαρή ταινία και όχι παρωδία, μου φτάνει. Τώρα, αν είναι κίτρινος, καφέ ή μαύρος, ή αν η μάνα του είναι από την Ατλαντίδα ή αν είναι δελφίνι, δεν με πολυνοιάζει.

• Like 6

Πήγα και την είδα σήμερα το απόγευμα. Ο Ryan Coogler έφερε εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο, να φτιάξει δηλαδή μια από τις καλύτερες ταινίες του MCU. Μάλιστα, αυτό το κατάφερε χωρίς να έχει στη διάθεση του ένα από τα βασικά συστατικά  της επιτυχίας της προηγούμενης ταινίας. Αναφέρομαι φυσικά στη τραγική απώλεια του Chadwick Boseman, η "απουσία" του όποιου συνιστά το κινητήριο μοχλό του συναισθηματικού βάρους της ιστορίας. 

Δε θέλω να σταθώ σε λεπτομέρειες. Αρχικά, μη σας τρομάζει η διάρκεια, η ταινία για μένα φεύγει νεράκι. Θα μπορούσαν να είχαν κοπεί 15-20 λεπτά; Φυσικά και θα μπορούσαν, αλλά το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για όλες τις ~τρίωρες ταινίες. 

Η Letitia Wright, η Danai Gurira και ειδικά η Angela Bassett έλαμψαν με την ερμηνεία τους, δίνοντας το 100%. 

Ο Tenoch Huerta ως Namor ήταν υπέροχη προσθήκη, διότι πιστεύω ότι (ο σκηνοθέτης-οι σεναριογράφοι κ.λπ.) έπιασαν το παλμό του χαρακτήρα, παρά τις όποιες αλλαγές. Μου άρεσε, επίσης, η σύνδεση με τη κουλτούρα των Μάγια! 

Η Dominique Thorne ως Riri Williams ήταν ενδιαφέρουσα, θα ήθελα να ξαναδώ το χαρακτήρα της στο μέλλον. Θεωρώ πως τη χρησιμοποίησαν σε ιδανικές ποσότητες, ούτε πάρα πολύ δηλαδή, αλλά ούτε και λίγο.

Η ταινία αυτή διαφέρει από τις άλλες του MCU, διότι πέρα από το φόρο τιμής, εστιάζει περισσότερο στο characterization και λιγότερο στη δράση. Δηλαδή, υπάρχουν αρκετές σκηνές με διαλόγους και έτσι βλέπουμε όλες τις οπτικές σχετικά με τη κεντρική θεματική της ταινίας, που είναι η απώλεια ενός αγαπήμενου προσώπου προφανώς. 

Παρόλα αυτά, οι σκηνές δράσης είναι καλογυρισμένες. Ειδικά, ο τρόπος που πέταγε και πολεμούσε ο Namor με πώρωσε!

Γενικά, το Wakanda Forever έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλω από μια ταινία, βασισμένη σε ενα υπέρ ηρωικό κόμικ. Προσωπικά τη κατατάσσω στο Top 5 των αγαπημένων/ καλύτερων ταινιών του MCU. Έχουμε:

1. Avengers: Endgame 

2. Avengers: Infinity War

3. Spider-Man: No Way Home

4. Wakanda Forever 

5. Guardians of the Galaxy

Μου αναζωπυρώσε το ενδιαφέρον για το MCU. Κατ' εμέ, αν αξίζει να δείτε μόνο μία υπέρ ηρωική ταινία φέτος, τότε αυτή αναμφίβολα είναι το W A K A N D A   F O R E V E R

• Like 10
  • Thanks 2
  • Confused 1

Εμενα προσωπικα με απογοητευσε. Ειχε θεματα ρυθμου, απογοητευτικες ερμηνειες και καποια πολυ αγαρμπα πραγματα οπως η προσθηκη της Riri η οπια τυπικα ητανε κομπαρσα μεσα στην ιστορια. Η ιστορια με τον Ross επισης ανουσιο subplot που δεν οδηγησε πουθενα. Αν το εβγαζες απο την ιστορια δε θα αλλαζε κατι. Πολυ shaky cam και στα σκωτεινα πλανα δεν μπορουσες να διακρινεις τιποτα. Ευτυχως κρατησανε τον Namor ζωντανο ηταν πολυ γαματος villain για να μην τον ξαναδουμε. Στα θετικα καποιες πολυ ενδιαφερουσες σκηνοθετικες ιδεες (αρκετα μονοπλανα και απουσια soundtrack σε μερικες σοβαρες σκηνες που εδιναν εναν αλλον αερα σε μερικα σημεια της ταινιας), υπεροχο sioundtrack απο Rihanna και ισως η πιο ομορφη τελικη σκηνη του MCU (απλη αλλα δυνατη). Δυστυχως δε με εντυπωσιασε οσο το Doctor Strange απο το phase 4. Δεν πειραζει, παμε για τα επομενα.

Edited by akirasyber9
  • Like 10
  • Thanks 1

Τις ταινίες της Marvel της απολαμβάνουμε εμείς και όλος ο πλανήτης. Το πρώτο τριήμερο, η ταινία είχε 330 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας για το 2022. :love: 

• Like 4
  • Thanks 2

21 minutes ago, the comic guide said:

Τις ταινίες της Marvel της απολαμβάνουμε εμείς και όλος ο πλανήτης. Το πρώτο τριήμερο, η ταινία είχε 330 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας για το 2022. :love: 

Καλά, αυτό δεν είναι κριτήριο. Εκατομύρια βλέπουν Oprah, σε χιλιάδες (αν όχι εκατομύρια) αρέσει ο Σεφερλής. Τα εισιτήρια δεν ειναι δείγμα ποιότητας, περισσότερο είναι ζήτημα μάρκετινγκ.

Επί της ουσίας όμως, το ζήτημα είναι κατά πόσο αλλά και πόσο κλείνεις τον εγκέφαλο σου. Αν περιμένεις να δεις τον Πολίτη Κέιν, ναι θα απογοητευτείς. Αν πας να φας ποπ κορν, να πιες κοκα-κόλα και να διασκεδάσεις, ερχόμενος και λίγο σε επαφη με την παιδική σου ηλικία, κάποιες κομιξοταινίες είναι μια χαρα.

• Like 3
  • Thanks 2

Συμφωνώ ότι δεν είναι δείγμα ποιότητας, αλλά η λογική μου λέει ότι εάν δεν άρεσαν στο κόσμο, τότε δε θα έκοβαν τόσα εισιτήρια και θα έκαναν μικρότερα ανοίγματα. Στο μυαλό μου, τα 330 εκ. είναι ένα μεγάλο ποσό, ποσό μάλλον για μια ταινία που έχει κυκλοφορήσει μερικές μέρες. 

Edited by the comic guide
  • Like 6

6 minutes ago, the comic guide said:

Συμφωνώ ότι δεν είναι δείγμα ποιότητας, αλλά η λογική μου λέει ότι εάν δεν άρεσαν στο κόσμο, τότε δε θα έκοβαν τόσα εισιτήρια και θα έκαναν μικρότερα ανοίγματα. Στο μυαλό μου, τα 330 εκ. είναι ένα μεγάλο ποσό, ποσό μάλλον για μια ταινία που έχει κυκλοφορήσει μερικές μέρες. 

Μα δεν αντιλέγω ότι αρέσει στον κόσμο, και εμένα (πιστεύω) ότι θα αρέσει όταν θα πάω να το δω.  Σκουπίδια, όμως, που πούλησαν πολλά εισητήρια; Αναρίθμητα! Για αυτό και λέω ότι δεν συνδέονται το ένα με το άλλο.

• Like 4

Και εγώ συμφωνώ εν μέρει με τα λεγόμενα σου. :D Όμως, μη ξεχνάμε ότι οι ταινίες της Marvel δεν είναι "χθεσινές", δεδομένου ότι το franchise υπάρχει εδώ και 15 χρόνια σχεδόν. Επομένως, αν εξ ορισμού το franchise δεν ήταν καλό ή ποιοτικό, θα συνέχιζε ο κόσμος να πηγαίνει στο σινεμά όλα αυτά τα χρόνια; Αυτό το λέω υποθέτοντας ότι τα "σκουπίδια" στα οποία αναφέρεσαι συνιστούν μεμονωμένες περιπτώσεις και όχι κινηματογραφικά σύμπαντα που έχουν χτίσει με τα χρόνια αναρίθμητα fanbases σε όλο το κόσμο. 

Εν πάση περιπτώσει, το αρχικό σχόλιο με τα εισιτήρια το έκανα γιατί θεώρησα ότι ο @Γουλβι υπαινίχθηκε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που απολαμβάνουν τις ταινίες της Marvel ή ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι λίγοι, γεγονός το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τη πραγματικότητα. 

• Like 6

Πρέπει να σταματήσω να βάζω φατσούλες νομίζω ο κόσμος νομίζει ότι ειρωνεύομαι, πραγματικά χαίρομαι που υπάρχει κόσμος που ακόμα απολαμβάνει τις ταινίες της marvel εγώ δεν μπορώ πια, το Avengers end game ήταν το τέλος του mcu για έμενα και στο infinity war ήταν που άρχισα να λέω wtf, αλλά κάποιες ακόμα τις βλέπω χωρίς ενθουσιασμό, μόνο για το μπουνίδι και την παρέα, ειδικά στην συγκεκριμένη ταινία η κοπελίτσα που πήρε την στολή ήταν το σημείο που ήταν καλό, αλλά σκηνές τύπου” Ποιος εισαι?” και ο Nαμόρ να λέει “Eίμαι ο κουκουρουκου” μου θυμίζουν γιατί δεν μπορώ πια να απολαύσω πια αυτές τις ταινίες.

• Like 3

41 minutes ago, Γουλβι said:

” Ποιος εισαι?” και ο Nαμόρ να λέει “Eίμαι ο κουκουρουκου”

Είναι Kukulkan. Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, συνδέεται με το πολιτισμό των Μάγια. Επομένως, το εν λόγω (ιδιαίτερο η αλήθεια είναι) όνομα δε το έβγαλε από τη κούτρα του ούτε ο Kevin Feige ούτε ο Ryan Coogler, γιατί ήταν "κακοί" και ήθελαν να μας μπερδέψουν. Είναι ένα υπάρχον όνομα της μυθολογίας ενός λαού. 

Σε τελική ανάλυση, μια-δυο φορές ειπώθηκε έτσι το όνομα του. Στη ταινία, τον αποκαλούν είτε Να-μόρ (ο ίδιος τον εαυτό του και ο λαός του) είτε Νέι-μορ. (οι υπόλοιποι) Και υπάρχει ένας πολύ ωραίος λόγος που γίνεται αυτό. :beer:

• Like 4
  • Thanks 2

On 12/11/2022 at 11:59 ΜΜ, the comic guide said:

Κατ' εμέ, αν αξίζει να δείτε μόνο μία υπέρ ηρωική ταινία φέτος, τότε αυτή αναμφίβολα είναι το W A K A N D A   F O R E V E R

Οπότε το   The  Batman.....μέχρις στιγμής η καλύτερη κατά για εμένα,τρώει το μαύρο σκοτάδι :batmanwhat:

Edited by starman84
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Haha 3

Είδα και εγώ την ταινία. Θεωρώ πως έκαναν μια καλή προσπάθεια έπειτα από τον απρόοπτο θάνατο του Chadwick. Πιο πολύ μου άρεσε ο Namor, και ειδικά ο τρόπος που πετούσε με τα φτερωτά πόδια του. Ήταν από τις αγαπημένες μου στιγμές από την ταινία. Μου άρεσε πολύ η μουσική και η στολή της Shuri.

a60257a675c718066f2ee34602fc008e272ff6ec.thumb.gif.af9a63a3de0fadf3a557e1a9e01da744.gif

• Like 5

15 hours ago, the comic guide said:

δε το έβγαλε από τη κούτρα του ούτε ο Kevin Feige ούτε ο Ryan Coogler, γιατί ήταν "κακοί" και ήθελαν να μας μπερδέψουν. Είναι ένα υπάρχον όνομα της μυθολογίας ενός λαού. 

1650274290_marvelnewmoviessuck.jpg.2b70e010667ba5cf34a222072c0a3429.jpg

• Like 1

Ποιο ακριβώς είναι το "lazy writing", φίλε μου; Και οι ονομασίες "Ποσειδώνας" ή "Πλούτωνας" μπορεί να φαίνονται αστείες σε κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με την ελληνική μυθολογία.

Τέλος πάντων, δε θέλω να μπω σε περαιτέρω διαδικασία αντιλόγου, το πράγμα είναι σαφές. :lol:

Απλά, να απολαύσετε το έργο και να περάσετε όμορφα! :delicious:

• Like 4

Την ταινια την βρηκα καλη. Ουτε αριστουργημα, ουτε και του πεταματου. Ενδεικτικο οτι μου αρεσε και το γεγονος οτι παρα την μεγαλη (για τα δικα μου δεδομενα) διαρκεια της, δεν καταλαβα πως περασε ο χρονος. Ευχαριστη αλλαγη οτι δεν ηταν τιγκα στο "χιουμορ" που με εχει μπουχτισει πια και οτι ειχε περισσοτερη εμφαση στους χαρακτηρες και τους διαλογους. Επισης, ο φορος τιμης στο Chadwick Boseman ηταν πολυ κομψος και θεωρω οτι εγινε με σεβασμο χωρις συναισθηματικους εκβιασμους του θεατη. Οσον αφορα τον νεο χαρακτηρα που εισαγεται στην ταινια, αυτον της Ρια, τον βρηκα αδιαφορο, και να λειπε δεν θα χαλαγε και το στορυ. Ο Ναμορ πολυ καλος, θεωρω οτι θα τον ξαναδουμε συντομα και σε επομενες ταινιες του MCU.

Απο το Phase 4 εχω δει τρεις ταινιες που τις κατατασσω με φθινουσα σειρα προτιμησης:

• Spider-man: No Way Home
  • Black Panther: Wakada Forever
  • Doctor Strange: The multiverse of madness

Οι υπολοιπες δεν με ενδιαφερουν να τις δω και απο οτι φαινεται δεν αρεσαν κιολας. Ισως κανα σαββατο μεσημερι :P

• Like 6
  • Thanks 2

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, το μοναδικό σινεμά που έχει απομείνει στην Καλλιθέα, θα το φέρει αυτή τη Πέμπτη! :surprise:

Μάλλον πάει και αυτό για φούντο.....

• Sad 4