kwtsos Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 1 minute ago, guskoin said: Τελικά όλα σ' αυτή τη ζωή είναι άσπρο ή μαύρο! Τα φανελακια μου σιγουρα ναι! Θα επιτρεπω να φοριουνται και στα διαλειμματα! 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amatyultar Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 Εγώ είμαι γενικά κατά του εθελοντισμού και της δωρεάν εργασίας. Ωστόσο στα νιάτα μου το έχω κάνει, και μάλιστα το έχω κάνει για τον Ανδρέα, τον ίδιο δηλαδή που διοργανώνει το AthensCon, απλά ήταν για άλλο φεστιβάλ, συγκεκριμένα ήταν για το πρώτο ή το δεύτερο Comicdom Con, όπου βοήθησα εθελοντικά στο περίπτερο του Comicworld. Έχετε υπόψιν επίσης ότι είμαστε χρόνια φίλοι και συνεργάτες με τον Ανδρέα, οπότε μπορεί η γνώμη μου να μην είναι αντικειμενική. Από την δική μου εμπειρία θα πω ότι μάλλον το 12ωρο είναι το "προτεινόμενο" κατά κάποιον τρόπο. Στους όρους λέει ξεκάθαρα ότι φυσικά δέχονται και για λιγότερες ώρες, όπως έκανα κι εγώ τότε. Δούλεψα τη μία μέρα πάνω από 12ωρο, την δεύτερη νομίζω αρκετά λιγότερες ώρες και την τρίτη αν θυμάμαι καλά δεν πήγα καν (ενημέρωσα νωρίτερα εννοείται) και δεν είχε κανείς θέμα φυσικά, εθελοντής ήμουν. Οι ανταμοιβές που μου προσφέρθηκαν τότε ήταν παραπάνω από ένα μπλουζάκι κι ένα αυτόγραφο, ωστόσο δεν δέχτηκα εγώ να λάβω παραπάνω πράγματα σε κόμικς και φιγούρες γιατί είχα πει ότι θα πάω αφιλοκερδώς και αυτό έκανα (μπορεί να είμαι και χαζός χαχαχα). Στη σελίδα απ' ότι είδα λέει και για δωροσακούλα, δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει. Έχω την εντύπωση επίσης ότι διοργανώνεται και κάποιο πάρτυ μετά το φεστιβάλ για όσους βοήθησαν. Αν έχει πάει κάποι@ σε κάποια προηγούμενη χρονιά μπορεί να μας πει. Όπως προείπα, είμαι κατά γενικά. Ωστόσο καταλαβαίνω τα νεότερα παιδιά που θέλουν να πάνε για την εμπειρία, για την παρέα, και γιατί μπορεί να μην έχουν χρήματα για το εισιτήριο αλλά να θέλουν με αυτόν τον τρόπο να πάνε στο φεστιβάλ. Εγώ πιο νέος το έκανα μόνο για την εμπειρία και την παρέα (αφού το Comicdom Con είναι φρι). Αυτό που μου κάνει εντύπωση βέβαια είναι γιατί ενώ όλα τα φεστιβάλ, και αυτά της nerd κουλτούρας (Comicdom Con, Fantasy Festival, παλιότερα το Φαντάστικον, κτλ.), αλλά και άλλα, πχ. όλα τα μουσικά φεστιβάλ έχουν εθελοντές, όλοι οι εθελοντές (και άλλοι, όπως π.χ. τα παιδιά του Ερυθρού Σταυρού που πάνε εθελοντικά) κάνουν δύσκολη δουλειά και πάντα οι ανταμοιβές είναι πενιχρές, γιατί συγκεκριμένα γίνεται ντόρος τώρα για το AthensCon, και μάλιστα από άλλη οργάνωση, που απ' όσο ξέρω διοργανώνει η ίδια τα δικά της φεστιβάλ; 11 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted October 21, 2022 Author Share Posted October 21, 2022 22 minutes ago, Amatyultar said: Όπως προείπα, είμαι κατά γενικά. Ωστόσο καταλαβαίνω τα νεότερα παιδιά που θέλουν να πάνε για την εμπειρία, για την παρέα, και γιατί μπορεί να μην έχουν χρήματα για το εισιτήριο αλλά να θέλουν με αυτόν τον τρόπο να πάνε στο φεστιβάλ. Εγώ πιο νέος το έκανα μόνο για την εμπειρία και την παρέα (αφού το Comicdom Con είναι φρι). Αυτό που μου κάνει εντύπωση βέβαια είναι γιατί ενώ όλα τα φεστιβάλ, και αυτά της nerd κουλτούρας (Comicdom Con, Fantasy Festival, παλιότερα το Φαντάστικον, κτλ.), αλλά και άλλα, πχ. όλα τα μουσικά φεστιβάλ έχουν εθελοντές, όλοι οι εθελοντές (και άλλοι, όπως π.χ. τα παιδιά του Ερυθρού Σταυρού που πάνε εθελοντικά) κάνουν δύσκολη δουλειά και πάντα οι ανταμοιβές είναι πενιχρές, γιατί συγκεκριμένα γίνεται ντόρος τώρα για το AthensCon, και μάλιστα από άλλη οργάνωση, που απ' όσο ξέρω διοργανώνει η ίδια τα δικά της φεστιβάλ; Η κουλτούρα του εθελοντισμού παίζει όντως στα περισσότερα φεστιβάλ και διοργανώσεις, με ελάχιστες υλικές ανταμοιβές ως ένα ελάχιστο "ευχαριστώ" από τους διοργανωτές. Το smaasing (αν δεν κάνω λάθος) δεν έχει χρησιμοποιήσει εθελοντές στις διοργανώσεις του. Αν γράφτηκε κάτι τώρα, πιστεύω ότι έχει να κάνει με τις συνθήκες εργασίας των εθελοντών και τις ακόμα μικρότερες ανταμοιβές, στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ακόμα δε περισσότερο, που σβήστηκε το σχόλιο κάτω από το ποστ αναζήτησης εθελοντών. Δεν πιστεύω ότι το έκαναν για να ανταγωνιστούν το Athenscon, άλλα μεγέθη, άλλο ύφος των δυο διοργανώσεων. 3 hours ago, Dredd said: Επαναλαμβάνω και επιμένω, για να μην παρεξηγηθώ, πιστεύω ότι και πάλι μπορείς να βγάλεις κέρδος, ακόμα και αν δώσεις 2-3 χιλιάρικα σε 20-30 άτομα για 2 ημέρες. Αλλά, η εμπειρία λέει, ότι ο μέσος όρος, αν μπορεί να τα αποφύγει αυτά τα 2-3 χιλιάρικα, θα τα αποφύγει. Ανθρώπινη φύση πες το, κάπως αλλιώς πέστο, με καταλαβαίνεις φαντάζομαι.... Συμφωνώ ότι αυτή είναι η κατάσταση γενικά και δε μου αρέσει καθόλου. Από την άλλη δεν εκβιάζει κανείς τους εθελοντές να πάνε να προσφέρουν την εργασία τους δωρεάν (για λόγους που ανέφερε ο @Amatyultar παραπάνω) , θέλουν και το κάνουν. Προσωπικά είμαι κατά. Έχω προσφέρει δωρεάν εργασία σε διοργανώσεις που συμμετείχα εξαρχής και ένιωθα κομμάτι τους, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Όπως διαφορετικό είναι το δουλέψει κάποιος εθελοντικά στο περίπτερο ενός φίλου. Θεωρώ ότι καλώς άνοιξε αυτή η κουβέντα τώρα, με αφορμή το Athenscon, θα μπορούσε να έχει ανοίξει και με αφορμή κάποιο άλλο φεστιβάλ. Σημασία έχει να συζητάμε ΚΑΙ τέτοια πράγματα και να αλλάζουν σιγά σιγα κι οι νοοτροπίες 12 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasD Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 Βασικά αυτό που είπε η Λένα και ο @Amatyultar Δεν μιλάμε για μια "εκβιαστικη" κατάσταση, όπως είναι σε άλλες φάσεις. Οποί@ θέλει πάει, με τις συνθήκες που περιγράφονται. Μπορεί αυτό που περιγράφεται να είναι πραγματικά του ματς και να δείχνει εκμεταλλευσιμο, αλλά εγώ πχ δε θα δηλώσω. Θα πληρώσω τα 12 ευρώ που μου περισσεύουν και θα μπω κύριος. Αν δεν μου περίσσευαν όμως και ήθελα να πω τόσο πολύ, θα το σκεφτόμουν. Κρίνω το 12ωρο με βάση το δικό μου στάτους. Δεν έχουν ολ@ το ίδιο. 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 1 hour ago, Amatyultar said: Εγώ είμαι γενικά κατά του εθελοντισμού και της δωρεάν εργασίας. Ωστόσο στα νιάτα μου το έχω κάνει, και μάλιστα το έχω κάνει για τον Ανδρέα, τον ίδιο δηλαδή που διοργανώνει το AthensCon, απλά ήταν για άλλο φεστιβάλ, συγκεκριμένα ήταν για το πρώτο ή το δεύτερο Comicdom Con, όπου βοήθησα εθελοντικά στο περίπτερο του Comicworld. Έχετε υπόψιν επίσης ότι είμαστε χρόνια φίλοι και συνεργάτες με τον Ανδρέα, οπότε μπορεί η γνώμη μου να μην είναι αντικειμενική. Από την δική μου εμπειρία θα πω ότι μάλλον το 12ωρο είναι το "προτεινόμενο" κατά κάποιον τρόπο. Στους όρους λέει ξεκάθαρα ότι φυσικά δέχονται και για λιγότερες ώρες, όπως έκανα κι εγώ τότε. Δούλεψα τη μία μέρα πάνω από 12ωρο, την δεύτερη νομίζω αρκετά λιγότερες ώρες και την τρίτη αν θυμάμαι καλά δεν πήγα καν (ενημέρωσα νωρίτερα εννοείται) και δεν είχε κανείς θέμα φυσικά, εθελοντής ήμουν. Οι ανταμοιβές που μου προσφέρθηκαν τότε ήταν παραπάνω από ένα μπλουζάκι κι ένα αυτόγραφο, ωστόσο δεν δέχτηκα εγώ να λάβω παραπάνω πράγματα σε κόμικς και φιγούρες γιατί είχα πει ότι θα πάω αφιλοκερδώς και αυτό έκανα (μπορεί να είμαι και χαζός χαχαχα). Στη σελίδα απ' ότι είδα λέει και για δωροσακούλα, δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει. Έχω την εντύπωση επίσης ότι διοργανώνεται και κάποιο πάρτυ μετά το φεστιβάλ για όσους βοήθησαν. Αν έχει πάει κάποι@ σε κάποια προηγούμενη χρονιά μπορεί να μας πει. Όπως προείπα, είμαι κατά γενικά. Ωστόσο καταλαβαίνω τα νεότερα παιδιά που θέλουν να πάνε για την εμπειρία, για την παρέα, και γιατί μπορεί να μην έχουν χρήματα για το εισιτήριο αλλά να θέλουν με αυτόν τον τρόπο να πάνε στο φεστιβάλ. Εγώ πιο νέος το έκανα μόνο για την εμπειρία και την παρέα (αφού το Comicdom Con είναι φρι). Αυτό που μου κάνει εντύπωση βέβαια είναι γιατί ενώ όλα τα φεστιβάλ, και αυτά της nerd κουλτούρας (Comicdom Con, Fantasy Festival, παλιότερα το Φαντάστικον, κτλ.), αλλά και άλλα, πχ. όλα τα μουσικά φεστιβάλ έχουν εθελοντές, όλοι οι εθελοντές (και άλλοι, όπως π.χ. τα παιδιά του Ερυθρού Σταυρού που πάνε εθελοντικά) κάνουν δύσκολη δουλειά και πάντα οι ανταμοιβές είναι πενιχρές, γιατί συγκεκριμένα γίνεται ντόρος τώρα για το AthensCon, και μάλιστα από άλλη οργάνωση, που απ' όσο ξέρω διοργανώνει η ίδια τα δικά της φεστιβάλ; Προσωπικά, δεν θα μπω στη διαδικασία να συγκρίνω φεστιβάλ, διοργανωτές κτλ. Δεν με αφορούν και δεν έχω καμία διάθεση να μπλέκω σε "κομματικές" συγκρούσεις. Μένω στην ουσία, η οποία είναι η συζήτηση αν και κατά πόσο η συγκεκριμένη τακτική είναι σωστή ή λάθος. Όπως και δεν συγκρίνεται το να φέρεις κάποιον φίλο σου να σε βοηθήσει σε μια δουλειά, και άλλο να ζητάς από αγνώστους να έρθουν να σου δουλέψουν με "αμοιβή" φίλου. Και αν κάνουν το ίδιο τα υπόλοιπα φεστιβάλ, κατ' εμένα πάντα, κακώς το κάνουν και θα πρέπει να το σταματήσουν. Και αν το κάνουν και στα μουσικά φεστιβάλ ή στα φεστιβάλ πλεξίματος, και αυτά πρέπει να το σταματήσουν, αλλά δεν με απασχολεί τόσο πολύ, γιατί εδώ έχουμε ένα χώρο για κόμικς και σχολιάζουμε ότι έχει σχέση με τα κόμικς. Τα γράφω όλα αυτά @Amatyultar γιατί ενώ ξεκίνησες γράφοντας ότι είσαι κατά του εθελοντισμού. και μετά, με όλα τα υπόλοιπα, δικαιολογείς την κατάσταση και ρίχνεις και μια μπηχτή σε αυτόν που ανέδειξε. Κοίτα, αν διαβάσεις και αυτά που απαντάω στον @angeltze, είμαι συνειδητοποιημένος και ξέρω τι συμβαίνει στην αγορά. Δεν πέφτω από τα σύννεφα, ούτε το θεωρώ πρωτάκουστο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές. Όλοι στην ίδια κοινωνία ζούμε, όλοι στην ίδια αγορά εργαζόμαστε, ας προσπαθούμε τουλάχιστον να καταλαβαίνουμε τι γίνεται γύρω μας και να προσπαθούμε να φερόμαστε ανθρώπινα και να μην εκμεταλευόμαστε τους άλλους. 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phantom Duck Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 Στα κομιξοφεστιβάλ του εξωτερικού, ξέρει κανείς τι παίζει; Υπάρχουν κι εκεί εθελοντές; 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amatyultar Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 Ωραία να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, για να μην παρεξηγούμαι: Δεν πέταξα μπηχτή, είπα ξεκάθαρα τι συνέβη. Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά του Smassing Culture, δεν τα ξέρω κιόλας. Προσωπικά στηρίζω με την παρουσία μου και με τα χρήματα που ξοδεύω όλα τα φεστιβάλ ανεξαιρέτως. Απλά μου φαίνεται πολύ μικροπρεπές η μία διοργάνωση να σχολιάζει αρνητικά την άλλη. Ακόμα κι αν είναι άλλου μεγέθους/ύφους. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπω αυτό, ειδικά αυτά τα "κομματικά" όπως πολύ σωστά τα χαρακτήρισες @Dredd. Εγώ κάποια στιγμή έκανα ένα αστειάκι σε βίντεο για το Comicdom Con και πέσανε να με φάνε, dislikes και σχόλια βροχή. Συνεχίζω να είμαι κατά του εθελοντισμού γενικότερα. Αν με ρωτήσει κάποι@ "να πάω εθελοντής;" θα πω ξεκάθαρα όχι. Δεν το δικαιολογώ και επουδενεί δε θα το έκανα εγώ στην προχωρημένη μου ηλικία, απλά είπα ότι το καταλαβαίνω, γιατί όταν ήμουν νεότερος το έκανα και γούσταρα πολύ. Κι επειδή έτσι όπως το έγραψα λογικό είναι να το παρεξηγήσατε, στη φάση εκείνη δεν ήμουν φίλος του Ανδρέα, μετά γίναμε. Ήταν εθελοντική η φάση, πήγα και γνώρισα όλα τα παιδιά (από άλλους εθελοντές μέχρι κομίστες) εκεί και γίναμε όλοι μια παρέα. Και γενικά η φάση είναι ότι το κάνεις όσο περνάς καλά, κι αν δεν περνάς σηκώνεσαι και φεύγεις. Ξέρω άτομα που πάνε κάθε χρόνο στο Comicdom πχ., και γουστάρουν φουλ, και μάλιστα θυμάμαι που μου έλεγαν πάντα μήνες πριν "την τάδε εβδομάδα δε θα απαντάω καν σε μηνύματα, έχει το Comicdom και θα είμαι εκεί απ' το πρωί ως το βράδυ". Εννοείται πως είναι καλό να συζητούνται όλα, πάντα, και πως δεν πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κτλ. Καλό είναι επίσης να μην υποθέτουμε για κόστη, κτλ. Επειδή βλέπω γενικά να συμβαίνει αυτό και να λένε για καλύτερους καλεσμένους κτλ. Ξέρω πολλές οργανώσεις που μπήκαν μέσα οικονομικά, ειδικά τα πρώτα χρόνια. Και οι καλεσμένοι, ακόμα κι οι πιο "άγνωστοι" θέλουν πολλά λεφτά για υπερατλαντικά ταξίδια. Κακά τα ψέματα, κέρδος πάνε να βγάλουν, δεν είναι μη-κερδοσκοπικός οργανισμός (όπως ήταν πχ. το Φαντάστικον). 11 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 Μιας που το σμασινγκ καλτσουρ μιλάει καταδικαστικά για σβήσιμο σχολίων με πιάνει μια δικαίωση, για μερικά σχόλια μου που είχαν σβήσει αυτοί το πάλαι ποτέ και μάλλον τώρα το μετανιώνουν βαθιά μέσα τους. Σε αλλά φεστιβάλ τι παίζει με τους εθελοντές; Φαίνεται θέμα με πονεμένη ιστορία 6 2 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 (edited) Αρχικά ήθελα να παραμείνω σιωπηλός στο όλο θέμα. Βλέπω όμως ότι έχει πολύ "ψωμί" κι έδαφος εύφορο, που προσφέρεται για συζήτηση. Ας βάλω σε μια σειρά τις μέχρι προ ολίγου άναρχες σκέψεις μου. Θα συμφωνήσω με τον φίλο @Amatyultar, ότι δε θα έπρεπε η μία εκδήλωση να σχολιάζει αρνητικά την άλλη. Όλες έχουν κοινούς στόχους κι αντί να αναλώνονται σε σχόλια που όλους μας πικραίνουν, θα έπρεπε να ασχολούνται με το πώς θα βελτιωθούν. Εξ' άλλου, δε θεωρώ ότι υπάρχει κάτι ανάμεσά τους να χωρίσουν. Ωστόσο, στον τομέα του εθελοντισμού, κλίνω πιότερο προς την άποψη του @Dredd. Βέβαια, η αλήθεια (σχεδόν) πάντα βρίσκεται κάπου στη μέση. Ποια είναι η δική μου οπτική πάνω στο ζήτημα; Σαφώς κι ο εθελοντισμός, σημαίνει ότι ένα άτομο, πραγματοποιεί μία εκούσια ενέργεια, δίχως να περιμένει την οποιαδήποτε ανταμοιβή. Οπότε εξυπακούεται ότι θα βοηθήσεις αμισθί. Η μεγάλη μου ένσταση, είναι στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται τους εθελοντές( αν αυτός αληθεύει βέβαια). Συγγνώμη, αλλά δε ξέρω πόσοι θα ήταν αυτοί, που δε θα είχαν 12 ευρώ για το εισιτήριο κι έτσι θα επέλεγαν να παρευρεθούν ως εθελοντές σε μία διοργάνωση. Πιστεύω, ότι οι περισσότεροι πηγαίνουν από την αγάπη τους στο μέσο κι από την όρεξή τους για προσφορά. Κλείνοντας, αναφέρω( αυτό που ειπώθηκε και παραπάνω με τον έναν ή τον άλλον τρόπο), ότι προφανώς η κατάσταση δεν είναι εκβιαστική. Δε πιστεύω κανένας να απειλήθηκε για να συμμετέχει. Οπότε, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του. Άποψή μου; Αυτές οι συνθήκες εργασίας, δεν είναι και οι πιο ενδεδειγμένες( ίσως κάποιος να τις έβρισκε κι ακατάλληλες). Απολαμβάνουν όμως τη διαδικασία τα παιδιά που συμμετέχουν; Προφανώς και ναι- αλλιώς δε θα βρίσκονταν εκεί. Άρα τελικά, τι λόγος πέφτει σ' εμάς; Κάποιες σκέψεις από εμένα! Edit: Ταυτόχρονα, λαμβάνει χώρα, μία ενδιαφέρουσα συζήτηση στο φωναχτόκουτο. Τη μεταφέρω εδώ για να μην χαθεί με τον καιρό. Spoiler angeltze 21 Oct 6:30 PM Εστειλα μηνυμα στο athenscon για την φαση με τον εθελοντισμο και μου απαντησαν. Θελω να ανεβασω την απαντηση, αλλα εχω την εντυπωση πώς δεν πρεπει, διοτι ειναι αρκετα προσωπικη απαντηση πιθανοτατα απο τον ιδιο τον Πεφανη και εχει και μερικα σχολια που ανετα μπορουσαν να ξεφυγουν σε αναδημοσιευσεις. Μια συνοψη σιγουρα θα ειναι χρωματισμενη με την προσωπικη μου αποψη. Τι πιστευετε οτι πρεπει να γινει? Treoris 21 Oct 7:11 PM Επειδή αντιλαμβάνομαι τη διαφορά ανάμεσα στο προσωπική και στο δημόσια απάντηση, η γνώμη μου είναι να μην την αναφέρεις. Από την άλλη, μια προσωπική απάντηση έχει σχεδόν μηδαμινό ενδιαφέρον. Αν κάποιος πράγματι ενδιαφέρεται για την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, ας τοποθετηθεί δημόσια. kwtsos 21 Oct 7:16 PM Οσο και αν με τρωει η περιεργεια θα συμφωνησω με τον treoris. Tο προσωπικο μηνυμα δεν προοριζεται για δημοσια καταναλωση. Αν νιωσουν υποχρεωμενοι να υπερασπιστουν την συγκεκριμενη πολιτικη τους ας βγαλουν ανακοινωση. angeltze 21 Oct 7:23 PM Σιγουρα εχει ενδιαφερον σαν μηνυμα, διοτι αναφερει ορισμενα πραγματα οσον αφορα στη σταση τους, αλλα ειναι σιγουρα προσωπικο. Απο εκει ερχεται ο δισταγμος μου. Αυτο που εχω καταλαβει ομως ειναι οτι δεν θελουν να βγαλουν δημοσια ανακοινωση για να μην δωσουν εκταση (δεν ξερω πως αλλιως να το θεσω) angeltze 21 Oct 7:26 PM οσον αφορα στο τι θα κανω προσωπικα, νομιζω οτι θα παω κανονικα στο φεστιβαλ, αλλα κατι μου κλωτσαει ακομα στη συνθηκη "12 ωρες με μιση ωρα διαλειμμα" kwtsos 21 Oct 7:30 PM Εγω απορω περισσοτερο με το ποιος ειναι διατεθιμενος να παει να το κανει αυτο kwtsos 21 Oct 7:31 PM δεν υποχρεωνει κανεις κανεναν να παει δηλαδη (δεν ειναι σαν να ψαχνεις δουλεια και να σου παταει πανω στην αναγκη να φας πχ) angeltze 21 Oct 7:32 PM ναι φυσικα, το λενε στη σελιδα τους εξαλλου οτι θα δεχτουν και αιτησεις για λιγοτερες ωρες kwtsos 21 Oct 7:32 PM μεγαλοψυχοι angeltze 21 Oct 7:32 PM αλλα δεν παιζει η φαση 12 ωρες δουλεια και μιση ωρα διαλειμμα, πρεπει οπωσδηποτε να ειναι πιο χαλαρη η φαση angeltze 21 Oct 7:33 PM ή βασικα απλα να απαγορευεται δουλεια πανω απο, ξερω γω, 6 ωρες σε μια βαρδια kwtsos 21 Oct 7:35 PM οι οροι που τιθενται δεν ειναι καν δελεαστικοι (για να ειμαι ευγενικος) αλλα απο την αλλη αν καποιος θελει να το κανει ποιος ειμαι εγω να του πω οχι kwtsos 21 Oct 7:35 PM απο κει και περα προφανως και ο καθενας σχηματιζει την αποψη του για τις πρακτικες αυτες Jim® 21 Oct 9:07 PM Άγγελε, πέρα από το μπλουζάκι θα δώσουν κάτι άλλο στους εθελοντές; angeltze 21 Oct 9:20 PM απο την σελιδα στο σαητ και απο αυτα που μου ειπε (χωρις λεπτομερειες ομως, ηταν αοριστο), δινουν γευμα, το δωρεαν (ταχα τρομερο) αυτογραφο, δωρεαν εισοδο και μια δωροτσαντα με μπολικα (οπως ειπαν) πραγματακια The Fists Of Stan Lee 21 Oct 10:07 PM https://www.ethnos.gr/greece/...allaosporosmphkesthnkoinonia Edited October 21, 2022 by ΘK08 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angeltze Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 7 minutes ago, ΘK08 said: Αυτές οι συνθήκες εργασίας, δεν είναι και οι πιο ενδεδειγμένες( ίσως κάποιος να τις έβρισκε κι ακατάλληλες). Όποιος έχει δουλέψει έστω μια μέρα στη ζωή του σίγουρα θα έβρισκε τις συνθήκες ακατάλληλες Γενικά, μπορεί να μην είναι εύκολο να το χωρέσει ο νους οποιουδήποτε, αλλά 12 ώρες εργασίας, έστω και σε "χαλαρό" πόστο, ακόμα και σε πόστο το οποίο απολαμβάνεις, δεν είναι παίξε-γέλασε. Πόσω μάλλον όταν το μόνο επιβεβαιωμένο διάλειμμα είναι ένα μισάωρο (δηλαδή μόνο ένα γεύμα). Εδώ ένα οκτάωρο μπορεί να είναι κουραστικό ή εξοντωτικό, μια δουλειά που σου ζητάει να είσαι σε πόστα για τουλάχιστον δώδεκα ώρες δεν νοείται. Το ουσιαστικό μου πρόβλημα είναι αυτό, το ότι θεώρησαν, πάντα με βάση αυτά που έχουν γράψει, πολύ καλή ιδέα μια τέτοια κατάσταση, η οποία είναι εμφανώς προβληματική, όπως και το σβήσιμο του σχολίου, που ήταν, κατ'εμέ, πολύ μη εποικοδομητική κίνηση, για να το θέσω ευγενικά. Επίσης, επειδή αναφέρθηκε και πιο πάνω και νομίζω δεν έχει νόημα να το κρύψω, δεν θα κάνω ακριβή παράθεση των λεγομένων, αλλά πράγματι, και στο μήνυμα που έλαβα από το Athenscon, ειπώθηκε πως το άρθρο που διάβασα αποσκοπούσε στο να ρίξει λάσπη στη διοργάνωση από άτομα που έχουν αποκλειστεί από την διοργάνωση του συνεδρίου. Το παράξενο είναι ότι βρήκα και παρόμοια σχόλια από άτομο κάτω από σημερινό ποστ του Κιουτσιούκη στο instagram που έλεγε για εθελοντική βοήθεια στο comicn'play, τα οποία με λίγα λόγια έκραζαν την ύπαρξη 12ωρου ωραρίου. Δεν ξέρω, μου φαίνεται κάπως ξέμπαρκη η στοχευμένη επίθεση προς όλα τα comic cons χτες και σήμερα και σίγουρα παρατηρείται ένα μοτίβο. Επίσης, μου προτάθηκε να συμμετάσχω και εγώ ως εθελοντής για να δω έμπρακτα τις διαδικασίες και την ατμόσφαιρα, μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση ομολογουμένως. Όσον αφορά στη διαγραφή του σχολίου, με διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για αδιαφορία, αλλά για άρνηση να δώσουν αξία και πλατφόρμα σε άτομα που έχουν κακές προθέσεις. Αυτός είναι, απ' ότι έχω καταλάβει, και ο λόγος που δεν έχουν κάνει επίσημη αναφορά. Όπως είπα και στο φωναχτόκουτο, δεν θέλω να παραθέσω ολόκληρη τη συζήτηση, διότι δεν είναι πρέπον ούτε προσφέρει τίποτα παραπάνω από κουτσομπολιό. Γι'αυτό προσπάθησα να μεταδώσω τα points της πλευράς τους όσο πιο αντικειμενικά και αποστασιοποιημένα μπορούσα παραπάνω, μιας και σχετίζονται άμεσα με τα όσα λέμε τόσες ώρες. Ελπίζω να μην είναι προβληματικό για την διαχείριση της σελίδας του Athenscon, αν και, για να τα μοιράστηκαν με μένα, ένα άγνωστο άτομο σε προσωπικό μήνυμα, ίσως να είναι οκ η μετάδοσή τους σε ένα μικρό φόρουμ. Αν μη τι άλλο, δεν θέλω με τίποτα να υπάρξουν εντάσεις ανάμεσα σε δύο ομάδες. Το μόνο που ουσιαστικά θέλω να καταλάβω είναι γιατί σκέφτηκαν το 12ωρο ωράριο και γιατί αποφάσισαν ότι έχουν ανάγκη από κάτι τέτοιο, δυστυχώς όμως δεν μου διευκρινίστηκε καθόλου. Όλα τα άλλα περί νοοτροπίας και ορισμού της λέξης "εθελοντισμός" είναι πολύ ενδιαφέροντα, αλλά εγώ επικεντρώνομαι στο συγκεκριμένο συμβάν, γι'αυτό και δεν έχω πει τίποτα. 11 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwtsos Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 Με ένα γρήγορο ψάξιμο πάντως το San Diego Comic Con ζητάει 3-4 ώρες από τους εθελοντές του δίνοντας ως ανταμοιβή δωρεάν είσοδο για εκείνη την μέρα. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 Άμα πεις κακοπληρωτή ένα αφεντικό που κακοπληρώνει, είναι άραγε λασπολογία; Αν κάτι είχε τραβηχτεί από τα μαλλιά, νοήμονες άνθρωποι είμαστε να πούμε ότι οκ άρχισε πάλι το μελόδραμα του χώρου (που δεν είναι λίγο ανα τα χρόνια). Αλλά εδώ πρακτικά με τέτοιες ανακοινώσεις στο σάιτ σου δίνεις βούτυρο στο ψωμί όσων σε κράζουν, είτε έχουν ατζέντα είτε όχι. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 13 hours ago, AndreasD said: Θα πληρώσω τα 12 ευρώ που μου περισσεύουν και θα μπω κύριος. Εσύ αγόρι μου, είσαι κύριος ό,τι κι αν κάνεις. Και τοίχο να βάψεις με μαύρη αμάνικη μπλούζα σε κάποιο σπίτι στο Γαλάτσι, θα είσαι σερ 1 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwtsos Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 1 hour ago, Θρηνωδός said: Άμα πεις κακοπληρωτή ένα αφεντικό που κακοπληρώνει, είναι άραγε λασπολογία; Εδώ βέβαια δεν είναι αφεντικό. Απλά ζητάει εθελοντες... Δυστυχώς όταν ο πολιτισμός επαφίεται σε επιχειρηματικές κινήσεις που αναμενόμενα έχουν την λογική κόστους-οφελους, ο περιορισμός των εξόδων είναι βασικός στόχος από πλευράς διοργανωτών. Φαντάζομαι για αυτό ζητάνε (σχεδόν) όλοι εθελοντές. Επίσης δυστυχώς, όταν δεν υπάρχουν πολλά κανάλια για να διοχετεύσει δημιουργικά τον χρόνο της σε σχέση με τον πολιτισμό (βασική ανάγκη του ανθρώπου κατ' εμέ) μια μερίδα κόσμου, θα υπάρχουν και πρόθυμοι να αφιερώσουν τον χρόνο τους δωρεάν προκειμένου να μην μπει μέσα ο εκάστοτε επιχειρηματίας. Just my 2 cents. Και κάτι που δεν σχολίασα νωρίτερα, όταν βλέπω φράσεις τυπου "δίνουμε την ευκαιρία να έρθεις εθελοντής" αναρρωτιεμαι αν κάποιοι βλέπουν ηθελημένα την πραγματικότητα ανάποδα ή εθελοτυφλουν. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 Δεν καταλαβαίνω γιατί πραγματικά μπερδευόμαστε τόσο πολύ, ενώ, τουλάχιστον στα μάτια μου, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Υπόθεση εργασίας: Ανοίγω αύριο ένα κομιξάδικο. Πιάνω έναν 18χρονο, τρελαμένο με τα κόμικς, και του προτείνω να έλθει να δουλέψει σε εμένα με €300 το μήνα, αλλά τον ψήνω επειδή του λέω ότι θα γνωρίζει δημιουργούς, θα μπορεί να διαβάζει στο μαγαζί ότι θέλει και διάφορες άλλες πίπες. Και εκείνος δέχεται. Αν λοιπόν το κάνω αυτό, δεν θα πρέπει να με κράξετε όλοι για "σκλαβοπάζαρο", "γαλέρα", εκμετάλλευση κλπ; Δεν θα πατάω στη κα*λα κάποιου παιδιού, που δεν ξέρει λόγω ηλικίας και απειρίας; Εγώ, ως εργοδότης, δεν έχω την ηθική υποχρέωση, να αμοίβω καλά τους εργαζομένους μου; Τα παραπάνω τα θεωρώ βασικά. Ειδικά όταν μιλάμε για εκδηλώσεις τύπου Athenscon, Comicdom, Thecon, όπου και ξέρουμε ότι διακινούνται τεράστια ποσά. Δεν μπορώ να ξέρω πόσα είναι τα κόστη και τα κέρδη, αλλά για εμένα δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Αν δεν βγαίνεις με τρόπο που να είσαι σωστός απέναντι στους εργαζομένους σου και τους πελάτες σου, μην το κάνεις. Ζητάμε από τους εθελοντές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τουλάχιστον ένα δωδεκάωρο (12ώρες συνεχομένες) μια από τiς δυο μέρες διεξαγωγής του AthensCon. Φυσικά θα δεχτούμε και αιτήσεις με λιγότερες ώρες εθελοντικής εργασίας! Ζητάνε δηλαδή τουλάχιστον ένα δωδεκάωρο, αλλά δέχονται και αιτήσεις για λιγότερες ώρες. Ότι δηλαδή, έστω ότι μαζέψουν τον απαιτούμενο αριθμό δωδεκάωρων, δεν θα επιλέξουν αυτούς, αλλά θα πάρουν τους π.χ. διπλάσιους 6ωρους. Και ναι, προσωπικά δεν με καλύπτει το ότι δεν είναι υποχρεωτικό, και το "όποιος θέλει πηγαίνει". Η εκμετάλλευση είναι κακή, σε όποιο επίπεδο και σε όποιο βαθμό συμβαίνει. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι και να κοιμόμαστε πιο ήσυχα τα βράδια. 13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwtsos Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 Μα εγώ δεν διαφωνώ Dredd. Όταν κάποιος επιχειρηματίας (μικρός ή μεγάλος) ζητάει εθελοντική εργασία για μενα ουσιαστικά ψάχνει τσάμπα χέρια για να μεγαλώσει το κέρδος του. Έστω και για μια ώρα να τους θέλει, πόσο μάλλον για 12! Αυτό λέω στα ποστ μου. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 14 minutes ago, kwtsos said: Μα εγώ δεν διαφωνώ Dredd. Όταν κάποιος επιχειρηματίας (μικρός ή μεγάλος) ζητάει εθελοντική εργασία για μενα ουσιαστικά ψάχνει τσάμπα χέρια για να μεγαλώσει το κέρδος του. Έστω και για μια ώρα να τους θέλει, πόσο μάλλον για 12! Αυτό λέω στα ποστ μου. Βρε ναι, δεν το έγραφα για εσένα. Απλά το έγραφα σπαστά στο μαγαζί, επειδή είχα δουλειά, και το έστειλα μετά το δικό σου. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasD Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 Σε άλλα νέα ανακοινώθηκε ο Nintendouk. Λογικά θα είναι κάποιος ινουιτ δημιουργός απ την Αλάσκα. 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted October 22, 2022 Author Share Posted October 22, 2022 2 minutes ago, AndreasD said: Σε άλλα νέα ανακοινώθηκε ο Nintendouk. Λογικά θα είναι κάποιος ινουιτ δημιουργός απ την Αλάσκα. 7 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Posted October 22, 2022 Share Posted October 22, 2022 Ούτε εγώ θα διαφωνήσω με εσένα @Dredd. Όντως, η τακτική αυτή ισοδυναμεί με σκλαβιά. Δωδεκάωρη εργασία με μισάωρο διάλειμμα( και είναι δουλειά που θέλει τρέξιμο). Απλά, πιστεύω, ότι όταν κάποιος σου λέει κανονικότατα ότι θα σε εκμεταλλευτεί έτσι, ε, τότε εάν πας και πέσεις μόνος σου στο στόμα του λύκου, σου αναλογεί ένα μερίδιο ευθύνης. Αυτή βέβαια είναι η δική μου γνώμη. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasD Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 Δε νομίζω να το έχουμε γράψει, αλλά στο site ανακοινώθηκε και ο Chris Jaymes. Ο Χρήστος είναι Αμερικανός μουσικός, τηλεοπτικός και κινηματογραφικός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Βασική ιδιότητα το Αμερικανός. Έχει παίξει σε διάφορες σειρές, με πιο γνωστή σε μένα το LOST (και αυτό τελικά για τους λάθος λόγους), και σε ταινίες. Φορ μορ ινφορμείσιον, πλιζ κλικ χίαρ ----> https://www.athenscon.gr/2022/06/29/chris-jaymes/ 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Fists Of Stan Lee Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 Quote Το 2019, μετά από οκτώ χρόνια ανάπτυξης, το Sons Of Chaos, μια ιστορία επικής φαντασίας με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 δημοσιεύθηκε παγκοσμίως σε έναν σκληρόδετο τόμο, 192 σελίδων, από την IDW και την Penguin Random House. Ο Jaymes έγραψε και δημιούργησε το βιβλίο με τον Ale Aragon ως σκιτσογράφος ενώ παράλληλα συνεργάσζεται με το Levendis Entertainment και τον Nick Lambrou, αναπτύσσοντας το σενάριο για την μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο. Α εκείνο το σκουπίδι. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beefheart Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 Στο τέλος μπορεί και να βαρεθώ να έρθω μέχρι Παλαιό Φάληρο. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 @Beefheart, είσαι λακωνικός, αλλά πολύ εύστοχος όπως πάντα! 2 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amatyultar Posted October 23, 2022 Share Posted October 23, 2022 4 hours ago, The Fists Of Stan Lee said: Α εκείνο το σκουπίδι. Τόσο κακό; Δεν το έχω διαβάσει. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts