leonidio Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Βρισκόμαστε 27 χρόνια μετά την εμφάνιση των πρώτων ενεργών νεκρών. Στην αρχή οι ζωντανοί με την πολύτιμη αρωγή της εταιρείας Hun ύψωσαν τείχη, αλλά δεν βοήθησαν πολύ. Στη συνέχεια, η ίδια εταιρεία βρήκε το πρώτο ετήσιο εμβόλιο, που πρόσφερε ανοσία στην επιδημία και οι ζωντανοί ανακουφίστηκαν. Λίγους μήνες μετά, εμφανίστηκε και το φάρμακο, που μπορούσε να καταστείλει την επιθυμία των ενεργών νεκρών για ανθρώπινη σάρκα επιτρέποντάς τους να "συμβιώσουν" με τους ζωντανούς. Κάποιοι ενεργοί νεκροί δεν ήταν δεκτικοί στο φάρμακο και περιθωριοποιήθηκαν, αφού κυνηγήθηκαν. Οι περισσότεροι όμως, μπόρεσαν να ενταχθούν στην κοινωνία, κάνοντας τις εργασίες, που δεν ήθελαν να κάνουν οι ζωντανοί. Ακολούθησαν συγκρούσεις, εγκληματικότητα, γκέτο και χάος, αφού οι νεκροί έγιναν στόχος και θύματα εκμετάλλευσης από τους ζωντανούς, έως ότου η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει τη "λύση": να δημιουργήσει μαι επίλεκτη μονάδα ενεργών νεκρών στους κόλπους της αστυνομίας, για να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα ανάμεσα στους νεκρούς, αλλά και για να τους τιθασεύσει. Αυτή η ομάδα ονομάστηκε "Dead Active" και δύο από αυτούς είναι οι ντετέκτιβ Άνταμ και Τζόνα, οι οποίοι μόλις ανέλαβαν την αποστολή να βρουν ένα φυγάδα γιατρό, που φέρεται να δολοφόνησε την οικογένειά του. Κάπως έτσι ξεκινά αυτό το πολύ ενδιαφέρον κόμικ, που θα μπορούσε να είναι η νιοστή σειρά κόμικς (και όχι μόνο) σχετικά με ζόμπι, αλλά, κατά τη γνώμη μου, προσπαθεί, και ως ένα σημαντικό βαθμό τα καταφέρνει, να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Οι αναγκαίες πληροφορίες δίνονται από την αρχή, ίσως με λίγο βιαστικό τρόπο, αλλά στη συνέχεια, η ιστορία παίρνει μπροστά με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα. Υπάρχει ένα μυστήριο, διάφορες νύξεις για καταστάσεις του δικού μας κόσμου (το κόμικ προσφέρεται για αρκετές αλληγορικές αναγνώσεις) και μια ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη πλοκή. Αν εξαιρέσουμε την αρχή, όπου όλες οι πληροφορίες δίνονται αμέσως, η ιστορία εκτυλίσσεται αβίαστα και χωρίς πλατειασμούς. Το σχέδιο του Στεφαδούρου είναι καλό, αρκετά καλό, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν επιδέχεται βελτίωση σε ορισμένα σημεία. Μην το εκλάβετε αυτό ως μομφή: τα κόμικς τρόμου είναι δύσκολο είδος, με μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ της ρεαλιστικής απεικόνισης και του υπερφυσικού /τρομαχτικού και χρειάζεται χρόνος, για να βρεθεί η σωστή ισορροπία. Ο Στεφαδούρος δεν έχει δοκιμάσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν (το OMG ZOMBIE! ήταν χιουμοριστικά στριπάκια), άρα θέλει κάποιο χρόνο, για να βρει την αναλογία, που του ταιριάζει. Δημιουργεί όμως κάποιες ωραίες σκηνές δράσης με σωστή σκηνοθεσία και είμαι σίγουρος, ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη! Η έκδοση είναι πολύ χορταστική: 84 έγχρωμες σελίδες (μαζί με εξώφυλλο, οπισθόφυλλο) σε ιλουστρασιόν χαρτί με γερό δέσιμο, Περιέχει τα δύο πρώτα κεφάλαια της ιστορίας και σίγουρα με έψησε πάρα πολύ, για να διαβάσω και τη συνέχεια! Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και το συνιστώ, όχι επειδή είναι πολύ καλύτερο από αυτό που ίσως περίμενα (που όντως είναι!), αλλά κυρίως επειδή πρόκειται για κάτι, που προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τα συνηθισμένα κόμικς με ζόμπι και θεωρώ ότι το καταφέρνει. Εξάλλου, οι πρωταγωνιστές και τα θύματα εδώ είναι οι νεκροί και όχι οι ζωντανοί και αυτή η ανατροπή είναι από μόνη της ενδιαφέρουσα! Οι εικόνες προέρχονται από τον ίδιο τον @Stef... μέσω του @Dredd. Τους ευχαριστώ πολύ και τους δύο! 12 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Ενδιαφέρουσα προσπάθεια, αλλά με τα ζητηματάκια της. Σαν ιστορία είναι σχετικά πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα, αλλά πάσχει από ρυθμό. Οι πρώτες 30 από τις περίπου 80 σελίδες αφιερώνονται στην περιγραφή του τι γίνεται, αλλά μόνο με περιγραφή και με ελάχιστο διάλογο, πράγμα που γίνεται λίγο κουραστικό. Και εκεί που επιτέλους αρχίζουν να γίνονται πράγματα, τελειώνει απότομα. Σχεδιαστικά, ο Στεφ κάνει καλή δουλειά σε ένα καινούριο για αυτόν στυλ, αλλά δεν έδειξε την "φροντίδα" που δείχνει συνήθως, με αποτέλεσμα κάποια καρεδάκια να είναι σχετικά άδεια και που και που, κάποιες φιγούρες, να χάνουν την "τρισδιαστικότητα" τους και να φαίνονται ελαφρώς flat. Πάντως, μια ενδιαφέρουσα ιστορία είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα ιστορία. και είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Ωραίο χρώμα και ταιριαστό, από την Τσιχλογιάννη. 10 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stef... Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια, και τις παρατηρήσεις (που δεν θα αγνοηθούν )! Η αλήθεια είναι ότι είχε, και έχει πολλή δουλειά, λόγω της αλλαγής του σχεδίου μου αλλά και λόγω των απαιτήσεων του σεναρίου, αλλά πιστεύω στον επόμενο τόμο (που θα βγει μέχρι το τέλος της χρονιάς) θα δείτε μεγάλες βελτιώσεις σε κάθε επίπεδο 12 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Μου αρέσουν τα horror, μου αρέσουν αρκετά κόμικς με ζόμπια, σοβαρά ή μη. Στο Dead Active μου άρεσε η προσέγγιση του θέματος, αλλά είχα κι εγώ κάποια θέματα με την εκτέλεση όπως ανέφεραν κι οι παραπάνω. Πολλή περιγραφή κι exposition από την αρχή... θα προτιμούσα τα στοιχεία του κόσμου του Dead Active να εμφανίζονται σιγά σιγά, κατα τη διάρκεια της πλοκής, καθώς θα δίνεται περισσότερος χώρος στους χαρακτήρες να αναπτυχθούν, ώστε να νοιαστώ γι αυτούς. Στον πρώτο τόμο δεν πρόλαβα να ενδιαφερθώ για κάποιον. Το σχέδιο δε με χάλασε αυτό καθαυτό, αλλά νιώθω ότι η σκηνοθεσία και οι λεπτομέρειες χρειάζονται περισσότερη αγάπη. Καθώς όμως αυτός ο τόμος είναι εισαγωγικός και στο τέλος του ουσιαστικά μπαίνει στο ψητό, θα το συνεχίσω. Πιστεύω ότι στον δεύτερο τόμο ο @Stef... θα χει βρει τα πατήματά του και θα δούμε ένα πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα για την παρουσίαση @leonidio 12 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stef... Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 On 30/4/2022 at 11:07 ΠΜ, kabuki said: Το σχέδιο δε με χάλασε αυτό καθαυτό, αλλά νιώθω ότι η σκηνοθεσία και οι λεπτομέρειες χρειάζονται περισσότερη αγάπη. Καθώς όμως αυτός ο τόμος είναι εισαγωγικός και στο τέλος του ουσιαστικά μπαίνει στο ψητό, θα το συνεχίσω. Πιστεύω ότι στον δεύτερο τόμο ο @Stef... θα χει βρει τα πατήματά του και θα δούμε ένα πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια, πιστεύω το επόμενο θα το ευχαριστηθείτε περισσότερο 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasD Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 Το λοιπό! Εμένα μου άρεσε. Και το πλοτ και η αλλαγή του σχεδίου του @Stef... Αυτό που βρήκα, όχι άσχημο, αλλά "άκυρο" είναι ένα σοβαρό κλιφχανγκερ, σε ένα κόμικ πολλών σελίδων που το επόμενο τεύχος θα έρθει μετά από πολλούς μήνες. Για μένα αυτό είναι παράγοντας ξενερωματος. Αλλά πολλά μπράβο για το αποτέλεσμα! ΥΓ: Μου άρεσε και το λογοπαίγνιο του τίτλου! 10 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stef... Posted May 6, 2022 Share Posted May 6, 2022 On 3/5/2022 at 9:38 ΜΜ, AndreasD said: Το λοιπό! Εμένα μου άρεσε. Και το πλοτ και η αλλαγή του σχεδίου του @Stef... Αυτό που βρήκα, όχι άσχημο, αλλά "άκυρο" είναι ένα σοβαρό κλιφχανγκερ, σε ένα κόμικ πολλών σελίδων που το επόμενο τεύχος θα έρθει μετά από πολλούς μήνες. Για μένα αυτό είναι παράγοντας ξενερωματος. Αλλά πολλά μπράβο για το αποτέλεσμα! ΥΓ: Μου άρεσε και το λογοπαίγνιο του τίτλου! Ευχαριστούμε πολύ! Θα σε αποζημιώσω με αρκετά teasers της συνέχειας σύντομα 4 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 8, 2022 Share Posted October 8, 2022 On 6/5/2022 at 11:28 ΠΜ, Stef... said: Ευχαριστούμε πολύ! Θα σε αποζημιώσω με αρκετά teasers της συνέχειας σύντομα @Stef... δεν μας έχεις αποζημιώσει ακόμα Έρχεται σύντομα ο δεύτερος τόμος του The Dead Active από τις εκδόσεις Oopscomics 💀 Posted by Art of Nicolas Stefadouros - Stef on Saturday, 8 October 2022 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted October 29, 2022 Share Posted October 29, 2022 Και επισήμως.... Έρχεται στο AthensCon από τις εκδόσεις Oopscomics. 💀 Posted by The Dead Active on Saturday, 29 October 2022 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted February 28 Share Posted February 28 Διαβάστηκε επιτέλους το 2ο μέρος και έμεινα με σχετικά ανάμεικτα συναισθήματα. Αρκετή δράση, πολύ περισσότερη από το πρώτο τεύχος, αλλά όλα πολύ αναμενόμενα. Το γράψιμο, οι περιγραφές και οι διάλογοι είναι αρκετά basic, δεν μεταδίδουν κάποιο ιδιαίτερο τρόμο ή αγωνία για το αποτέλεσμα. Παρόλο που εξακολουθώ να βρίσκω τη σύλληψη έξυπνη, και με προοπτικές για διάφορα καλά πραγματάκια, το γράψιμο το "κατεβάζει" αρκετά και παραμένει flat σε όλη τη διάρκεια, σαν να βλέπεις το Die Hard 14 και "βλέπεις" την πλοκή να έρχεται από μακριά. Το σχέδιο του Στεφ είναι αρκετά καλύτερο από το πρώτο, τα καρεδάκια είναι γεμάτα και η σκηνοθεσία δυναμική, αλλά εμένα μου βγάζει ότι ακόμα δεν αισθάνεται άνετα στο καινούριο του αυτό στυλ. Ίσως σε μικρότερες ηλικίες, με λιγότερες προσλαμβάνουσες (ταινίες/σειρές/κομικς) να περνάει περισσότερο συναρπαστικά. Μια ανάγνωση πάντως την αξίζει. 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonidio Posted March 1 Author Share Posted March 1 Συμφωνώ απολύτως σε όλα. Σαφώς πιο δεμένο από το πρώτο, σίγουρα προβλέψιμο, αλλά οπωσδήποτε αξίζει μια ανάγνωση. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts