Treoris Posted June 1, 2022 Share Posted June 1, 2022 Ναι λοιπόν, το παραδέχομαι: το αγόρασα γιατί είχε αυτό το υπέροχο fluo κίτρινο εξώφυλλο. Και δεν το μετάνιωσα ούτε δευτερόλεπτο. Έχω στα χέρια μου λοιπόν μια συλλογή η οποία αποτελείται από οκτώ διαφορετικές ιστορίες. Διαφορετικές τόσο στο ύφος, στο περιεχόμενο, στο είδος, ακόμα και στο σκίτσο. Ο Urasawa λοιπόν εδώ αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο και ουσιαστικά αποτίει φόρο τιμής σε διάφορα είδη που τον επηρέασαν κατά το πέρασμα του χρόνου αλλά και σε όσα διάβαζε σαν παιδί. Οι χαρακτήρες είναι γλυκόπικροι, το παίζουν σκληροί αλλά είναι ευαίσθητοι (Damiyan!), φαίνονται εύθραυστοι αλλά όταν χρειάζεται δείχνουν τα δόντια τους (Throw toward the moon, Kaiju Kingdom), σηκώνουν τα βάρη της ζωής με ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στην οικογένεια (Solo Mission), επαναστατούν ενάντια στο πεπρωμένο, όταν αυτό δεν τους αρέσει ή δεν τους φαίνεται σωστό ( Throw toward the moon). Υπερβάλλουν αλλά το λέει η καρδιά τους (Henry & Charles). Ανάμεσα σε αυτές τις ιστορίες υπάρχουν και δύο, μπορεί και τρεις non fiction οι οποίες έχουν σαν θέμα τη μουσική. Με αυτές δεν ξετρελάθηκα, αλλά αν τις δεις σαν μέρος του συνόλου είναι μια χαρά. Το σκίτσο τώρα. Είχα καιρό να δω τόση ποικιλία, τέτοιες εναλλαγές από ιστορία σε ιστορία, τέτοια χρώματα. Τα panels εναλλάσσονταν ή / και εξαφανίζονταν με υπέροχο τρόπο. Το σκίτσο δεν παραμένει σε safe μονοπάτια αλλά σε διάφορα σημεία φλερτάρει με τη σχολή της Disney, ακόμα και με την Ευρώπη. Σε γενικές γραμμές το καταπληκτικό σκίτσο απογείωσε για εμένα αυτό το μικρό φόρο τιμής του Urasawa σε διάφορες όμορφες στιγμές της ζωής του. Καλύτερες ιστορίες το Kaiju Kingdom και το Damiyan. Ένα ιδανικό ανάγνωσμα για να συνοδέψει μια δυο ώρες χαλάρωσης. Εμένα πάντως με άφησε με ένα χαμόγελο στα χείλη. Υ.Γ. Αυτό: Κάπου ψηλά ο Hugo Pratt ανάβει ένα τσιγάρο, τραβάει μια καλή ρουφηξιά και κουνάει επιδοκιμαστικά το κεφάλι του. 11 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted June 1, 2022 Share Posted June 1, 2022 Κι εγώ ήθελα να το διαβάσω όταν βγήκε, αλλά δεν έβρισκα online Για να το ξαναψάξω... Καλή αρχή με τις παρουσιάσεις! 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Treoris Posted June 1, 2022 Author Share Posted June 1, 2022 Το βρήκα μπροστά μου και μου μίλησε. Δεν αντιστάθηκα. Ένα impulse buy που μου βγήκε σε καλό. Σ' ευχαριστώ πολύ! 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts