Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Worlds Unseen (Georges Abolin, Olivier Pont)


 Share

Recommended Posts

obqEh6EdjbO8ugyJ4pOjCLmT3Jlw0kKe-couv-1200.jpg

 

Στο μακρινό 1906, ο δεκάχρονος Wiliam με τον Άγγλο μπαμπά του και την Ιταλίδα αλλά αγγλοθρεμένη μαμά του αφήνουν το βαβουριάρικο και βροχερό Λονδίνο και μετακομίζουν στο Barellito, ένα μικρό ψαράδικο χωρίο στις ακτές της ηλιόλουστης Ιταλίας. Πέρα από την αλλαγή κλίματος και τις νέες επιχειρηματικές ιδέες του πατέρα που θέλει να ανοίξει επιχείρηση αλιείας με ατμόπλοια, σημαντικό ρόλο έπαιξε η κληρονομιά ενός υποστατικού από κάποιον μακρινό συγγενή της μαμάς. Εκεί θα συναντήσουν φίλους αλλά και πολλούς εχθρούς, μιας και οι ντόπιοι βλέπουν εχθρικά οτιδήποτε ξένο, ενώ ο William θα γνωρίσει τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα με ενα ντόπιο κοριτσάκι γεμάτο μυστικά.

 

obqEh6EdjbO8ugyJ4pOjCLmT3Jlw0kKe-page3-1200.jpgobqEh6EdjbO8ugyJ4pOjCLmT3Jlw0kKe-page7-1200.jpg

 

Συμπαθητικό κόμικ. Η ιστορία δεν σοκάρει φυσικά όντας κοινωνικό δράμα, ενώ χωλαίνει στο ότι χώνει κάτι περίεργα flashback τα οποία, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο τεύχος, φαίνονται εκτός τόπου και χρόνου, ενώ αφηγείται με PoV διαφορετικών ατόμων και κάπου μπερδεύει και μπερδεύεται. Βέβαια ο σχολιασμός πάνω στον τοπικισμό και τις επικίνδυνες διαστάσεις που μπορεί να πάρει πανεύκολα είναι ωραία τοποθετημένος, καθώς και το σχόλιο για την απειλή που φέρνει η τεχνολογία και η πρόοδος στην παράδοση (εδώ η απειλή του ατμόπλοιου και της μαζικής αλιείας που θα αφήσει τους ντόπιους καλαμοψαράδες χωρίς δουλειά). 

 

obqEh6EdjbO8ugyJ4pOjCLmT3Jlw0kKe-page8-1200.jpgobqEh6EdjbO8ugyJ4pOjCLmT3Jlw0kKe-page10-1200.jpg

 

Το σχέδιο από την άλλη είναι απολαυστικό. Καθαρές δυνατές γραμμές με καρτουνίστικο στιλ που θυμίζει cut-scene από βιντεοπαιχνίδι με ζωντανή παλέτα χρωμάτων που το αναδεικνύει ακόμα παραπάνω. Το σχέδιο ήταν και ο λόγος που έπεσε πάνω του το μάτι μου πριν με κερδίσει κάμποσο και το σενάριο, μιας και μου έφερε στο μυαλό αμέσως το στιλ του Loisel. Βγήκε από την europe comics μόνο σε ψηφιακή μορφή πριν λίγο καιρό στις 96 σελίδες, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο τεύχος. Συντελεστές οι Γάλλοι Georges Abolin (story) και Olivier  Pont (art).

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Σχεδιαστικά είναι ένα πολύ όμορφο κόμικ με εμφανείς τις επιρροές του Loisel, με φωτεινά χρώματα, που αναδεικνύει τα στιγμιότυπα ζωής στην επαρχία. Από κει και πέρα...

ενδιαφέρουσα η παρουσίαση του μικρόκοσμου του χωριού και του τοπικισμού του, όπως κι η σύγκρουση της παραδοσιακής αλιείας με τη νέα τεχνολογία και τις επιπτώσεις στην υπάρχουσα κοινωνική δομή της κοινότητας.

Κατά τα άλλα, σεναριακά έχει σοβαρά προβλήματα ροής, πετάμενα μες στη μέση flashbacks χωρίς λόγο, επιμέρους ιστορίες χωρίς ιδιαίτερο νόημα, δραματικά περιστατικά που δεν προκύπτουν "φυσικά" μες στην ιστορία, αλλά μοιάζουν ασύνδετα. Οι περιπέτειες του Will δε με άγγιξαν, μου φάνηκαν σχετικά αδιάφορες, όπως επίσης και όλοι σχεδόν οι χαρακτήρες. 

Το κόμικ σώζεται κυριολεκτικά από το σχέδιο. Θα του δώσω πάντως άλλη μια ευκαιρία στον επόμενο τόμο.

 

θενκς για την παρουσίαση @Θρηνωδός  :)

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...