kabuki Posted October 14, 2022 Author Share Posted October 14, 2022 2 hours ago, Beefheart said: Έχει σχέση με το αριστουργηματικό Suspiria του Argento; όχι η υπόθεση δε σχετίζεται με την ταινία, από όσο είδα στην περίληψη στο goodreads 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted October 18, 2022 Author Share Posted October 18, 2022 Ανακοινώθηκε κι η Γαλλίδα Carla Cohen (σ αυτήν μάλλον δεν έχω να πάω καποιο κόμικ απ, ό,τι είδα) αλλά μπορει να της ζητησω σχέδιο για το sketchbook ακόμα περιμένω πάντως μια ακόμα εντυπωσιακή ανακοίνωση, πλάι στον Quitely 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 18, 2022 Share Posted October 18, 2022 Just now, Dredd said: Πάντως, αν δεν έρθει κάποιο άλλο γερό όνομα, οι δηλώσεις περί "ονομάτων που θα κάνουν πάταγο", ήταν μάλλον $%^&@&. Τον Quitely τον φέρνει η Anubis, τον άλλον τον φέρνει η Jemma, την Γαλλίδα το γαλλικό ιστιτούτο, η διοργάνωση φέρνει τον Sandoval και τον Ντισνεϊκό που δεν τον ξέρει κανένας..... Κρίμα. Μάλλον δεν θα τους έκατσαν όσα υπολόγιζαν. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted October 18, 2022 Share Posted October 18, 2022 Προσπαθούν να ξανακλεισουν τον EIC της Marvel; Αν ναι, ας του τάξουν τσάμπα φαι και θα έρθει τρέχοντας, μιας και στα σοσιαλ δεν μιλάει για τίποτα άλλο! 5 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasD Posted October 18, 2022 Share Posted October 18, 2022 Πραγματικά, ελπίζω να ανακοινωθεί κάποιο "μεγάλο" όνομα ακόμα (πιο καλά να είναι ονόματα, πληθυντικός) διαφορετικά θα είναι σχετικά φτωχό το line up. 9 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angeltze Posted October 18, 2022 Share Posted October 18, 2022 Είμαστε ήδη στους 10 καλεσμένους, πόσο παραπέρα να το πάνε? Βλέπω το 2018 και 2019 είχαμε 12-13 καλεσμένους. Τώρα, μετά από πανδημία, νομίζω το 10 είναι ένα οκ νούμερο. Μακάρι να διαψευσθώ και να έχουμε περισσότερους καλεσμένους και να είναι και πιο δυνατά ονόματα 7 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Makro Posted October 20, 2022 Share Posted October 20, 2022 Ανακοινώθηκε και ο Ισπανός David Baldeon (δεν τον γνωρίζω) 12 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasD Posted October 20, 2022 Share Posted October 20, 2022 Δεν είσαι ο μόνος.... 2 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θοδωρής Καραπάνος Posted October 20, 2022 Share Posted October 20, 2022 Εντάξει, νομίζω αυτό με εκφράζει πλήρως αυτή τη στιγμή: Πέρα από την πλάκα, έχει κάνει κάποιες αξιοπρεπέστατες δουλειές. Δυστυχώς για εκείνον όμως Δε βλέπω να έχει δημοσιευθεί κάτι δικό του στην Ελλάδα Είναι -σχετικά- νέος δημιουργός, οπότε δε τον γνωρίζει πολύς κόσμος. Έχει εργαστεί πάντως σε τίτλους όπως: Spiderman, X- factor, Avengers & X-men( στα δύο τελευταία βέβαια, δεν έχει κάνει τίποτα το ιδιαίτερο, αξίζει να του πάτε από τους πρώτους δύο τίτλους). 4 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim® Posted October 20, 2022 Share Posted October 20, 2022 Είναι απόλυτα κατανοητή η δυσαρέσκεια για τους καλεσμένους και ως ένα βαθμό την νιώθω κι εγώ. Αλλά για να πω την αλήθεια, το AthenCon για μένα είναι κάτι παραπάνω από τους καλεσμένους. Σίγουρα μου αρέσει να μιλάω και να γνωρίζω από κοντά σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της 9ης τέχνης, αλλά αν το καλοσκεφτώ, ο ουσιαστικός χρόνος που θα μου αφιερώσει κάποιος από αυτούς είναι μικρότερος από πέντε λεπτά (ή κάτι παραπάνω αν μου φτιάξουν σχεδιάκι) για ευνόητους λόγους! Στο AthensCon λατρεύω την ατμόσφαιρα, τον κόσμο, το ότι έχουμε ένα τόσο μεγάλο event για τα κόμικ που αγγίζει τα πρότυπα του εξωτερικού... Μου αρέσει να βολτάρω στους πάγκους, να ακούω τις ομιλίες και τις συζητήσεις και να ανακαλύπτω νέους ή κρυμμένους θησαυρούς! Ακόμα και δεν ερχόταν κανένας από τους καλεσμένους που ανακοίνωναν, θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί απολαμβάνω πολύ την οργάνωση του event και είμαι χαρούμενος και μόνο που υπάρχει! 12 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
the comic guide Posted October 20, 2022 Share Posted October 20, 2022 ¡Me siento muy feliz, porque yo voy a practicar mi español! Δεν τον ήξερα τον κύριο, αλλά θα είναι ευκαιρία να εξασκήσω τα ισπανικά μου. Επίσης, βλέπω ότι έχει ωραίο σχεδιάκι, οπότε 100% θα του ζητήσω να μου κάνει ένα Spider-Man... 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 20, 2022 Share Posted October 20, 2022 Δεν θα μπορούσαν να το γράψουν πιο σωστά εδώ τα παιδιά από το Smassing Culture. Συμφωνώ απόλυτα, και εννοείται ότι το ίδιο ισχύει και κάθε εκδήλωση που χρησιμοποιεί τέτοιους "εθελοντές". ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ (ψιλά γράμματα: με 12ωρη "εθελοντική" βάρδια, ένα μισάωρο διάλειμμα, απαγόρευση λήψης φωτογραφιών... Posted by Smassing Culture on Thursday, 20 October 2022 10 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim® Posted October 20, 2022 Share Posted October 20, 2022 Πολυ καλα έκανες και το έθιξες κυρ Δικαστά. Ειναι απαράδεκτο να ζητάνε εθελοντές για να τους ξεζουμισουν με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο. Ειχα την εντύπωση πως οι εθελοντές θα απολάμβαναν κάποια αποκλειστικά προνόμια αλλά αποτι φαίνεται αυτό είναι μονο ενα μπλουζάκι! Ενα ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ φορ κράιστ σέικ! Θα έπρεπε να δίνουν στα παιδιά τουλάχιστον απο μια 50ευρη επιταγή για τον κόπο τους και να μπορούν να την εξαργυρωσουν στα συνεργαζομενα μαγαζιά της έκθεσης. 9 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwtsos Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 Δυστυχώς είναι πάγια πρακτική πολλών φεστιβάλ και όχι αποκλειστικά του Athenscon, ο εθελοντισμός αντί να πληρώσουν εργαζόμενους έστω για 2-3 μέρες. Κατά την άποψη μου, με χαντρες και καθρεφτάκια εκμετάλλευση του πάθους μιας μερίδας κόσμου για το χόμπυ τους. Από την άλλη δεν αναγκάζει κανείς κανέναν να πάει και αν κάποιος είναι διατεθειμένος να βαράει 12ωρα με μισή ώρα διάλειμμα για ένα μπλουζάκι, ένα αυτόγραφο και δύο μπιχλιμπιδια, its his funeral που λένε και στο χωριό μου. 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 23 minutes ago, kwtsos said: Κατά την άποψη μου, με χαντρες και καθρεφτάκια εκμετάλλευση του πάθους μιας μερίδας κόσμου για το χόμπυ τους. Αυτό, με λίγσ λόγια. 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 Πραγματικά τραγικές οι συνθήκες και ό,τι προσφέρουν σαν τυράκι για να συμμετάσχεις είναι αστείο. Ελπίζω να μαθευτεί αρκετά και να κυκλοφορήσει μήπως από ντροπή αλλάξουν τους όρους ή εν πάση περιπτώσει το μάθει αρκετός κόσμος και να μην πάνε ως εθελοντές παρά ελάχιστοι. Αμαρτία σε τόσο κλειστούς κύκλους να είναι τόσο προφανές ότι κάποιοι βγάζουν φραγκάκια στις πλάτες των πορωμένων (και αν δεν πλουτίζουν, βγάζουν αρκετά παραπάνω από το να είχαν προσλάβει 15 άτομα για 2 μέρες). Ένας ακόμη λόγος για να μην πάει κανείς, παράλληλα με το φτωχότατο καστ συμμετεχόντων. Κρίμα και το σκέφτομαι ακόμα να ανέβω (και) γι' αυτό το λόγο. 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim® Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 (edited) 1 hour ago, kwtsos said: Δυστυχώς είναι πάγια πρακτική πολλών φεστιβάλ και όχι αποκλειστικά του Athenscon, ο εθελοντισμός αντί να πληρώσουν εργαζόμενους έστω για 2-3 μέρες. Κατά την άποψη μου, με χαντρες και καθρεφτάκια εκμετάλλευση του πάθους μιας μερίδας κόσμου για το χόμπυ τους. Από την άλλη δεν αναγκάζει κανείς κανέναν να πάει και αν κάποιος είναι διατεθειμένος να βαράει 12ωρα με μισή ώρα διάλειμμα για ένα μπλουζάκι, ένα αυτόγραφο και δύο μπιχλιμπιδια, its his funeral που λένε και στο χωριό μου. Σωστό. Το αστείο βέβαια, είναι πως ένα μεγάλο μέρος του μηχανισμού που κάνει το AthensCon να δουλεύει τόσο καλά είναι οι εθελοντές, οι οποίοι είναι πάντα εξυπηρετικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Φαντάζεστε, όπως είπε και ο @Θρηνωδόςνα διαρρεύσουν όλα αυτά σε μεγαλύτερη μερίδα του κοινού και μετά να μην πάει κανένας; :update: Στο Facebook κάποιος έγραψε πως στα παλιότερα AthensCon οι βάρδιες ήταν τετράωρες για τους εθελοντές. Ας ελπίσουμε να υπάρξει κατακραυγή και να επανέλθει αυτό το ωράριο. Edited October 21, 2022 by Jim® 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwtsos Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 Μακάρι να σταματήσουν όλοι που κάνουν τέτοιες διοργανώσεις να ζητάνε τσάμπα εργασία και να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Edit: τώρα που το θυμήθηκα, το σπίτι θέλει βάψιμο. Σας προσφέρω την ευκαιρία να μου το βάψετε εθελοντικά. Χορηγείται φανέλα άσπρη ή μαύρη αμανικη ή κοντομανικη, η οποία θα μου επιστραφεί μετά το πέρας της εργασιας. Μόνο σοβαρές αιτήσεις θα εξεταστούν. 3 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim® Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 4 minutes ago, kwtsos said: Μακάρι να σταματήσουν όλοι που κάνουν τέτοιες διοργανώσεις να ζητάνε τσάμπα εργασία και να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Edit: τώρα που το θυμήθηκα, το σπίτι θέλει βάψιμο. Σας προσφέρω την ευκαιρία να μου το βάψετε εθελοντικά. Χορηγείται φανέλα άσπρη ή μαύρη αμανικη ή κοντομανικη, η οποία θα μου επιστραφεί μετά το πέρας της εργασιας. Μόνο σοβαρές αιτήσεις θα εξεταστούν. Το πρώην αφεντικό μου θα θεωρούσε πως είσαι πολύ γαλαντόμος με την χορήγηση της φανέλας. Πόσω μάλλον που δίνεις και την δυνατότητα επιλογής χρώματος... 2 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angeltze Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 Εγώ να ρωτήσω κάτι επειδή δεν θυμάμαι. Στα προηγούμενα Athenscon πώς ακριβώς ήταν οι συνθήκες? Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν τόσο δυσμενείς για τους εθελοντές, ειδικά στα πρώτα χρόνια. Ο Δημήτρης λέει ότι ήταν 4ωρες, το οποίο δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια, έχω την εντύπωση πως ήταν λίγο παραπάνω. Υπάρχει τρόπος να βρούμε αυτές τις πληροφορίες? Δεν ξέρω τι άλλαξε ξαφνικά φέτος, αλλά είναι πράγματι μια τεράστια απογοήτευση και με ξενερώνει αρκετά για να το σκεφτώ δύο φορές πώς θα κινηθώ. Δεν με νοιάζουν οι καλεσμένοι, εγώ για το κλίμα πάω, αλλά στο κάτω κάτω υπάρχουν και μερικές πεποιθήσεις τις οποίες πρέπει να στηρίξω προσωπικά. Μακάρι να ντραπούν και να τα μαζέψουν λίγο. Αυτό που με εξοργίζει είναι η διαγραφή του σχολίου. Τι μπορούμε να κάνουμε λίγο πιο οργανωμένα για να βάλουν μυαλό? 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 29 minutes ago, kwtsos said: Μακάρι να σταματήσουν όλοι που κάνουν τέτοιες διοργανώσεις να ζητάνε τσάμπα εργασία και να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Edit: τώρα που το θυμήθηκα, το σπίτι θέλει βάψιμο. Σας προσφέρω την ευκαιρία να μου το βάψετε εθελοντικά. Χορηγείται φανέλα άσπρη ή μαύρη αμανικη ή κοντομανικη, η οποία θα μου επιστραφεί μετά το πέρας της εργασιας. Μόνο σοβαρές αιτήσεις θα εξεταστούν. Και προσφορά υπογραφή από τη Λένα;;;; 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwtsos Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 11 minutes ago, Dredd said: Και προσφορά υπογραφή από τη Λένα;;;; Βεβαίως. Generic αυτόγραφο πάνω στον κουβά με το ασταρι. Σπευσατε! 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 3 hours ago, angeltze said: Εγώ να ρωτήσω κάτι επειδή δεν θυμάμαι. Στα προηγούμενα Athenscon πώς ακριβώς ήταν οι συνθήκες? Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν τόσο δυσμενείς για τους εθελοντές, ειδικά στα πρώτα χρόνια. Ο Δημήτρης λέει ότι ήταν 4ωρες, το οποίο δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια, έχω την εντύπωση πως ήταν λίγο παραπάνω. Υπάρχει τρόπος να βρούμε αυτές τις πληροφορίες? Δεν ξέρω τι άλλαξε ξαφνικά φέτος, αλλά είναι πράγματι μια τεράστια απογοήτευση και με ξενερώνει αρκετά για να το σκεφτώ δύο φορές πώς θα κινηθώ. Δεν με νοιάζουν οι καλεσμένοι, εγώ για το κλίμα πάω, αλλά στο κάτω κάτω υπάρχουν και μερικές πεποιθήσεις τις οποίες πρέπει να στηρίξω προσωπικά. Μακάρι να ντραπούν και να τα μαζέψουν λίγο. Αυτό που με εξοργίζει είναι η διαγραφή του σχολίου. Τι μπορούμε να κάνουμε λίγο πιο οργανωμένα για να βάλουν μυαλό? Κοίτα, όλα αυτά είναι μια πραγματικότητα. Ή κάνεις ένα φεστιβαλάκι, μεταξύ μας-Μεταξά, το τρέχουν 5-6 άνθρωποι, καλείς και 5-6 Ελληνες καλούς και άλλους τόσους φανζινάδες, ή γίνονται μεγάλα φεστιβάλ, με μεγάλα κόστη και μεγάλα ρίσκα, και τη προφανή θέληση όσων των διοργανώνουν να βγάλουν και πολλά λεφτά. Πρόσεξε, δεν σου δικαιολογώ κανέναν, και εγώ θα ήθελα διαφορετική συμπεριφορά, με τη λογική ότι είμαστε μια χούφτα όλοι εμείς στο χώρο και καλό να συμπεριφερόμαστε σαν άνθρωποι ο ένας στον άλλον. Αλλά αν θέλεις (όπως και εγώ και όλοι μας) Claremont και Gibbons και οποιονδήποτε άλλον, είναι λογικές και επόμενες κάποιες τέτοιες συμπεριφορές. Επαναλαμβάνω και επιμένω, για να μην παρεξηγηθώ, πιστεύω ότι και πάλι μπορείς να βγάλεις κέρδος, ακόμα και αν δώσεις 2-3 χιλιάρικα σε 20-30 άτομα για 2 ημέρες. Αλλά, η εμπειρία λέει, ότι ο μέσος όρος, αν μπορεί να τα αποφύγει αυτά τα 2-3 χιλιάρικα, θα τα αποφύγει. Ανθρώπινη φύση πες το, κάπως αλλιώς πέστο, με καταλαβαίνεις φαντάζομαι.... 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
guskoin Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 6 hours ago, kwtsos said: Μακάρι να σταματήσουν όλοι που κάνουν τέτοιες διοργανώσεις να ζητάνε τσάμπα εργασία και να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Edit: τώρα που το θυμήθηκα, το σπίτι θέλει βάψιμο. Σας προσφέρω την ευκαιρία να μου το βάψετε εθελοντικά. Χορηγείται φανέλα άσπρη ή μαύρη αμανικη ή κοντομανικη, η οποία θα μου επιστραφεί μετά το πέρας της εργασιας. Μόνο σοβαρές αιτήσεις θα εξεταστούν. Τελικά όλα σ' αυτή τη ζωή είναι άσπρο ή μαύρο! 3 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted October 21, 2022 Share Posted October 21, 2022 (edited) Παλιότερα το εθελοντισμό σε τέτοιες διοργανώσεις τον συνδιαζαν με κάποιου είδους συνεργασία με σχολές, οι οποίες έδιναν μόρια στους συμμετέχοντες. Ο εθελοντισμός εξ ορισμού αποκλείει την χρηματική αμοιβή αλλά κάποιο όφελος πρέπει να υπάρχει για τους συμμετέχοντες, αλλιώς γίνεται σκέτη εκμετάλλευση. Edited October 21, 2022 by GreekComicFan 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts