Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

AthensCon 2022 (26-27/11/2022)

Recommended Posts

5 hours ago, Beefheart said:

Επίσης, είναι ο τύπος που έχει σχεδιάσει το «Μουσικό Σαμποτάζ» @Phantom Duck. Πού να 'ξερε... :DDD:

Θα σκάσω έτσι στο signing

Screenshot_2.thumb.png.1913b41ae45863ee262c00fbd3da8229.png

Η αλήθεια είναι πως δεν τρελαίνομαι, είναι αντίστοιχο όνομα με τον D' Ippolito. Φανταστείτε πως ο Ιπόλιτος έχει σχεδιάσει το τέταρτο από τα τέσσερα μέρη της πρώτης ιστορίας Μυστικός πράκτωρ Ντόναλντ Ντακ. Ο Mangiatordi έχει σχεδιάσει το δεύτερο. Η πλάκα είναι πως σε προηγούμενο AthensCon είχαμε δει και τον Freccero, που έχει φτιάξει το πρώτο μέρος. Μας μένει μόνο ένας (ο Marco Mazzarello) για να έχουμε υπογραφές από όλη την κομπανία.

Και για τον Ιπόλιτο βέβαια τα ίδια έλεγα, όμως ήταν φοβερός τύπος, πολύ ωραίος άνθρωπος που χάρηκα που τον γνώρισα. Μακάρι να είναι ανοιχτός και αυτός. Ο Mangiatordi η αλήθεια είναι πως έχει πολύ ωραίο σχέδιο στις τελευταίες ιστορίες του, μακάρι να εξελιχθεί περισσότερο και να ταιριάξει με κάναν καλό σεναριογράφο. Όπως και να 'χει, ένα σχεδιάκι (τουλάχιστον) θα το τσιμπήσω.

Edited by Phantom Duck
  • Like 10
  • Thanks 3
  • Haha 2

Θα συμφωνήσω γενικά με τον Γιώργο... Εννοείται πως δεν τρελαίνομαι και (όπως κάθε φορά τα τελευταία χρόνια) θα ήθελα κάτι καλύτερο στο AthensCon. Το σχέδιο του συγκεκριμένο δεν είναι άσχημο πάντως. Θα δούμε... Έχουμε αρκετούς Ντισνεικούς να δούμε όπως Κάστυ, Τζερβάζιο, Τουρκόνι, Φεριόλι, Γίππες, τον αδερφό του Πάστρο, Ρότα, Ντε Βήτα, Λούτσιο Λεόνι κλπ :) Πάντως, @Phantom Duck  θα έχουμε και άλλη υπογραφή στα Χρονικά των τεράτων (την τρίτη στη σειρά :lol:)

Edited by ΚΟΜΙΞ
  • Like 10
  • Thanks 1

Ok, δεν με ενθουσιάζουν οι ηθοποιοί σε τέτοιες εκδηλώσεις, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που δεν είναι τίποτα ιδιαίτερα ονόματα, αλλά πρέπει να της το δώσω ότι έπαιζε, ίσως στη καλύτερη sci-fi σειρά των τελευταίων πολλών ετών. Οπότε, αν περνάω από το πάγκο της, ένα hi και ένα kudos θα της το πώ :lol:

• Like 10

Μάλλον δεν κρατιέται ψηλά το ενδιαφέρον για το Con, γιατί πριν απο αρκετές ώρες ανακοινώθηκε και ο Fred Van Lente. Δε με έχει χαλάσει ότι δικό του διάβασα, ενώ λάτρεψα το Action Philosophers!

• Like 7
  • Thanks 3

2 hours ago, AndreasD said:

Μάλλον δεν κρατιέται ψηλά το ενδιαφέρον για το Con, γιατί πριν απο αρκετές ώρες ανακοινώθηκε και ο Fred Van Lente. Δε με έχει χαλάσει ότι δικό του διάβασα, ενώ λάτρεψα το Action Philosophers!

Αχα! Από δικά του έχω σίγουρα τη σειρά Ivar Timewalker της Valiant. Όπως είπες, δεν με έχει χαλάσει, καλό ήταν, θα του φέρω το πρώτο τεύχος τουλάχιστον για υπογραφή.

• Like 7

2 hours ago, AndreasD said:

Ακόμα περιμένω κάτι να με συνεπάρει! :P 

• Like 3
  • Thanks 2
  • Haha 2

1 hour ago, Lord Makro said:

Αχα! Από δικά του έχω σίγουρα τη σειρά Ivar Timewalker της Valiant. Όπως είπες, δεν με έχει χαλάσει, καλό ήταν, θα του φέρω το πρώτο τεύχος τουλάχιστον για υπογραφή.

Και εγώ από τη Valiant τον ξέρω, έχει κάνει και ένα σκασμό υπερηρωικά. Δεν με συγκίνησε ποτέ πάντως, οπότε δεν με έψησε και ιδιαίτερα.

• Like 5

7 minutes ago, Dredd said:

Και εγώ από τη Valiant τον ξέρω, έχει κάνει και ένα σκασμό υπερηρωικά. Δεν με συγκίνησε ποτέ πάντως, οπότε δεν με έψησε και ιδιαίτερα.

Ναι, απ΄ οτι θυμάμαι η συγκεκριμένη σειρά είχε ξεκινησει αρκετά καλά, αλλά μετά κάπου το έχασε και ψιλοβαρέθηκα.

Στα άλλα υπερηρωϊκά δεν ξέρω τι έχει κάνει, πιθανόν να έχω κάτι δικό του και να μην μου έρχεται στο μυαλό τώρα.

• Like 6

Από τα πιο γνωστά του είναι το cowboys vs aliens που το έβγαλε η Anubis πριν από μία δεκαετία και, με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας, τεύχη από τις παιδικές σειρές Marvel Adventures που επίσης έχει βάλει η Anubis σε διάφορες εκδόσεις της, το incredible Hercules (μαζί με τον Greg Pak), τα οποία έβγαιναν την περίοδο του Planet Hulk και είχαν κάποια μικρή καλλιτεχνική επιτυχία, το X-Men Noir, ενώ είχε αναλάβει το Marvel Zombies από την τρίτη σειρά και έπειτα.

• Like 6

Ναι, ακριβώς, δεν είναι χτεσινός, ούτε και τίποτας, αλλά κάτι ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο δεν έχει κάνει.

Edit: Εχει κάνει και κάποια Conan στην Dark Horse.

• Like 6

AthensCon Special Guest Announcement: Fred Van Lente

Άλλος ένας από τους φετινούς καλεσμένους μας είναι ο σεναριογράφος Fred Van Lente που μας έχει χαρίσει εκπληκτικές ιστορίες μέσα από τα κόμικς του. #athenscon2022 #AthensCon #FredVanLente #specialguest #comiccon #greece #fy

Posted by AthensCon on Monday, 10 October 2022
  • Like 7
  • Thanks 2

Δεν με νοιάζει, αλλά κάποιους θα ενδιαφέρει :)

H φετινή καλεσμένη από τον χώρο των cosplay έρχεται από την Ολλανδία και είναι η μοναδική Lucid Belle. #athenscon2022 #AthensCon #specialguest #Coplay #LucidBell #Netherlands #Greece #fy

Posted by AthensCon on Thursday, 13 October 2022
  • Like 9
  • Thanks 1

Legendary Scottish artist Frank Quitely is going to be in this year's convention. Come meet him and admire his work. Participate in his one of a king workshop. Don't miss this once in a lifetime opportunity. Sponsored by Εκδόσεις Anubis AthensCon 2022 26 & 27 November For more info visit www.athenscon.gr #athenscon2022 #AthensCon #specialguest #frankquitely #comicart #Comiccon #greece #fy #ΕκδόσειςAnubis Video edited by: Vangelis Papaevangeliou

Posted by AthensCon on Thursday, 13 October 2022
  • Like 5
  • Thanks 5

Θα γίνω γκρινιάρης, όμως πραγματικά αυτό που βλέπω δε με ενθουσιάζει. Μου αρέσει, που το φεστιβάλ επιστρέφει, αλλά δε με ενθουσιάζουν οι περισσότεροι από τους καλεσμένους. Εντάξει ο Frank Quitely, είναι ένα βαρύ χαρτί. Μετά από αυτόν, ποιον άλλον έχουμε που να είναι αντίστοιχου επιπέδου; Δε θέλω να υποτιμήσω κανέναν καλλιτέχνη, καθώς, όλοι τους έχουν κάνει- προφανώς- κάποιο αξιόλογο έργο, αλλά δε βλέπω κάποιον μεγάλο αστέρα, ή κάποιον που να μην έχει κάνει απλά μία αξιοπρεπέστατη δουλειά, αλλά ένα αριστούργημα. Σαφώς και δεν είναι δυνατόν σε κάθε φεστιβάλ να είναι όλοι οι καλεσμένοι τεράστια ονόματα, από τη μία, από την άλλη, θα μπορούσαν πιστεύω να βρουν κάποιους γνωστότερους. Βέβαια, έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέμε, οπότε θα κλείσω εδώ. :beer:

• Like 6
  • Thanks 2
  • Sad 1

Καλεσμένος της Jemma, στο AthensCon, θα είναι ο Luca Laca Montagliani, ο οποίος φαίνεται να έχει φτιάξει το Suspiria, το οποίο κάτι μου θυμίζει σαν όνομα, αλλά δεν μου έρχεται τώρα. Λογικά, κάτι δικό του θα βγάλει η Jemma και τον φέρνει. Και πάλι λογικά, θα υπογράφει στο περίπτερο της Jemma και όχι με τους υπόλοιπους δημιουργούς-καλεσμένους του φεστιβάλ.

Ο Luca Laca Montagliani είναι ο επόμενος καλεσμένος που ανακοινώνουμε και έρχεται στο συνέδριο μας με την ευγενική...

Posted by AthensCon on Friday, 14 October 2022
  • Like 8
  • Thanks 1

Γίαννη θα έχει το κόμικ του Suspiria σαν νέα έκδοσή της. 
Είναι κόμικ revival/tribute στα φουμετάκια των 70ς. Λίγο horror, λίγο τσοντούλα. Δεν τον ξέρουμε, θα τον μάθουμε….
Αν και με τρώει να τον ρωτήσω το Laca, ποιου ονόματος είναι υποκοριστικό…
Επίσης έχει και ένα ιταλικό hard rock/something συγκρότημα, όπου τραγουδάει στα αγγλικά, ονόματι Death SS.

• Like 7
  • Haha 1

21 minutes ago, Beefheart said:

Έχει σχέση με το αριστουργηματικό Suspiria του Argento; 

Ναι ρε φίλε, αυτό θυμόμουν, την ταινία του Argento. Οχι πως την έχω δει, δεν βλέπω γενικά horror (με ελάχιστες εξαιρέσεις), αλλά τον τίτλο ήξερα ως μια από τις καλύτερες του σκηνοθέτη. Τώρα αν το κόμικ έχει κάποια σχέση, άγνωστο.

• Like 6