geo_trou Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 Νέα Φιλαδέλφεια. Σε μια γειτονιά που θυμίζει χωριό και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, υπάρχει μια προσωπικότητα που ξεχωρίζει: η Λίνα. Η Λίνα είναι σαν κάμερα ασφαλείας, καταγράφει τα πάντα από το μπαλκόνι της στον τρίτο. Όμως δεν είναι κουτσομπόλα, δεν βγάζει φιρμάνι για ό,τι βλέπει. Ακόμη κι έτσι, βέβαια, οι γείτονές της δεν αισθάνονται άνετα με το Μάτι του Σάουρον στην πλάτη τους. Η ταινία προβλήθηκε σε σημαντικά φεστιβάλ, ανάμεσα στα οποία το Animasyros, το Φεστιβάλ της Δράμας και το Φεστιβάλ του Σεράγεβο, και κέρδισε πολλά βραβεία. Σκηνοθέτης είναι ο Άρης Καπλανίδης (σκηνοθέτης του Πανίσχυρου Μεγιστάνα των Νίντζα ), ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Ηλία Ρουμελιώτη. Ανάμεσα σε αυτούς που ακούγονται, είναι η Μαρία Διακοπαναγιώτου, ο Γιάννης «τα-σκαμπό-μου-και-τ' α******-μου Οικονομίδης», ο Γιώργος Νινιός, ο Βασίλης Παρασκευάς (Σέξπυρ για τους μπασμένους) και ο «δικός μας» Γιάννης Ρουμπούλιας. Αξίζει δικό του thread ένα μικρού μήκους ελληνικό animation; Κι όμως ναι. Το Από το Μπαλκόνι είναι ένα γλυκόπικρο ταινιάκι με μπόλικο χιούμορ, που ρίχνει μια ειλικρινή ματιά στην ψυχοσύνθεση του Νεοέλληνα και στην αποξένωση που επιβάλλει το αθηναϊκό αστικό τοπίο. Η δε σκηνοθεσία είναι πολύ προσεγμένη και «αποζημιώνει» για το κακότεχνο σχέδιο, που ούτως ή άλλως ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα της ταινίας. Δώδεκα λεπτά διαρκεί και είναι διαθέσιμο στο Ertflix, ρίξτε του μια ματιά. 9 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 Πολύ καλό, δεν το χα υπόψιν μου Slice of life εντελώς βγαλμένο από την ελληνική πραγματικότητα 26 minutes ago, geo_trou said: Σκηνοθέτης είναι ο Άρης Καπλανίδης (σκηνοθέτης του Πανίσχυρου Μεγιστάνα των Νίντζα ), ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Ηλία Ρουμελιώτη. ανήκουν κι οι δύο στο Nerdula Creative Lab 8 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Fists Of Stan Lee Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 Καλό! Ισορροπεί πολύ ιδιαίτερα ανάμεσα στην καμμενιά και το slice-of-life!! Δείτε το!!! Πάρτε και το Link: https://www.ertflix.gr/vod/vod.190852-apo-to-mpalkoni 6 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr8 Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 ΤΡΙ.Π.Α. ΚΡΟΥ 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akirasyber9 Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 To ειδα και εγω Απλη και ομορφη ιστορια. Μου αρεσε παρα πολυ και ειναι και πολυ ωραιο που επιτελους βλεπουμε ελληνικες ταινιες animation. Δυο fun facts: 1. Η Μαρια Διακοπανγιωτου που δινει τη φωνη της στην πρωταγονηστιρα ειναι δασκαλ μουστη δραμτικη. 2. Οι σκηνοθετες Αρης Καπλανιδης και Ηλιας Ρουμελιωτης ειναι δυο εκ των τριων ατομων που απαρτιζουν το συγκροτημα ΤΡΙ.ΠΑ ΚΡΟΥ (ΤΡΙαδα πουναι Ανωτερη) και προκειτε για ενα απο τα πιο καφρικα συγκροτηματα της ελληνικης ραπ σκηνης. Παραθετω και ενα απο τ τραγουδια τους ενεκα των ημερων 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr8 Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 Το 3ο είναι ο Βασίλης Λόγιος που έχει εκδόσει και κάποια κόμικς 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonidio Posted April 25, 2022 Share Posted April 25, 2022 Πάρα πολύ καλό!! Δεν το περίμενα τόσο καλό. Καλογραμμένο, με αναγνωρίσιμους χαρακτήρες και καταστάσεις και εκεί που θεωρείς, ότι καλά τα λέει, έστω και με κάπως χοντροκομμένο τρόπο, Spoiler σου πετάει ένα πολύ πικρό τέλος και σε στέλνει τελείως Δείτε το, πραγματικά αξίζει! Ευχαριστώ @geo_trouγια την ανάρτηση! 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasD Posted April 26, 2022 Share Posted April 26, 2022 Εξαιρετικό! Έτσι κι αλλιώς Άρης και Λιακος είναι εγγύηση! Από κει και πέρα αν πρέπει να βρω κάτι, θα έλεγα ότι θέλει βελτίωση λίγο ο ήχος στο κομμάτι του μιξαζ. Αλλά δείτε το όλοι! Είναι σούπερ! 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sugarglitter Posted January 21 Share Posted January 21 Αυτό το είδα στο Athenscon και πραγματικά ήταν παρά πολυ ωραίο. Ήμουν λίγο διχασμένη να πω την αλήθεια γιατί και εγώ δεν θα ένιωθα άνετα κάτω από το γεράκισιο βλέμμα κάποιου αλλά …. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts