Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Recommended Posts

LookyLook 001.JPGLuckyLook018.jpg

 

Οι ιστορίες του «φτωχού και μόνου καουμπόυ» που «πυροβολεί πιο γρήγορα από τον ίσκιο του», ξεκίνησαν από ένα άτομο, τον Μορίς, ο οποίος τον Οκτώβρη του 1946 παρουσίασε τον χαρακτήρα του στο γαλλόφωνο κοινό, μέσα από τις σελίδες του  Le Journal de Spirou της Dupuis, με την πρώτη περιπέτεια να είναι το Αριζόνα 1880. Δημιουργημένος ως παρωδία της άγριας δύσης, ο Λούκυ Λουκ αποτελεί ουσιαστικά ένα έξυπνο φόρο τιμής και σήμερα είναι ανάμεσα στα τρία πιο γνωστά κόμικς της γαλλοβελγικής σκηνής παγκοσμίως, παρέα με τον ΤενΤεν και τον Αστερίξ.

 

Στην αρχή τις ιστορίες τις έγραφε και τις σχεδίαζε αποκλειστικά ο Μορίς. Σε αυτή την περίοδο του τίτλου, το σχέδιο ήταν πιο καρτουνίστικο, η γραμμή του Μορίς  στρογγυλευμένη και το χιούμορ βασιζόταν κυρίως στα οπτικά γκαγκς, με την ίδια την ιστορία να είναι καθαρή περιπέτεια γουέστερν. Οι ιστορίες ήταν επίσης μικρότερες σε αριθμό σελίδων μιας και δημοσιεύονταν βάσει των αναγκών ενός εβδομαδιαίου περιοδικού, με την κυκλοφορία του σε μορφή άλμπουμ και τις προοπτικές που επέφερε, να ξεκινάει 3 χρόνια αργότερα, το 1949.

LookyLook009.jpg

 

Ο Μορίς αυτή την περίοδο θα κάνει και ένα ταξίδι/περιοδεία στις  ΗΠΑ, παρέα με τους Φρανκέν και Ζιζέ  (και οι δύο γνωστοί για το Σπιρού και Φαντάζιο), στο οποίο θα γνωρίσει καλλιτέχνες του περιοδικού Mad και θα επηρεαστεί από του χιούμορ της Αμερικάνικης σκηνής, αποκτώντας σταδιακά και το σχεδιαστικό ύφος με το οποίο είναι αναγνωρίσιμος σήμερα.

 

DailyStar.jpg

 

Η πιο καθοριστική στιγμή για την επιτυχία του κόμικ ήρθε το 1956, όταν ο Μορίς συνεργάστηκε με τον Ρενέ Γκοσινί (δημιουργό του Μικρού Νικόλα και φυσικά του Αστερίξ), ο οποίος ανέλαβε το σενάριο, απογειώνοντας τον τίτλο. Εδώ είναι που εδραιώθηκαν πολλά από τα γνωρίσματα που αποδίδουμε στην σειρά. Ο Μορίς είχε εμφανίσει ιστορικές προσωπικότητες πριν, βάζοντας ως πρωταγωνιστές τους Ντάλτον (στην ιστορία “Οι Παράνομοι”, αλλά τους είχε σκοτώσει, μιας και αυτή ήταν και η μοίρα τους στην πραγματικότητα (αν και με άλλο τρόπο από αυτόν που δείχνει το κόμικ). Ο Γκοσινί απλά το παρέκαμψε αυτό, παρουσιάζοντας τα ηλίθια ξαδέρφια τους, που είναι οι Ντάλτον που ξέρουμε σήμερα. Σειρά είχαν προσωπικότητες σαν τον Ρόυ Μπιν τον Δικαστή, τον Μπίλι τον Τρομερό κ.ο.κ. Έμφαση δόθηκε επίσης στην κάλυψη ιστορικών στιγμών της άγριας δύσης, ενώ το χιούμορ της ατάκας, η κωμωδία καταστάσεων και η σάτιρα της τρέχουσας πραγματικότητας με την μορφή αναχρονισμών και την παρουσίαση χαρακτήρων που φέρουν την μορφή σύγχρονων διασημοτήτων, ήρθαν στο προσκήνιο, αποτελώντας παράλληλα και μια μορφή κοινωνικής κριτικής.

 

Billy o Tromeros.jpgSaraBernar.jpg

 

Η σειρά έκανε την μετάβαση από την Dupuis στην Dargaud το 1968, και από το περιοδικό Spirou στο Pilote, το δικό της βραχύβιο ομότιτλο ανθολογικό περιοδικό μεταξύ 1974-1975, στο TinTin την επόμενη χρονιά και διάφορα άλλα περιοδικά στην συνέχεια.

 

LuckyLook036.jpg


Με το δίδυμο να βγάζει δύο και τρία άλμπουμ το χρόνο όλο αυτό το διάστημα, η συνεργασία διακόπηκε λόγω του πρόωρου θανάτου του  Γκοσινί το 1977. Ο Μορίς συνέχισε από το 1980 την σειρά σε συνεργασία με άλλους σεναριογράφους με ποικίλα αποτελέσματα μέχρι και τον δικό του θάνατο το 2001. Είχε προλάβει να δημιουργήσει την δικιά του εταιρία (Lucky Productions) το 1991, η οποία είχε αναλάβει την έκδοση του κόμικ. Έκτοτε, η σειρά συνεχίζεται με τον σχεδιαστή Ασντέ, με διάφορους σεναριογράφους, με τον ίδιο να αναλαμβάνει το σενάριο στα άλμπουμ με τον Λούκυ Κιντ, την σειρά που εξιστορεί τις περιπέτειες του Λούκυ Λουκ όταν ήταν παιδί.

 

LookyLook83.jpg

 

Η σειρά έχει ένα μακρύ ιστορικό και στην χώρα μας, με το πρώτο τεύχος να κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 1968, από τις εκδόσεις Αιγόκερω, μια συνεργασία του Ανδρεόπουλου και του Στρατίκη, γνωστοί από την κυκλοφορία του περιοδικού Μικρός Σερίφης. Η σειρά είχε μεγάλη επιτυχία από την αρχή, παρά την τσιμπημένη τιμή για τα δεδομένα της εποχής. 

 

LookyLook002.jpg


Χαρακτηριστικό αυτής της έκδοσης είναι πως οι εκδότες πρόσθεταν διηγήματα στην αρχή και στο τέλος του εντύπου. Άλλο χαρακτηριστικό είναι… ο εφιάλτης της αρίθμησης, μιας και οι εκδότες κατέφυγαν σε τουλάχιστον 5 επανεκκινήσεις της σειράς με διαφορετική αρίθμηση των τευχών και με κάποιες περιπτώσεις δύο διαφορετικές αριθμήσεις να τρέχουν παράλληλα, με τον μέσο αναγνώστη να μην ξέρει τι έχει στα χέρια του και με τι σειρά να τα βάλει στην συλλογή του. Υπάρχει πλέον χαρτογράφηση του τι έχει κυκλοφορήσει και με τι αρίθμηση, αλλά θα ασχοληθούμε σε άλλο θέμα με αυτό κάποια στιγμή.

 

Από το 1974 ο Στρατίκης ανέλαβε μόνος του την έκδοση της σειράς, αλλά ξεκίνησε να συνεργάζεται από το 1977 με τον Ψαρόπουλο, ο οποίος ανέλαβε τελικά την σειρά εξ’ ολοκλήρου.


Όλα αυτά μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1984, όπου ανέλαβε την σειρά η Μαμούθ Κόμιξ, που κατέχει τα δικαιώματα μέχρι και τις μέρες μας, μια εταιρία που είχε ήδη 4 χρόνια πορείας μέχρι τότε, με μερικές καλές κυκλοφορίες αλλά χωρίς κάποια μεγάλη επιτυχία. Η Μαμούθ εξαρχής ανέβασε την ποιότητα έκδοσης καταργώντας τον πολτό που χρησιμοποιούσαν πριν, μείωσε την τιμή και καθόρισε μια φιξαρισμένη αρίθμηση για όλα τα άλμπουμ σε όλες τις επανεκδόσεις, όλα συστατικά που εκτίναξαν την επιτυχία της σε άλλα επίπεδα. Κράτησε επίσης τις ονομασίες που είχε θεσπίσει ο Στρατίκης, για να μην ξενίσει τους υπάρχοντες αναγνώστες, κάτι που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει στην πορεία, όταν το άλογο του Λούκυ Λουκ, ο Τζόλυ Τζάμπερ, αρσενικού γένους, που είχε βαφτιστεί ως Ντόλυ (γένους θηλυκού), χρειάστηκε να… επανέλθει στο αρχικό του φύλο, όταν μια ιστορία επικεντρώθηκε συγκεκριμένα στο φύλο του και στις ερωτικές περιπέτειες του.

 

Η Μαμούθ έβγαζε σε σταθερή μηνιαία κυκλοφορία την σειρά για δεκαετίες, με την πρώτη έκδοση να τελειώνει στο τεύχος 55 (Επικίνδυνο Πέρασμα) και να ξεκινάει το ακριβώς επόμενο μήνα την επανέκδοση της, προσθέτοντας εμβόλιμα τα νέα άλμπουμ και όσα άλμπουμ δεν είχε δημοσιεύσει την πρώτη φορά. Έκανε 4 επανεκδόσεις της σειράς πριν διακόψει την μηνιαία κυκλοφορία, με τις επόμενες επανεκδόσεις πλέον να γίνονται σποραδικά και όταν εξαντληθεί κάποιο συγκεκριμένο νούμερο.

 

Thganites.jpg

 

Από το 2010 συνεργάζεται και με διάφορες εφημερίδες για την διάθεση τους ως προσφορά στα Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα φύλλα τους. Η αρχή έγινε με την Καθημερινή τον Οκτώβριο του 2010, όπου έβγαλε 16 άλμπουμ της σειρά σε σκληρόδετες εκδόσεις, συνέχισε το 2013 με την έκδοση του Έθνους της Κυριακής, η οποία με διάφορα διαλείμματα έδωσε 44 άλμπουμ μέχρι και το καλοκαίρι του 2015 και κατέληξε με την έκδοση 6 τόμων από το Βήμα της Κυριακής το Καλοκαίρι του 2018, οι οποίοι ήταν λίγο μικρότερου σχήματος και περιλάμβαναν 3 άλμπουμ ο καθένας, αποτελώντας ουσιαστικά τις πρώτες Integrale/omnibus εκδόσεις με τις περιπέτειες του χαρακτήρα στην χώρα μας, αντιγράφοντας αντίστοιχες Γαλλικές εκδόσεις.

 

Η σειρά έχει φτάσει αισίως τα 85 άλμπουμ στην χώρα μας, χωρίς να λάβουμε υπόψη τα διάφορα εκτός σειράς τεύχη.

 

LookyLook085.jpg

 

Παραθέτω το οπισθόφυλλο με το κατάλογο της σειράς.

 

LookyLook085 Back.jpg

 

Είναι δύσκολο για εμένα να αξιολογήσω την σημασία της σειράς στην χώρα μας αντικειμενικά, μιας και μαζί με το Αστερίξ, είναι τα πρώτα κόμικς που έπιασα στα χέρια μου, πριν μάθω να διαβάζω. Είναι οι σταθεροί συνοδοιπόροι μου όλα αυτά τα χρόνια. Το χιούμορ αυτών των δύο, επηρέασε και το δικό μου σίγουρα. Οπότε πρέπει να κοιτάξω προς τα έξω για να δω πως το αντιλαμβάνεται ο μέσος Έλληνας. Και αυτό που βλέπω είναι πως ο Λούκυ Λουκ, είναι ένα από τα κόμικς (που δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα ενός χεριού) όπου γνωρίζει και ενδιαφέρει να διαβάσει ο οποιοσδήποτε, άσχετα αν δεν ασχολείται με κόμικς, αυτό που συνεχίζει να κάνει τόσες επανεκδόσεις (παρέα πάλι με το Αστερίξ), που ξεπερνάει όλα τα εγχώρια ρεκόρ, το οποίο εν τέλει, επιτρέπει στην εταιρία που το εκδίδει να διατηρείται στην ζωή (ξανά, παρέα με το Αστερίξ). Και αυτά δεν είναι μικρά επιτεύγματα.

 

Προτείνεται ανεπιφύλακτα λοιπόν. Ακόμα και στα υποδεέστερα άλμπουμ, μια άλφα διασκέδαση την παρέχει.

 


GCF Authority.jpg

 • Like 16
 • Thanks 6
Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο ποστ, εδώ και μερικά χρόνια άρχισαν να κυκλοφορούν και ιστορίες του Λούκυ Λουκ, εκτός της κανονικής σειράς. 

 

Η πρώτη από αυτές κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016 από την Dargaud σε σχέδιο και σενάριο του Matthieu Bonhomme. Έχει τίτλο L' homme qui tua Lucky Luke. Στην Ελλάδα μας ήρθε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους από την Εκδοτική Γράμματα.

 

Ποιός σκότωσε τον Λούκυ Λουκ 01.jpgΠοιός σκότωσε τον Λούκυ Λουκ 01z.jpg

 

Η ιστορία του Μπονόμ, έχει μεν ήρωα τον Λούκυ Λουκ, αλλά από την άλλη μεριά διαφοροποιείται αρκετά από τις ιστορίες του όπως τις έχουμε συνηθίσει. Παρά τις χιουμοριστικές στιγμές, είναι σαφώς ένα πιό ενήλικο κόμικ. Μιά από τις ελάχιστες φορές που σε ιστορία του Λούκυ Λουκ υπεισέρχεται η εικόνα του θανάτου. Ακόμα ο ήρωας γυρίζει στα αρχετυπικά του πρώτυπα. Καπνίζει και δεν μασάει πλέον στάχυ όπως κάνει στην κυρίως σειρά για λόγους φαντάζομαι πολιτικής ορθότητας.

Μην περιμένετε να διαβάσετε μιά κλασική ιστορία του Λούκυ Λουκ. θα διαβάσετε ένα αρκετά σοβαρό και συναρπαστικό γουέστερν, που περιέχει και πολλά από τα κλισέ του είδους.

Σκληρόδετη και πολύ καλή έκδοση από τα Γράμματα, αλλά δυστυχώς σε μικρό σχήμα

 

Η επόμενη εκτός σειράς ιστορία του Λούκυ Λουκ, κυκλοφόρησε πάλι από την Dargaud τον Ιανουάριο του 2017. Σε σενάριο και σχέδιο του Guillaume Bouzard και χρώματα του Philippe Ory. Στην Ελλάδα μας ήρθε τον Ιούνιο του 2018 από την Μαμούθ, σε μιά έκδοση παρόμοια με αυτή της κανονικής σειράς.

 

Λούκυ Λουκ - Ο Ντόλης δεν απαντάει πια 01.jpgΛούκυ Λουκ - Ο Ντόλης δεν απαντάει πια 01z.jpg

 

Ο Bouzard έχει ένα πολυ ιδιαίτερο σκίτσο, που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Το σενάριο παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον και έχει πολλές καλές στιγμές. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με την κλασική σειρά του Λούκυ Λουκ. Είναι μιά άλλη οπτική του ήρωα που ξενίζει, αλλά αν δείτε την ιστορία μόνη της και ξεκομμένη από την περί Λούκυ Λουκ εικόνα που γνωρίζουμε όλοι, πιστεύω ότι θα σας αρέσει.

Σε τελευταία ανάλυση θα πρέπει να συνηθίσουμε, ότι όπως στα υπερηρωικά κόμικς αλλάζουν συνέχεια οι δημιουργοί και ο καθένας προσφέρει την δική του ματιά, το ίδιο θα γίνεται πλέον και με τον Λούκυ Λουκ ή τα άλλα κλασικά κόμικς.

 

:drunks:

 • Like 12
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...

Το Ένας Καουμπόυ στο Παρίσι ήταν εξαιρετικό. Πάρα πολλά καλά αστεία και μαγευτική ιστορία. Δεν ξέρω αν έχω νιώσει ξανά τόσο έντονα να απολαμβάνω Λούκυ Λουκ. Πολύ καλό. :loukylouk:

 • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω καταλήξει πως το "Ένας Καουμπόϋ στο Παρίσι" είναι -ίσως- το καλύτερο κόμικς Λούκυ Λουκ. Είναι τόσο σατιρικό ως προς το μοντέλο του Morris, αλλά αποκτά και μια πολιτική χροιά που στα προηγούμενα δεν ήταν τόσο εμφανής, και είχε πολύ χιούμορ, απίστευτο σχέδιο και μια ιστορία που ξεπερνά και τον Morris. Μια ιστορία καθαρά μετά-Morris και πιο συμβατή στο σήμερα, ξεχελιζει πρωτοτυπία. Παρ όλα αυτά, το παιδικό συναίσθημα πάντα θα με κάνει να γυρνάω στα του Morris αλλά αντικειμενικά είναι το καλύτερο Λούκυ Λουκ...

 

Επίσης, δεν έχουμε αναγνωρίσει / αναλύσει νομίζω αρκετά το αριστούργημα που φέρει τον τίτλο "Ο Ντόλης Δεν Απαντάει Πια", και το απλά πόσο χάλια ήταν το "Ποιος Σκότωσε Τον Λούκυ Λουκ;", μια ιστορία που έγινε καθαρά για τα λεφτά. 

 • Like 4
 • Sad 2
Link to comment
Share on other sites

Για μένα η σειρά προτίμησης σε αυτά τα τρία είναι: 

1.  Ο Ντόλης Δεν Απαντάει Πια

2. Ποιος Σκότωσε Τον Λούκυ Λουκ

3. Ένας Καουμπόϋ στο Παρίσι

 

περί ορέξεως... :beer:

 • Like 8
 • Confused 1
Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ θεωρώ, ότι ο Ντόλης είναι ασυζητητί το καλύτερο από αυτά που είναι εκτός σειράς. Για τα άλλα δύο, δεν ξέρω. Σίγουρα πάντως το "Ένας Καουμπόυ στο Παρίσι" ήταν σαφώς πιο αστείο από όλα τα προηγούμενα ΛΛ που έχω διαβάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. :beer:

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Jonas said:

Επίσης, δεν έχουμε αναγνωρίσει / αναλύσει νομίζω αρκετά το αριστούργημα που φέρει τον τίτλο "Ο Ντόλης Δεν Απαντάει Πια", και το απλά πόσο χάλια ήταν το "Ποιος Σκότωσε Τον Λούκυ Λουκ;", μια ιστορία που έγινε καθαρά για τα λεφτά. 

Έχω κάνει μία παρουσίαση στο blog για το Ντόλης δεν απαντάει πιά,αλλά από όσο έχω δει πρέπει να "ξένισε" σε αρκετούς από τους παλαιούς fan του Lucky.

 • Like 4
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Πήγαινε για αυτοτελή κριτική, αλλά δεν μου έβγαινε, όπως και με τα Μπαντιλίκια :DDD:.

 

Κυκλοφόρησε το Νοέμβρη imho το καλύτερο spin-off τομάκι από LL, ονόματι SWISS BLISS, δια χειρός του θεοκαμμένου "αιρετικού" Ralf König (βλ. Καπότα Δολοφόνος).

 

fmMCI0KWjfERNMjCSZcK5OBZUr6pq33L-couv-1200.thumb.jpg.bfbede8a19183b31f2ad0c275bb50b05.jpg

 

Δύο καουμπόηδες, αφού ζήσαν το δικό τους "Brokeback Mountain" στιγματίζονται από το χωριό της περιοχής και τότε ένας τρελός Ελβετός θέλει να φέρει Ελβετικές αγελάδες που κάνουν το καλύτερο γάλα του πλανήτη, ώστε να φτιάξει φημισμένες Ελβετικές σοκολάτες και να τις μοσχοπουλήσει στους βάρβαρους της Άγριας Δύσης. Το αναθέτει στον Λουκ, αυτός ζητάει ως βοηθό τον "ανοιχτά" ομοφυλόφιλο του προανεφερθέντος ζευγαριού ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΚΑΝΕ ΟΙ ΝΤΑΛΤΟΝ ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΙΤΥ ΤΖΕΗΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΛΟ ΟΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ!!!

 

Ναι, είναι απίστευτα καλογραμμένο, ναι έχει τις ιδιαιτερότητες του καμμένου Ralf εξού και είναι φουλ ενήλικο ανάγνωσμα, ΑΛΛΑ, είναι πλήρως ενταγμένο στο σύμπαν του Λουκ, από όοόοόλες τις απόψεις! Μέχρι και πραγματικό ιστορικό trivia έχει στην τελευταία σελίδα μα τον Τούτα...όχι λάθος bd, σόρυ.

 

Οπότε μέχρι στιγμής θα βάλω στα "spin-off":

 

Swiss Bliss > Ποιος Σκότωσε Τον Λούκυ Λουκ > Lucky Luke Saddles Up > Ο Ντόλης δεν απαντάει πια > Ρόκυ Λουκ

 

Και κάποια στιγμή θα διαβάσω και το 2ο του Matthieu Bonhomme (Ποιος Σκότωσε Τον Λούκυ Λουκ), που βγήκε πριν ένα χρόνο και λέγεται Wanted Lucky Luke. Μακάρι να έβγαινε στα Ελληνικά.

 

lucky-luke-shadow.gif

Edited by The Fists Of Stan Lee
 • Like 7
 • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Διαβάστηκε λοιπόν και το ΛΛ#88, ήταν πολύ γλυκό και με απολαυστικό φινάλε! Μιας και ήταν Λουκυ Κιντ, ας πάμε και μια ανισότητα για την εν λόγω υποσειρά:

 

Μάθε τέχνη κι άσ' τηνε > Λούκυ Κιντ: Ο μαθητευόμενος καουμπόυ > Επικίνδυνο Λάσο  > Αταξία και τιμωρία

 

Και κάπως έτσι αναμένουμε το πέμπτο, καθώς και το επόμενο Λούκυ Λουκ, φτάνοντας αισίως στα 90 τεύχη, το οποίο θα αποτελεί και νέο ρεκόρ για σειρά της Μαμούθ! :D 

 • Like 7
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

On 24/4/2022 at 4:12 ΠΜ, The Fists Of Stan Lee said:

Ralf König

Ωπ, δουλειές του είχαμε δει και στα τελευταία τεύχη του mov.Πωπωπω, μιλάμε για εντελώς διαφορετικό στυλ κόμικς. Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πώς θα είναι το αποτέλεσμα. πάτως από άλμπουμ εκτός σειράς, να φαν και οι κότες. Ενδεικτικά από τη wiki( αν και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα):

 • L' homme qui tua Lucky Luke, 2016, by Matthieu Bonhomme (The Man Who Shot Lucky Luke)[16]
 • Jolly Jumper ne répond plus, 2017, by Guillaume Bouzard (Jolly Jumper Stops Responding)
 • Lucky Luke sattelt um, 2019, by Mawil (Lucky Luke Saddles Up)
 • Lucky Luke: Wanted, 2021, by Matthieu Bonhomme (Wanted Lucky Luke)
 • Zarter Schmelz, 2021, by Ralf König (Swiss Bliss).
18 hours ago, The Fists Of Stan Lee said:

Διαβάστηκε λοιπόν και το ΛΛ#88, ήταν πολύ γλυκό και με απολαυστικό φινάλε! Μιας και ήταν Λουκυ Κιντ, ας πάμε και μια ανισότητα για την εν λόγω υποσειρά:

 

Μάθε τέχνη κι άσ' τηνε > Λούκυ Κιντ: Ο μαθητευόμενος καουμπόυ > Επικίνδυνο Λάσο  > Αταξία και τιμωρία

 

Και κάπως έτσι αναμένουμε το πέμπτο, καθώς και το επόμενο Λούκυ Λουκ, φτάνοντας αισίως στα 90 τεύχη, το οποίο θα αποτελεί και νέο ρεκόρ για σειρά της Μαμούθ! :D 

Για το μάθε τέχνη κι άσ' τηνε, ήθελα να ετοιμάσω ένα θέμα, από το Μάιο.  Κάποια στιγμή, θα γίνει κι αυτό. Πάντως θυμάμαι μου είχε αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις.  Νομίζω, τώρα μας μένει ένα Λούκυ Κιντ και το νέο Λούκυ Λουκ, που κυκλοφόρησε χθες στη Γαλλία. Ανυπομονώ!:DDD:

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

@Jim®, από Λούκυ Κιντ, έχω διαβάσει μονάχα το τελευταίο. Καλό ήταν, είχε κάποιες όμορφες στιγμές που με άφησαν με ένα μεγάλο χαμόγελο. Δε συγκρίνεται με τα άλμπουμ της κανονικής σειράς, αλλά εάν θες να διαβάσεις κάτι ανάλαφρο για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου, τότε αγόρασέ το!:thumbsup2:

 • Like 5
 • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...