Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

The Pro - Η Επαγγελματίας (Garth Ennis, Amanda Conner, Jimmy Palmiotti)


GreekComicFan
 Share

Recommended Posts

The Pro.jpgThe Pro Back.jpg 

 

Πρώτη Ελληνική Κυκλοφορία: 08-04-2011

 

Η Επαγγελματίας, ή απλά η δικαιολογία του Γκαρθ Ένις για να ειρωνευτεί τους αρχετυπικούς ηπερήρωες, βάζοντας μια βρομόστομη πόρνη με μωρό να αποκτά δυνάμεις από έναν "βαρεμένο" εξωγήινο και να γίνεται το νεότερο μέλος της υπερηρωικής ομάδας της πόλης της, οι οποίοι αποτελούνται από αντιστοιχίες της Justice League. Ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός, μιας και ξεκάθαρα δεν τις ταιριάζει και δεν γουστάρει αυτή τη ζωή, ενώ τα μέλη της ομάδας δεν έχουν συνηθίσει σε ένα τέτοιο "χύμα" άτομο, και δίνει την δυνατότητα στον Ένις στο να καυτηριάσει την ίδια την ύπαρξη των ηπερηρώων και το μοτίβο αγαθοεργίας και της αναγκαιότητας τους.

 

The Pro In.jpg

 

Το αποτέλεσμα είναι διασκεδαστικό, αλλά συνάμα είναι σχετικά αναμενόμενο, ιδίως σε όσους έχουν διαβάσει Ένις έστω και μια φορά, αλλά το ανεβάζει το όμορφο και εκφραστικό και ελαφρώς καρτουνίστικο σχέδιο της Κόνερ, η οποία δεν πάει πίσω στην απόδοση καφρίλας και η ίδια. :)

 

Όσοι σκέφτεστε να το διαβάσετε στα Αγγλικά, θα πρότεινα να ρίξετε μια ματιά στην Ελληνική έκδοση πρώτα, μιας και το βρισίδι που έχει είναι μπόλικο και πιστεύω θα το εκτιμήσετε παραπάνω αποδομένο στην γλώσσα μας. :hell: Γενικά η έκδοση της Comicworld είναι αρκετά καλή, με μόνιμο παράπονο - για τις εκδόσεις των αμερικάνικων σειρών της τουλάχιστον - να είναι η πολύ σφικτή ράχη και το χαρτόνι του εξώφυλλου που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Δεν έχω πετύχει αντίτυπο σε καμιά σειρά τους που να μην έχει κάποιου είδους χαρακιάς.

 

Η έκδοση συμπληρώνεται από τα παρασκήνια της δημιουργίας του κόμικ και προσχέδια της Κόνερ με σχολιασμό της για το τι σημαίνει το καθένα, ενώ ουσιαστικά το άλμπουμ περιλαμβάνει δύο ιστορίες, την κεντρική αλλά και μια δευτερεύουσα που λαμβάνει χώρα ενδιάμεσα της κεντρικής.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Ο Garth Ennis στο στοιχείο του, δίνει μια διασκεδαστική κάφρικη υπερηρωική παρωδία. Το μόνο κακό είναι ότι το κόμικ είναι μικρό και οι χαρακτήρες δεν προλαβαίνουν να αποκτήσουν βάθος. Το σχέδιο πολύ ταιριαστό, αναδεικνύει την ιστορία. Χάρηκα που είδα αυτήν την έκδοση στα ελληνικά, διαβάζεται πολύ ευχάριστα κι από μη φανς των υπερηρωικών :)

 

θενκς για την παρουσιαση @GreekComicFan :beer:

 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Συμπαθητικό κόμικ για αυτό που έβαλε πλώρη ο εννις να εξιστορήσει. Πιο πολύ θα μου μείνει το κράξιμο στην ηπερηρωικη νόρμα σε κοινωνικό επίπεδο, αυτό του ότι οι ήρωες πρακτικά αποτελούν ένα ακόμα γρανάζι του συστήματος και δεν βοηθούν εν τέλει τους έχοντες πραγματικά ανάγκη. Μεγάλο + τα καντήλια που έπεφταν, τα φχαριστηθηκα. :)

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...