leonidio Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 1 hour ago, GreekComicFan said: Η τρελή του Σακρέ Κερ / Alexandro Jodorowsky Εντυπωσιακή είδηση, πραγματικά!! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted November 19, 2020 Author Share Posted November 19, 2020 Και εμένα μου έκανε εντύπωση. Πρόκειται για αυτή την έκδοση της Humanoids To έχω αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα. @geo_trou? @Θρηνωδός? 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Έχει σχεδιάρα, η ιστορία πάλι είναι από τις κλασικές κεκαλυμμένα μισογυνιστικές ιστορίες γεμάτη μυστηριασμό (αν θυμάμαι καλά ένας καθηγητής της Σορβόνης που κολλάει με μια τύπισσα που είναι σε μια σέκτα/αίρεση και αρχίσει και την βλέπει new age χίπης) που αγγίζει και ξεπερνά τα όρια του δήθεν, μόνο όπως ο Χοδορόφσκι ξέρει να γράφει Έχει σχεδιάρα όπως είπα. Και νομίζω πως για όσους γουστάρουν Μοεμπ, εδώ βλέπουν πόσο καλός είναι να σχεδιάζει γυμνό, μεταξύ άλλων. Και επειδή ήμεθα και ιντερνατσιονάλ, αυτά έγραφα στο goodreads στην έκδοση της huma τρία χρόνια πριν: Quote I was expecting too much from this BD and I was left disappointed mostly on the plot. Jodorowsky is known to me from his work on Incal, Bouncer and his movies and the premise of "Madwoman of the Sacred Heart" was interesting. Unfortunately, although I understand that "Hermetism VS. Reality" was the main linchpin of the first two issues, I was eye-rolling the entire time while reading the third and final act. The sudden jump from the slow esoteric journey of Alan Mangel to the -almost hollywood paced- action of the "narcotics kingpin meets religious fanatics" story was too perfunctory and badly written for me. The art on the other hand was really satisfying on issues #1-2, since I fall for early Moebius style every time. It reminds me of "The gardens of Edena" and I loved every panel. The third issue, coming years later (1998) was cartoony and a bit forced, losing this admirable symmetry of it's predecessors. He used many small panels with big speech balloons on each page and I got tired everytime I finished one. I loved two one-page scetches, the first of the Sorbonne University and the one right before the third issue - the transformation of Alan. All in all, 2/5 for Moebius' sake. With any other artist, Jodo would deserve 1/5 tops. Όπως και να χει, είναι καλό που βλέπουμε περισσότερο Μοέμπιους στα εγχώρια, ακόμα και αν μεταφράζονται πράγματα που είναι χαμηλά στην λίστα των τοπ κόμικ του (τουλάχιστον από αυτά που γράφουν σενάρια άλλοι). Καλή κίνηση από την εκδοτική. 6 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Πραγματικά, την θεωρώ κακή κίνηση... Αν και θεωρείται από τα καλά του διδύμου και πράγματι έχει εξαιρετικό σχέδιο, η ιστορία είναι ό,τι να 'ναι. Υπάρχουν τόσα κόμικς του Jodo και του Moebius που είναι πολλά σκαλιά καλύτερα και σαφώς πιο εμπορικά. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kabuki Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 10 hours ago, Θρηνωδός said: Έχει σχεδιάρα, η ιστορία πάλι είναι από τις κλασικές κεκαλυμμένα μισογυνιστικές ιστορίες γεμάτη μυστηριασμό (αν θυμάμαι καλά ένας καθηγητής της Σορβόνης που κολλάει με μια τύπισσα που είναι σε μια σέκτα/αίρεση και αρχίσει και την βλέπει new age χίπης) που αγγίζει και ξεπερνά τα όρια του δήθεν, μόνο όπως ο Χοδορόφσκι ξέρει να γράφει Έχει σχεδιάρα όπως είπα. Και νομίζω πως για όσους γουστάρουν Μοεμπ, εδώ βλέπουν πόσο καλός είναι να σχεδιάζει γυμνό, μεταξύ άλλων. Και επειδή ήμεθα και ιντερνατσιονάλ, αυτά έγραφα στο goodreads στην έκδοση της huma τρία χρόνια πριν: Όπως και να χει, είναι καλό που βλέπουμε περισσότερο Μοέμπιους στα εγχώρια, ακόμα και αν μεταφράζονται πράγματα που είναι χαμηλά στην λίστα των τοπ κόμικ του (τουλάχιστον από αυτά που γράφουν σενάρια άλλοι). Καλή κίνηση από την εκδοτική. άλλη μια ακριβέστατη κριτική από @Θρηνωδός συμφωνω απολυτα 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Πάντως εγώ δεν θεωρώ ότι ο Jodo γράφει μισογυνίστικα Αν θυμάμαι κιόλας καλά, η πρωταγωνίστρια του συγκεκριμένου Spoiler γίνεται η μητέρα ενός σωτήρα. Ή κάτι τέτοιο. Τώρα θα μου πείτε, γιατί να είναι αγοράκι ο σωτήρας. Ε, κάτι θα παίζει με τον Χριστιανισμό. Γενικά τους συμβολισμούς του Jodorowski τους καταλαβαίνει μόνο ο ίδιος. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Οι μεταβαρώνοι κατ'εμέ είναι από τα πιο μισογυνιστικά κόμικ που έχουν βγει γενικά 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Δεν το έχω διαβάσει ακόμη 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Να μας πεις τότε με βάση ποια έργα του Χοδορόφσκι έβγαλες το συμπέρασμα ο,τι δεν γράφει έτσι, γιατί ο τύπος ακόμα και στο bouncer που είναι κατά 99% all-male καστ κατάφερε να χώσει μια κακομοίρα που δεν έχει στον ήλιο μοίρα αν δεν κρεμαστεί από τα (ανδρικά) φουλάρια του αντρού της. Υπερβάλλω, δεν χρειάζεται να πας καν στο bouncer. Οι Μεταβαρώνοι έχουν στιγμές μέσα που είναι ξερασματικές, και έχει φάει αρκετό κράξιμο για το συγκεκριμένο, τόσο που αν θυμάμαι καλά ο Χιμένεθ είχε υπερασπίστει τον εαυτό του σε μια συνέντευξη με ένα ισαποστάδικο σχόλιο του στιλ "εγώ απλά ζωγράφιζα ο,τι μου έλεγε". * Δεν θα ήταν άψογη μια μετάφραση τίτλου "η μουρλή της ιερής καρδούλας"; 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Ο Γιοντορόσφκι δεν είναι μισογύνης... είναι μισάνθρωπος. Δίνει ίσες ευκαιρίες ισοπεδωτικής και απαξιωματικής ματιάς για το ανθρώπινο είδος. Το Μεταβαρώνοι είναι το τέλειο παράδειγμα για να το δει κανείς αυτό. Αυτά στα οποία υποβάλλει τις διάφορες κάστες μεταβαρώνων (επί τω πλείστων άνδρες), αν τα συνδυάσει κανείς με τις συνεντεύξεις του στο Jodoroswki's Dune, βγάζει ένα καλό ψυχογράφημα του. Αυτά συμβαίνουν αν συνδυάσει κανείς τα χριστιανικά πιστεύω με την αρχαιοελληνική θεωρία που ήθελε τον άνθρωπο έρμαιο της μοίρας και των ραδιουργιών των θεών. Δημιουργεί αποστασιοποίηση του ατόμου από το περιβάλλον και τους συνανθρώπους του. 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Αποστασιοποίηση του Χοδορόφσκι από την ευθύνη των γραπτών του δημιουργεί σίγουρα μια φορά 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Makro Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Ωραία κίνηση, θυμάμαι να τσεκάρω παλιότερα την έκδοση της Humanoids αλλά δεν μου έκανε τόσο κλικ για να το πάρω - αφού θα βγει στα ελληνικά θα το τιμήσω όμως σίγουρα! 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 υπέροχη και απρόσμενη κίνηση, έχω και και την έκδοση της humanoids και την έκδοση της sloth κυρίως για το ιντριγκαδορικο εξώφυλλο 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dredd Posted November 30, 2020 Author Share Posted November 30, 2020 Να το και το εξώφυλλο Κυκλοφορεί αύριο 11 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 Για όσους σκέφτονται να το παραγγείλουν, να σημειωθεί ότι είναι σε ασπρόμαυρο 6 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 1. Ήθελα ρε γαμωτο να μην σκαλωσουν να βγάλουν το εξώφυλλο της χιουμα. Βυζια το 2020 ρε Μαμούθ, έχουμε δει πια και χειρότερα πριν μπούμε στο γυμνάσιο 2. Ασπρόμαυρο. Πας στην πηγή και δεν πίνεις νερό. Μπαίνεις στην Φεράρι και δεν έχει βενζίνη. Βγαίνεις με τον @AndreasD και δεν έρχεσαι σε εγκεφαλικό οργασμο. Τιμή ξέρουμε; Μα δείτε τι ωραίο που είναι: Νταξει οκ, οι αμερικανοί το λογοκρίνουν. Το γαλλικό όμως Επίσης, ποσό γουστάρω που ο Μοεμπιους κάνει Και το σχολιάκι του με τον μεγάλο μαύρο σταυρο πάνω σε ένα γυμνό όμορφο στήθος. Θα έτσουξε καμπόσους ελπίζω όταν βγήκε 11 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 @Θρηνωδός Η τιμή είναι 14€. Ίσως προτιμούσα κι εγώ το έγχρωμο, αλλά ως κάτοχος του α/μ Μπλούμπερι που είχε βγάλει πριν μερικά χρόνια η Μαμούθ, σε διαβεβαιώνω ότι η απόλαυση του σχεδίου είναι εξίσου μεγάλη 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_trou Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Έρχεται το Αστερίξ #38. Σύμφωνα με την σελίδα του Comicstrip στο FB, από Δευτέρα θα είναι διαθέσιμο 13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
guskoin Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Λοιπόν κάποιος στην Μαμούθ έχει σατανικό εγκέφαλο! Σου λέει: έχει καραντίνα, εγκλεισμό, αυτοπεριορισμό, κλειδώθηκε κατά λάθος κάποιος στο σπίτι του, ε δώσ'του και κόμικς να κάψει τον εγκέφαλό του! Χωρίς πλάκα άμα η Μαμούθ εκδώσει μέσα στις Γιορτές και Μπλεικ και Μόρτιμερ (αυτό με την Ελλάδα και τα Τριάκοντα Αργύρια) θα αρχίσω να ανησυχώ! 10 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonas Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Η Μαμούθ έχει μπει γερά στο παιχνίδι. Τρεις εκδόσεις σε ενα μήνα, δεν αστειεύεται.  8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Θρηνωδός Posted December 9, 2020 Share Posted December 9, 2020 Βγήκαν από την χειμερία νάρκη των τελευταίων 10 ετών φαίνεται 3 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias Tsiaras Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 Καλά νέα, όπως κι αν έχει! Χρειαζόμαστε κόμικς!!!!!! 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Makro Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 Ωραία, ευκαιρία να πάρουμε κομιξάκι στο περίπτερο 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gr8 Posted December 10, 2020 Share Posted December 10, 2020 Εγώ πάντως αγόρασα λουκυ λουκ από περίπτερο μετά από 30 χρόνια 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anna Posted December 14, 2020 Share Posted December 14, 2020 (edited) Δεν θα βγει μέσα στην καραντινα το Μπλέικ και Μόρτιμερ, αλλά θα βγει μέσα στο 2021. Μέσα στην καραντινα θα βγουν το Μπλουμπερυ και η επανέκδοση απο τα πούρα του Φαραώ. Κάτι ακούω και για επανεκκίνηση του Ιζνογκούντ... Edited December 14, 2020 by anna 12 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts