Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

AthensCon 2022 (26-27/11/2022)

Recommended Posts

• 1 month later...

Πριν 32 λεπτά ανέβηκε στο φεις, πριν 27 εδώ. Η ο ντρεντ είναι ψυχακιας με το ΑθενςΚον :P, ή λιώνει στο φεις, ή ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΚΟΜΙΞΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ 

:lol:

• Haha 13

Τι φαση αυτο τωρα? Δεν φανταζομαι να γινει bi-annual φεστιβαλ, ετσι? Κατι καινουργιο λενε. Παντως για ολο το ΣΚ το διαφημιζουν. Για πειτε, ιδεες?

• Like 4
  • Thanks 2

Κι εγώ θεωρώ ότι θα είναι κάτι περισσότερο προσανατολισμένο στην ποπ κουλτούρα, σινεμά, gaming, merch κλπ και ίσως οι βασικοί καλεσμένοι να είναι ηθοποιοί κλπ. 

• Like 6

• 2 weeks later...
On 1/17/2023 at 4:15 PM, AndreasD said:

Κι εγώ θεωρώ ότι θα είναι κάτι περισσότερο προσανατολισμένο στην ποπ κουλτούρα, σινεμά, gaming, merch κλπ και ίσως οι βασικοί καλεσμένοι να είναι ηθοποιοί κλπ. 

σωστός ο @AndreasD

η φαση θα χει gaming 

• Like 7
  • Confused 2

Δεν νομίζω ότι η λέξη gaming ταιριάζει τόσο εδώ. Φαίνεται να είναι φουλ αφιερωμένο στα επιτραπέζια. Φαντάζομαι ότι θα οργανωθούν κυρίως τουρνουά επιτραπέζιων πχ κάρτες, D&D και γενικά RPGs. Αναμένουμε να δούμε λεπτομέρειες καθώς δεν φαντάζομαι μόνο αυτή η θεματολογία να καλύψει πλήρως το φεστιβάλ. Θα υπάρχουν πάλι και κόσπλει (αν και αυτή τη φορά υποψιάζομαι ότι θα είναι πιο fantasy-oriented), ίσως μέχρι και πάγκοι με videogames, αν και θα ήταν κάπως off για μένα.

• Like 7
  • Thanks 1

Ισως επιχειρείται ένας θεματικός διαχωρισμός των επιτραπέζιων/βιντεοπαιχνιδιων από το κύριο φεστιβάλ του χειμώνα, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος για κομικς; Αν και δεν θα ειχε λογική κάτι τέτοιο γιατί οι συμμετέχοντες σε αυτό θα είναι παρόντες και τον χειμώνα. Ποιος ξέρει... 

Edited by Jim®
  • Like 6

Αν και δεν εμπίπτει στα ενδιαφέροντα μου, το να ξαπλωθεί σιγά-σιγά με "δορυφορικά" φεστιβάλ - που όπως πιστεύω είναι ο απώτερος σκοπός - επικεντρωμένα θεματικά σε ένα θέμα, αντί για την συνολική πανήγυρι του Athenscon, είναι κάτι που βρίσκω θετικό. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο τα επιτραπέζια από μόνα τους μπορούν να προσελκύσουν τόσο κόσμο για να δικαιολογηθεί η διεξαγωγή τους στο Ταε Κβο Ντο. Ίσως πιάσει το ενδιαφέρον για ένα με δύο χρόνια, αλλά το βλέπω να ατονεί και να αναγκαστεί να αναπροσαρμόσει το μέγεθος του.

• Like 5

Ντάξει δεν ελπίζω να γίνουμε Essen αλλά μου αρέσει το πώς το σκέφτεται. Τα τουρνουά με cardgames ειδικά μπορούν να δώσουν πνοή και σε πολλά παιχνίδια που ψιλοψόφησαν εξαιτίας της έλλειψης αυτών και φυσικά στα αντίστοιχα μαγαζια. Το κοινό πάντως ξέρω ότι υπάρχει και με την πανδημία που δεν μπορούσε να μαζευτει στα συνηθισμένα μαγαζια θα θέλει πολύ.

Και φυσικά το ίδιο παει και στα roleplaying. Βέβαια εχω περιεργεια τι θα εχει γινει με την WotC μέχρι τότε γιατί αν συνεχίσουν έτσι το κλίμα θα είναι κάπως awkward στο συγκεκριμένο. 

• Like 5

48 minutes ago, Sugarglitter said:

Τα τουρνουά με cardgames ειδικά μπορούν να δώσουν πνοή και σε πολλά παιχνίδια που ψιλοψόφησαν εξαιτίας της έλλειψης αυτών και φυσικά στα αντίστοιχα μαγαζια.

Ισχύει. Θυμάμαι κάτι εποχές, αρχές 00s που γεμίζαμε κάτι αιθουσάρες σε ξενοδοχεία ακόμα και για Pokemon Card Game ξέρω γω.

• Like 5
  • Sad 1

Ενδιαφέρον και θετικό το νέο. Και εμένα με προβληματίζει βέβαια το κατά πόσο υπάρχει η κρίσιμη μάζα για να βγαίνει κερδοφόρα μια τέτοια εκδήλωση σε μια τόσο ακριβή αίθουσα όπως το Ταε Κβο Ντο. Η αλήθεια είναι ότι τα καρτοπαίχνιδα μαζεύουν αρκετό λαό, κάτι θα μαζέψουν και τα επιτραπέζια, αν και το live roleplaying πέθανε στα χρονια του covid, όλοι έμαθαν στο Skype. Ίσως αν βάλει και videogames, και πάει προς το Gameathlon δηλαδή, να μαζευτεί ο απαιτούμενος κόσμος.

Φαντάζομαι ότι θα έχει και εισιτήριο για να "σταθεί" το όλο εγχείρημα. Καλά θα ήταν να υπάρξουν πιο εξειδικευμένες εκδηλώσεις, για να ξεμπουκώσει το AthensCon από όλα τα άσχετα, αλλά προσωπικά δεν με ενοχλούσαν αυτοί, αυτοί που πουλάγανε κοσμήματα και ότι άλλο 'να ναι με ενοχλούσαν :lol:

Να σας πω εδώ ότι ο μικρός Γιαννάκης έχει παίξει πολύ λιγότερο RPG στη ζωή του από ότι θα ήθελε γιατί ποτέ δεν είχε την αντίστοιχη παρέα. Παιδικό τραύμα :sadcry:

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 3
  • Sad 2

12 minutes ago, Dredd said:

Να σας πω εδώ ότι ο μικρός Γιαννάκης έχει παίξει πολύ λιγότερο RPG στη ζωή του από ότι θα ήθελε γιατί ποτέ δεν είχε την αντίστοιχη παρέα. Παιδικό τραύμα :sadcry:

Σε καταλαβαίνω μικρέ Γιαννάκη. Ο μικρός Γιωργάκης δεν ήταν και τόσο μικρός όταν μυήθηκε στο RPG και τώρα θα χάσει τον βασικό του συμπαίχτη. Όχι-και-τόσο-παιδικό τραύμα... :sadcry:

• Like 4
  • Sad 2