Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Οδηγός για δημιουργία παρουσιάσεων


Dredd
 Share

Recommended Posts

13.jpg

 

Καλησπέρα σε όλους! Αυτός ο οδηγός γράφεται για να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν ένα κόμικς και δεν είναι σίγουροι πως να το κάνουν.

Πάμε λοιπόν!

 

17.jpg

 

Ξεκινώντας, χαλαρώστε! Ότι κάνουμε το κάνουμε για να περνάμε καλά, και για να μιλάμε για αυτό που αγαπάμε, τα κόμικς. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος για να γράψεις μια παρουσίαση. Όλοι οι τρόποι σωστοί, εγώ προσωπικά έχω αλλάξει πολλά διαφορετικά φορμά, είτε γιατί μου έρχονται καινούριες ιδέες είτε γιατί βλέπω παρουσιάσεις άλλων και μου αρέσουν περισσότερο. :P

 

15.jpg

 

2 διαφορετικά πράγματα δίνουν σε μια παρουσίαση ζωντάνια, ουσία και λόγο ύπαρξης. Οι εικόνες από το εσωτερικό (και τα εξώφυλλα) και η γνώμη μας, που έχουμε διαβάσει και παρουσιάζουμε το κάθε comic.

Πάμε να τα δούμε ξεχωριστά.

 

18.jpg

 

Σαν κανόνα, ζητάμε η κάθε παρουσίαση να περιέχει τουλάχιστον το εξώφυλλο του comic. Και αυτό για να γίνεται εύκολα κατανοητό τι παρουσιάζουμε και για τι θα μιλήσουμε. Από εκεί και πέρα, όσο το δυνατόν περισσότερες εικόνες από σελίδες του comic, τόσο πιο όμορφη γίνεται η παρουσίαση. Που θα τα βρείτε όλα αυτά; Μα φυσικά στο google! Και ακόμα και αν δεν τα βρίσκετε εκεί, στέλνετε ένα μήνυμα σε εμένα, ή σε οποιονδήποτε moderator ή administrator του φόρουμ, και θα σας βοηθήσουμε στην αναζήτηση. Προσοχή, οι εικόνες πρέπει να είναι τουλάχιστον 500Χ500 pixels ή παραπάνω, για να είναι το αποτέλεσμα όμορφο.

 

   12.jpg

 

Αν οι φωτογραφίες όμως είναι θέμα ομορφιάς και ποικιλίας,  η γνώμη, για εμάς που στήσαμε αυτό το χώρο, είναι απαραίτητη. Δεν μας ενδιαφέρει να μαζεύουμε παρουσιάσεις επί παρουσιάσεων, μόνο και μόνο για να τις έχουμε. Μας ενδιαφέρει να συζητάμε για comics που έχουμε διαβάσει, για να προτείνουμε comics ο ένας στον άλλον, για να συγκρίνουμε comics, για να συγκρίνουμε γούστα και για να κάνουμε την (πάντα) καλώς εννοούμενη πλάκα μεταξύ μας. Επομένως αν δεν έχετε διαβάσει κάτι, δεν υπάρχει λόγος να το παρουσιάσετε.

 

20.jpg

 

Τώρα, τι εννοούμε γνώμη; Ότι θέλει ο καθένας. Σας άρεσε; Δεν σας άρεσε; Σας θύμισε κάτι άλλο που έχετε διαβάσει; Λίγα (ή και πολλά) λογια για το σενάριο. Λίγα (ή και πολλά) λόγια για το σχέδιο, το χρώμα. Περάσατε καλά διαβάζοντας το, βαρεθήκατε, δεν μπορούσατε να το κλείσετε; Αυτά και πολλά πολλά άλλα που μπορεί να σας έρθουν, είναι όλα ευπρόσδεκτα.

 

19.jpg

 

Στην κατηγορία των εκδόσεων, έχουμε Ξένες Εκδόσεις και Ελληνικές εκδόσεις, καθώς και μερικές υποκατηγορίες. Αφού επιλέξετε τη σωστή κατηγορία, ανάλογα με την χώρα προέλευσης του comic, πατάτε το κόκκινο κουμπάκι, πάνω δεξιά, που έχει τον τίτλο Start New Topic. Ακολούθως, στο Title,  γράφετε τον τίτλο και δίπλα, μέσα σε παρένθεση, τα ονόματα του/των συγγραφέων και σχεδιαστή/σχεδιαστών. Στο thumbnail, επιλέγετε το upload thumbnail και πατάτε στο choose single file όπου και βάζετε το αρχείο εικόνας του εξωφύλλου. Από κάτω, στα tags, βάζετε το όνομα της εκδοτικής, το έτος κυκλοφορίας του comic και τα ονόματα των δημιουργών.

 

16.jpg

 

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται δύσκολα, στην πραγματικότητα δεν είναι. Εδώ είμαστε όλοι οι moderators και οι administrators για να σας βοηθήσουμε για οτιδήποτε πρόβλημα συναντήσετε. Ταράξτε μας στα μηνύματα, μην ντρέπεστε. 

 

14.png

 

ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ!!!

:thumbsup2:

 

 

  • Like 13
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

  • Dredd pinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...