Indian Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 ComicDom και AthensCon χωρίς νέο τεύχος Κουραφέλκυθρων γίνεται? Φυσικά και δεν γίνεται. Έτσι, λοιπόν, στο 5ο AthensCon, ο ταλαντούχος δημιουργός Αντώνης Βαβαγιάννης, παρουσίασε στο κοινό του (το οποίο φαίνεται ότι αυξάνεται εκθετικά ) την νέα έντυπη μορφή των Κουραφέλκυθρων, με τίτλο “Κουραφέλκυθρα - Καλή ιδέα αφεντικό!”. Όσοι έχουμε διαβάσει παλιότερα Κουραφέλκυθρα θα μπούμε αμέσως στο νόημα και την χιουμοριστική φιλοσοφία που επιχειρεί να περάσει ο καλλιτέχνης. Όσοι δεν τα έχετε ακόμα διαβάσει, ντροπή σας. Να πάτε αμέσως να το κάνετε!!! Τα ολοσέλιδα στριπάκια που υπάρχουν και στο παρόν τεύχος είναι παρμένα (εκτός από εκείνο της σελίδας 64) από την διαδικτυακή πλατφόρμα socomic.gr. Πολύ λίγα ήταν εκείνα που προσπέρασα. Τα περισσότερα ήταν άκρως κωμικά, ενώ υπήρχαν και μερικά με τα οποία δεν σταμάτησα να γελάω. Αυτό που με στενοχώρησε είναι ο παραγκωνισμός τους θείου Αιμίλιου, τον οποίο τον βλέπουμε μόνο σε ένα στριπάκι. Νομίζω ότι είναι πολύ νέος ακόμα για να βγει στην σύνταξη. Τι θα πει και το Μαριώ! Ο εικαστικός τομέας δεν έκρυβε εκπλήξεις. Ο αναγνώστης θα βρει ένα επιμελώς ατημέλητο σχέδιο, που παράγει μεν χιούμορ, αλλά σίγουρα όχι όσο το σενάριο. Γι’ακόμα μία φορά ο καλλιτέχνης θα δώσει περισσότερη βάση στα λόγια, παρά στις εικόνες. Ο χρωματισμός, όμως, σχεδόν σε όλα τα καρέ ήταν ταιριαστός κι ευχάριστος στο μάτι. Η έκδοση κυμαίνεται στα πλαίσια των επιπέδων της Jemma. Υπάρχει γερή κόλληση στην ράχη, γεγονός που, σε συνδυασμό με το παχύ ματ χαρτί του εσωτερικού, κάνει το κόμικ ανθεκτικό στις συχνές αναγνώσεις. Το έξτρα υλικό απουσιάζει. Το μόνο που υπάρχει είναι μία χιουμοριστική εισαγωγή στο οπισθόφυλλο. Ας παραθέσουμε και μερικές σελίδες από το εσωτερικό, αλιευμένες από το socomic.gr. 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted February 9, 2020 Share Posted February 9, 2020 Ο Βαβαγιάννης έχει κάτι, μαζί με τον Ατζαράκη αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό, που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους περισσότερους έλληνες στριπάδες, την δυνατότητα να γράφει έξυπνα και πρωτότυπα αστεία, χωρίς να αναπαράγει αυτά που λέγονται και γράφονται από όλους μας στην καθημερινότητα. Υπάρχει σίγουρα μια πνευματικότητα που τον διακρίνει από την πλειοψηφία. Χωρίς να τον παρακολουθώ ιδιαίτερα, μου έχουν μείνει κάποια που έγραφε στο Μπλε Κομήτη ως αρκετά έξυπνα! 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted May 12, 2020 Share Posted May 12, 2020 Αποκλειστικό ντουκουμέντο από τα κεντρικά της Kourafelkythra Inc: - Τα κόμικς μου πουλάνε σαν τρελά. Γιατί να μην φτιάξουμε και μια Κουραφελκυθρόμπιρα; - Μα είναι αυτό όνομα για ποτό; Θα δυσκολεύεσαι να το παραγγείλεις στα μπαρ. - Σαν πολλοί να μαζευτήκαμε σε αυτή την εταιρία... - Από την άλλη, τι ξέρω εγώ από μπαρ, έχω να πάω από πριν την καραντίνα. Καλή ιδέα αφεντικό! Εμένα πάντως μου φαίνεται συμπαθέστατη! 5 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Posted May 21, 2020 Author Share Posted May 21, 2020 On 12/5/2020 at 2:47 ΜΜ, geo_trou said: - Μα είναι αυτό όνομα για ποτό; Θα δυσκολεύεσαι να το παραγγείλεις στα μπαρ. Και που να δεις πόσο θα δυσκολεύονται εκείνοι που θα την μεταφέρουν! 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted June 13, 2020 Share Posted June 13, 2020 τέλος Ιουνίου κυκλοφορεί και 3η έκδοση ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ OMNIBUS! (από insta story του Βαρβαγιάννη) Άντε και στη 10η! 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted May 4, 2022 Share Posted May 4, 2022 Απολαυστικό ΚΡΙΜΑ (podcast) της Zoe Pre με τον Αντώνη Βαρβαγιάννη 5 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazaros Posted May 4, 2022 Share Posted May 4, 2022 Πολύ ωραία συνέντευξη, απ' τις καλύτερες που έχω παρακολουθήσει στο συγκεκριμένο κανάλι (ή απλά μου φάνηκε πιο ενδιαφέρων ο καλεσμένος λόγω κόμικς ) 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts