Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

New X-Men by Grant Morrison Omnibus ( Grant Morrison, Phil Jimenez, Marc Silvestri, Chris Bachalo, Frank Quitely, Ethan Van Sciver)


Dredd
 Share

Recommended Posts

2.jpg   3.jpg   1.jpg   4.jpg   5.jpg

Περιλαμβάνει τα: NEW X-MEN 114-154, ANNUAL 2001

 

Οι x-Men έχουν πλέον ένα καινούριο στόχο και μία καινούρια αποστολή. Ανοίγουν την ακαδημία του Xavier για πρώτη φορά και τη μετατρέπουν σε ένα σχολείο για όλους τους μεταλλαγμένους. Δημιουργούν παραρτήματα σε όλο τον κόσμο, με στόχο να προστατεύουν και διασώζουν μεταλλαγμένους σε κάθε άκρη της γης. Η Genosha, νησί-χώρα όλων των μεταλλαγμένων που είχε δημιουργήσει ο Magneto, είναι πλέον κατεστραμμένη και η Emma Frost συνεργάζεται με τους X-Men και γίνεται καθηγήτρια στο σχολείο, έχοντας πάρει μια διαμαντένια εξωτερική μορφή. Γνωρίζουμε καινούριους μεταλλαγμένους, είτε νέους, τρομαγμένους και άπειρους οι οποίοι προσπαθούν να διαχειριστούν τις δυνάμεις τους, είτε παντοδύναμους Omega level mutants. Μαθαίνουμε την πραγματική ιστορία του προγράμματος Weapon X, τη σχέση του Fantomex με αυτό, αλλά και το πραγματικό origin του Wolverine. Και κατα τη διάρκεια όλων αυτών, έχουμε την τραγική φιγούρα του Cyclops, την συναισθηματική και ανταγωνιστική του σχέση με την Jean Grey και την Emma Frost, και την τελική δραματική κατάληξη. Και όλα αυτά, στα αποκαλούμενο καλύτερο run στους X-Men μετά από το κομβικό του Chris Claremont. Είναι όμως;

 

 

6.jpg     14.png     7.jpg

 

 

Χρόνια με στραβοκοίταζε το συγκεκριμένο Omni από τη βιβλιοθήκη, παραπονεμένο. Και εγώ όμως το αγριοκοίταζα, γιατί η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν τον έχω τον Grant Morrison οσο ψηλά τον είχα κάποτε. Πολλές και καλές ιδέες μεν, αλλά ξεφεύγει πολύ εύκολα και γραφει τοσο mindfuck πράγματα, ώστε πρέπει να κάνεις τα ίδια ναρκωτικά με αυτόν για να καταλάβεις τι παίζεται. Βεβαια, τους X-Men τους είχε γράψει πριν ακόμα αρχίσει να ξεφεύγει, είναι και critcally acclaimed που λένε και στο χωριό μου, οπότε πήρα βαθιά ανάσα, κράτησα τη μύτη μου και βούτηξα.

 

Και καλά έκανα τελικά που βούτηξα. Αν και στην αρχή ξεκινάει κάπως μουδιασμένα, και αργεί λίγο να βρει τη φωνή των μεταλλαγμένων, όταν τη βρίσκει, γράφει πολύ έξυπνα και ταυτόχρονα πορωτικά. Μεγάλο του προσόν τα κίνητρα και οι ψυχοσυνθέσεις των χαρακτήρων, τις οποίες καταφέρνει να κάνει διακριτές, να καταλαβαίνεις ποιος "μιλάει" και γιατί "μιλάει", χωρίς να μπερδεύονται όλα χάρην της γενικότερης στόχευσης του σεναρίου. Πράγμα όχι πάντα εύκολο, να διαχειριστείς δηλαδή συγγραφικά μια υπερηρωική ομάδα και το αποτέλεσμα να είναι τόσο αρμονικό και δεμένο, διαχείριση στην οποία έχουν κατά καιρούς αποτύχει πολλοί καλοί συγγραφείς. Επίτευγμα επίσης είναι η εισαγωγή αρκετών καινούριων χαρακτήρων, αρκετά ξεχωριστών από τους ήδη υφιστάμενους, με 1-2 από αυτούς ( Quentin Quire pesonal favorite ) να στέκονται μέχρι σήμερα. Με κάποια πολύ καλογραμμένα story-arcs, με την κάθαρση να έρχεται, στο προτελευταίο, μαζί με την κατάληξη ενός παλιού φίλου και εχθρόυ ταυτόχρονα. Και κλείνει με μια ματιά στο μέλλον, ένα δυστοπικό, αλλά περιέργως, ελπιδοφόρο μέλλον, με τραγικό πρωταγωνιστή τον Beast, κλείνοντας έτσι ένα εντυπωσιακό saga.

 

 

8.jpg     13.png     10.jpg

 

 

Λοιπόν, ΟΚ, είπαμε, ο Morrison εγραψε μια πολύ καλη ιστορία, αλλά είχε και ένα τεράστιο προσόν. Δεν μου έχει ξανατύχει, σε σύγχρονο run τόσων πολλών τευχών (40!), να συμμετέχουν τόσοι πολλοί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ σχεδιαστές. Και επιπλέον, και πολύ σημαντικό, ΟΛΟΙ οι σχεδιαστές που συμμετείχαν έκαναν πολύ καλή δουλειά. Με εξαίρεση το annual το οποίο σχεδιάστηκε και τυπώθηκε οριζόντια ( μεγάλη η έμπνευση όποιου την είχε, ευγε :damn:), 40 τεύχη, το ένα καλύτερο οπτικά από το άλλο. Phil Jimenez; Εξαιρετικά πλάνα, απόλυτα εκφραστικά πρόσωπα, δυναμικές πόζες. Ethan Van Sciver; Το απόλυτο υπερηρωικό σχέδιο για εμένα, δυναμικό και εντυπωσιακό (μετά μας προέκυψε τρόμπας, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Marc Silvestri; 90s όσο δεν πάει, Emma Frost=Dolly Parton, αλλά αξεπέραστος στα μεγάλα πλάνα του, στα splash του και στις σκηνές μάχης του. Chris Bachalo; Με πιο βρώμικο σχέδιο από τους άλλους, πιο ρεαλιστικό και ωμό, βίαιο. Frank Quitely; nuff said. Πρεπει να διαβάσετε και τα 40 τεύχη για να καταλάβετε και να δώσετε συγχαρητήρια στον X-Men editor της εποχής για τις επιλογές του.

 

 

11.jpg     23.jpg

 

 

Δεν είμαι φαν των run του Chris Claremont. Αναγνωρίζω και σέβομαι τον κομβικό και πρωτοποριακό τους ρόλο, καταλαβαίνω ότι από εκεί ξεκίνησαν όλα, δέχομαι ότι υπάρχουν κάποιες πανέξυπνες ιδέες, ειδικά για την εποχή που βγήκαν, αλλά πλέον πιστεύω ότι είναι τραγικά ξεπερασμένα. Σαν αποτέλεσμα, και βγάζοντας έξω το τελευταίο run του Hickman που δεν έχω διαβάσει, από το 2000 και μετά ειδικά, ο τίτλος του καλύτερου run παίζεται μεταξύ αυτού, και του Astonishing X-Men του Whedon. Τώρα ποιο είναι ΤΟ καλύτερο; Δεν είμαι σίγουρος. Το Astonishing είναι πιο μικρό, συμπυκνωμένο, είναι ευχαριστο και κυλάει πανεύκολα. Ο Morrison έγραψε κάτι πολύ πιο φιλόδοξο, και με ελάχιστες εξαιρέσεις, πέτυχε. Και προσωπικά, με πόρωσε σε μερικά σημεία, πράγμα δύσκολο πλέον με υπερηρωικό κόμικ. Εν τέλει για τη πρωτειά; Η απόφαση δική σας. Διαβάστε το! 8/10

 • Like 11
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Ωραία παρουσίαση Dredd.

 

26 minutes ago, Dredd said:

12.jpg

Αυτό είναι πάντως είναι από το X-Men Vol 6 11 (2022) :) Για μένα έχει καλύτερο σχέδιο από το παραπάνω run.

Edited by ΚΟΜΙΞ
 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, ΚΟΜΙΞ said:

Ωραία παρουσίαση Dredd.

 

Αυτό είναι πάντως είναι από το X-Men Vol 6 11 (2022) :) Για μένα έχει καλύτερο σχέδιο από το παραπάνω run.

 

Έλα ρε συ, και ήμουν σίγουρος ότι ήταν από τη φάση που πλακώνονται οι δύο. Αντε, ανέβασε εσύ μια φωτό από το run του Morrison για να την αντικαταστήσω! ;)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Dredd said:

 

Έλα ρε συ, και ήμουν σίγουρος ότι ήταν από τη φάση που πλακώνονται οι δύο. Αντε, ανέβασε εσύ μια φωτό από το run του Morrison για να την αντικαταστήσω! ;)

Ναι δεν είναι. Και άμα τη δεις σε καλύτερη ανάλυση το σχέδιο και τα χρώματα είναι πολύ καλύτερα από το run του Morrison. Αυτή πως σου φαίνεται;

 

RCO006_1468816097.thumb.jpg.1d4d91134afca81ed3d5c2fa3448c649.jpg

Edited by ΚΟΜΙΞ
 • Like 2
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, ΚΟΜΙΞ said:

Ναι δεν είναι. Και άμα τη δεις σε καλύτερη ανάλυση το σχέδιο και τα χρώματα είναι πολύ καλύτερα από από το run του Morrison. Αυτή πως σου φαίνεται;

 

RCO006_1468816097.thumb.jpg.1d4d91134afca81ed3d5c2fa3448c649.jpg

 

Τούμπανο. Thanks!

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Κατατοπιστική παρουσίαση για ένα από τα καλύτερα run των X-Men όλων των εποχών! Το αγαπώ πολύ αυτό το run. 

Ούτε εγώ είμαι φανατικός του Morrison, αλλά αυτό εδώ και το All-Star Superman (πάλι με τον Quitely) είναι ψηλά στην εκτίμηση μου.

Όπως είχα πει και στο άλλο θέμα, το New X-Men ήταν το πρώτο, μεγάλο run των X-Men που διάβασα μικρός, ενώ έβλεπα το X-Men Evolution στο Star. Όταν το ξαναδιάβασα μεταγενέστερα, η νοσταλγία ήταν τεράστια.

 

Επίσης, του χρόνου θα κυκλοφορήσει το νέο printing του Omnibus για εμάς που δεν έχουμε το κόμικ σε αξιοπρεπή μορφή. Ακόμα κλαίω τα λεφτά που είχα δώσει σε κάτι χαμηλής ποιότητας εκδόσεις, που έχουν γίνει κομφετί από τότε. 

 

Τον Quentin Quire τον πέτυχα πρόσφατα και στο Thor του Aaron. Γέλαγα σαν χαζός όταν τον είδα, γιατί και εμένα μ'  αρέσει αυτό το τυπάκι. 

 • Like 7
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...