Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Alone (Malk)


Recommended Posts

0.jpg

 

 

 

Σενάριο & Σχέδιο:

 

Το σχέδιο είναι απλά εξαιρετικό. Ο καλλιτέχνης επιλέγει να σχεδιάσει ρεαλιστικά κι όχι αφηρημένα( που προσωπικά, αφού μιλάμε για μεταφυσικό μυστήριο δεν θα μέ χαλούσε) και μάλιστα πετυχαίνει να δημιουργήσει ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ, το οποίο λαμβάνει χώρα στο σκοτεινό κι αποκομμένο ολοκληρωτικά σχεδόν εξοχικό, του θείου του πρωταγωνιστή . Πολύ όμορφα έχει αποδοθεί το απόκρημνο κι αφιλόξενο περιβάλλον του βουνού. Το σενάριο είναι σκοτεινό- όπως αρμόζει- αρκετά στενοχωρητικό και το μεταφυσικό στοιχείο, το οποίο κυριαρχεί σε όλο το το κόμικ, προσδίδει περισσότερη αγωνία(αν και είμαι λάτρης των ρεαλιστικών μυστηρίων). Μού άρεσε πάρα πολύ η αναφορά στο "Κοράκι" του Πόε, που γίνεται όμως ως φόρος τιμής κι όχι σαν αντιγραφή. Το θέμα που εντόπισα, είναι ότι δεν υπήρξε η κορύφωση. Περίμενα πως θα συνέβαινε κάτι εντελώς ανατρεπτικό και θα άλλαζαν όλα. Με την παρούσα μορφή, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την πλοκή  κάπως προβλέψιμη. Επιπλέον, κάτι ακόμα που μέ προβλημάτισε, ήταν η ταχύτητα με την οποία διαβαζόταν(αυτό βέβαια, μπορεί να είναι θετικό). Δηλαδή, τό τελείωσα μέσα σε είκοσι λεπτά(κοιτώντας μάλιστα προσεχτικά τα καρέ)ενώ είναι κόμικ τρόμου. Τό αποδίδω στο απλό και λίγο σχετικά λεξιλόγιο και στα μικρά κείμενα που περιλαμβάνονται στα μπαλονάκια. Πάντως συνολικά είναι πολύ αξιόλογη προσπάθεια. 8/10

 

Χρώμα:

 

Το Graphic Novel είναι ασπρόμαυρο. Δεν είμαι ειδικός για να γνωρίζω εάν το χρώμα θα είχε άσχημη επίδραση πάνω στο έργο, πάντως ομολογώ ότι αν και υποστηρικτής των έγχρωμων κόμικς, το σχέδιο θα αλλοιωνόταν αρκετά.

 

Ποιότητα έκδοσης(μέγεθος, χαρτί κ.α.):

 

Η έκδοση, στα 16.5x24 και θυμίζει άλλες εκδόσεις της Jemma όπως:"Μια καρδιά για τον Λεοντόκαρδο","Τεζα Omnibus", "Ψηφίδες τρόμου". Το χαρτί που χρησιμοποιείται, ομολογώ πως δεν τό έχω συναντήσει κάπου αλλού ξανά. Θυμίζει το χαρτί της εφημερίδας, αλλά πολύ πιο σκληρό και ίσως πιο γυαλιστερό. Τα κείμενα είναι τυπωμένα στη γραμματοσειρά Zephyrea της AKA ACID. Στο τέλος, έχει ένα παράθεμα με  τέσσερις σελίδες που απορρίφθηκαν για κάποιον λόγο(θα ενδιαφερόμουν να μάθω για ποιον). 

 

Απολογισμός:

 

Η ιστορία, σίγουρα σέ απορροφά , όμως με μερικές βελτιώσεις θα μπορούσε να είναι σχεδόν τέλεια. Η έκδοση πάρα πολύ φροντισμένη κι αξιόλογη. Πιστεύω ότι 10 ευρώ για 104 ποιοτικές(τόσο από εκδοτικής,όσο κι από καλλιτεχνικής άποψης) σελίδες είναι αξιοπρεπέστατη τιμή. Όσοι πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο είδος τούς ταιριάζει, ας σπεύσουν να τό αγοράσουν. Όσοι επίσης στηρίζουν την ελληνική σκηνή και δεν τό έχουν πάρει ακόμα ας κοιτάξουν να τό αγοράσουν, γιατί πρόκειται για ένα πραγματικά αξιοπρόσεκτο κόμικ, από ΄Έλληνα καλλιτέχνη.

 • Like 11
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • Dredd changed the title to Alone (Malk)

Τα συγχαρητήρια μου και ευχαριστούμε για την πρώτη σου παρουσίαση @ΘK08. Πολύ καλή δουλειά για πρώτη φορά.

 

Απλά σου άλλαξα τη φωτογραφία του εξωφύλλου, γιατί ήταν πολύ χαμηλής ανάλυσης και φαινόταν άσχημη όταν πάταγες πάνω της. Για οτιδήποτε άλλες απορίες πιθανόν να έχεις, μπορείς να διαβάσεις τον ΟΔΗΓΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ, αλλά και να ρωτήσεις με προσωπικό μήνυμα οποιονδήποτε mod ή admin θέλεις.

 

Και πάλι μπράβο για την παρουσίαση και περιμένω με ανυπομονησία και τις επόμενες σου.

 

 

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Dredd said:

Τα συγχαρητήρια μου και ευχαριστούμε για την πρώτη σου παρουσίαση @ΘK08. Πολύ καλή δουλειά για πρώτη φορά.

 

Απλά σου άλλαξα τη φωτογραφία του εξωφύλλου, γιατί ήταν πολύ χαμηλής ανάλυσης και φαινόταν άσχημη όταν πάταγες πάνω της. Για οτιδήποτε άλλες απορίες πιθανόν να έχεις, μπορείς να διαβάσεις τον ΟΔΗΓΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ, αλλά και να ρωτήσεις με προσωπικό μήνυμα οποιονδήποτε mod ή admin θέλεις.

 

Και πάλι μπράβο για την παρουσίαση και περιμένω με ανυπομονησία και τις επόμενες σου.

 

 

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια @Dredd! Η αλήθεια είναι ότι, έχω τουλάχιστον άλλες δύο παρουσιάσεις στα σκαριά. Τον τελευταίο καιρό, είχε ατονίσει το ενδιαφέρον μου για τα κόμικς(από μέσα Απριλίου), λόγω της νέας μου λατρείας στο star wars όμως μια εξόρμηση στη Jermma μέ γύρισε στις παλιές αγάπες.

 • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
7 hours ago, ΘK08 said:

Η αλήθεια είναι ότι, έχω τουλάχιστον άλλες δύο παρουσιάσεις στα σκαριά.

Αν είναι τόσο καλές σαν αυτήν, σίγουρα θα αξίζουν! 

 Και επίσης, :thanx:για την παρουσίαση! Θα το τσεκάρω το κομικ! 

Edited by Πορφυρός Γύπας
 • Like 5
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς, ευχαριστούμε για την πολύ ωραία παρουσίαση @ΘK08:thumbsup:Το είχα διαβάσει κι εγώ το κόμικ και σκεφτόμουν να κάνω παρουσίαση, αλλά ευτυχώς με πρόλαβες, γιατί σίγουρα η δική μου δεν θα ήταν τόσο καλή. :) 

Και η δική μου άποψη είναι πολύ θετική. Μια κλασική ιστορία τρόμου με ενδιαφέρον σενάριο και πολύ καλό σχέδιο. Ο @NikosMalkέχει αποδείξει, ότι του αρέσει πολύ το συγκεκριμένο είδος και ότι τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά σε αυτό. Η ιστορία παίζει με τα κλισέ του είδους, χωρίς να γίνεται κοινότοπη, υπάρχει σωστή ανάπτυξη του κεντρικού χαρακτήρα, το δυσικό περιβάλλον αξιοποιείται με μεγάλη επιτυχία, τόσο σεναριακά, όσο και σχεδιαστικά, και φυσικά το σχέδιο είναι απλά εξαιρετικό, ίσως η καλύτερη σχεδιαστικά προσπάθεια του δημιουργού μέχρι τώρα. Προσωπικά, μου άρεσε ιδιαίτερα το πολύ πικρό και ανθρώπινο τέλος της ιστορίας.

 

Πραγματικά πολύ ωραία έκδοση και σε προσιτή τιμή, εύχομαι να βρει το κοινό που του αξίζει και να δούμε σύντομα και άλλες δουλειές από το δημιουργό. :) 

 • Like 11
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Πορφυρός Γύπας said:

Είναι η πρώτη του δουλειά? 

Ο Malk είναι χρόνια στον χώρο κι έχει πολλές δουλειές. Βασικά είναι ο μετρ του τρόμου στην Ελλάδα.

Τσέκαρε τα Ρίγη, όπου εμφανίζονται κι άλλοι βέβαια. :) 

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία η πρώτη σου παρουσίαση και θα συμφωνήσω αρκετά με την κριτική σου @ΘK08 :thumbsup2:

Το σχέδιο ήταν το πιο δυνατό στοιχείο αυτού του κόμικ. Είναι νομίζω ή καλύτερη δουλειά του σε αυτόν τον τομέα και είναι και το σωστότερο στις αναλογίες προσώπων σωμάτων, σε σύγκριση με τα προηγούμενά του. Η τοποθέτηση της ιστορίας στο δάσος του δίνει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του και στην απεικόνιση σκοτεινών τοπίων, που του ταιριάζει πολύ. Και η σκηνοθεσία κινείται σε πολύ καλά επίπεδα.

Σεναριακά τώρα είναι αρκετά προβλέψιμο, αλλά η ροή του είναι καλή, δεν κουράζει τον αναγνώστη. Πιστεύω όμως, ότι σε αυτόν τον τομέα χρειάζεται περισσότερη δουλειά, το σχέδιο υπερτερεί εμφανώς του σεναρίου. Καθώς όμως είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ιστορία τρόμου του Μαλκ, πιστεύω ότι θα δούμε και πιο ώριμα σεναριακά κόμικς στη συνέχεια :)

 

 • Like 10
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...