Jump to content

Καλώς ήλθατε στο ComicStreet

Γίνετε μέλη της κοινότητας. Η εγγραφή είναι γρήγορη και εύκολη.

Recommended Posts

1953543730_-01(2).thumb.jpg.e67d74b64b28a86e1bcbeee6a74a7b79.jpg362175419_-02.thumb.jpg.34701c02a1c0a9defe6b4360306c10b7.jpg1140160893_-03.thumb.jpg.3c2de752f6f512555ad21ff6cae6dbb7.jpg2112752676_-04.thumb.jpg.74da732abd823be0de7837743e3c572e.jpg

Είναι μια προσπάθεια στον χώρο που δεν μπορείς να παραβλέψεις... Είναι μια ιδέα, στηριζόμενη σε θεμέλια ετών, αλλά πάντα σε επαναστατικά μοτίβα. 

To πολυθεματικό περιοδικό κόμικς Μπλεκ κυκλοφορεί για έναν χρόνο τώρα, με τον υπότιτλο "Τα Καλύτερα Κόμικς". Έχει ως απώτερο σκοπό την δημοσίευση έργων, τόσο παλαιών όσο και νέων, διεθνώς αναγνωρισμένων δημιουργών, από (σχεδόν) κάθε είδους σχολή κόμικς. Πλειάδα τίτλων αποτελούν τα περιεχόμενα όλων των τευχών, με 8 έως και 12 τίτλους ανά τεύχος, όλοι παίρνοντας τον χώρο τους, άλλοι ως guest ενώ άλλοι ως μόνιμοι (μέχρι μετά από κάποιο ικανοποιητικό αριθμό τευχών να αντικατασταθούν από κάτι άλλο, εξίσου, αν όχι περισσότερο, καλό).

Μερικοί από τους μόνιμους είναι: Μπλεκ (αυτό έλειπε), Ταρζάν, Στορμ (έως το #06 έμπαινε ολόκληρη ιστορία, από το #07 κόβεται στα 2), Μάντυ Ρίλεϋ (εξαίρεση το 7ο τεύχος), Φάντομ (, Δικαστής Ντρεντ, και το Παιδί Πάνθηρας. Guest ήρωες έχουμε: Κόρτο Μαλτέζε (#01), Λ-Ο: Πήγασος 4-Ω (#01-03), Γιορ (#01 & #07), Ο Ίσκιος (#03), Μισέλ Βαγιάν (#04-05), Τζόνι Ρεντ (#05-12), Γουίντς (#06-09), Ποπάϋ (#07-08), Κοκομπίλ (#08-...) κα

1501914205_-05.thumb.jpg.fba5c41373733a9305bff09a13715afc.jpg546741426_-06.thumb.jpg.5797955563d2169248ec3ca7d08cbc43.jpg1783422275_-07.thumb.jpg.c616221e7b9ff9d371e90abc8b7c5163.jpg

Η βασική ομάδα του περιοδικού έχει αλλάξει δύο φορές σκυτάλη, από το ντουέτο Ανεμοδουράς-Ταρλαντέζος στους Ανεμοδουράς-Τομπαλίδης. Ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς έχει και τον εκδοτικό Μικρός Ήρως, συνεχίζοντας (και διευρύνοντας) το έργο του παππού και του θείου του, ενώ και ο Λευτέρης Ταρλαντέζος και ο Γαβριήλ Τομπαλίδης είναι μεγάλοι γνώστες του χώρου, και έχουν ένα πλούσιο παρελθόν στο αντικείμενο των κόμικς...

Με 164 σελίδες, όμορφο στήσιμο (από το #03 ειδικά έφτιαξε ιδιαίτερα), πολύ καλό χαρτί, εξαιρετική εκτύπωση, και όλα αυτά στην (απολύτως) λογική τιμή των 5, 90! Μπορεί να βρεθεί σε επιλεγμένα περίπτερα, σε βιβλιοπωλεία και κομιξάδικα πανελλαδικά... Μέχρι το Δεκέμβριο του 20 αριθμεί 8 τεύχη. Μια έκδοση που ξεχειλίζει μεράκι, αγάπη και σεβασμό για την 9η τέχνη... Και έχει σίγουρα πολλά ακόμα να δώσει!

O προβληματισμός που φέρει η έκδοση όσον αφορά τον ρετρό χαρακτήρα ή ακόμα και τη στρατηγική της δημοσίευσης αποκλειστικά παλιών έργων, εύκολα εξαλείφεται,  χάρη στη μοντέρνα αισθητική του, στους νέους τίτλους που περιλαμβάνει (παράδειγμα ο Λάργκο Γουίντς που δεν είχε συμπεριληφθεί σε κανένα ελληνικό έντυπο έως και σήμερα) ή σε reboots ή νέες συνέχειες παλαιότερων διάσημων δημιουργιών (παραδείγματα είναι ο Μισέλ Βαγιάν και ο Τζόνι Ρεντ), ενώ η παρουσίαση Ελλήνων καλλιτεχνών, η πυκνή αρθρογραφία γύρω από τα κόμικς και την επικαιρότητα στην γενικότερη ποπ κουλτούρα, δείχνει μια τάση αποφυγής επικόλλησης μιας ετικέτας, και αποτελεί απόδειξη πως το Μπλέκ ακόμα πειραματίζεται και θέλει να δοκιμάσει νέα πράγματα.

Κείμενό μου στην έκδοση 

• Like 18
  • Thanks 1

• GreekComicFan changed the title to Μπλεκ (EsseGesse, Hugo Pratt, Ray Collins, Joe Kubert, Don Lawrence, Garth Ennis, Jean Van Hamme, Γαβριήλ Τομπαλίδης, Διάφοροι)
  • Dr Paingiver featured and unfeatured this topic
  • 3 weeks later...

Ωραία έκδοση, αξιόλογη προσπάθεια και περισσότερο από τίμια πρόταση, χωρίς όμως πολλές ελπίδες να επιτύχει ιδιαίτερα. Γιατί; Επειδή απευθύνεται σε υπερβολικά ετερόκλητο κοινό. Εμένα π.χ. που μου αρέσει ο Τζονυ Ρεντ και ο Λάργκο Γουίντς, δεν θα έπαιρνα ποτέ να διαβάσω κάτι με Μπλεκ, Ταρζάν και Ποπάυ. Προφανώς και αντιλαμβάνομαι ότι, με αυτό το mix and match, προσπαθεί να τραβήξει όσο το δυνατό περισσότερο κοινό, αλλά οι πωλήσεις δείχνουν ότι αυτό δεν λειτουργεί. Αν ειδικά τυχαίνει και έχεις διαβάσει κάποια από αυτές τις ιστορίες, όπως συμβαίνει με εμένα και το Λαργκο Γουίντς, καταλήγεις και διαβάζεις ούτε το 1/4. 

Για εμένα, το ιδανικό είναι να φτιάξει άλλο ένα διμηνιαίο περιοδικό, με καινούριο όνομα, το οποίο να βάζει τέτοιου είδους ιστορίες όπως οι πρώτες που αναφέρω, άλλα αγγλικά σύγχρονα, Image, καμια Vampirella, κανένα Tomb Raider (λέω ότι μου έρχεται αυτή τη στιγμή). Και να κρατήσει το Μπλεκ, να το εμπλουτίσει και με άλλα πράγματα που να αρέσουν στους ρετροφανς. Δεν είμαι βέβαια καθόλου σίγουρος ότι θα πετύχει και αυτό, αλλά τουλάχιστον θα πρόκειται για δύο περιοδικά με σαφή κατεύθυνση και στόχο, και μεσοπρόθεσμα, με καλή επιλογή ιστοριών (πράγμα που φαίνεται ότι το έχει ο Τομπαλίδης σε αντίθεση με τον προκάτοχο του), πιθανόν να λειτουργήσει αποδοτικότερα από την παρούσα ερμαφρόδιτη κατάσταση.

• Like 9
  • Thanks 1

Εγώ το παίρνω πάντως για το Storm, και ρίχνω μια ματιά και στα υπόλοιπα έτσι για να δω τι παίζει. Πολλά εγχειρήματα του Ανεμοδουρά μου αρέσουν, το συγκεκριμένο δεν με τρελαίνει, αν και μπορεί να έχει το κοινό του. Πάντως όσο μπαίνει Storm, θα το τσιμπάω.

• Like 8

Κοιτάω στη σελίδα του περιοδικού στο FB και βλέπω 50 χιλιάδες likes...Και μετά αναρωτιέμαι αν οι μισοί από αυτούς αγόραζαν το περιοδικό πόσο καλό θα ήταν αυτό και για τον εκδότη και για τις περιοδικές εκδόσεις στη χώρα μας γενικότερα....

• Like 7
  • Thanks 1

3 minutes ago, GreekComicFan said:

Τα λάικς δεν είναι γενικά πωλήσεις/views στα βίντεο κ.τ.λ. Το χαβαλέ του κάνει ο κόσμος.

Δυστυχώς πολύ στο χαβαλέ το έχουν κάποιοι ρίξει και καθόλου στην ανάγνωση και στήριξη των εγχώριων εκδόσεων....

• Like 6

Το να βαλει κανεις like σε κάτι, μπορεί να σημαίνει ότι δηλώνει τη συμπάθεια του σε ένα εγχείρημα :)

Το αν θα το αγοράσει/διαβάσει ή όχι, έχει να κάνει και με το πόσο του κάνει το περιεχόμενο. Δεν είναι και οι πιο εύκολοι οικονομικά καιροί, ώστε να παίρνει κανείς πολλά κόμικς, ακόμα κι αυτά που δεν πολυειναι στα γούστα του :)

• Like 7
  • Thanks 1

1 hour ago, kabuki said:

Το να βαλει κανεις like σε κάτι, μπορεί να σημαίνει ότι δηλώνει τη συμπάθεια του σε ένα εγχείρημα :)

Το αν θα το αγοράσει/διαβάσει ή όχι, έχει να κάνει και με το πόσο του κάνει το περιεχόμενο. Δεν είναι και οι πιο εύκολοι οικονομικά καιροί, ώστε να παίρνει κανείς πολλά κόμικς, ακόμα κι αυτά που δεν πολυειναι στα γούστα του :)

Λένα μου με 2-3 καφέδες λιγότερο μπορείς να πάρεις ένα περιοδικό σαν το Μπλεκ ή το Κομήτη που προσφέρουν τόσο καλή ύλη με λίγα λεφτά...Το ένα μας άφησε χρόνους,μη συμβεί το ίδιο κάποια στιγμή και με το άλλο....

• Like 7

On 7/1/2020 at 12:45 ΜΜ, guskoin said:

Κι εγώ στηρίζω την προσπάθεια, κι ας μην ξεχνάμε πως μόνο για το Στορμ και και την Bd ιστορία αξίζει τα λεφτά του!

Μη σου πω μόνο για τον Storm θα έπρεπε να πληρώνουμε το ποσό αυτό(5.90 ευρό) με το οποίο παίρνουμε ολόκληρο περιοδικό 164 σελίδων....

• Like 6
  • Thanks 1

Προσωπικά, και του το είχα πει του Ανεμοδουρά όταν ξεκίνησε το καινούριο Μπλεκ, δεν έπρεπε να υπάρχει σταθερά Storm σε κάθε τεύχος. Σε αυτόν που δεν του αρέσει (όπως π.χ. εμένα που με κουράζει με την ακατάσχετη φλυαρία και λεζάντα), του αφαιρείς από την αρχή πολλές σελίδες. Γενικά καμία σειρά δεν έπρεπε, κατά την άποψη μου πάντα, να κρατάει πάνω από 2 τεύχη. 2 τεύχη είναι συνολικά  4 μήνες και είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που πιθανόν να μην του αρέσει μια ιστορία και να περιμένει να αντικατασταθεί από άλλη.

• Like 4

Η αποψη μου ειναι πως καθε φορα που διαβαζω ενα νεο τευχος του ΜΠΛΕΚ βυθίζομαι κυριολεκτικα και δεν μπορω να καταλαβω πως τελειωσα ενα τευχος 100 και.. σελίδων..

• Like 8

• 1 month later...

Το 9ο τεύχος του Μπλεκ κυκλοφόρησε σήμερα. Αν θέλετε το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο για να τα βάλετε στην παρουσίαση, εδώ είναι. Αν πάλι δεν χρειάζεται μία τέτοια κίνηση, θεωρήστε το ποστ μου περιττό.  :)

BLEK2018MIKROSHROS_0009.thumb.jpg.f30de856fa982eac2f742032a5a72b04.jpg  BLEK2018MIKROSHROS_0009z.thumb.jpg.df3e1ab33e39704f8312b5f5ef17d21a.jpg

:beer:

• Like 6

Δεν ειναι καθόλου περιττο, εδω που ειναι. Δεν ειναι αναγκη να χουμε πινακακι για να μας ενδιαφερει το εξωφυλλο του τελευταιου τευχους, η ενημερωση ειναι παντα χρησιμη :)

• Like 4
  • Thanks 2

Και για να αποδώσουμε τα εύσημα στο περιοδικό και ταυτόχρονα να ευλογήσουμε και τα γένια μας, να σημειώσουμε, ότι στη σελίδα 5 του τεύχους, υπάρχει και αναφορά στο φόρουμ μας.

Μπλεκ σελίδα 5.jpg

Ευχαριστούμε πολύ το περιοδικό και το Γαβριήλ Τομπαλίδη για την αναφορά :) :thanx:

• Like 13
  • Thanks 1

• 2 months later...

Το Μπλεκ έκανε μια δυνατή κίνηση :thumbsup2:

slider-mplek-diagwnismos-1280x380h.jpg

Αντιγράφω:

Οι αναγνώστες μας, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, θέλουμε να έχουν μια διαδραστική σχέση με τις εκδόσεις μας. Είναι πάντα όμορφο για εμάς να αφουγκραζόμαστε τις επιθυμίες σας. Γι' αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να διεξάγουμε έναν ακόμα διαγωνισμό προτιμήσεων που σχετίζεται με το αγαπημένο σας περιοδικό! Στον νέο μας διαγωνισμό θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας τόσο τις προτιμήσεις για τα μέχρι τώρα τεύχη, όσο και τις προτάσεις σας για το μέλλον! 

Και βέβαια, επειδή θέλουμε πάντα οι διαγωνισμοί μας να έχουν χαρακτήρα γιορτής, ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες (νικητές και μη) θα κερδίζουν! Σας εξηγούμε παρακάτω τα πάντα με λεπτομέρειες: 

1) Από σήμερα, μπορείτε να πάρετε μέρος στην ψηφοφορία στη σελίδα του Μπλεκ στο fb. Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής θα είναι η Δευτέρα 8/6 έως τις 23:59. 

2) Την Τρίτη 9/6 και ώρα 12:00 θα ανακοινωθούν οι 3 νικητές που θα προκύψουν μέσα από ηλεκτρονική κλήρωση, καθώς και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη σελίδα του Μπλεκ στο fb.  

ΔΩΡΑ

- Οι 3 νικητές θα κερδίσουν από μια Δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ.

Όλοι οι Ψηφοφόροι του Διαγωνισμού θα κερδίσουν Εκπτωτικό Κουπόνι Μικρός Ήρως 10%!

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

- Έχετε δικαίωμα για μια συμμετοχή στο διαγωνισμό ανά fb account!

- Όλες οι Δωροεπιταγές και τα Κουπόνια θα αποσταλούν την Τετάρτη 10/6 έως τις 17:00.

- Όλες οι Δωροεπιταγές και τα Κουπόνια θα πρέπει να εξαργυρωθούν έως την Παρασκευή 12/6 στις 23:59 από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.mikrosiros.gr.

- Για την εξαργύρωση των κουπονιών, στη δήλωση των στοιχείων σας, θα πρέπει να εισάγετε το ίδιο email που εισήγατε κατά τη συμμετοχή σας στην ψηφοφορία!

- Τα κουπόνια έχουν ισχύ για αγορές Εκδόσεων Μικρός Ήρως. Δεν αφορά τις συνδρομές, τις προσφορές και τα έντυπα άλλων εκδοτικών.

Αν δεν κάνω λάθος, έχει κάνει κάτι αντίστοιχο και στο παρελθόν. Θεωρώ πολύ καλή επιλογή το να κάνουν δημοσκόπηση, να δουν τι ζητούν οι αναγνώστες και τι έχουν να προτείνουν, όχι μόνο γκρίνιες :D'

• Like 13
  • Thanks 2

On 3/6/2020 at 9:12 ΠΜ, kabuki said:

Αν δεν κάνω λάθος, έχει κάνει κάτι αντίστοιχο και στο παρελθόν. Θεωρώ πολύ καλή επιλογή το να κάνουν δημοσκόπηση, να δουν τι ζητούν οι αναγνώστες και τι έχουν να προτείνουν, όχι μόνο γκρίνιες :D

Το κάνουν κάθε χρόνο. Είναι θεσμός θα έλεγε κανείς. 

Πάντως από τις απαντήσεις, βλέπεις πόσο προβληματικό είναι το κοινό του Μπλεκ (το 67% έχει στους 3 αγαπημένους του τον... Μπλεκ, και ένα 48% το Παιδί Πάνθηρας :sleepy:). 

Κρίμας. 

• Like 3
  • Thanks 1

4 minutes ago, Jonas said:

Πάντως από τις απαντήσεις, βλέπεις πόσο προβληματικό είναι το κοινό του Μπλεκ (το 67% έχει στους 3 αγαπημένους του τον... Μπλεκ, και ένα 48% το Παιδί Πάνθηρας :sleepy:). 

Κρίμας. 

Μπορεί να μην είναι του γούστου μου, αλλά δεν το βλέπω αρνητικά.

Δικαίωμα τους να γουστάρουν νοσταλγία, γιατί να μην υπάρχει ένα περιοδικό κόμικς και γι αυτούς; :)

• Like 4
  • Thanks 2

19 minutes ago, Jonas said:

Το κάνουν κάθε χρόνο. Είναι θεσμός θα έλεγε κανείς. 

Κρίμας. 

Αυτό λες ή ότι 5ος σε δημοφιλία είναι ο Ποπάυ!! :omg:

Καλά λέει βέβαια η Λένα, καλό είναι να υπάρχει ένα περιοδικό για τους νοσταλγούς, αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο με τους νοσταλγούς. Ίσως αυτά τα μικρά ανοίγματα τύπου Μισέλ Βαγιάν και Λάργκο Γουίντς να τον κάνουν να τσιμπάει και μερικούς ακόμα αναγνώστες, και έτσι να περνάει από τα κόκκινα στα πράσινα, αν και δεν το πολυπιστεύω.

• Like 5

31 minutes ago, Jonas said:

πως ειναι το κοινό προβληματικό δηλαδή; τι είναι αυτό που το κάνει προβληματικό;

εάν θεωρούμε όσους έχουν διαφορετικά γούστα από τα δικά μας ως προβληματικούς τότε αυτό έχει μόνο ένα όνομα και φαντάζομαι δεν θα σου αρέσει αυτό το όνομα...

• Like 6

Δεν το περίμενα αρχικά, αλλά εμένα ο Ποπάι του Langridge μου άρεσε...

Για Μπλεκ και Παιδί Πάνθηρα δεν καίγομαι αλλά είναι γεγονός ότι έχουν το κοινό τους. Χωρίς Μπλεκ άλλωστε το συγκεκριμένο περιοδικό δεν μπορεί να υπάρξει ;)

• Like 5